kostaras14 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Τι γλωσσα προτεινεται για να αρχισω να κανω προγραμματακια....Δεν ξερω τα βασικα οποτε προτεινεται ευκολη και κανενα βιβλιο για να αρχισω να μπαινω στο κλιμα
javavall Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/442231-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85/page__hl__%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1
nilosgr Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Από μαθηματικά πως τα πάμε; Λύκειο είσαι, ποια τάξη;
nspyrou Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Φίλε μου, εξαρτάται που στοχεύεις και τί θες να κάνεις ... Υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις ανάλογα με το τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Web Sites, Desktop Applications, Mobile Applications κλπ ... Προσωπικά δεν θα σου προτείνω μια γλώσσα. Τουλάχιστον όχι τώρα. Θα σου έλεγα ανταυτού, να πάρεις τις σωστές βάσεις, και να μπείς αργότερα στο κομμάτι της συγγραφής (Αν δεν έχεις καμία βάση στον προγραμματισμό). Όλοι λίγο πολύ έχουμε περάσει από διάφορα κύματα για να καταλήξουμε σε κάποια μοτίβα που μας "βολεύουν" ή τουλάχιστον μας κάνουν να νιώθουμε άνετα όταν γράφουμε.. Αν ρωτήσεις για μένα πχ, όταν θα γράψω κάποιο web site, θα το στήσω σε Microsoft ASP.NET + C#. Όταν θα στήσω κάποιο Application, εμπορικό (για πελάτη μου πχ), θα το γράψω σε C#, VB.NET, και στα δύσκολα, βάζω πινελιές Delphi & C++ Builder, (αφου έχω τη βιβλιοθήκη μου με τον κώδικα που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια, διαθέσιμο). Οι βάσεις δεδομένων μου είναι Microsoft SQL Server, γιατί με βολεύει. Κάποιος άλλος συνάδελφος, μπορεί να θεωρεί κάποιον άλλο database server καλύτερο, πχ Oracle κλπ... Όπως επίσης για Mobile Applications, εξαρτάται τί στοχεύω Mango, Android, iOS ... Γι'αυτό θα σου έλεγα να μη βασιστείς στις γνώσεις τις δικες μας, και στα πιστεύω τα δικά μας, αλλά στις εμπειρίες τις δικές σου, και στα εργαλεία που θα ταιριάξουν στην ιδιοσυγκρασία σου.
kostaras14 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Την θελω κυριως αρχικα για απλα .exe για υπολογιστη.... πολλοι χρησιμοποιουν visual basic 6... εσεις τι λετε?
nilosgr Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Τριτη λυκειου τωρα τελειωνω γιατι? Οπότε μια χαρά είσαι από γνώσεις (άσχετα αν είσαι τεχνολογική κατεύθυνση ή όχι). Άποψη μου, δοκίμασε οποία μα οποία δηποτε, C, C++, JAVA, Visual basic, python (αν και η python είναι script language). Το θέμα είναι να μάθεις τα βασικά, να μπεις στο tripάκι κι αν σ αρέσει συνεχίζεις, δοκιμάζεις και διαλέγεις αυτό που σου αρέσει ;-)
bakoproductions Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Ξεκίνα με απλή C. Μοιάζει πολύ με την ψευδογλώσσα που όλοι κάναμε στην Γ' Λυκείου. Κατέβασε αυτό το προγραμματάκι: Dev-C++. Είναι για Windows και μπορείς να γράφεις C και C++. Πριν σου είπα C αντί για C++, γιατί η C++ είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα, όπως και η Java (καρα-αντικειμενοστραφής ) και πιστεύω ότι για τα απλά προγραμματάκια θα ήταν καλύτερο να μάθεις τις δυνατότητες της C, να καταλάβεις τους pointers τα structs και μπλα μπλα μπλα......C++ και Java σου προτείνω αργότερα. Τώρα για να μάθεις C ξέρεις ότι στο Internet θα βρεις άπειρα tutorials. Δεν σου στέλνω link διότι στο μυαλό μου έχω πανεπιστημιακές διαφάνειες που τα λένε ΟΛΑ και είναι FREE αλλά εμπιστευτικά. Αν όντως σε ενδιαφέρει στείλε μου PM.
kagelos Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Μοιάζει πολύ με την ψευδογλώσσα που όλοι κάναμε στην Γ' Λυκείου. Η ψευδογλώσσα που διδάσκεται στο λύκειο είναι "μεταφρασμένη" Pascal. Δεν μοιάζει καθόλου με την C σαν σύνταξη. Εκτός αν εννοείς πως και αυτή είναι διαδικαστική γλώσσα 3ης γενιάς.
bakoproductions Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Η ψευδογλώσσα που διδάσκεται στο λύκειο είναι "μεταφρασμένη" Pascal. Δεν μοιάζει καθόλου με την C σαν σύνταξη. Εκτός αν εννοείς πως και αυτή είναι διαδικαστική γλώσσα 3ης γενιάς. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είναι γλώσσα 3ης γενιάς, απλά αυτή είναι κατα τη γνώμη μου η ποιο λειτουργική γλώσσα για λογισμικό (ακόμα και λειτουργικό). Δεν είπα ότι η C είναι ακριβώς αυτό που διδάσκεται στην 3η Λυκείου. Όταν λέω "Μοιάζει πολύ με την ψευδογλώσσα που όλοι κάναμε στην Γ' Λυκείου." εννοώ αυτό ακριβώς που λέω και επισημένω ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν ξέρεις από ΓΛΩΣΣΑ, να μάθεις C. Δεν είπα ποτέ ότι είναι ακριβώς η C, είπα μοιάζει. Τελως πάντων, ελπίζω να έδωσα μια γνώμη στο παιδί που ξεκίνησε το topic και δεν θα πω περεταίρω πράγματα...
Gr_Soul Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ψηφίζω python που πάει παντού αλλά και HTML5 που είναι το μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα