Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε προηγουμενο topic που ειχα ανοιξει ειχα αναφερει καποια προβληματα που αντιμετωπιζα με το Toshiba Satellite μου. Αυτα τα προβληματα δεν ειναι πλεον τιποτα γιατι πριν απο λιγο το λαπτοπ σταματησε να μπουταρει.

Αυτο που συμβαινει ειναι πως ανοιγοντας το λαπτοπ απο το on/off κουμπι, ο ανεμιστηρας λειτουργει κανονικα, το λαμπακι του on/off επισης αναμμενο, το λαμπακι που γραφει Satellite αριστερα απο το mouse pad αναβει για μισο δευτερολεπτο και μετα σβηνει. Η αρχικη οθονη του toshiba - leading innovation ανοιγει κανονικα αλλα μετα ακολουθει μαυρη οθονη με εναν κερσορα να αναβοσβηνει πανω αριστερα και τιποτε αλλο. Αν προσπαθησω να μπω στο boot manager μπαινω κανονικα αλλα αν προσπαθησω να μπω στο bios μεσω του F8 το μονο που παιρνω ειναι ενα παρατεταμενο μπιπ το οποιο σταματαει με το τελος του πατηματος του κουμπιου και τιποτε αλλο. Υπαρχει γιατρεια; Μπορω να δοκιμασω τιποτα η να παω για καινουριο υπολογιστη;

Δημοσ.

Μπορεί να είναι ο σκληρός δίσκος. Για να δεις αν είναι θέμα software κατέβασε μία έκδοση Linux. Η ubuntu π.χ. είναι καλή. Κατέβασε το iso αρχείο και κάψε το για να κάνεις ένα bootable cd. Μετά ξεκίνα από το cd που θα φτιάξεις. Αν τρέχει την ubuntu μάλλον ο σκληρός έχει πρόβλημα. Αν δεν την τρέχει κάτι μάλλον δεν πάει καλά με το hardware.

Δημοσ.

Απ' ότι μου είπαν εκεί που το πήγα (δεν ξέρω αν επιτρεπεται να πω που το πήγα λόγω διαφήμισης κτλ) το πρόβλημα είναι στον σκληρό. Στο συγκεκριμένο κατάστημα πάντως έχουν έλλειψη σκληρών, δεν υπάρχουν πολλά κομμάτια. Υπάρχει καμιά πρόταση για το ποιον σκληρο να επιλέξω (ιδανικά μέχρι 100 ευρώ) και που να πάω για αγορά και εγκατάστασή του;

Δημοσ.

Όντως το θέμα είναι στον δίσκο

με ένα format το σώζεις ;)

Ο δίσκος τα έφτυσε παίχτη. Πάω για καινούριο και ακούω προτάσεις!

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο amazon.co.uk (το αγγλικό) ή το γερμανικό (amazon.de) για δίσκους 2.5inch Sata internal με πωλητη το ίδιο το amazon.

Επίσης αν γράφουνε ΕΠΙΠΛΕΟΝ στα παραπάνω οτι ειναι compatible with ps3 να ξέρεις οτι μπορεις να τους αγορασεις χωρίς φόβο.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο amazon.co.uk (το αγγλικό) ή το γερμανικό (amazon.de) για δίσκους 2.5inch Sata internal με πωλητη το ίδιο το amazon.

Επίσης αν γράφουνε ΕΠΙΠΛΕΟΝ στα παραπάνω οτι ειναι compatible with ps3 να ξέρεις οτι μπορεις να τους αγορασεις χωρίς φόβο.

Αν τον πάρω απο το amazon πως θα τον εγκαταστήσω χωρίς επιπλέον έξοδα isay; Απο το κατάστημα μου είπαν πως είναι πρόβλημα σκληρού και πως για να εγκαταστήσουν καινούριο θέλουν +50 ευρώ. Μπορώ να τα γλιτώσω αυτά και να κάνω την δουλειά μόνος μου;

Δημοσ.

Αν τον πάρω απο το amazon πως θα τον εγκαταστήσω χωρίς επιπλέον έξοδα isay; Απο το κατάστημα μου είπαν πως είναι πρόβλημα σκληρού και πως για να εγκαταστήσουν καινούριο θέλουν +50 ευρώ. Μπορώ να τα γλιτώσω αυτά και να κάνω την δουλειά μόνος μου;

Πανεύκολα. Η αντικατάσταση σκληρού στο μοντέλο σου ειναι 5-6 βίδες.

Κλείνεις υπολογιστή, βγάζεις ρεύμα, μπαταρια, περιμενεις 2 λεπτα.

Ξεβιδώνεις το καπάκι δίσκου

Βγάζεις τον δίσκο.

Βγάζεις τη θήκη απο τον δίσκο

Βάζεις τη θήκη στο νέο δίσκο

Βάζεις το δίσκο

Κλείνεις και βιδώνεις το καπάκι.

Αν ο δίσκος σου ειναι πεθαμένος και δεν εμπλέκεται backup/μεταφορα δεδομένων, windows, Κλπ τοτε το 50αρι ειναι κυριολεκτικά πεταμένα λεφτα.

Αν παραγγείλεις απο το amazon και αν ο δίσκος ειναι ημι-alive αγόρασε και μια θήκη σαν την παρακάτω

http://www.amazon.co.uk/SATA-HARD-DRIVE-CADDY-ENCLOSURE/dp/B002UZO07C/

Ωστε να βάλεις τον παλιο δίσκο και μέσω usb να πάρεις τα δεδομένα σου

Δημοσ.

Μια χαρά, ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μια τελευταία ερώτηση, αν την κάνω μόνος μου την διαδικασία τι γίνεται με το λογισμικό των Windows? Το λαπτοπ έχει τα εργοστασιακά του Vista αυθεντικά αλλά δεν έχω κάποιο cd για να τα εγκαταστήσω - μάλλον το εχω χάσει ή κάτι τέτοιο. Αν αλλαχτεί ο σκληρός, πως θα εγκατασταθεί το λογισμικό;

Δημοσ.

Φιλε,αν σε περνει,βαλε εναν 120αρη SSD και windows7 και θα εχεις αλλο μηχανημα.

Εγω αυτο εκανα στον δικο μου satelite (p300 134)

Δημοσ.

Στερνή μου γνώση να σ'ειχα πρώτα.

Καιρό έπρεπε να ειχες φτιάξει τα recovery dvds γιατί αφού ο δίσκος σου εχει πεθάνει (είσαι σίγουρος, έτσι; ) δεν μπορεις να κάνεις τίποτα με το δίσκο σου.

Λύσεις:

•  
  • Επικοινώνησε με την ideal αν μπορεις να πας απο εκεί να σου δώσουν (δωρεαν αν γίενται) τα recovery dvds
  • Κατέβασε τα vista home premium untouched (το που θα τα βρεις δεν ξέρω) και εγκατέστησε τα χτησιμοποιώντας το serial που ειναι κολλημένο κάτω απο τον υπολογιστή. Τους drivers θα τους βρεις στο site της toshiba.
  • Βρες κάποιον που να εχει toshiba A300 και να σου φτιάξει recovery dvds
  • Βάλε linux

Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω εφόσον θέλεις καινούργιο σκληρό αυτόν http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=12828&category_id=282

Τα λαπτοπ μας συνεννοημένα είναι...χαχαχα Να σου θυμίσω ότι έχω το ίδιο με το δικό σου και χτες τα φτυσε ο σκληρός μου!!

Σου ξαναείπα και στο προηγούμενο ποστ σου, να ξεχάσεις τα Vista και να περάσεις τα windows 7. θα δεις τεράστια διαφορα.

Ωστόσο αν επιμένεις να θέλεις να εγκαταστήσεις ξανά τα VISTA. Το πολυπόθητο recovery το εχω εγω. Αν το θελεις, συνεννοούμαστε και στο στέλνω. Στείλε μου πμ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...