Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για την οικονομία του χώρου, είχα διατυπώσει στο thread αυτό την απορία μου, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης ενός ssd για τα 2 λειτουργικά που έχω στο σύστημά μου.

Επειδή δεν έτυχε απάντησης, την επαναφέρω, σε νέο θέμα, ελπίζοντας στις πολύτιμες συμβουλές των αρμόδιων γκουρού.

Όταν έστησα το (πολύ ακριβό τότε) σύστημα της υπογραφής μου, πριν από 3 χρόνια,αγόρασα ένα WD Velociraptor 150GB στις 10.000 και 2 WD 750GB στις 7200, και εγκατέστησα τα Win7 32 στον Velociraptor, για γενική χρήση και internet και τα 64 σε ένα partition ενός από τους άλλους, για χρήση video editing. Πριν από 2 μήνες η μητρική Gigabyte (που την είχα ακριβοπληρώσει) παρουσίασε πρόβλημα και το e-shop την αντικατέστησε (δωρεάν λόγω εγγύησης) με την Asus Rampage II Extreme, δηλαδή SATA 2 και οι δύο. Πριν από 1 μήνα διπλασίασα τη μνήμη από 6 GB σε 12 GB, ώστε να λειτουργούν πιο άνετα τα προγράμματα CS5.5 για το video editing, και τοποθέτησα μια κάρτα Sharkoon USB 3.0 PCI-e για να μπορώ να δουλεύω άνετα με ένα εξωτερικό 2Τ στον οποίο αρχειοθετώ όλα τα βαριά αρχεία avi που επεξεργάζομαι κάθε φορά. Οφείλω να ομολογήσω ότι η κίνηση αυτή αποδείχτηκε πολύ πετυχημένη αφού οι ταχύτητες μεταφοράς (και ίσως και της επεξεργασίας) των αρχείων κινούνται στα επίπεδα των 105-115 ΜΒ/s έναντι των 30-35, στην καλλίτερη περίπτωση, των εσωτερικών.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι συζητούν την εγκατάσταση SSD κυρίως για το λειτουργικό.

Το ερώτημά μου είναι εάν αξίζει τον κόπο να ξοδέψω χρήματα για την αγορά ενός SSD για το συγκεκριμένο σύστημα, για να βελτιώσω τη λειτουργία των win 7 64, κυρίως για το video editing.

Δημοσ.

Σίγουρα δεν το συζητάμε. Εγώ με SSD έχω εκκίνηση 30sec, ενώ ο FF ανοίγει άμεσα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Υποθέτω ότι θέλεις να πεις "Σίγουρα ΝΑΙ, δεν το συζητάμε" και το επόμενο ερώτημα, που δεν έγραψα παραπάνω, είναι, στον SSD θα μεταφέρω μόνο τα 64 ή μπορώ να κάνω 2 partitions και να μεταφέρω (δεν εννοώ επανεγκατάσταση, σε καμία περίπτωση) και τα δύο OS;

Δημοσ.

Πάντως πάνω στο editing δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά,ναι το λειτουργικό θα φορτώνει σφαίρα και θα δουλεύει ποιο γρήγορα όπως και τα προγράμματα επεξεργασίας που θα έχεις πάνω σε αυτόν, αν αυτό σου φτάνει για να πάρεις ssd τότε προχώρα,πολύ απλά δες την διαφορά στο λειτουργικό από το velociraptor από το άλλο,στο ssd θα είναι ακόμα ποιο γρήγορο αλλά αυτό στο editing δεν θα κάνει τίποτα εκτός και αν θα χωράνε τα αρχεία που επεξεργάζεσαι πάνω του κάτι που το κόβω πολύ χλωμό.Το δεύτερο λειτουργικό μπορείς να το μεταφέρεις αλλά δεν θα γίνει αυτόματα θα πρέπει μετά να «επισκευάσεις» την εκκίνηση με π.χ. το easyBCD.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τις πάντα ουσιαστικές και χρήσιμες συμβουλές σου.

Πάντως πάνω στο editing δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά,ναι το λειτουργικό θα φορτώνει σφαίρα και θα δουλεύει ποιο γρήγορα όπως και τα προγράμματα επεξεργασίας που θα έχεις πάνω σε αυτόν, αν αυτό σου φτάνει για να πάρεις ssd τότε προχώρα,

Αφού τα πλεονεκτήματα του SSD περιορίζονται στην ταχύτητα απόκρισης του OS και των προγραμμάτων που τρέχουν πάνω σ' αυτόν, δεν βλέπω το λόγο αγοράς του άμεσα, πολύ περισσότερο αφού δεν έχω παράπονο από τη λειτουργία του συστήματος, μέχρι τώρα.

πολύ απλά δες την διαφορά στο λειτουργικό από το velociraptor από το άλλο,στο ssd θα είναι ακόμα ποιο γρήγορο αλλά αυτό στο editing δεν θα κάνει τίποτα

Επομένως, ισχύουν τα παραπάνω.

εκτός και αν θα χωράνε τα αρχεία που επεξεργάζεσαι πάνω του κάτι που το κόβω πολύ χλωμό.

Οπωσδήποτε δεν χωράνε, γιαυτό και πέρασα στη λύση της αγοράς του WD MyBook Essential 2T USB 3.0 (με την προσφορά του Amazon στις γιορτές) και, στη συνέχεια, της κάρτας Sharkoon USB 3.0, με την οποία "πετάει", ενώ όσο τον είχα σε USB 2.0 δυσκολευόταν πολύ η διαδικασία επεξεργασίας με τα προγράμματα CS5.5

Το δεύτερο λειτουργικό μπορείς να το μεταφέρεις αλλά δεν θα γίνει αυτόματα θα πρέπει μετά να «επισκευάσεις» την εκκίνηση με π.χ. το easyBCD.

Αυτό είναι ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο για τη συνολική σκέψη και, επομένως, παραμένει το σχέδιο για SSD για την επόμενη αναβάθμιση του συστήματος.

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...