Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα έχω την SAMSUNG UE40D6100 και έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες γρήγορες σκηνες σε ταινίες μου κάνει η εικόνα το λεγομενο jadder (σπασίματα ή κολλήματα) κάπως έτσι λέγεται αν δεν κάνω λάθος

Θέλω να ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση για το motion plus και για την πρόσθ. κίνηση led κυρίως όσον αφορά τις ταινίες .

Χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις για ταινίες που βλέπω μέσω του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην tv και άλλες για ταινίες που βλέπω μέσω εξωτερικού player μέσω HDMI?(έχω τον WD media player tv live)

Οσον αφορά τα αθλητικά το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν η μπάλα είναι σε μεγάλο ύψος μερικές φορές την δείχνει παραμορφωμένη με οριζόντιες ψιλές μαύρες γραμμές (με την προσθ. κίνηση led ---> ενεργοποιημένη και το motion plus ---> ομαλή εικόνα)

Εάν κάποιος έχει την ίδια tv θα βοηθούσε πολύ αν ανέβαζε τις δικές του ρυθμίσεις :unsure:

Δημοσ.

Το φαινομενο με το jadder το παρατηρουμε οταν κανουμε χρηση usb χαμηλης ταχυτητας. Εαν το κανει παντου τοτε μηπως εχεις πεσει σε προιον με σφαλμα καθως η 6100 δεν παρουσιαζει τετοια συμπεριφορα. Δοκιμασε να βγαλεις το motion plus (το οποιο δημιουργει νεα καρε αναμεσα στα φυσικα) και κρατα ανοιχτο το προσθετη κινηση led το οποιο κανει καλο ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

το έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά το καλύτερο που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα είναι η ρύθμιση motion plus ---> προσαρμοσμένο με Blur reduction: 10 και Judder reduction: 0 αλλά δεν είναι 100% αποτελεσματικό

Για το usb που λες τι ακριβώς εννοείς συνήθως παρακολουθώ ταινίες μέσω hdmi (έχω εξωτερικο media player)

Δημοσ.

κάποιες φορές το κάνει σε αρκετά μικρό βαθμό βέβαια (ίσα που το πιάνει το μάτι) όταν π.χ ένας ηθοποιός κάνει μια απότομη κίνηση φαίνεται ένα πολύ μικρό κόλλημα στην κίνηση όχι τόσο σε τηλεοπτικές σειρές ή εκπομπές όσο σε ταινίες που παίζονται από τα ψηφιακά αλλά το θέμα είναι ότι εγώ δεν θέλω να κάνει καθόλου και δεν μπορώ να καταλάβω πως τα εννοούν τα 200hz κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνει καθόλου εκτός και είναι κάποια ρύθμιση που δεν έχω βρει ακόμη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου αυτό το έχω παρατηρήσει σε όλες τις TV που έχουν ενεργοποιημένα πάνω από 50 Hz . Στην δικιά μου c650 μόνο με απενεργοποιημένα τα 100 ή στην ομαλή κίνηση το motion plus. Τώρα αν στην δικιά σου είναι διαφορετικά δεν ξέρω τί να πώ. Πάντως εγώ το έχω πάντα απενεργοποιημένο γιατί μου φαίνεται ότι πάει πολύ γρήγορα η εικόνα μετά , σαν κάποιες σειρές που έδειχναν παλιά από το ΒΒC. Όπως σου είπαν και εγώ προτείνω στο off

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ.

Η έχεις πέσει σε προϊόν με σφάλμα η κοιτάς πολυ την λεπτομερια. Σε αυτή την κατηγορία οι LCD έχουν ναι μεν καλή κίνηση αλλα όχι αψεγαδιαστη. Δοκίμασε να κανείς factory reset μήπως έχει κολλήσει απο κάποια αναβάθμιση.

Δημοσ.

εκτός από το πρόβλημα που ανέφερα στο ποδόσφαιρο δεν έχω πρόβλημα όσον αφορά τηλεοπτικά προγράμματα θέμα υπάρχει μόνο σε ταινίες που βλέπω μέσω usb στον media player της tv

(όχι σε ταινίες που βλέπω μέσω hdmi μέσω εξωτερικού player)αλλά αυτήν την περίπτωση δεν την έχω ψάξει ακόμα καλά δηλαδή να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα δοκιμάσω βέβαια να κάνω και ένα factory reset

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα,αγορασα τη samsung 7402 50αρα και στη γρηγορη κινηση παρατηρω κολληματα στην εικονα,επισης στο τηλεοπτικο προγραμμα 8τα προσωπα τετραγωνιζουν καποιες στιγμες και στο ποδοσφαιρο απο καναλι υψηλης ι πευκρινειας η μπαλα στο αερα τετραγωνιζει με μαυρες καθετες γραμμες.υπαρχει καποιος να βοηθησει πανω σ αυτο,ειναι προβλημα της τηλεορασης γιατι εχω απογοητευθει μ αυτο που περιμενα να δω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...