Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο του θέματος έχω το δίλημμα σε ποιον από τους δύο SSD να στραφώ. Έχω ξεψαχνίσει κάθε τοπικ που προυπηρχε αλλα δεν εβγαλα καποιο σαφές συμπερασμα, ισως να θεωρείται λίγο καλύτερος ο 830. Θα ήθελα τα φώτα προκειμένου να προχωρησω σημερα αυριο στην αγορα του.

http://www.cosmodata.gr/product/66612

http://www.pixmania.gr/gr/gr/11505294/art/samsung/oao-desktop-ssd-aouoaneeu.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTMzMzUzNDYyODs

Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νομίζω πως όλοι εμείς που αυτήν την περίοδο ψάχνουμε για SSD, το υπεραναλύουμε το θέμα. Πλέον υπάρχουν 4-5 λύσεις που πάνω κάτω είναι ίδιοι σε επιδόσεις/αξιοπιστία. Τα βρεφικά συμπτώματα των SSD έχουν εξαλειφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, οπότε όποια από τις γνωστές λύσεις διαλέξεις είσαι μια χαρά

Για παράδειγμα από τους 2 που λες ο GT είναι λίγο πιο γρήγορος overall, ενώ ο 830 θα λέγαμε ότι είναι λίγο πιο αξιόπιστος. Εγώ θα σου έλεγα πάρε τον πιο φθηνό

Δημοσ.

Για παράδειγμα από τους 2 που λες ο GT είναι λίγο πιο γρήγορος overall, ενώ ο 830 θα λέγαμε ότι είναι λίγο πιο αξιόπιστος. Εγώ θα σου έλεγα πάρε τον πιο φθηνό

Αυτό από που προκύπτει?

Δημοσ.

Αυτό από που προκύπτει?

Yποθέτω ότι ο ninos30 θα μιλάει σύμφωνα με τον μέχρι τώρα πρότερο βίο της κάθε εταιρείας.

Δημοσ.

Ναι, δεν το λέω για να αντιπαρατεθούμε και γω ακόμα το ψάνω με τους ssd. Πρόβλημα είχε εμφανιστεί σε μια παρτίδα των απλών force 3 120gb το οποιό ήταν πριν 1.5 χρόνο περίπου. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ο sandforce controller δεν προτίνεται (γιατί στην ουσία αυτό είναι το θέμα όταν προτέινεται ο m4 και ο 830) ούτε καν σε περιπτώσεις intel μηχανημάτων

Δημοσ.

Επειδή τελικά προσανατολίζομαι προς τον 830 μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την διαφορά στα δύο παρακάτω; Τον πρώτο δεν έχει ότι χρειάζεται για να τοποθετηθεί σε deskstop δηλαδη;

http://www.pixmania.gr/gr/gr/12574837/art/samsung/ssd-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-830-series---128-g%CE%92-%28mz-7pc128b-ww%29.html

http://www.pixmania.gr/gr/gr/11505294/art/samsung/%CE%A3%CE%B5%CF%84-desktop-ssd-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-830-series-mz-7pc128d-eu---128-g%CE%92.html

Δημοσ.

Ο πρώτος έχει στο πακέτο μόνο τον SSD ενώ ο δεύτερος έχει και τα συνοδευτικά που βλέπεις στην φωτογραφία.

Εγώ πήρα την έκδοση με το πλήρες πακέτο καθώς δεν είχε το κουτί μου θέση για 2,5' σκληρό.

Δημοσ.

Αυτό από που προκύπτει?

Yποθέτω ότι ο ninos30 θα μιλάει σύμφωνα με τον μέχρι τώρα πρότερο βίο της κάθε εταιρείας.

Κάτι τέτοιο. Απλά για να πω κάτι. Κυρίως γιατί οι samsung συνήθως παίζουν out-of-the-box με την μία. Ούτε firmware, ούτε τίποτα άλλο ιδιαίτερο. Να'χαμε να λέγαμε δηλαδή...

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάτι τέτοιο. Απλά για να πω κάτι. Κυρίως γιατί οι samsung συνήθως παίζουν out-of-the-box με την μία. Ούτε firmware, ούτε τίποτα άλλο ιδιαίτερο. Να'χαμε να λέγαμε δηλαδή...

εδώ και μήνες ισχύει το ίδιο και για τους SandForce based SSDs...

Δημοσ.

Σ αυτο που προβληματιζομαι ειναι αν αρκουν τα 128gb. Αυτη τη στιγμη εχω 102 in use με λειτουργικο και εφαρμογες και δεν ξερω μηπως πρεπει να κοιταξω για παραπανω χωρητικοτητα... :(

Δημοσ.

Όσο πιο άδειος είναι ο ssd τόσο καλύτερα. Κατά τα άλλα σ αυτά τα 100 in use που έχεις περλαμβάνονται παιχνίδια, φωτογραφίες, μουσική, ταινίες κτλ? Αν ναι, μην τα υπολογίζεις, αυτά δεν θα τα βάλεις στον ssd, δεν θα κερδίσεις τίποτα. Αν όχι και τα 100gb είναι μόνο windows και προγράμματα, τότε θέλεις μεγαλύτερο ssd.

Δημοσ.

Φαντασου μονο το wow και το old republic πιανουν 50gb...παιχνιδια ενδυκνειται να περαστουν στον ssd?

Μα για αυτό σου είπα. Όχι, δεν θα κερδίσεις κάτι, με την έννοια ότι δεν θα αυξηθούν τα fps. Απλά το παιχνίδι θα φορτώνει λίγο γρηγορότερα. Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που αξίζει να περαστεί στον ssd αυτό είναι το football manager. Εκεί, ναι, άλλη αίσθηση.

Δημοσ.

Οποτε αν παω με λειτουργικο κι εφαρμογές μονο ειμαι καλυμμενος με τα 120. Παιχνιδια κτλ μπορω να περναω και στον velociraptor (300gb) φανταζομαι εκτος αν με 3 σκληρους (ssd, vrpt 300gb, wd 1tb) τα παιξει το τροφοδοτικο που ειναι στα 750w(corsair 750tx).

Το υπολοιπο συστημα ειναι ο i7920, asus p6t se, gtx285, 2x 4 corsair vengeance 1600, dvd rom, dvd rw.

Θα εχω προβλημα με 3 σκληρους πανω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...