Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες πήρα την Gigabyte 7770 και την συνέδεσα με την lg οθόνη που έχω με την DVI σύνδεση. Παρατήρησα ότι η οθόνη κάνει ένα τρεμούλιασμα(ένα ελαφρό πάνω κάτω κάθε 15 λεφτερόλεπτα , κάθε 2 λεπτά ή όποτε του γουστάρει) όταν είμαι στο internet με το mozilla firefox 11. Σκέφτηκα μήπως είναι οι οδηγοί. Τους έβγαλα έβαλα πιο καινούργιους άλλα πάλι τα ίδια. Η κάρτα φαίνεται να λειτουργεί καλά άλλα είναι ψιλοεκνευριστικό. Στα παιχνίδια δεν μπορώ να παρατηρήσω αν συμβαίνει γιατί αλλάζούν συνέχεια οι εικόνες γρήγορα και δεν γίνεται να το παρατηρήσεις.

Υ.Γ Όσο έγραφα αυτό το μήνυμα η οθόνη έγινε μαύρη για 0,1 κλάσματα του δευτερολέπτου και μετά πάλι κανονικά. Ίσα που το κατάλαβα δηλαδή...

Τι μπορεί να φταίει??

Δημοσ.

Δες το καλώδιο σου.

Αποστολή από το Blade με τη χρήση Insomnia App

+1 δεν ειναι φυσιολογικες τετοιες συμπεριφορες και δεν ''θυμιζουν''driver προβλημα. καλωδιο πρώτα για μενα, μετα ισως δες αν μπορεις να ανεβασεις τον συγχρονισμο σε πιο υψηλα hz. αν ειναι στα 50 θεσε το 60hz μεσω ρυθμισεων γραφικων(αν και στις lcd δεν παιζει ουσιαστικο ρολο) και μετα αν δε λυθει το ξανασυζηταμε.

Δημοσ.

Στο κανει μονο στο firefox? Αν ναι απενεργοποιησε το hardware acceleration απο της ρυθμισεις του!!

Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Στο κανει μονο στο firefox? Αν ναι απενεργοποιησε το hardware acceleration απο της ρυθμισεις του!!

Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia

Λοιπόν επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό. Ψάχνωντας στο internet βλέπω ότι αρκετοί έχουν αυτό το πρόβλημα και αναφέρεται σαν ati flickering . Στην ουσία η οθόνη τρεμοπαίζει σαν να κάνει refresh.

Η κάρτα γραφικών κάνει εναλλαγή των συχνοτήτων της gpu και της μνήμης ανάλογα με τον φόρτο εργασίας που έχει ,μάλλον για λόγους οικονονομίας και καλύτερης διαχείρισης της ισχύος.

Όταν δεν έχει πολύ δουλειά(στην επιφάνεια εργασίας για παράδειγμα) δουλεύει στα 300mhz η gpu και στα 150 mhz η μνήμη. Όταν παίζω παιχνίδια είναι στα 1000mhz η gpu και στα 1125 mhz η μνήμη.

Όταν όμως έχω τον firefox εναλλάσονται οι παραπάνω συχνότητες με πολύ γρήγορη ταχύτητα. Και έχω την εντύπωση ότι τότε γίνεται αυτό το τρέμουλο στην οθόνη. Τι μπορεί να παίζει??

Υ.Γ Αυτό με τι συχνότητες το είδα από το gpu-z. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφίες με τα διαγράμματα.

Δημοσ.

Ένας τρόπος είναι από το catalyst στο overdrive να το ενεργοποιήσεις και να το βάλει να έχει πάντα στάνταρ τιμές ώστε να δεις αν επαναλαμβάνεται. Αλλά είσαι σίγουρος ότι φταίει αυτό? Νομίζω ότι αυτό υπήρχε στους drivers μέχρι 10.6-7 ή κάτι τέτοιο και μετά διορθώθηκε. Το λέω γιατί το είχα με την 5770 μου. Πριν την αλλαγή τί κάρτα είχες και με τί drivers?

Δημοσ.

Όταν δεν έχει πολύ δουλειά(στην επιφάνεια εργασίας για παράδειγμα) δουλεύει στα 300mhz η gpu και στα 150 mhz η μνήμη. Όταν παίζω παιχνίδια είναι στα 1000mhz η gpu και στα 1125 mhz η μνήμη.

Όταν όμως έχω τον firefox εναλλάσονται οι παραπάνω συχνότητες με πολύ γρήγορη ταχύτητα. Και έχω την εντύπωση ότι τότε γίνεται αυτό το τρέμουλο στην οθόνη. Τι μπορεί να παίζει??

Υ.Γ Αυτό με τι συχνότητες το είδα από το gpu-z. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφίες με τα διαγράμματα.

ναι κι εμενα μου το κανει. εχω ενα profile ετοιμο στο msi afterburner με τα stock clocks και σε idle τρεχει 400/1200, οταν παταω game, σηκωνει τα stock!

μην εμπιστευεσαι το overdrive του CCC. θα στα κανει σκατα τα ρολογια..

Δημοσ.

Λοιπόν επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό. Ψάχνωντας στο internet βλέπω ότι αρκετοί έχουν αυτό το πρόβλημα και αναφέρεται σαν ati flickering . Στην ουσία η οθόνη τρεμοπαίζει σαν να κάνει refresh.

Η κάρτα γραφικών κάνει εναλλαγή των συχνοτήτων της gpu και της μνήμης ανάλογα με τον φόρτο εργασίας που έχει ,μάλλον για λόγους οικονονομίας και καλύτερης διαχείρισης της ισχύος.

Αυτο το κάνουν οι κάρτες τις AMD & Nvidia και καλά κάνουν για οικονομία σε idle κατάσταση, η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι η αιτία του προβλήματος που έχεις. Και ο επεξεργαστής σου ρίχνει τα ρολόγια, θα τα ανεβάσεις ολα τέρμα?

Το πρόβλημα που έχεις μπορεί να είναι απο το καλώδιο, κακή γειωση, παράσιτα, οθόνη,προβληματική κάρτα γραφικών κτλ

Δημοσ.

Γενικότερα μπορεί νακαταλάβει κανείς αν είναι πρόβλημα της συγκεκριμένης κάρτας(πρόβλημα gpu) ή μήπως είναι κάποιου είδους ασυμβατότητα μεταξύ software??Διότι αν έχει πρόβλημα η κάρτα να την πάω για αλλαγή!!

Δημοσ.

Δύο ερωτήσεις:

1) Έχεις συνδεδεμένες πάνω από μία οθόνες?

2) Έχει κάνει κάποιο OC μέσω CCC ή Afterburner ή οποιοδήποτε άλλου προγράμματος?

Δημοσ.

Δύο ερωτήσεις:

1) Έχεις συνδεδεμένες πάνω από μία οθόνες?

2) Έχει κάνει κάποιο OC μέσω CCC ή Afterburner ή οποιοδήποτε άλλου προγράμματος?

1)Έχω συνδεδεμένη μια lcd lg 22 ίντσες.

2)Δεν έχω κάνει κανένα oc διότι δεν γνωρίζω και δεν ασχολούμαι.

Με απλά λόγια πήρα την κάρτα την έβαλα και πέρασα τους οδηγούς. Αυτό τίποτα άλλο. Έτσι για να παίζω κανένα παιχνιδάκι και να βλέπω καμία ταινία γιατί πριν την 7770 είχα την κάρτα που είναι ενσωματωμένη στην μητρική!!!

Δημοσ.

ισως πρεπει να πας τον υπολογιστη σε καποιο φιλο σου και να δοκιμασεις σε αλλη οθονη. Αν το ξανακανει εχεις ελαττωματικη κάρτα και ισως πρεπει να ζητησεις αντικατασταση

Δημοσ.

Απεγκαθιστώ τους drivers και αφήνω τα windows να αναγνωρίσουν την κάρτα ως μια απλή τυπική vga. Τότε το πρόβλημα δεν υπάρχει.

Όταν βάζω τους οδηγούς (τους 12.4) τότε το πρόβλημα επανέρχεται.Τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες πήρα την Gigabyte 7770 και την συνέδεσα με την lg οθόνη που έχω με την DVI σύνδεση. Παρατήρησα ότι η οθόνη κάνει ένα τρεμούλιασμα(ένα ελαφρό πάνω κάτω κάθε 15 λεφτερόλεπτα , κάθε 2 λεπτά ή όποτε του γουστάρει) όταν είμαι στο internet με το mozilla firefox 11. Σκέφτηκα μήπως είναι οι οδηγοί. Τους έβγαλα έβαλα πιο καινούργιους άλλα πάλι τα ίδια. Η κάρτα φαίνεται να λειτουργεί καλά άλλα είναι ψιλοεκνευριστικό. Στα παιχνίδια δεν μπορώ να παρατηρήσω αν συμβαίνει γιατί αλλάζούν συνέχεια οι εικόνες γρήγορα και δεν γίνεται να το παρατηρήσεις.

Υ.Γ Όσο έγραφα αυτό το μήνυμα η οθόνη έγινε μαύρη για 0,1 κλάσματα του δευτερολέπτου και μετά πάλι κανονικά. Ίσα που το κατάλαβα δηλαδή...

Τι μπορεί να φταίει??

Με οτι παλιούς drivers είχε το σύστημα τι έκανες ?

Εκανες πλήρη καθαρισμό πριν περάσεις τους νεους ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...