Dante80 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Χαιρετίζω την παρέα...^^ Στον πατσά. Έχω δύο οθόνες στον H/Y και τελευταία βρέθηκα εμπρός στο παρακάτω πρόβλημα. 1. Philips 244E2SB 24" Αγορασμένη προ διετίας, κυρίως για καμιά ταινιούλα. Τίμια για την τιμή της (τότε) αλλά πλέον μου έχει σπάσει τα νεύρα (αλλάζοντας θέση στην οθόνη πατιούνται τα κουμπιά αφής, προβλήματα με το smartcontrol κτλ κτλ). 2. ΕΙΖΟ S1911 Αγορασμένη προ τετραετίας (νομίζω). Κυρίως για photoshop. Καταπληκτική για την εποχή της, και ακόμα είμαι χαρούμενος μιας και δεν μου έχει κάνει κιχ... Λέω να τις στείλω και τις δύο για απόσυρση (ή έστω την philips) και να προχωρήσω σε αγορά καινούριας οθόνης. Δυστυχώς όμως εδώ και καιρό δεν έχω ιδέα τι παίζει στην αγορά, οπότε πρέπει να μαζέψω γνώμες. Απαιτήσεις Καλή απόδοση στο CS σε απόδοση χρωμάτων για εκτύπωση, και με δυνατότητα να την καλιμπράρω (στο περίπου, I know) χωρίς μηχανάκι. Μέγεθος 24''+ Ανάλυση ει δυνατόν 16:10 ή 4:3 (το 16:9 είναι καλό για ταινίες, αλλά από την χρήση που έχω κάνει ήδη σε 1920Χ1080 βλέπω πως πάσχει σε browsing και επιφάνεια εργασίας στο photoshop). Λογικά, όχι TN panel, καθώς όταν πρέπει να βάλω καμιά ταινία αλλάζει πολύ η θέση θέασης και θέλει αναπροσαρμογή. Χρήση 30% browsing 25% CS3 (το ξέρω, πρέπει να του κάνω αναβάθμιση) 20% excel (Τ_Τ) 15% ταινίες 10% gaming Κόστος Σχετικά αδιάφορο, λόγω του είδους της αναβάθμισης όπως και του γεγονότος πως την θέλω για χρόνια. Σίγουρα πάντως 1000αρα δεν σκάω, παρά μόνο σε εξαιρετική περίπτωση (και πάλι χλωμο). Ερωτήσεις. α) Μήπως πρέπει να το τρενάρω για κανένα νέο μοντέλο ή τεχνολογία που βγαίνει τώρα; (είπαμε, δεν ξέρω πλέον τι παίζει στην αγορά). β) Στις 27'' η ανάλυση 2560 x 1440 τι dot pitch έχει; Θα την θεωρούσαμε προτιμότερη για τις ιντσες από την κλασσική 1920Χ1080; γ) Αν τις απαιτήσεις τις καλύπτει οθόνη που δεν υπάρχει Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, αξίζει να την σκεφτούμε, ή το disadvantage σε εγγύηση και μεταφορικά / κίνδυνος ζημιάς είναι σημαντικό; Κάθε πρόταση ή συμβουλή πολύτιμη, και κάθε πρόταση ή συμβουλή εκ πείρας πολυτιμότερη. Χαιρετούρες...C:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 http://www.skroutz.gr/s/259576/Dell-UltraSharp-U2711.html η πρώτη κλασική απάντηση από την στιγμή που δεν δίνεις 1000 euro και πάνω και θες 24+ ίντσες... α) βγαίνουν καινούρια panels αλλά προς το τέλος της χρονιάς αν θυμάμαι καλά β) 108.79 PPI, 0.2335mm DPI έχει η 27αρα με 2560x1440, πολύ καλό γ) μόνο οι Hazro δεν έρχονται Ελλάδα...
Pokemon640 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Χωρίς αμφιβολία, θα σου πρότεινα πάλι Eizo, αλλά 27-30' με λιγότερο από 1000άρικο να το ξεχάσεις, δεν υπάρχει, ειδικά αν μιλάμε για coloredge. Σε ιδανική περίπτωση θα σου πρότεινα αυτήν. Αλλά αφού ζητάς 16:10 η 4:3, ψάχνεις κάτι σε : S1932 (4:3 5:4) και σε ποιο ιδανική περίπτωση, πας σε SX2262W (16:10 + SPVA) ColorEdge CG223W (16:10 + SPVA) Σούταρε τη παλιά philips και κράτα την άλλη eizo. Αν αποφασίσεις να το δεις ποιο σοβαρά και να δώσεις το κάτι παραπάνω, τότε: SX2462W (16:10) S2100 (4:3) ColorEdge CG241W (24.1'') (16:10) ως κάτοχος μιας Eizo HD2442W (την είχα πληρώσει 1200Ευρώ πριν 3 χρόνια συν 150Ευρώ το panel protector της επιπλέον), θα σου πω ένα πράμα : μη λυπάσαι τα λεφτά, ειδικά όταν μιλάμε για οθόνη / πλότερ / dslr μηχανή η φακό / εκτυπωτή / UPS. Για τον απλούστερο λόγο ότι τα αγοράζεις μια φορά για πολλά χρόνια. Η Coloredge στη περίπτωσή σου είναι η ποιο ιδανική αν το κάνεις επαγγελματικά το photoshop, έχει πολύ καλή απόδοση στα πάντα, και το αποτέλεσμα που θα βγάζεις θα έχει απόλυτη ακρίβεια και στην εκτύπωση (ειδικά σε μεγάλες αφίσες που κοστίζουν).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 S1932 (4:3) οι 19αρες είναι 5:4
Pokemon640 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 ναι, τώρα το είδα, με μπέρδεψε το επόμενο μοντέλο που είχε.
Dante80 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 http://www.skroutz.g...harp-U2711.html η πρώτη κλασική απάντηση από την στιγμή που δεν δίνεις 1000 euro και πάνω και θες 24+ ίντσες... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες man..^^ μου προτείναν επίσης αυτήν http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12706 Μου κάνει εντύπωση η τόσο χαμηλή τιμή που έχει η οθόνη για τα χαρακτηριστικά της. Είναι παλαιότερο μοντέλο, ή απλά φοβερή ευκαιρία; Για παράδειγμα, ένα μοντέλο από την ίδια εταιρία στις ίδιες ιντσες έχει πολύ παραπάνω στο ίδιο μαγαζι... Επίσης, για την 27αρα, έχει κάποιος γνώμη για την ανάλυση και το panel της; Χωρίς αμφιβολία, θα σου πρότεινα πάλι Eizo, αλλά 27-30' με λιγότερο από 1000άρικο να το ξεχάσεις, δεν υπάρχει, ειδικά αν μιλάμε για coloredge. Σε ιδανική περίπτωση θα σου πρότεινα αυτήν. Αλλά αφού ζητάς 16:10 η 4:3, ψάχνεις κάτι σε : S1932 (4:3 5:4) και σε ποιο ιδανική περίπτωση, πας σε SX2262W (16:10 + SPVA) ColorEdge CG223W (16:10 + SPVA) Σούταρε τη παλιά philips και κράτα την άλλη eizo. Αν αποφασίσεις να το δεις ποιο σοβαρά και να δώσεις το κάτι παραπάνω, τότε: SX2462W (16:10) S2100 (4:3) ColorEdge CG241W (24.1'') (16:10) ως κάτοχος μιας Eizo HD2442W (την είχα πληρώσει 1200Ευρώ πριν 3 χρόνια συν 150Ευρώ το panel protector της επιπλέον), θα σου πω ένα πράμα : μη λυπάσαι τα λεφτά, ειδικά όταν μιλάμε για οθόνη / πλότερ / dslr μηχανή η φακό / εκτυπωτή / UPS. Για τον απλούστερο λόγο ότι τα αγοράζεις μια φορά για πολλά χρόνια. Η Coloredge στη περίπτωσή σου είναι η ποιο ιδανική αν το κάνεις επαγγελματικά το photoshop, έχει πολύ καλή απόδοση στα πάντα, και το αποτέλεσμα που θα βγάζεις θα έχει απόλυτη ακρίβεια και στην εκτύπωση (ειδικά σε μεγάλες αφίσες που κοστίζουν). Την EIZO την γνωρίζω σαν μάρκα (έχω μια 19αρα σπίτι και μια 22αρα δουλειά), και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για την απόδοση των παλαιότερων μοντέλων της. Την στιγμή όμως που το photoshop αποτελεί το 25% της χρήσης (ίσως και λίγο λιγότερο) δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει το value/cost της σε σχέση με άλλες λύσεις. Είμαι της άποψης βέβαια πως οθόνη μια φορά πρέπει να παίρνουμε, μιας και είναι από τα περιφερειακά που πραγματικά αξίζει να δίνουμε την προσοχή και τα λεφτά μας. Τα SPVA πάνελ που συνήθως φοράνε τι διαφορά έχουν με τα σημερινά backlit led IPS; Θυμάμαι πως σε παλαιότερα μοντέλα υπήρχε μια μικρή υστέρηση σε ταινίες και παιχνίδια λόγω της ταχύτητας ανανέωσης του panel. Ισχύει ακόμα;
bvb7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 και γω λεω να δωσω την eizo s1910 που εχω και να παω σε foris fs2332 με IPS ή στην fs2331 με PVA....Pokemon640 τι λες??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες man..^^ μου προτείναν επίσης αυτήν http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12706 Μου κάνει εντύπωση η τόσο χαμηλή τιμή που έχει η οθόνη για τα χαρακτηριστικά της. Είναι παλαιότερο μοντέλο, ή απλά φοβερή ευκαιρία; Για παράδειγμα, ένα μοντέλο από την ίδια εταιρία στις ίδιες ιντσες έχει πολύ παραπάνω στο ίδιο μαγαζι... Επίσης, για την 27αρα, έχει κάποιος γνώμη για την ανάλυση και το panel της; η U2412m είναι e-IPS led backlit (6bit + A-FRC) ενώ η U2410 είναι H-IPS CCFL Backlit (8bit + A-FRC) που υποστηρίζει και wide gamut... η 27αρα είναι σαν μια U2410 (χονδρικά ) με μεγαλύτερη ανάλυση και ίντσες...
Dante80 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες. Τελικά άρπαξα μια U2412M (η τιμή ήταν πολύ καλή για να την αφήσω) και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Υπάρχει λίγο led white bleed στην κάτω άκρη αλλά μόλις που φαίνεται, και αυτό σε συνθήκες υψηλού φωτισμού στο περιβάλλον. Πρέπει να την καλιμπράρω τώρα σιγά σιγά, αλλά δεν έχω μηχάνημα οπότε θα πάρει λίγο χρόνο. Αν κάποιος φίλος την έχει και μπορεί να μου αναφέρει τα settings, θα ήμουν ευγνώμων. Μετά από ένα review που διάβασα στο TFT central την έχω με τα εξής: brightness 50% contrast 75% preset standard
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 όπως καταλαβαίνεις οι ρυθμίσεις διαφέρουν από οθόνη σε οθόνη κι ας μιλάμε για το ίδιο μοντέλο, για αυτό υπάρχουν τα hardware calibrators πάντως στα calibrated settings στο TFTCentral είτε σε standard είτε σε custom preset το brightness το έχουν στο 35%...
Pokemon640 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 και γω λεω να δωσω την eizo s1910 που εχω και να παω σε foris fs2332 με IPS ή στην fs2331 με PVA....Pokemon640 τι λες?? σίγουρα αξίζει, δεν το συζητώ, η 1910 στην 233χ έχει τεράστιες διαφορές. Go ahead! Την EIZO την γνωρίζω σαν μάρκα (έχω μια 19αρα σπίτι και μια 22αρα δουλειά), και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για την απόδοση των παλαιότερων μοντέλων της. Την στιγμή όμως που το photoshop αποτελεί το 25% της χρήσης (ίσως και λίγο λιγότερο) δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει το value/cost της σε σχέση με άλλες λύσεις. Είμαι της άποψης βέβαια πως οθόνη μια φορά πρέπει να παίρνουμε, μιας και είναι από τα περιφερειακά που πραγματικά αξίζει να δίνουμε την προσοχή και τα λεφτά μας. Τα SPVA πάνελ που συνήθως φοράνε τι διαφορά έχουν με τα σημερινά backlit led IPS; Θυμάμαι πως σε παλαιότερα μοντέλα υπήρχε μια μικρή υστέρηση σε ταινίες και παιχνίδια λόγω της ταχύτητας ανανέωσης του panel. Ισχύει ακόμα; SPVA+CCFL είναι ο καλύτερος συνδυασμός για οθόνη, από όσες έχω δει.Καθυστέρηση ανανέωσης ισχύει σε όλες τις tft, αν θες fps χωρίς συμβιβασμούς πήγαινε σε CRT (τις πουλάνε σωρηδόν στις αγγελίες κάτι 21' καλές, αγοράζω συνέχεια). Σε γενικές γραμμές με την HD2442W (3 ετών μοντέλο), δεν είχα παράπονο από Lag και εδώ και 3 χρόνια δεν έχει βγει καλύτερη οθόνη από εκείνη όσα μοντέλα να προσπαθεί να βγάλει η κάθε LG/DELL για να τη φτάσει. Πως να το κάνουμε, η eizo βγάζει οθόνες, οι άλλοι προσπαθούν . Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες. Τελικά άρπαξα μια U2412M (η τιμή ήταν πολύ καλή για να την αφήσω) και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Υπάρχει λίγο led white bleed στην κάτω άκρη αλλά μόλις που φαίνεται, και αυτό σε συνθήκες υψηλού φωτισμού στο περιβάλλον. πραγματικά αυτό δε το περίμενα από εσένα σίγουρα θα αντιμετωπίσεις backlight bleed στο συγκεκριμένο μοντέλο (τα forums γεμάτο παράπονα από αυτά είναι + νεκρά Pixels).Έχασες και τα περισσότερα bit στο panel που έχει η eizo. Δεν το έψαξες καλά, σπασμωδική κίνηση έκανες. Μπορείς να πας στην αντιπροσωπεία να δεις τα μοντέλα και να επιβεβαιώσεις ότι λέω. Αν την dell την αγόρασες σαν πρόχειρη δευτερεύον οθόνη έχει καλώς, αν όχι σκίζω τα πτυχία μου και το 2σέλιδο βιογραφικό μου με τα σεμινάρια color management και φωτογραφίας god damn it
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 την διαφορά χρημάτων θα την έβαζες από την τσέπη σου για να την αγοράσει όμως? γιατί νομίζεις ότι όλοι έχουμε την ίδια οικονομική δυνατότητα με σένα να αγοράζουμε Eizo χωρίς να την χρειαζόμαστε επαγγελματικά?
Pokemon640 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 από αυτό τι νόημα βγάζεις; (που τα αναφέρει και ο ίδιος, δεν τα είπα εγώ ούτε τα έβγαλα από το μυαλό μου) ==> ΚόστοςΣχετικά αδιάφορο, λόγω του είδους της αναβάθμισης όπως και του γεγονότος πως την θέλω για χρόνια. Σίγουρα πάντως 1000αρα δεν σκάω, παρά μόνο σε εξαιρετική περίπτωση (και πάλι χλωμο). ΑπαιτήσειςΚαλή απόδοση στο CS σε απόδοση χρωμάτων για εκτύπωση, και με δυνατότητα να την καλιμπράρω (στο περίπου, I know) χωρίς μηχανάκι. Μέγεθος 24''+ Ανάλυση ει δυνατόν 16:10 ούτε με σφαίρες δεν κάνεις την ίδια δουλειά, βάλε δίπλα από την dell την Coloredge που πρότεινα η έστω την SX2262W. Η dell με κιάλια θα βλέπει τις άλλες 2, ούτε για αστείο δεν μπορεί να συγκριθεί. 6bit panel Vs 10. Ειδικά αν συγκρίνουμε και το 16Bit χρωματικό πίνακα της Coloredge η dell έχει φάει άγρια κλοτσιά. Υ.Γ. είμαι περίεργος να δω απάντηση του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Αλίμονο, πουθενά δεν έχω γράψει/ισχυριστεί ότι οι Dell/LG φτάνουν σε χρωματική πιστότητα τις Eizo και τις NEC, ΑΛΛΑ για τα λεφτά τους η VFM βαθμολογία βαράει ταβάνι (συγκεκριμένα μοντέλα ofc)... Κι εγώ αρχικά δεν περίμενα να πάει σε αυτή τη Dell αλλά στο 27αρι της, για τα λεφτά της όμως, για τις ίντσες της και για την ανάλυσή της είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσε να κάνει... Όταν βλέπω να λέει ότι το 25% της χρήσης θα είναι Photoshop τότε το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι επαγγελματικά δεν ασχολείται με κάτι το οποίο αξίζει να δώσει τόσα λεφτά για οθόνη... edit: (τα forums γεμάτο παράπονα από αυτά είναι + νεκρά Pixels). το ξέρεις ότι η Dell έχει 0 dead pixel και σου αλλάζουν οθόνη αν έχει 1 bright(dead) pixel έτσι? ούτε με σφαίρες δεν κάνεις την ίδια δουλειά, βάλε δίπλα από την dell την Coloredge που πρότεινα η έστω την SX2262W. Η dell με κιάλια θα βλέπει τις άλλες 2, ούτε για αστείο δεν μπορεί να συγκριθεί. 6bit panel Vs 10. Ειδικά αν συγκρίνουμε και το 16Bit χρωματικό πίνακα της Coloredge η dell έχει φάει άγρια κλοτσιά. Υ.Γ. είμαι περίεργος να δω απάντηση του. σοβαρά τώρα συγκρίνεις οθόνη 1000+ euro με άλλη 200+ euro? τρελό fail... επιπλέον η U2412m είναι 6bit+A-FRC και η CG241W είναι 8bit+FRC, δεν είναι πραγματικό 10bit panel... Επεξ/σία 9 Απριλίου 2012 από ThReSh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα