Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα,

Κοίταξα τα παλιά topics και δεν βρήκα κάτι πρόσφατο που να χει σχέση με το θέμα.

Πρόκειται να μετακομίσω στην Βουλιαγμένη σε λίγο καιρό. Το σπίτι δεν θα χει γραμμή και θα πρέπει να γίνουν όλα απ' την αρχή.

Απ' όσο έχω δει, την περιοχή την καλύπτουν αρκετοί πάροχοι και η απόσταση απο το κοντινότερο κέντρο δεν θα είναι πολύ μεγάλη (πρέπει να ναι λιγότερο απο 2 χλμ).

Σκοπός μου είναι να βάλω ένα κλασσικό πακέτο double play. Τα τελευταία χρόνια έχω Tellas/Wind (DSLAM Τερψιθέας) και οφείλω να ομολογήσω πως μετά τον αρχικό γολγοθά (καθυστερήσεις, προβλήματα, αποσυνδέσεις κτλ κτλ) τα πράγματα κυλούν αρκετά ομαλά και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.

Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο πάροχο ή να κάνει κάποια παρατήρηση για την περιοχή γενικότερα? Η Wind στην περιοχή πάει καλα?

Μόλις βρω λίγο χρόνο θα προσπαθήσω να ρωτήσω και τους γείτονες να δω αν έχουν προβλήματα αλλά θα ήθελα τα φώτα σας αν είναι εύκολο.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Αυτο που μπορώ να σου πω μονο με την wind ειναι οτι δεν θα την εμπιστευόμουν μιας και αρκετοί εχουν διάφορα προβλήματα με την συγκεκριμένη εταιρία.

Δημοσ.

ειτε οτε βαλει ειτε αλλο παροχο η ταχυτητα θα ειναι η ιδια μια που η αποσταση με το dslam θα ειναι η ιδια.η wind σουρνεται λιγακι οπως λενε η cyta δινει Voip οποτε παντρευεσαι τον ρουτερ τους διοτι αμα τον αλλαξεις δεν θα εχεις τηλεφωνο

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Θα προτιμούσα να αποφύγω τον ΟΤΕ, αν είναι δυνατό. Πέρα από την διαφορά στην τιμή, απ' όσο έχω καταλάβει o ΟΤΕ δεν προσφέρει κλήσεις στο εξωτερικό μέσα στο πακέτο, που ίσως να ναι απαραίτητο λόγω δουλειάς.

Έχει κάποιος από σας εμπειρία από διάφορους παρόχους στην περιοχή, ή κάποιο γνωστό που να χει είτε θετική είτε αρνητική εμπειρία?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

απο περιοχη σε περιοχη δεν αλλαζει κατι με τον παροχο συνηθως.αν μια εταιρεια σουρνεται με το εξωτερικο θα σουρνεται ειτε εισαι βουλιαγμενη ειτε γλυφαδα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Θα προτιμούσα να αποφύγω τον ΟΤΕ, αν είναι δυνατό. Πέρα από την διαφορά στην τιμή, απ' όσο έχω καταλάβει o ΟΤΕ δεν προσφέρει κλήσεις στο εξωτερικό μέσα στο πακέτο, που ίσως να ναι απαραίτητο λόγω δουλειάς.

Έχει κάποιος από σας εμπειρία από διάφορους παρόχους στην περιοχή, ή κάποιο γνωστό που να χει είτε θετική είτε αρνητική εμπειρία?

Ευχαριστώ πολύ

μπορεις να βαλεις στο πακετο κλησεις προς εξωτερικο αν θελεις. Βεβαια αν το θεμα ειναι και οικονομικο σιγουρα ο ΟΤΕ θα βγει πιο ακριβα απο ολους

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι

Βρήκα λίγο χρόνο και πέρασα μια βόλτα από Forthnet, HOL και ΟΤΕ. Κατάφερα επίσης να μιλήσω και με έναν γείτονα (τον απο πάνω για την ακρίβεια).

Στην Forthnet αφενός μου παν ότι χρειάζονται 20 εργάσιμες για να εγκαταστήσουν γραμμή, αφετέρου βγαίνει λίγο ακριβότερα από HOL. Ο από πάνω είπε κιόλας ότι γενικά έχει ακούσει για προβλήματα στην περιοχή.

Στην HOL μου παν ότι χρειάζονται 10-15 εργάσιμες και επειδή έχω κινητό Vodafone, το πακέτο με απεριόριστα αστικά/υπεραστικά/εξωτερικό και 60' προς κινητά θα μου βγαίνει 29 ευρώ/μήνα.

Στον ΟΤΕ μου παν ότι χρειάζονται 4-5 εργάσιμες. Η τιμή χωρίς λεπτά για κινητά και εξωτερικό θα βγαίνει 34 ευρώ/μήνα. Μου παν επίσης ότι το σπίτι βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο από το DSLAM και ότι ενας που έχει connex και μένει 10 αριθμούς πιο πριν, στον ίδιο δρόμο, συγχρονίζει στα 8MBPS (εδώ που μένω τώρα βέβαια έχω μεγαλύτερη απόσταση και συγχρονίζω στα 12 περίπου...).

Ο από πάνω έχει connex και λέει ότι είναι ευχαριστημένος. Το πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το "ευχαριστημένος" βέβαια παίζεται...

Να πω την αμαρτία μου το σκέφτομαι το connex. Λογικά και με τους 3 στην ίδια ταχύτητα θα συγχρονίζω (ίδια απόσταση θα ναι), εκτός αν παίζει κάτι που δεν ξέρω. Απ όσο ξέρω όμως ο ΟΤΕ θεωρητικά έχει καλύτερο service. Αν κρίνω και από το πόσα topics υπάρχουν για ΟΤΕ και πόσα για τους υπόλοιπους, πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν ξέρω μήπως λόγω της μαζικής φυγής από τον ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, οι γραμμές των άλλων να ναι πιο "φορτωμένες" από του ΟΤΕ.

Έχει κανείς να μου δώσει καμιά συμβουλή?

Να φανταστώ ότι και με ΟΤΕ το συμβόλαιο είναι standard (φεύγεις με μία επιβάρυνση, σου κάνουν δώρο το router κτλ κτλ?

Δημοσ.

Ξέρεις οτι ολα αυτά που ρωτάς ειναι πολύ σχετικά φίλε μου οσο αφορά το service ποιος ειναι καλύτερος κτλπ.

Οσον αφορά την ταχύτητα αν πούμε οτι και με τους 3 θα συγχρονίζουμε ακριβώς τα ιδια με την forthnet το πιο πιθανό ειναι να συγχρονίζει παραπάνω λογο του 6άρι προφίλ που παίζει.

Απο εκει και πέρα ειναι οπως ειπες και εσυ η απόσταση απο το dslam η καλωδίωση στην πολικατοικία κτλπ

Δημοσ.

ας τα παρουμε απο την αρχη.

α.οσες μερες θακανει στην Forthnet θακανει και στην Hol και στην καθε εταιρεια.απο εκει και περα η καθε εταιρεια

μπορει να πει τα δικα της ψεμματα για να σε κανει να ενεργοποιησεις σε αυτην και μετα αμα καθυστερησει να σου πει

α καθυστερησε και τελικα να κανει οσο κανει η αλλη εταιρεια.το λεω διοτι στην πραξη την ενεργοποιηση την κανει ο οτε

οποτε εφοσον η αιτηση φυγει απο τον παροχο μεσα σε μια δυο μερες απο εκει και περα περιμενεις τον οτε να ενεργοποιησει την γραμμη ειτε ειναι νεα γραμμη ειτε υπαρχον βρογχος.οποτε οπου και να πας δεν αλλαζει κατι.

β.αν εχεις προβληματα με μια εταιρεια θα εχεις με ολες μια που σε οποια εταιρεια και να πας παλι θα εχεις την ιδια αποσταση απο τον οτε παλι θα παρεις τον χαλκο που ειναι του οτε.

οποτε ουτε αυτο ισχυει.

γ.ο οτε επειδη ειναι οτε ενεργοποιει πιο γρηγορα τους δικους του πελατες.

οτι εισαι πιο κοντα πχ δεν σημαινει οτι θα παιξεις πιο γρηγορα.θεωρητικα ναι αυτο γινεται.πρακτικα ο φιλος που βρισκεται 10 αριθμους πιο πριν μπορει

α.να εχει προβλημα με την γραμμη για αυτο να παιζει 8 και εσυ 12

β.να εχει προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση.

γ.να εχει router της πλακας.

δ.το καφαο που πεφτει αυτος να ειναι της κακιας συμφορας.

θεωρητικα σε μια γραμμη παιζει ρολο η αποσταση αλλα επειδη ειμαστε ελλαδα παιζει ρολο και η ποιοτητα και ποσοι Isdn ειναι πανω και σε τι κατασταση ειναι τα καλωδια και αν εισαι σε box η escalit και αν εχεις pcm η isdn κοντα στην δικια σου γραμμη κτλ κτλ κτλ.

οποτε εσυ αν παιζεις τωρα 12 και αλλαξεις εταιρεια παλι 12 θα παιξεις πανω κατω αναλογα το ρουτερ και το margin της καθε εταιρειας.

ναι και με τους 3 στην ιδια ταχυτητα θα παιξεις.ο οτε εχει καλυτερο service επειδη ειναι δικες του οι γραμμες και δινει προτεραιοτητα στις δικες του βλαβες.

αυτο που λεμε τοσα χρονια.ας ειναι καλα το μονοπωλιο.για τον οτε δεν υπαρχουν πολλα τοπικς διοτι αμαδεν παιζεις εως 24 σου λεει οκ παρε 2 Mbps πληρωσε για 2 και γεια σας.ενω σε αλλη εταιρεια που εχουν μονο 24 και παιζεις 5 λες γιατι να παιζω πεντε και να πληρωνω για εως 24 κτλ.

το θεμα φορτωμα της γραμμης ειναι σχετικο.μπορει μια εταιρεια να εχει 100 πελατες και να ειναι πιτα και η αλλη να εχει 1.000.000 πελατες και να ειναι πιτα.

τα καλωδια ειναι του οτε απο εκει και περα ειναι τι bandwidth δινει ο καθενας.αν ενας πχ εχει 100 πελατες και 100 mbit βγανει πχ 1 mbit στον καθε πελατη αν κατεβαζουν ολοι μαζι

αν ο αλλος εχει 200 πελατες αλλα 400 Mbit βγαινει 2 στον καθενα και ας εχει παραπανω πελατες.χαζο παραδειγμα αλλα απλο.

ναι πληρωνεις τελος διακοπης και κρατας το ρουτερ των 20 ευρω:P

και οπως ειπε ο spank θεωρητικα παντα λογω του 6 margin se forthnet ισως κερδισεις κανα mbit.θεωρητικα παντα

γιατι ειναι και αλλα θεματα στην μεση

απλα το λεω αυτο αμα συγκριναμε ιδιες καταστασεις το μικροτερο margin κερδιζει ταχυτητα.σε αλλες εταιρειες μπορεις να το ριξεις εσυ με προγραμμα το margin για να κερδισεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...