Spyros7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Αφού λεφτά υπάρχουν, εγώ θα έβαζα την 2410 που είναι sIPS (και θα του μείνει για το επόμενο πισι) και μεγαλύτερο ssd για να μπορεί να έχει 4-5 παιχνίδια εγκατεστημένα ταυτόχρονα.
johnieXoX Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 cpu: Intel Core i7 2700K 3.5 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box (BX80623I72700K) - 302,49 motherboard: Asus Socket 1155 P8Z68-V PRO/GEN3 (B3) GLan Audio Raid - 178,46 € ram: Corsair 8GB DDR3 1600MHz (2x4GB) Vengeance - 48,41 € gpu: Gainward GeForce GTX 680 2GΒ GDDR5 - 525,90 € psu: SilverStone Strider Gold ST75F-G - 130,00 € ssd: Intel 120GB 520 Series SSDSC2CW120A31 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' Bulk - 169,49 € hdd: Samsung Spinpoint F4EG ECOgreen 2TB - 135,00 € Dvd-rw: SAMSUNG SH-222AB BLACK BULK- 15,74 € case: Silverstone SST-RV03B-W Raven - 118,99 € cooler: Thermalright Archon Rev.A CPU Cooler - 61,50 € οθόνη: Dell UltraSharp U2412M - 230,01 € 1.915,99 €
angelheart.gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Η δική μου πρόταση είναι διαφορετικής φιλοσοφίας. Εγώ πάντως για τον εαυτό μου όταν βρέθηκα σε αντίστοιχη θέση (δλδ με μεγάλο ποσό διαθέσιμο, ~2000) αυτό που θα σου πω έκανα. Κατ' αρχήν ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση υπολογιστής ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ να πάει 5 χρόνια χωρίς αλλαγές στο HW. Είναι αδύνατον. Απ την άλλη αυτά που λες οτι ζητάς ΥΠΕΡ-καλύπτονται ακόμη και με PC ΠΟΛΥ χαμηλότερου budget. Ακόμη και τον 2500Κ να βάλεις στην σύνθεση, γνώμη μου είναι οτι με την ΤΟΥΜΠΑΝΟ κάρτα γραφικών που επέλεξε το παιδί που σου έκανε την σύνθεση τα 5 χρόνια τα βγάζεις ανετότατα. "Μεταφράζω" το topic που ξεκίνησες ως "Θέλω να έχω ένα PC με κομμάτια ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ για ~5 χρόνια και διαθέτω 2300". Τι έκανα εγώ τότε (2005). "Έσπασα" την 5ετία σε 2 περιόδους. Πήρα "τούμπανα" κουτί, τροφοδοτικό, οθόνη ΤΕΡΑΣΤΙΑ, συστήματα ψύξης, δίσκους κτλ με προοπτική οτι δεν θα αλλάξουν σε πέντε χρόνια. Ενώ ο συνδυασμός MB/CPU αγοράστηκε με την προοπτική οτι σε ~2 χρόνια θα αλλάξει. Βέβαια όλο και κάτι "θα προκύψει" στο δρόμο, που δεν θα το έχεις υπολογίσει, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω με κατάλαβες. Πληροφοριακά, το PC σήμερα (μετά από 7 χρόνια δλδ) φυσικά δεν είναι επιδόσεων, άσε που η 19άρα οθόνη είναι CRT, αλλά μιας και κουτί/τροφοδοτικό/περιφεριακά/(άντε και) οθόνη δεν αλλάζεις, μπορεί να αναβαθμιστεί με πολύ λιγότερα. Είναι λεφτά που δεν τα μετάνιωσα ποτέ, ενώ είχα και τούμπανο μηχανάκι με τεράστια οθόνη για χρόνια. Πρόταση (πιο) συγκεκριμένη -Πάρε κουτί Full tower και όχι midi. (Άριστο είναι το κουτί που σου πρότεινε το παιδί) Coolermaster HAF932 -Πάρε ακόμη καλύτερο τροφοδοτικό (και πάλι η πρόταση είναι πολύ καλή).Corsair AX850. Είναι overkill και το ξέρω, αλλά είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το πιο ΗΣΥΧΟ από τα +800, αν όχι το πιο ήσυχο PSU γενικά. Κυριολεκτικά θα νυστάζει μέσα σε μη ενεργοβόρο σύστημα, και εσύ θα έχεις την ησυχία σου (κυριολεκτικά και μεταφορικά). ΟΤΙ και να βγει τα επόμενα 7 (τόσα έχει εγγύηση) χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να μη το σηκώσει. -Πάρε δύο οθόνες. Για μένα πλέον δεν είναι υπερβολή, μιας και λόγω εργασίας τυχαίνει να έχω και 40 παράθυρα ανοιχτά. Πλην όμως μιας και μιλάμε για βάθος 5 ετών, όλες οι σημερινές μας συνήθειες, τότε μπορεί να μας φαίνονται αστείες. Εγώ σήμερα απορώ πως δούλευα με μια οθόνη τότε. -μια χαρά είναι ο SSD ενώ μνήμη πάνω από 8Gb δεν έχει όντως νόημα, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. -Τούμπανο η κάρτα γραφικών. Τι να διαφωνήσω. Φοβερή πρόταση αλλά +400ευρώ. Ρίξε μια ματιά στο Tom's hardware για σύγκριση που κάνει στις κάρτες γραφικών με βάση απόδοση/κόστος. Προσωπικά θα πήγαινα σε 6850/2Gb, με τα μισά λεφτά, αλλά με το setup που περιέγραψα για πλάκα βάζεις ακόμη μια σε βάθος χρόνου, αν (λέμε τώρα) χρειαστεί. -CPU θα πήγαινα στον 2500Κ, Μπορεί να σε βγάλει και παραπάνω από 3 χρόνια. 2 πάντως (για μένα) σίγουρα. -δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ξοδευτείς περισσότερο για ΜΒ. Ακόμη και φθηνότερη να πάρεις δεν αλλάζει η λογική μου. Καλώς εχόντων, σε ~2,5 χρόνια, ο συνδυασμός CPU/ΜΒ θα αλλάξει με κάτι άλλο που εκείνη την εποχή θα είναι top. Άντε να πετύχεις και καμιά 6850 ακόμη όταν οι τιμές τους θα πέσουν ακόμη περισσότερο, οπότε με 2Χ6850*2Gb δεν πιστεύω οτι θα υπάρξει κάτι που δεν τρέχει σε SUPER-FULL resolution. Να πω ακόμη μια φορά οτι η σύνθεση που σου προτάθηκε είναι SUPER. Αυτά από μένα ΥΓ: Πάρε και κανένα γραφείο της προκοπής (αν δεν έχεις ήδη) και καμιά καρέκλα επίσης της προκοπής. Όλοι (μας) τα ξεχνάμε...
koiliodoulos Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Αρχοντικες προτασεις πραγματικα! Συμφωνω οτι καπως ετσι θα το παιξω mb και cpu με αλλαγη στην 3 ετια και ολα τ αλλα να κρατησουν 5. Απλα τωρα εχω dead socket 939. Οθονη παλιας τεχνολογιας. Κουτι εχω αλλα θα μεταφερω τον παλιο υπολογ στο σαλονι και θα χτυπησω full tower για τον καινουριο. Εννοειται εχω καρεκλιτσα γραφειακι αντεχει Sent from my iPhone using Insomnia
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 cpu: Intel Core i7 2700K 3.5 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box (BX80623I72700K) - 302,49 motherboard: Asus Socket 1155 P8Z68-V PRO/GEN3 (B3) GLan Audio Raid - 178,46 € ram: Corsair 8GB DDR3 1600MHz (2x4GB) Vengeance - 48,41 € gpu: Gainward GeForce GTX 680 2GΒ GDDR5 - 525,90 € psu: SilverStone Strider Gold ST75F-G - 130,00 € ssd: Intel 120GB 520 Series SSDSC2CW120A31 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' Bulk - 169,49 € hdd: Samsung Spinpoint F4EG ECOgreen 2TB - 135,00 € Dvd-rw: SAMSUNG SH-222AB BLACK BULK- 15,74 € case: Silverstone SST-RV03B-W Raven - 118,99 € cooler: Thermalright Archon Rev.A CPU Cooler - 61,50 € οθόνη: Dell UltraSharp U2412M - 230,01 € 1.915,99 € Πολύ ωραια πρόταση. Έχω ενστάσεις στον επεξεργαστή (γιατί να πληρώσει 100 άχρηστα MHz έναντι του 2600K? Ένα κλικ κάνει και να τα 100 -και όχι μόνο- MHz), στη μητρική (δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει 180 ευρώ για μητρική αν δε χρειάζεται συγκεκριμένα τα extra features - το ίδιο ποιοτική θα είναι κι αυτή των 110), στην κάρτα γραφικών (ως προς την απόδοση σε συνάρτηση με την τιμή της. Σε 1920 Χ 1200 δεν έχει καμία διαφορά με τις 100 ευρώ φτηνότερες) και στον δίσκο (ναι μεν αποθήκη, αλλά αφού μπορεί να αποφύγει τον green, ας το κάνει). Και το cooler αν δεν κλοκάρει τρελά είναι αχρείαστο (μπορεί να πάρει ένα ωραιώτατο των 25 ευρώ). Δεν χρειάζεται βέβαια να τονίσω ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν χρειάζεται κανένα κλοκάρισμα εκτός αν ο φίλος το κάνει για χόμπι. Συμπερασματικά, το θέμα κατ εμέ δεν είναι να τουμπανιάζουμε με ότι ακριβότερο υπάρχει, αλλά όταν μπορούμε να κόψουμε λεφτά χωρίς αντίκτυπο στις επιδόσεις να το επιλέγουμε. Σ αυτή τη λογική κινήθηκε η σύνθεσή μου. Αλλιώς πέταγα κι εγώ έναν revo ssd πάνω και συμπλήρωνα το μπάτζετ.
johnieXoX Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Αντίστοιχα ένα κλικ κάνει στον 2700k και ανεβάζει και πάλι την διαφορά από τον 2600k.. δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά σε αυτό τον τομέα.. και εξάλλου σε σύνθεση 2.000 € τα 17,00 € θα κάνουν την διαφορά? Ο χρήστης θέλει το pc για gaming για την επόμενη 5ετία, να μην πάρει ένα motherboard που να υποστηρίζει τουλάχιστον 2x16 pcie? Η κάρτα είναι ίσως λίγο υπερβολή, αλλά με το budget που διαθέτει, μιλάμε ούτως ή άλλως για υπερβολή.. πάντως μία 7950 δεν πιστεύω να αντέξει πάνω από 2 χρόνια.. θα την πρότεινα με την λογική να πάρει μία δεύτερη μετά από 1-2 χρόνια.. αλλιώς παίρνεις από τώρα την κορυφαία και στην πορεία είτε την αλλάζεις, είτε παίρνεις 2η.. Αν είναι να πάρει αποθήκη ας πάρει τα 2tb, αν είναι να πάρει στις 7.200 ας πάρει τον Samsung Spinpoint F3 1TB στα 120 €. Δεν νομίζω ότι έχω βάλει ότι πιο τούμπανο πάνω.. αντιθέτως έχω κινηθεί σε πολύ λογικές επιλογές.. π.χ. τα δύο silverstone psu και case είναι και εξαιρετικά είναι και πολύ καλή τιμή, όπως και οι μνήμες.. Αν βγάλεις δηλαδή την ψύκτρα που κοστίζει 61,50 € μιλάμε για ένα σύστημα που είναι 110 € πιο ακριβό από την αντίστοιχη δική σου πρόταση, και ισάξιο, αν όχι καλύτερο σε όλους τους τομείς.. αν επιλέξει τον samsung 1tb τότε η διαφορά πέφτει στα 100 € και εξάλλου, pc στα 2.300 € ζήτησε ο ts οπότε μιλάμε για τούμπανο...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Αντίστοιχα ένα κλικ κάνει στον 2700k και ανεβάζει και πάλι την διαφορά από τον 2600k.. δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά σε αυτό τον τομέα.. και εξάλλου σε σύνθεση 2.000 € τα 17,00 € θα κάνουν την διαφορά? Δεν έχει νόημα να κυκλοφορεί καν ο 2700. Και 5 ευρώ πανω να ήταν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ο χρήστης θέλει το pc για gaming για την επόμενη 5ετία, να μην πάρει ένα motherboard που να υποστηρίζει τουλάχιστον 2x16 pcie? Είτε στα 8 δουλεύει είτε στα 16 δεν έχει καμία διαφορά. Αν δεχτούμε όμως αυτόν τον συλλογισμό, δεν κολλάει η 680. Θα βάλει 2 680???? Η κάρτα είναι ίσως λίγο υπερβολή, αλλά με το budget που διαθέτει, μιλάμε ούτως ή άλλως για υπερβολή.. πάντως μία 7950 δεν πιστεύω να αντέξει πάνω από 2 χρόνια.. θα την πρότεινα με την λογική να πάρει μία δεύτερη μετά από 1-2 χρόνια.. αλλιώς παίρνεις από τώρα την κορυφαία και στην πορεία είτε την αλλάζεις, είτε παίρνεις 2η.. Δύο χρόνια θα αντέξει και η 6950 μη σου πω και η 6870. Άκρως υπερβολικό αυτό που λες, ξανασκέψου το. Αν είναι να πάρει αποθήκη ας πάρει τα 2tb, αν είναι να πάρει στις 7.200 ας πάρει τον Samsung Spinpoint F3 1TB στα 120 €. Ο δίσκος που έβαλα έχει 5 χρόνια (!!!) εγγύηση. Οπότε δεν χωράει διαφωνία εδώ. Green δίσκο δεν έχει νόημα να πάρει. Ούτε 2, ούτε 10 τέρα. Δεν νομίζω ότι έχω βάλει ότι πιο τούμπανο πάνω.. αντιθέτως έχω κινηθεί σε πολύ λογικές επιλογές.. π.χ. τα δύο silverstone psu και case είναι και εξαιρετικά είναι και πολύ καλή τιμή, όπως και οι μνήμες.. Βεβαίως. Γι αυτό και δεν τα σχολιάσα. Αντίστοιχα με αυτά που πρότεινα και γω. Αν βγάλεις δηλαδή την ψύκτρα που κοστίζει 61,50 € μιλάμε για ένα σύστημα που είναι 110 € πιο ακριβό από την αντίστοιχη δική σου πρόταση, και ισάξιο, αν όχι καλύτερο σε όλους τους τομείς.. αν επιλέξει τον samsung 1tb τότε η διαφορά πέφτει στα 100 € Μόνο καλύτερη κάρτα έχει αλλα αυτό στα χαρτιά και όχι στην οθόνη. και εξάλλου, pc στα 2.300 € ζήτησε ο ts οπότε μιλάμε για τούμπανο... Δηλαδή αν έλεγε ότι το θέλει για γραφείο πχ. και έβαζε μπάτζετ 3000 ευρώ θα έπρεπε οπωσδήποτε να το καλυψουμε ή να του πούμε ότι και με λιγότερα κάνεις την ίδια δουλειά?
Thanos1972 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Θα συμφωνησω και εγω στο να μην δωσει πολλα λεφτα και να το σπασει το budget σε 2 χρονικες περιοδους για να ειναι καλυτερα συνολικα.δεν θα αντεξει οποια καρτα και να βαλει 5 χρονια.σκεψου οτι πριν 5 χρονια (και λιγοτερο) επαιρνες 4870.και φυσικα δεν χρειαζεται 2700Κ.ας παρει εναν 2500Κ με μια ψυχτρουλα για οταν δει οτι δεν τραβαει ο 2500Κ (που χλωμο) του κανει και ενα Overclock αλλα στο μελλον.
johnieXoX Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Επίτρεψέ μου να διαφωνώ.. για διαφορά στο κόστος ύψους 1% του συνολικού pc, θα προτιμήσω τα 100mhz παραπάνω του 2700k έστω για την λίγο καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον 2600k και την αίσθηση ότι πήρα ό,τι πιο γρήγορο υπήρχε... Το ότι το 2x8 είναι υποδεέστερο του 2x16 είναι αδιαμφισβήτητο.. όπως αδιαμφισβήτητο είναι και ότι η 680 είναι καλύτερη και θα αντέξει περισσότερο από μια 7950. και ναι, έχει και τη δυνατότητα να βάλει άλλη μία στο μέλλον, γιατί όχι δηλαδή? Ναι, ωραίος ο black, αλλά σε σχέση με τον samsung spinpoint f3 χειρότερος.. αρχικά πρότεινα τον 2tb με την λογική της αποθήκης και του value for money, ειδικά αν σκεφτείς ότι τα 120gb του ssd επιτρέπουν την εγκατάσταση αρκετών εφαρμογών δεν είναι μόνο η καλύτερη κάρτα (όχι μόνο στην οθόνη, αλλά σε βάθος 5ετίας), και ο επεξεργαστής είναι καλύτερος, και το motherboard είναι καλύτερο, και ο ssd είναι καλύτερος.. τα υπόλοιπα είναι αντίστοιχα της δικής σου πρότασης. γενικά η σύνθεση δεν είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά.. θα ήταν τραβηγμένη αν είχα motherboard των 250 €, μνήμες των 100 €, 1000W τροφοδοτικό και κάνα case των 200 € αυτή τη στιγμή, είναι ένα πολύ καλό σύστημα που θα βγάλει την 5ετία, γι'αυτό και έβαλα και την καλύτερη ψύχτρα ώστε να μπορεί αργότερα να clockarei τον επεξεργαστή άνετα και να στήσει και ένα sli οπότε να είναι σίγουρα καλυμμένος. Τα 160 € παραπάνω πιστεύω ότι δικαιολογούνται και δεν αποτελούν κίνηση για να καλύψω το budget.. παραμένω σχεδόν 400 € κάτω από το όριο του topic starter.. μάλιστα, αν θυμάσαι σε παλιότερο thread με έκραζαν επειδή ήμουν της λογικής να μην βάλουμε case 180 € σε pc των 1.600 € υ.γ. αν ήταν τόσο άσχετος που ζητούσε pc για δουλειές γραφείου με 3.000,00 € τότε θα ήμουν 100% μαζί σου και θα του πρότεινα κιόλας έτοιμο σύστημα dell για να έχει και γνήσια windows και το service που είναι απαραίτητο για το γραφείο..
Thanos1972 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ναι φιλε μου αλλα βλεπω οτι χρησιμοποιεις και το crossfire για το μελλον ετσι.....το ξερεις ομως οτι εαν κανει crossfire θα παει σε Χ8Χ8.ας περιμενει 1 μηνα.....
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Επίτρεψέ μου να διαφωνώ.. για διαφορά στο κόστος ύψους 1% του συνολικού pc, θα προτιμήσω τα 100mhz παραπάνω του 2700k έστω για την λίγο καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον 2600k και την αίσθηση ότι πήρα ό,τι πιο γρήγορο υπήρχε... Καμία καλύτερη απόδοση. Μόνο το ψυχολογικό που μπλοντάρισα. Το ότι το 2x8 είναι υποδεέστερο του 2x16 είναι αδιαμφισβήτητο.. όπως αδιαμφισβήτητο είναι και ότι η 680 είναι καλύτερη και θα αντέξει περισσότερο από μια 7950. και ναι, έχει και τη δυνατότητα να βάλει άλλη μία στο μέλλον, γιατί όχι δηλαδή? Καθόλου αδιαμφισβήτητο. 2% διαφορά έχουν. Βεβαίως και η 680 είναι καλύτερη γενικά. Αλλά σε 1920 Χ 1080 είναι ίδιες και τώρα και στο μέλλον. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η 680 θα κρατήσει 6 μήνες παραπάνω, πάλι δεν δικαιολογεί τα λεφτά που ζητάει. Επίσης μπορεί να βάλει και δεύτερη 7950. Ναι, ωραίος ο black, αλλά σε σχέση με τον samsung spinpoint f3 χειρότερος.. αρχικά πρότεινα τον 2tb με την λογική της αποθήκης και του value for money, ειδικά αν σκεφτείς ότι τα 120gb του ssd επιτρέπουν την εγκατάσταση αρκετών εφαρμογών Τι εννοείς χειρότερος; Πιο αργός? Όλοι οι hdd από sata2 και πάνω ίδιοι είναι στην ταχύτητα, εκτός αν ψάνουμε το MB/sec με το κυάλι σε κάνα bench. 5 χρόνια εγγύηση στο πιο ευαίσθητο part του pc. Εnd of story εδώ, νομίζω αρκετά το σχολιάσαμε. δεν είναι μόνο η καλύτερη κάρτα (όχι μόνο στην οθόνη, αλλά σε βάθος 5ετίας), και ο επεξεργαστής είναι καλύτερος, και το motherboard είναι καλύτερο, και ο ssd είναι καλύτερος.. τα υπόλοιπα είναι αντίστοιχα της δικής σου πρότασης. Ο επεξεργαστής είναι ίδιος, το mobo επίσης αν δεν χρειάζεται συγκεκριμένες δυνατότητες. Ο ssd γιατί είναι καλύτερος? Επειδή είναι intel ή για κάποιον άλλο λόγο? γενικά η σύνθεση δεν είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά.. θα ήταν τραβηγμένη αν είχα motherboard των 250 €, μνήμες των 100 €, 1000W τροφοδοτικό και κάνα case των 200 € Δεν είπα ότι είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Όλα έχουν τα + τους που παραθέτεις εκτός από τον δίκσο που δε χωρεί συζήτηση όπως προείπα.
johnieXoX Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μα είναι καλύτερος ο 2700k από τον 2600k.. έστω και για αυτά 100mhz παραπάνω που δεν δίνουν ούτε μια αύξηση της τάξης του 1%, αφού για τέτοια επιβάρυνση μιλάμε στο κόστος.. ναι, είναι απλά ένα κλικ πάνω, αλλά για κάποιον που δεν θέλει να κάνει ούτε αυτό το oc των 100mhz είναι καλύτερος και μιλάμε για 17 €.. παραθέτω: http://www.legitreviews.com/article/1751/15/ Δεν είπα ότι η 680 δικαιολογεί τα λεφτά της.. το θέμα είναι ότι δεν ζήτησε ένα vfm σύστημα ο ts.. είπε ένα max budget το οποίο και κράτησα σχεδόν 400 € χαμηλότερα.. Αν μιλούσαμε για σύστημα στα 1.600 € θα ήμουν μαζί σου.. Για τον samsung f3 παραθέτω: Perhaps the biggest disappointment with the Caviar is the fact that all its next-gen goodness—the larger cache, faster SATA interface, and high areal density—fails to deliver superior performance that would justify the $25 premium associated with the drive. The extra warranty coverage is a nice bonus, but it's not worth that much. We're left with Samsung's Spinpoint F3, which is our clear favorite of the four. Not only does the F3 offer the best performance in all manner of sequential transfers, it's easily the quietest of the drives overall. I'm not thrilled by the fact that the F3's transaction rates drop off after 32 concurrent I/O requests, but that's not a condition many desktop users are likely to face. Besides, the Spinpoint certainly held its own in our disk-intensive multitasking tests, which are far more indicative of the sort of workloads produced by enthusiast desktops. Samsung doesn't give up much ground to the Caviar when it comes to random access times, either. The kicker, though, is the fact that the Spinpoint is the cheapest of the lot at only $70. Anyone looking at two-platter, 7,200-RPM terabyte drives probably has value on his mind, and it doesn't get better than the Spinpoint F3 in this segment of the market. http://techreport.com/articles.x/19330/11 και είναι και κάποια € φθηνότερος... Το motherboard έχει extra feature που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.. pcie v3.0 για μελλοντικές κάρτες, θύρες esata, firewire και bluetooth είναι μερικά που δεν θεωρώ ακραίο να χρησιμοποιηθούν.. Ο ssd είναι καλύτερος επειδή είναι intel και επειδή μέχρι τώρα έχουν βγει ως οι πιο αξιόπιστοι ssd της αγοράς
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Aφού δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει 5 χρόνια εγγύηση και κάθεσαι και μου συγκρίνεις hdd λες και είναι ATA 133, δεν έχω κάτι άλλο να πω.
johnieXoX Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Sorry βρε δεινόσαυρε, αλλά όχι, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει 5 χρόνια εγγύηση.. αν χαλάσει ο σκληρός μου δίσκος με όλα τα δεδομένα μου μέσα, το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι τα 130 € που έδωσα.. μάλλον το ίδιο θα κάνει και ο tp, αφού έχει τη δυνατότητα να δίνει 2.300,00 € για ένα pc.. αν η εγγύηση αφορούσε και τα δεδομένα μου, τότε θα ήμουν μαζί σου 1000% από εκεί και πέρα, ορίστε μερικά στοιχεία για το ποσοστό των δίσκων που επιστρέφονται: - 1.57%: Samsung SpinPoint F3 - 1.35%: WD Caviar Black WD1001FALS ναι, ο samsung χαλάει σε ποσοστό 0.22% παραπάνω, όμως αν δεις συνολικά τη σειρά των caviar black (1tb και 2tb) είναι: - 1.35%: WD Caviar Black WD1001FALS - 9.71%: WD Caviar Black WD2001FASS άρα δεν έχει και μεγάλη διαφορά στην αξιοπιστία τους.. παραθέτω: http://www.behardware.com/articles/810-6/taux-pannes-composants.html υ.γ. στον ssd που αποτελεί και βασικό δίσκο του συστήματος, με windows και όλα τα documents και όχι απλή αποθήκη, τα 5 χρόνια εγγύησης της intel δεν έπαιζαν ρόλο στην επιλογή σου έναντι των 3 της corsair? χώρια για το failure rate όλων των άλλων δίσκων έναντι αυτών της intel... δεν έχω κάτι άλλο να πω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα