vasil1989 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Καλημέρα. Έχω μια form σε JSP στην οποία ο χρήστης εισάγει τα στοιχεία ενός βιβλίου και αυτά αποθηκεύονται σε βάση της oracle. Όταν γράφω τα στοιχεία στα ελληνικά, στη βάση αποθηκεύονται όπως να ναι Οταν πάω στη βάση μεσω του toad for oracle και γραφω στα ελληνικα τα αποθηκευει κανονικα... Επίσης και στις δυο jsp σελιδες (η μια ειναι η φορμα και η αλλη που προσθετει τη ταινια στη βαση) εχω τα εξης <%@page contentType="text/html" pageEncoding="UTF-16"%> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-16"> καμια βοηθεια?? εχω δοκιμασει πολλα αλλα τπτ....
CtrlFreak Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Πιθανώς να φταίει η κωδικοποίηση. Δοκίμασε κάποια άλλη.
nspyrou Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Όπως λέει ο CtrlFreak, δες με charset=8859-7 για αρχή ... Γιατί έβαλες UTF-16?! Να πω UTF-8,,, κάτι πάει κι έρχεται ...
vasil1989 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 ουτε με utf-8 ουτε με utf-16 ουτε με iso-8859-7 παιζει....
nspyrou Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 ουτε με utf-8 ουτε με utf-16 ουτε με iso-8859-7 παιζει.... σε άλλο post είχαμε πρόβλημα με την κωδικοποίηση του editor και τσάκιζε τα Ελληνικά. Δες μήπως κι εσύ έχεις πέσει σε τέτοιο pitfall.
vasil1989 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μετά από πολλές μέρες το έλυσα. Αρχικά εκανα install την oracle την universal edition μετα έβαλα στην δευτερη jsp σελιδα το request.setCharacterEncoding("UTF-8"); και ευτυχως λειτουργησε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα