john654321 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Καλησπερα σας Επειδη το δωματιο μου ειναι λιγο μακρια απο το ρουτερ και μεσολαβουν πολοι τοιχοι θα ηθελα να βαλω ενα ρουτερ καπου στην μεση της διαδρομης και να λειτουργει σαν repeater... Tο πρωτο ρουτερ που ειναι ενωμενο πανω στην γραμμη ειναι το Modem Pirelli P.RG A4201G και το αλλο ρουτερ ειναι ενα Thomson TG585 v7 αυτο που ζητω γινεται ?? τι ρυθμισεις πρεπει να κανω ??
jim_p Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Αυτο που ζητας δεν γινεται γιατι, οσο αφορα το ασυρματο κομματι, και τα 2 λειτουργουνε σαν πομποι ενω εσυ θες το ενα να λειτουργει σαν πομπος και το αλλο σαν δεκτης. Μπορεις παντα να τα συνδεσεις ενσυρματα μεταξυ τους και με 2-3 ρυθμισεις στο καθενα να συνδεεσαι σε οποιο θες.
john654321 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Αυτο που ζητας δεν γινεται γιατι, οσο αφορα το ασυρματο κομματι, και τα 2 λειτουργουνε σαν πομποι ενω εσυ θες το ενα να λειτουργει σαν πομπος και το αλλο σαν δεκτης. Μπορεις παντα να τα συνδεσεις ενσυρματα μεταξυ τους και με 2-3 ρυθμισεις στο καθενα να συνδεεσαι σε οποιο θες. Οκ οποτε μηπως γινεται να μου πεις τι ρυθμισεις χρειαζεται γιατι το πιρελλι δεν ειναι και τοσο καλο στο wifi
jim_p Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δως μου λιγο χρονο να βρω το manual για το καθενα και θα γραψω πιο αναλυτικα. Του 585v7 το εχω, εχω και το ιδιο το ρουτερ , αλλα δεν μπορω να βρω με τιποτα για το pirelli.
CMD Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Θα βγάλεις το pireli και θα πάρεις ένα range expander, αν δεν θέλεις να απλώσεις κουλούρα.
jim_p Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Και αν στο pirelli συνδεει το τηλεφωνο του για το voip της cyta? Το 585 δεν εχει κατι αναλογο... Manual δεν μπορω να βρω για το pirelli παντως, και εχω φαει τον τοπο. Βρηκα οτι η pirelli πουλησε το broadband κομματι της σε μια adb, αλλα αυτη δεν εχει καπου το ρουτερ σου και, για οσα εχει, δεν δινει καποιο manual!\ http://broadband.adbglobal.com/broadband/data.html Θα ρωτησω αν καποιος γειτονας με cyta εχει pirelli και θα παω απο εκει να το δω...
john654321 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Και αν στο pirelli συνδεει το τηλεφωνο του για το voip της cyta? Το 585 δεν εχει κατι αναλογο... Manual δεν μπορω να βρω για το pirelli παντως, και εχω φαει τον τοπο. Βρηκα οτι η pirelli πουλησε το broadband κομματι της σε μια adb, αλλα αυτη δεν εχει καπου το ρουτερ σου και, για οσα εχει, δεν δινει καποιο manual!\ http://broadband.adb...dband/data.html Θα ρωτησω αν καποιος γειτονας με cyta εχει pirelli και θα παω απο εκει να το δω... σε υπερ ευχαριστω για τον κοπο σου οποτε και αμα βρεις τιποτα στειλτο θα αντεξω μεχρι τοτε
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Αποτυχια σκετη η γειτονια μου. Μια γιαγια μονο εχει cyta και αυτη με thomson Αν σου πω τις ρυθμισεις για το thomson μονο, εχεις την σχετικη εξοικιωση ωστε να βρεις τις αντιστοιχες στο pirelli και να αλλαξεις οτι χρειαζεται?
john654321 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Αποτυχια σκετη η γειτονια μου. Μια γιαγια μονο εχει cyta και αυτη με thomson Αν σου πω τις ρυθμισεις για το thomson μονο, εχεις την σχετικη εξοικιωση ωστε να βρεις τις αντιστοιχες στο pirelli και να αλλαξεις οτι χρειαζεται? ναιιι
jim_p Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Επειδη ουτε το manual του 585v7 με ικανοποιησε , πηγα και ξεθαψα το ιδιο το 585v7 μου απο την αποθηκη. Here goes... Στο thomson Μπαινεις στο interface του (192.168.1.254) και πας Home network > Interfaces > Local network > Configure. Πας στο "Use dhcp server" και - αν θελεις το thomson να ΜΗΝ δινει ip, το ξετικαρεις και ολες οι αιτησεις για ip μεσω dhcp πανε στο pirelli - αν θελεις και το thomson να δινει ip, το αφηνεις ενεργο και ελεγχεις παρακατω τις ip που δινει (εκει που λεει dhcp pool). Στο pirelli, ψαχνεις να βρεις τα ιδια, αλλα εκει - τσεκαρεις οτι η ip του ειναι 192.168.1.1, για να ειναι στο ιδιο δικτυο με το thomso. Αν εκει στο bold εχει πχ 2, δεν ειναι στο ιδιο δικτυο. - αφηνεις το dhcp ανοιχτο και τσεκαρεις να μην δινει ip στην ιδια ζωνη με το thomson, εφοσον εχεις αφησει και εκει το dhcp ενεγο. Αν πχ το thomson δινει στη ζωνη 192.168.1.100 μεχρι και 192.168.1.253, τοτε το pirelli πρεπει να δινει στη ζωνη 192.168.1.2 ως και 192.168.1.99. Οι 192.168.1.1 και 192.168.1.254 αντιστοιχουν στις ip του pirelli και του thomson, γιαυτο πρεπει να μεινουν εξω απο τις ζωνες που δινει το καθε dhcp. Αυτα. Μετα τα συνδεεις με ενα καλωδιο και τερμα. Εχω την εντυπωση οτι το σκεπτικο μου εχει καπου ενα κενο, αλλα απο χτες δεν εχω καταφερει να το βρω.
john654321 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Oκ Ολα δουλεουν μια χαρα το βρηκα πολυ ευκολα χαρη σε σενα !! Σε ευχαριστω και οτι αλλο προβλημμα εχω επειδη βλεπω οτι ασχολεισαι θα σε προτιμησω :$ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ ΝΑ και Screenshot απο το interface καθε ρουτερ !!
mrbictor Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Καλησπέρα παιδια, Εχω και εγω ενα παρόμοιο προβλημα και σκέφτομαι να αγοράσω ενα Extender για να επεκτείνω το ασύρματο δικτυο. To router που εχω ειναι απο τον ΟΤΕ ενα Sagem 2404 και σκέφτομαι να παρω ενα απο τα TP-Link, TL-WA730RE ή TL-WA830RE. Ειναι συμβατά με το ρουτερ που εχω; και αν ναι πιο από τα δυο να προτιμήσω? Ευχαριστώ!
jim_p Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 @john654321 Ωραιος! Μονο που απ' οτι φαινεται στην 2η εικονα, το dhcp του thomson το εχεις κλειστο, οποτε τωρα παιρνεις ip απο το pirelli ΔΕΝ ξερω τι κανει το auto-ip enabled και το οτι καπου εκει μεσα υπαρχει μια ακυρη ip 169.254.74.41, που αντιστοιχει (και αυτη) στο thomson, με ανησυχει... @mrbictor Μια χαρα θα σου κανουν και τα 2, ειδικα αν εχεις αναγκη το n του ασυρματου (μεγαλυτερη εμβελεια, μεγαλυτερη ταχυτητα). Απλα φροντισε να τα ρυθμισεις σωστα. Ο τροπος ειναι περιπου ιδιος με αυτον που ελεγα παραπανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα