Προς το περιεχόμενο

underlock σε λαπτοπ

koularasss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Underclocking ή downclocking...

http://en.wikipedia.org/wiki/Underclocking

Ακούς το ανεμιστηράκι να δουλεύει συνέχεια? Πιθανότατα να μην θέλει underclocking, απλά να πρέπει να το ανοίξεις και να το καθαρίσεις και να αλλάξεις πάστα. Δεν είναι πολύ δύσκολη διαδικασία (εξαρτάται και το laptop φυσικά), αλλά αν μπορείς να κάνεις underclock μάλλον θα τα καταφέρεις και να το καθαρίσεις. Αν έχει γεμίσει σκόνες μέσα και ειδικά στην σχάρα που έχει για να βγαίνει ο αέρας, τότε ούτε το underclock θα σε σώσει άσε που θα το κάνει και πιο αργό. Γενικά μην το βάζεις πάνω στο κρεβάτι, πάνω στον καναπέ, στα πόδια σου και γενικά σε μαλακές επιφάνειες και προαιρετικά πάρε και μία βάση. Πόσο καιρό το έχεις και ποιο μοντέλο είναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αδερφε οπως ειπε κ ο προηγουμενος συμφορουμιτης η λυση ειναι μονο μια ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ δεν χρειαζεται να ριξεις της επιδοσεις δεν θα κερδισεις κ πολλα ολα τα λαπτοπ μετα απο καποιο καιρο κ αναλογως το περιβαλλον κ τις συνθηκες που δουλευουν χρειαζονται ενα ξεσκονισμα πηγαινε τον σε καποιον που ξερει η προσπαθησε κ μονος σου με ενα googlaρισμα θα βρεις πολλους τροπους για αυτο ισως βρεις κ συγκεκριμενα για το μοντελο σου!!!εγω εχω ενα λαπτοπ 6+ χρονων το χω ανοιξει τουλαχιστον 3 φορες καθως πριν τον ανοιξω 1η φορα εψηνα λουκανικα πανω του!!!!

μηπως θελει να πει undervolt ? undervolt = ΜΟΝΟ χαμηλοτερες θερμοκρασιες :mrgreen: δεν χανεις επιδωσεις απλα δινεις στον επεξεργαστη ακριβως οσο ρευμα χρειαζεται.οι κατασκευαστες δινουν κατι .05v παραπανω για να ειναι σιγουροι οτι δεν προκειτε να κρεμασει ποτε μιας και δεν ξερουν πως ακριβως συμπεριφερεται καθε επεξεργαστης.γνωστος κατεβασε 5c με αυτο το τροπο.βεβαια αρχιζεις με το καθαρισμα να φυγουν οι σκονες αλλαζεις και μια παστουλα και αν δεν σου κανουν ολα αυτα τοτε το βλεπεις κ αυτο.

Underclocking ή downclocking...

http://en.wikipedia.org/wiki/Underclocking

Ακούς το ανεμιστηράκι να δουλεύει συνέχεια? Πιθανότατα να μην θέλει underclocking, απλά να πρέπει να το ανοίξεις και να το καθαρίσεις και να αλλάξεις πάστα. Δεν είναι πολύ δύσκολη διαδικασία (εξαρτάται και το laptop φυσικά), αλλά αν μπορείς να κάνεις underclock μάλλον θα τα καταφέρεις και να το καθαρίσεις. Αν έχει γεμίσει σκόνες μέσα και ειδικά στην σχάρα που έχει για να βγαίνει ο αέρας, τότε ούτε το underclock θα σε σώσει άσε που θα το κάνει και πιο αργό. Γενικά μην το βάζεις πάνω στο κρεβάτι, πάνω στον καναπέ, στα πόδια σου και γενικά σε μαλακές επιφάνειες και προαιρετικά πάρε και μία βάση. Πόσο καιρό το έχεις και ποιο μοντέλο είναι?

το μεοντελο ειναι acer aspire 5742g τα specs του ειναι στην υπογραφη,αγορασμενο το καλοκαιρι,μονιμα πανω σε βαση ψυξης απο την τριτη μερα αγορας,πως να το ανοιξω?(φοβαμαι λιγο μιας και ειναι ακομα σχετικα καινουριο)

μηπως θελει να πει undervolt ? undervolt = ΜΟΝΟ χαμηλοτερες θερμοκρασιες :mrgreen: δεν χανεις επιδωσεις απλα δινεις στον επεξεργαστη ακριβως οσο ρευμα χρειαζεται.οι κατασκευαστες δινουν κατι .05v παραπανω για να ειναι σιγουροι οτι δεν προκειτε να κρεμασει ποτε μιας και δεν ξερουν πως ακριβως συμπεριφερεται καθε επεξεργαστης.γνωστος κατεβασε 5c με αυτο το τροπο.βεβαια αρχιζεις με το καθαρισμα να φυγουν οι σκονες αλλαζεις και μια παστουλα και αν δεν σου κανουν ολα αυτα τοτε το βλεπεις κ αυτο.

αυτο ηθελα να πω,πως το κανουμε?

Αν το αγόρασες το καλοκαίρι ΜΗΝ το ανοίξεις μόνος σου...εκτός και αν ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις διότι πιθανόν να χάσεις την εγγύηση σου. Μου φαίνεται κουλό να σου έχει τέτοια θέματα από τώρα ειδικά αν το έχεις μόνιμα πάνω σε βάση...πόση σκόνη να έχει πιάσει?Μπορεί κάποιο πρόγραμμα ή κάποια διεργασία να σου ζορίζει την cpu και να σου ανεβάζει θερμοκρασίες.Τσέκαρε το με τον task manager. Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν θα του έκανα undervolt.Κατέβασε και το ccleaner να κάνεις ένα καθάρισμα, κάνε και ένα defrag με το mydefrag κάνε και ένα scan με το antivirus που έχεις και γενικά σιγουρέψου ότι δεν είναι θέμα λογισμικού και μετά βλέπουμε...

Edit: αν επιμένεις για το undervolt, πρέπει να μπεις στο bios πατώντας είτε με f2 είτε με del(δεν θυμάμαι ποιο από τα 2 θέλει το δικό σου) όταν ξεκινάει ο υπολογιστής και να ρυθμίσεις τα volt από κει. Αύριο που θα πάω στης κοπέλας μου που έχει το 5750g(υποθέτω φοράνε το ίδιο bios) θα μπορώ να σου πω ακριβώς τα βήματα...

πολυ λιγα λαπτοπ εχουν στο βιος τετοιες ρυθμισεις...δεν νομιζω να εχει αυτο..λοιπον φιλε κουλαρα βρηκα καποια tutorial για undervolt αλλα δουλευει για cpu 4ετιας και πανω...για i3/5/7 δεν εχει κατι...τωρα για το καθαρισμα πατα στο youtube να δεις πως ανοιγουν το συγκεκριμενο μοντελο..βαση εχεις? δεν μασ ειπες..

πολυ λιγα λαπτοπ εχουν στο βιος τετοιες ρυθμισεις...δεν νομιζω να εχει αυτο..λοιπον φιλε κουλαρα βρηκα καποια tutorial για undervolt αλλα δουλευει για cpu 4ετιας και πανω...για i3/5/7 δεν εχει κατι...τωρα για το καθαρισμα πατα στο youtube να δεις πως ανοιγουν το συγκεκριμενο μοντελο..βαση εχεις? δεν μασ ειπες..

εχω βαση κ το προανεφερα.

Αν το αγόρασες το καλοκαίρι ΜΗΝ το ανοίξεις μόνος σου...εκτός και αν ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις διότι πιθανόν να χάσεις την εγγύηση σου. Μου φαίνεται κουλό να σου έχει τέτοια θέματα από τώρα ειδικά αν το έχεις μόνιμα πάνω σε βάση...πόση σκόνη να έχει πιάσει?Μπορεί κάποιο πρόγραμμα ή κάποια διεργασία να σου ζορίζει την cpu και να σου ανεβάζει θερμοκρασίες.Τσέκαρε το με τον task manager. Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν θα του έκανα undervolt.Κατέβασε και το ccleaner να κάνεις ένα καθάρισμα, κάνε και ένα defrag με το mydefrag κάνε και ένα scan με το antivirus που έχεις και γενικά σιγουρέψου ότι δεν είναι θέμα λογισμικού και μετά βλέπουμε...

Edit: αν επιμένεις για το undervolt, πρέπει να μπεις στο bios πατώντας είτε με f2 είτε με del(δεν θυμάμαι ποιο από τα 2 θέλει το δικό σου) όταν ξεκινάει ο υπολογιστής και να ρυθμίσεις τα volt από κει. Αύριο που θα πάω στης κοπέλας μου που έχει το 5750g(υποθέτω φοράνε το ίδιο bios) θα μπορώ να σου πω ακριβώς τα βήματα...

κανα λινκ για τα προγραμματα που λες?μην κατεβασω κατι λαθος.

Μια λαθος ρυθμιση και θα το καψεις.

αστο καλυτερα,κ σημερα που επαιζα λολ αρχισε να μου σκυλοκολλαει βγηκα απο το game(καλα που ειμασταν 5 γνωστοι κ δν με εκαναν report)κ το εβαλα να κανει σαρωση κ το βλαμμενο μπηκε μονο του σε αναμονη επειδη δν κουνουσα το ποντικι επειδη ελλειπα.μαλλον αυριο θα εχει τελειωσει η σαρωση κ θα σας πω αν εχει κανα ιο.

http://www.piriform.com/ccleaner

http://www.mydefrag.com/

Δεν καις τίποτα με αυτά...αν και μάλλον δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα σου, εγώ σου συνιστώ να τα χρησιμοποιήσεις....

Back up τα αρχεια σου και recovery , και μετα δες αν εχεις προβλημα ...

Underclock και undervolt πειραματα θελεις να κανεις ?

Αν το laptop εχει προβλημα εχει εγγυηση , μην ακους οτι βλακεια σου λεει ο καθενας ...

Μια λαθος ρυθμιση και θα το καψεις.

οπα οπα...πως μπορει να καψει το λαπτοπ με undervolt η ακομα και underclock?

Back up τα αρχεια σου και recovery , και μετα δες αν εχεις προβλημα ...

Underclock και undervolt πειραματα θελεις να κανεις ?

Αν το laptop εχει προβλημα εχει εγγυηση , μην ακους οτι βλακεια σου λεει ο καθενας ...

κατσε ρε lost1 δηλαδη...θεωρεις βλακεια το undervolt?ναι αν εχει εγγυηση να το στειλει απο κει που ρθε.αλλα πες μου λιγο για ποιους λογους ειναι βλακεια το undervolt?

ειστε αρκετα απολυτοι και τρομοκρατητε τζαμπα το παιδι..

μην λεμε οτι θελουμε απλα για να το λεμε..

κατσε ρε lost1 δηλαδη...θεωρεις βλακεια το undervolt?ναι αν εχει εγγυηση να το στειλει απο κει που ρθε.αλλα πες μου λιγο για ποιους λογους ειναι βλακεια το undervolt?

μην λεμε οτι θελουμε απλα για να το λεμε..

Γιατι δεν υπαρχει λογος να πειραξεις τα ρευματα του επεξεργαστη , απο την στιγμη που εχει μαμα settings (αν μπορει στην συγκεκριμενη περιπτωση) ... Μπορει να εχει προβληματα μετα πχ ασταθεια ...

Με ενα καθαρισμα/recovery μπορει να λυσει το προβλημα του ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...