giorgos_OPEL Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Χαιρετω την παρεα του insomnia. Ειμαι νεο μελλος εδω και αυτο ειναι το πρωτο μου post.Ελπιζω να το εχω βαλει στην σωστη ενοτητα. Εχω λοιπον ενα θεματακι με τον υπολογιστη μου και γ'αυτο αποφασησα να γραφτω σε αυτο το forum. Στο θεμα μας τωρα.Εχω την μητρικη DFI Lanparty P45 T2R με τον επεξεργαστη Intel core 2 duo E6850 3.00 GHz. Μεχρι στιγμης ο επεξεργαστης δουλευει στα 3,40 GHz χωρις να εχω πειραξει τα ρευματα. Αυτο που θελω λοιπον ειναι να τον παω στα 3.80 αλλα οσο και να πειραξω τα ρευματα δεν το πετυχαινω. Την στιγμη που κανει boot μου πεταει μηνυμα οτι το overclock απετυχε και οτι εχουν μπει οι εργοστασιακες ρυθμισεις. Να σημειωσω οτι εχω πανω ψυκτρα xigmatec red scorpion τροφοδοτικο chieftec 750 watt 4BG RAM muskin radioactive ddr2 800MHz και καρτα γραφικων Nvidia GTX 285. Λειτουργικο συστημα Windows 7 ultimate. Παρακαλω τα φωτα σας. Σας ευχαριστω εκ των προταιρων και συγχνωμη αν σας καυρασα.
stm00192 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Πολύ πιθανό να σε κοβουν οι μνημες! Προσπαθησε με το διαιρετη να τις κρατα παντα κατω απο τα 800 και οταν βρεις το μαξ του επεξεργαστή τις πιανεις και αυτες μετα! Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia
giorgos_OPEL Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστω φιλε stm00192. Νομιζω οτι καταλαβα τι λες. Εχω δει μια τετοια ρυθμιση στα bios αλλα δεν την πειραξα. Οσο ανεβαζω τον επεξεργαστη ανεβενουν και οι μνημες αυτοματα. Λογικα με αυτο που λες οι μνημες μενουν σταθερες? Εαν γνωριζεις καποιο ατομο απο εδω μεσα που να ξερει απο μητρικες DFI πες του να βοηθησει γιατι ειναι λιγο παραξενα τα bios.
stm00192 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Εχω κανει την περατσαδα μου και εγω απο dfi καποια στιγμη στο παρελθον... Και οντως εχουν δυστροπα bios... Αυτο που σου λεω εγω θα αναφέρετε καπως σαν memory multiplier η memory ratio! Αυτο δεν κραταει τις μνημες σταθερες... Οτι και να κανεις ανεβαζοντας το fsb ανεβαινουν και αυτες.. αυτο που κανει ειναι να τις βαζει να τρεχουν πιο χαμηλα ετσι ωστε ανεβαζοντας το fsb αυτες να μην ξεπερνανε τα 800. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω... Για περισσοτερες πληροφοριες υπαρχει ενα πολυ καλο sticky εδω, οδηγος για overclocking... Πιστευω θα σε βοηθησει αρκετα! Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia
giorgos_OPEL Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Εχω κανει την περατσαδα μου και εγω απο dfi καποια στιγμη στο παρελθον... Και οντως εχουν δυστροπα bios... Αυτο που σου λεω εγω θα αναφέρετε καπως σαν memory multiplier η memory ratio! Αυτο δεν κραταει τις μνημες σταθερες... Οτι και να κανεις ανεβαζοντας το fsb ανεβαινουν και αυτες.. αυτο που κανει ειναι να τις βαζει να τρεχουν πιο χαμηλα ετσι ωστε ανεβαζοντας το fsb αυτες να μην ξεπερνανε τα 800. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω... Για περισσοτερες πληροφοριες υπαρχει ενα πολυ καλο sticky εδω, οδηγος για overclocking... Πιστευω θα σε βοηθησει αρκετα! Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia OK σε ευχαριστω και παλυ. Καταλαβα τι εννοεις. Οταν εχω νεα θα ενημερωσω.
MIKETSAK Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Difi p45 και radioactive πολλυ ωραια κοματια για overcloaking ..στηλε καμοια φωτο του bios ..με ενδιαφερει ο πολλαπλασιαστης στις μνημες επισης ,οπως και pll και vvt voltages .. Εχω μια υποψια οτι και στα 3,4 και παλι ειχες θεμα ,χωρις να αλλαξεις ρευματα σε mch και fsb δυσκολο να σου βγει σταθερο τοσο γρηγορα..αλλα δεν το ειχες καταλαβει..εκανες prime 95 για κανα 5 ωρο;;
giorgos_OPEL Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Difi p45 και radioactive πολλυ ωραια κοματια για overcloaking ..στηλε καμοια φωτο του bios ..με ενδιαφερει ο πολλαπλασιαστης στις μνημες επισης ,οπως και pll και vvt voltages .. Εχω μια υποψια οτι και στα 3,4 και παλι ειχες θεμα ,χωρις να αλλαξεις ρευματα σε mch και fsb δυσκολο να σου βγει σταθερο τοσο γρηγορα..αλλα δεν το ειχες καταλαβει..εκανες prime 95 για κανα 5 ωρο;; Δεν θυμαμε εαν ειχα πειραξει ρευματα. Αυτος ο πολλαπλασιαστης που λες ειναι για τις μνημες? Ρωταω γιατι τον εχω πειραξει απο 6 που ητανε τον πηγα 9. Δεν εχω θεμα στα 3,4 δουλευει σχεδον 2 χρονια ετσι. Τον ειχα αφησει γυρο στο 5ωρο με το προγραμμα EVEREST να δουλευει 100% και ηταν σταθερος. Απο εκει και πανω εχω προβλημα. Τοχ ειχα δοκιμασει στα 3,5 και πετουσε μπλε οθονη μετα απο λιγο. Θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο αλλα ειμαι καινουργιος και δεν ξερω.
MIKETSAK Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Νομιζω οτι τον μπερδευσες με αυτον του cpu ..στις μνημες ειναι πολλι πιο μικρος..θα τον βαλεις 2 ωστε να ειναι μνημη και cpu 1:1 ,φωτο βαζεις με τα κουμπια που εχει το παραθυρο της διμοσιευσης.. Sent from my iPhone using Insomnia
giorgos_OPEL Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 παιδια πληρης αποτυχια. Χθες απο τα 3,4 τον πηγα στα 3,55 αφου ειχα σκαλισει λιγο τα ρευματα. Εβαλα και τις μνημες να δουλευουν μεχρι 800 ΜΗz οπος μου ειπατε. Ηταν λοιπον σταθερος και γ'αυτο αποφασισα να τον ανεβασω και αλλο. Δευτερη δοκιμη στα 3,75 με τα ιδια ρευματα (εαν δεν ηταν σταθερος θα τα ανεβαζα και αλλο) και την πατησα. Δεν μπουταριζε για κνενα λογο. Ανοιγε χωρις να δινει σημα στην οθονη και μετα απο 5-6 δευτερολεπτα εκλεινε και μετα ξαναανοιγε μονος του. Ανοιγωκλεινε δηλαδη ολη την ωρα. Οποτε αποφασισα οτι η λυση ειναι clear CMOS και ευτυχως εφτιαξε βαζοντας της μαμα ρυθμισεις. Μετα τον ξαναπηγα στα δοκιμασμενα επι 2 χρονια 3,4 GHz και ειμαστε στα ιδια παλυ. Το κερατο μου!!!
MIKETSAK Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Γιωργο συγνωμη για την καθυστεριση, πιστευω πως δεν επρεπε απο τα 3,55 προς τα 3,75 να αφηνες ιδια ρευματα,, οταν αυξανουμε fsb τοτε πειραζουμε τις μικρες τασεις οπως vvt ή fsb voltage και mch voltage πχ απο 450 στα 460 χρειαζειται και αντιστιχα μια αυξηντικη μεταβολη στα παραπανω ρευματα, εκτος αν παιζεις μονο με πολλαπλασιαστη cpu , και τελος στο vcore που ασφαλως απο 3,55 στα 3,75 δεν μπορει να μενει ιδιο , ιδιος στους παλιους επεξεργαστες , γνωμη μου ειναι με , υπομονη να ξαναπροσπαθησεις , σιγουρα το overcloack σκαει γαιδαρο . Βαλε λιγο vcore παλι.. Sent from my iPhone using Insomnia
giorgos_OPEL Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Γιωργο συγνωμη για την καθυστεριση, πιστευω πως δεν επρεπε απο τα 3,55 προς τα 3,75 να αφηνες ιδια ρευματα,, οταν αυξανουμε fsb τοτε πειραζουμε τις μικρες τασεις οπως vvt ή fsb voltage και mch voltage πχ απο 450 στα 460 χρειαζειται και αντιστιχα μια αυξηντικη μεταβολη στα παραπανω ρευματα, εκτος αν παιζεις μονο με πολλαπλασιαστη cpu , και τελος στο vcore που ασφαλως απο 3,55 στα 3,75 δεν μπορει να μενει ιδιο , ιδιος στους παλιους επεξεργαστες , γνωμη μου ειναι με , υπομονη να ξαναπροσπαθησεις , σιγουρα το overcloack σκαει γαιδαρο . Βαλε λιγο vcore παλι.. Sent from my iPhone using Insomnia Δεν ειχα σκοπο να αφησω τα ιδια ρευματα στα 3,75 αλλα ειπα να δω εαν ανοιξει και αμα δεν ειναι σταθερος να τα ανεβασω αλλα την πατησα. Σιγουρα θα το ξαναπροσπαθησω και πιστευω καποια στιγμη θα βρω την χρηση τομη. Σε ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια. Μολις εχω νεα θα ενημερωσω.
MIKETSAK Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Χριστος ανεστη , χρονια πολλα , οκ πες μου τι εκανες τελικα;; Sent from my iPhone using Insomnia
giorgos_OPEL Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Χριστος ανεστη , χρονια πολλα , οκ πες μου τι εκανες τελικα;; Sent from my iPhone using Insomnia Παιδια γεια σας και παλυ ειχα να μπω κατι αιώνες... Τιποτα δεν εκανα ακομα εχω παρατησει το gaming στα PC διστυχως διοτι εχουμε μηνει πισω και δεν υπαρχουν λεφτα για αναβαθμισεις. Οποτε τωρα το εχω ριξει στις κονσολες....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα