Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας,θελω τα φωτα σας ρε παλικαρια.

χθες μου χαρισανε ενα laptop HP DV9000 το οποιο εχει φαει "τουμπα" και το αποτελεσμα της ειναι στην μια θεση (εχει 2) για σκληρο δισκο να μην τον "βλεπει" καθολου και να γραφει "operating system not found" καθε φορα που τον ανοιγω.καθησα λοιπον εβγαλα το δισκο απο αυτη την θεση και τον εβαλα στην δευτερη.εβαλα dvd των win7 και εκανα εγκατασταση αφου μου τον εβλεπε κανονικοτατα.οποτε λεω κομπλε ειμαι.εκανα και τις αναβαθμισεις του και τοτε αποφασισα να βγαλω το dvd που ειχα αφησει μεσα. και το αποτελεσμα? "operating system not found" ... :fear: οταν ειναι μεσα το dvd μπαινει κανονικα στα windows.οταν το βγαζω εμφανιζεται παλι αυτο το μυνημα...

Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

έλεγξε αν το bios αναγνωρίζει κανονικά τον σκληρο.αν ναι, βάλε πάλι το dvd των windows, μην επιλέξεις εγκατάσταση αλλά repair.θα κάνει κάτι scan και μετά θα εμφανίσει μια καρτέλα με επιλογές.επέλεξε command prompt και γράψε bootrec.exe /fixmbr ή /fixboot.Reboot και πες μας αν δούλεψε.αν το bios δεν αναγνωρίσει τον σκληρό,τότε θέλει αλλαγή.

Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι τον σκληρο τον βλεπει μονο στην secondary slot. η primary ειναι εντελως off..οταν τον συνδεω στην secondary και εχω dvd μεσα δεν εχει κανενα προβλημα οποτε δεν εχω λογο να κανω repair.

Δημοσ.

ετσι οπως το περιγράφεις μάλλον ο σκληρός έχει το πρόβλημα.Εχεις αλλον να δοκιμάσεις και στα 2 connections?

επίσης τρέξε μολίς bootareis στα windows ενα hdtune(κατέβασε την freeware) και δες το smart status του σκληρού σου δίσκου.

Δημοσ.

δοκιμασα και αλλο σκληρο αλλα δυστυχως η slot 1 ειναι κατεστραμμενη και δεν εβλεπε ουτε εκεινον.στη 2 επισης τον βλεπει κανονικα.αρα λογικα δεν φταει ο σκληρος.αυτο που σκεφτομαι σαν πιθανη λυση, αν υπαρχει τροπος να γινει φυσικα, ειναι να κανω τα bios να βλεπουν την secondary slot σαν primary.τοτε λογικα θα bootαρει.δεν εχει ομως τετοια επιλογη πουθενα στα bios.. :fear:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...