Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχήν να πω ότι είμαι ψιλο-άσχετος με τα κινητά και αυτά που γράφετε εδώ είναι πυρηνική φυσικά για μένα :)

Πάμε στο πρόβλημα:

έχω ένα Galaxy 550 και παρατηρώ από τότε που το πήρα (σχεδόν) να καλεί 'φαινομενικά' τυχαία νούμερα μετά που θα κλείσω από κάποια κλήση. Δεν το κάνει πάντα, αλλά το κάνει αρκετά συχνά. Εκτός από εκνευριστικό είναι και αντι-οικονομικό. Έψαξα στο google τα νούμερα που καλεί και είδα ότι κάποια από αυτά ανήκουν στους λεγόμενους Harshad Numbers !!! Ορίστε μερικοί από τους αριθμούς που καλεί:

6239895870 , 7177777218 , 909989999 (4 κλήσεις μέσα σε 2') , 8940967 (επίσης 4 κλήσεις μέσα σε 2') , 8899077

Μερικές φορές δε καλεί και κάποιους από τις επαφές μου! Δείχνει να έχει προτίμηση σε 2 άτομα (!!!), το μεν ένα είναι πρώτο στη λίστα επαφών μου ενώ το άλλο είναι στο 'Κ' :(

Πήγα στο Γερμανό που το είχα πάρει και μου είπαν ότι χρειάζεται αναβάθμιση λογισμικού (firmware).

Προτού μπω στη διαδικασία, μπορείτε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Δεν ξέρω να δω ποια έκδοση έχω, φυσικά :(

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις που συνέβη χρησιμοποίησα και το ΒΤ, είναι μάλλον έτσι όπως το λέει στο λινκ που μου έδωσες. Σχεδόν πάντα χρησιμοποιώ ένα bt hands-free ακουστικό, το οποίο μάλιστα δεν είναι της Samsung (Sony Ericsson). Ωστόσο όπως είπα ήδη οι αριθμοί που καλεί δεν είναι καν στις επαφές μου τις περισσότερες φορές, ενώ κάποιες φορές δεν είναι καν τηλεφωνικοί αριθμοί!

Αν υποθέσουμε όμως ότι αυτό είναι το πρόβλημα, τι κάνω;

Δημοσ.

Αν είναι αυτό, ουσιαστικά γίνεται το εξής: μιλάς εσύ στο BT, και όταν τελειώνει η συνομιλία πατάς το κουμπί του BT να κλείσει (λογικό) ΑΛΛΑ αν ο συνομιλητής σου κλείσει έστω και μια στιγμή νωρίτερα από σένα τη γραμμή, πατώντας εσύ το κουμπί (πριν προλάβεις να καταλάβεις ότι η γραμμή έχει κλείσει) το BT στέλνει στέλνει σήμα στο κινητό σου το οποίο μέσα σε αυτή τη στιγμή έχει ήδη μπει σε αναμονή. Έτσι, το κινητό παίρνει σήμα να ανοίξει το voicedial αυτό κάνουν τα android με το BT και το κινητό σε αναμονή). Μόλις λοιπόν ανοίξει το voicedial, που εσύ δεν το έχει πάρει χαμπάρι, το κινητό λαμβάνει ό,τι ήχο περάσει από το μικρόφωνο του BT καιπροσπαθεί να το ταυτίσει με επαφή ή με άλλη φωνητική εντολή. Οπότε, επειδή δεν καταλαβαίνει ελληνικά, κάνει κλήση σε ό,τι του φανεί. Και σε εμένα αυτό συνέβαινε, απλά ΠΑΝΤΑ έπαιρνε επαφές, ποτέ τυχαία νούμερα.

Οπότε η λύση που ακολούθησα ήταν αυτή που περιγράφεται στο λινκ: αφαιρείς το voicedial από το κινητό σου εντελώς, και τέλος. Πρέπει να είσαι root, και να σβήσεις εντελώς το αρχείο που ενεργοποιεί το voicedial με έναν file explorer που να βλέπει τα αρχεία root, πχ τον Root Explorer.

Επειδή όμως κάθε κινητό και κάθε έκδοση λειτουγικού γίνεται root με εντελώς διαφορετικό τρόπο, και επειδή πρέπει να ξέρεις ακριβώς ποιό αρχείο να σβήσεις, καλύτερα να περιμένουμε να σου πει πως το έκανε root κάποιος που να ξέρει. Εγώ έχω Galaxy S.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...