Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εγω θα ξεφυγω τελειως απο τον z68 chipset και θα ανεβω ενα σκαλι παραπανω στο x79.

Cpu: INTEL i7-3930K BOX SIX-CORE 3.2GHz LGA 2011 - 538.50€

Motherboard: Asrock X79 Extreme6 - 250.90€

Ram: Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 Kit - 89.90 €

Gpu: Gigabyte GeForce GTX 680 2GΒ GDDR5 - 529 €

Psu: Corsair Professional Series HX750W - 135 €

Ssd: Intel SSDSC2CW060A3K5 520 Series 60GB - 99 €

Hdd: Hitachi HDS723020BLA642 Deskstar 2TB - 135,00 €

Dvd-rw: Samsung SH-B123L- 62.13 €

Case: NZXT Phantom - 145.77€

Cooler: Corsair Hydro Series H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler - 100€

Oθόνη: Dell UltraSharp U2412M - 230,01 €

Total: 2315.38 €

Επιλεχτηκέ ο i7-3930k και γενικά η x79 πλατφορμα γιατί ειναι πολύ πιο ισχυρή και ο επεξεργαστής ειναι φιλικός στο overclocking.

Η Asrock-X79-Extreme6 ειναι μια τίμια x79 μητρική με 8 συνολικά διάστημα DIMMs που μπορούν να χωρέσουν 64GB RAM.Μπορει να ακούγωνται υπερβολικά για αυτο το διάστημα αλλα αποτελεί μια επένδυση σε βάθος χρόνου γιατι θα μπορείς πολυ εύκολα να αναβαθμύσεις το σύστημα σου προσθέτοντας RAM.Εχει 3 PCIe ελευθερα και γενικα πολυ καλυ συνδεσιμότητα, πιστευω πως ειναι μια καλη επιλογή και σε λογικό κόστος

Η Gigabyte GeForce GTX 680 πιστευω ειναι οτι καλύτερο υπάρχει αυτο τον καιρο,βέβαια θα μπορούσαμε να πάμε και στο αλλο στρατόπαιδο αλλα δεν θα στο συνιστούσα.

To Corsair Professional Series HX750W ειναι ενα εξαιρετικό τροφοδοτικό με πανω απο 90% απόδοση και 7 χρονια παγκοσμια εγγυηση

Ο ssd ειναι ενα αγκαθι, οχι για την ποιότητα του και την αξιοπιστία του, αλλα για την χωρητικότητα του.Στα 120GB η τιμη ανεβαίνει αρκετά ψηλά.

Ο hdd σηκώνει λιγη συζήτηση αλλα ειναι πολυ αξιόπιστος (ισως γιατι τον εχω και εγω) και με 3 χρονια εγγυηση.

Το NZXT Phantom ειναι ενα πολυ καλο case με πολλες προεκτάσεις και με πολυ καλο airflow, χωραει το Corsair H100 δοκιμασμένα.

Για την οθονη δεν εχω κατι να πω, ειναι η καλυτερη σε αυτην την ανάλυση...

Το συστημα ειναι πολυ δυνατο και πιστευω πως βλεπει σε βαθος χρονου, με καλη συντήρηση και σωστη χρηση πιστευω πως ανετα βγαζει 5 χρονια...

Καθε παρατηρηση δεκτη :)

Με προλαβε ο NT1G :P

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ερωτήσεις: Γιατι δεν προτεινετε LGA2011-μητρική με triple channel μνήμες? Στην οθόνη δεν παίζει ρόλο ο χρόνος απόκρισης? Αυτη που εχω τωρα ειναι 4ms και μιλαμε για 2006 η dell εχει 8 δεν παίζει κάποιο ρόλο? Τελος επειδη εχω κόλλημα με την nvidia η 580 υπερισχύει της 680? Ευχαριστω για την μεγαλη ανταπόκριση στο thread :)

Δημοσ.

Ας μας ξεκαθαρισει ο ts τι θελει.μπορει να περιμενει κανενα μηνα η θελει αυριο να παει να παρει οτι καλυτερο μπορει με τα 2300?η εαν βγει και πιο φθηνα,δεν τον χαλαει?

Edit:

Για να τα λεμε και ολα γιατι βλεπουμε τεραστιο το ποσο της αγορας του υπολογιστη και δεν μας νοιαζει τιποτα στην επιλογη των parts.

Πριν 5 χρονια που πηρε το pc ο ts,οι επιλογες ηταν διπυρηνοι κυριως και τετραπυρηνοι οπως ο Q6600.οι διπυρηνοι εαν ειναι καμια 4.0ghz σημερα,την ψιλοπαλευουν στα παιχνιδια με εξαιρεση καποια που ζητανε πυρηνες.ο q6600 ας πουμε οτι εαν ειναι εκει γυρω στα 3.4ghz την παλευει ακομα.δεν μιλαω φυσικα για ολα max.ας υποθεσουμε τωρα οτι θα μπει επανω μια 680.

Απο εκεινη την εποχη παρολλο που εχουν περασει 5 χρονια,οι αλλαγες στο hardware ειναι πολυ μεγαλες.η δυναμη των επεξεργαστων (και σε αυτο θα αναφερθουμε γιατι απο καρτες γραφικων μαλλον εχουμε ψιλοκαταληξει στην 680) εχει φτασει σε ορια οπου με 200 euros παιρνεις εναν 2500Κ και παιζεις τα παντα.οι απαιτησεις αυξηθηκαν αλλα οχι τοσο ετσι ωστε να γινεται bottleneck δηλαδη να κραταει πισω ο επεξεργαστης την καρτα.εχουν τετοια δυναμη πλεον και οι αναλυσεις στην οθονη ειναι τετοιες που τον κυριο ρολο στα παιχνιδια τον εχει η καρτα γραφικων οπως ολοι ξερουμε.ποιος ο λογος λοιπον να δωσει ας πουμε 500 euros για επεξεργαστη?επειδη χωραιε στο budget?και?????ποιος ο λογος να παει σε επεξεργαστη με hyper threading οπως ο 2600-2700?τι να το κανει για τα παιχνιδια.

16gb μνημη ενω η μητρικη χωραει και 64gb....δεν παμε καλα αλλα παρολλα αυτα θα συμφωνησω με το 16 μνημη γιατι ετσι και αλλιως ειναι μικρη η διαφορα απο τις 8αρες.

ας αφησουμε λοιπον τις υπερβολλες σε επεξεργαστη και να κοβουμε ας πουμε ssd και βαζουμε 60αρι.η 2tb δισκους και τετοια.αντε ο δισκος παει και ερχεται.

ας χτισει εναν γερο κορμο γυρω απο το κουτι,το τροφοδοτικο (οχι τοσο σε watt οσο σε εγγυηση) και την οθονη και για τα υπολοιπα ενας επεξεργαστης με 200 euros,μια ψυχτρα με 50 (οσο πανε,πεφτουν οι απαιτησεις για αριστες ψυχτρες και τετοια,οι επεξεργαστες πλεον χρησιμοποιουν και πιο λιγο ρευμα και με χαμηλοτερες θερμοκρασιες), μια μητρικη με βαρια 150 και ενα κουτι βαρια και αυτο με 150.ετσι και αλλιως σε βαθος πενταετιας κατα πασα πιθανοτητα θα χρειαστει αναβαθμιση τουλαχιστον σε καρτα.μπορει και οχι βεβαια αλλα μαλλον θα το κανει.

Δημοσ.

Συμφωνω με αυτα που γραφεις thano. Απλα θα ηθελα καποιος να μου ξεκαθαρισει αυτο που ρωτησα πριν (Γιατι δεν προτεινετε LGA2011-μητρική με triple channel μνήμες? Στην οθόνη δεν παίζει ρόλο ο χρόνος απόκρισης? Αυτη που εχω τωρα ειναι 4ms και μιλαμε για 2006 η dell εχει 8 δεν παίζει κάποιο ρόλο? Τελος επειδη εχω κόλλημα με την nvidia η 580 υπερισχύει της 680?)φιλικα εννοειται παντα η ερωτηση. Μπορω να περιμενω ενα μηνα απλα οπως ειπε και ο δεινοσαυρος ενας μηνας + ενας δυο μηνες που θελει να "ωριμάσει" το z77 ειναι πολυ για μενα.

Δημοσ.

Ερωτήσεις: Γιατι δεν προτεινετε LGA2011-μητρική με triple channel μνήμες?

Γιατί δεν υπάρχει λόγος. Ενώ υπάρχει μεγαλη διαφορά στο κόστος, δεν υπάρχει πρακτικό όφελος. Ούτε πιο μακροπρόθεσμη επιλογή είναι.

Στην οθόνη δεν παίζει ρόλο ο χρόνος απόκρισης? Αυτη που εχω τωρα ειναι 4ms και μιλαμε για 2006 η dell εχει 8 δεν παίζει κάποιο ρόλο?

Όχι. Μια χαρα θα παίζεις. Η οθόνη προτείνεται γιατί είναι πολύ ποιοτική με ips panel.

Τελος επειδη εχω κόλλημα με την nvidia η 580 υπερισχύει της 680? Ευχαριστω για την μεγαλη ανταπόκριση στο thread :)

Όχι. Όπα, κάτσε όμως λίγο. Αν είχες κόλλημα με τους amd επεξεργαστές, θα βάζαμε και amd επεξεργαστή σε τέτοιο μηχάνημα?

Μπορω να περιμενω ενα μηνα απλα οπως ειπε και ο δεινοσαυρος ενας μηνας + ενας δυο μηνες που θελει να "ωριμάσει" το z77 ειναι πολυ για μενα.

Αυτό για την "ωρίμανση" που είπα δεν σημαίνει ότι ισχύει πάντα και παντού. Είπα ότι εγώ θα περιμένα. Το λέω με τη λογική ότι αν δεν πουληθεί επαρκής αριθμώς προϊόντων να δουμε τι λένε οι real users είναι λίγο βιαστική μια αγορά.

Δημοσ.

''Όχι. Όπα, κάτσε όμως λίγο. Αν είχες κόλλημα με τους amd επεξεργαστές, θα βάζαμε και amd επεξεργαστή σε τέτοιο μηχάνημα?'' χαχαχααχ να σου πω αν ηταν ισαξιοι της intel ναι! Δηλαδη να παρω 580 αντι 680? (nvidia λογω physx). ''δεν υπάρχει πρακτικό όφελος. Ούτε πιο μακροπρόθεσμη επιλογή είναι.'' Χμμ σιγουρα? Δεν αμφισβητω τις γνωσεις σας παιδες απλα ρωταω. :)

Δημοσ.

Μα δεν είναι καλύτερη η 580 από την 680. 580 δεν θα σου πρότεινα λόγω μη επαρκούς (για το μέλλον) μνήμης. Κατά τα άλλα physx κτλ γούστα είναι. Αξίζουν όσο τα κοστολογεί ο καθένας.

Να σου απαντήσω με ερώτηση: Σε ενδιαφέρει να παιζεις και να κάνεις όλες σου τις δουλειές άψογα ή θέλεις να βλέπεις νούμερα σε benchmarks? Αν θες το δεύτερο, ναι αξίζουν. Αλλιώς επουδενί.

''Όχι. Όπα, κάτσε όμως λίγο. Αν είχες κόλλημα με τους amd επεξεργαστές, θα βάζαμε και amd επεξεργαστή σε τέτοιο μηχάνημα?'' χαχαχααχ να σου πω αν ηταν ισαξιοι της intel ναι! Δηλαδη να παρω 580 αντι 680? (nvidia λογω physx). ''δεν υπάρχει πρακτικό όφελος. Ούτε πιο μακροπρόθεσμη επιλογή είναι.'' Χμμ σιγουρα? Δεν αμφισβητω τις γνωσεις σας παιδες απλα ρωταω. :)

Αν ήταν καλύτεροι θες να πεις. Γιατί αν ήταν ισάξιοι πάλι intel θα βάζαμε. :P

Δημοσ.

Σαφως και να κανω τις δουλειες μου καλυτερα και γρηγοροτερα! Απλα λεω. Αλλα αμα δεν παιζει κανενα ρολο τοτε δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα. Αν ειναι καλυτεροι και υπαρχει διαφορα (για επεξεργαστη και mb μιλω) γιατι να μην εξαντλησω το budget?

Δημοσ.

Παρε φιλε μου ενα συστημα παρα μα παρα πολυ καλο με max 1500 με την οθονη την dell και κρατα τα υπολοιπα.μην το εξαντλησεις,δεν υπαρχει λογος.δεν χρειαζεται να δωσεις 200 euros για μητρικη και 500 για επεξεργαστη.εναν 2500Κ θελεις με μια ψυχτουλα για το μελλον και μια καλη καρτα γραφικων του στυλ 680-7970.και μια μητρικη με max 150.Και πολλα εβαλα αλλα τεσπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...