x_maras Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Γράφω μια μικρή εφαρμογή σε php και χρησιμοποιώ το glue.php για routing και για όμορφα urls. Αν κάποιος π.χ. γράψει localhost/about θα δει την about σελίδα, αν γράψει όμως localhost/index.php θα τον στείλει στο localhost/error, όπως κι αν γράψει κάτι που δεν υπάρχει. π.χ. localhost/jhsdjhs ... Μεχρί εδώ όλα καλά! Η εφαρμογή είναι στημένη με τη 3tier αρχιτεκτονική και φιλοσοφία και για να είναι ευκολο να καταλάβεις τι ανήκει που, έχω δημιουργήσει 3 directories για κάθε layer και το καθένα έχει τα σχετικά αρχεία php. Εδώ έρχεται και το πρόβλημά μου. Αν πχ γράψω localhost/<directory_name>/ τοτε ανήγει το directory στο browser και μπορείς να δεις τα αρχεία που περιέχει. Αυτό που θα μπορούσα να κάνω είναι να έχω όλα τα αρχεία στο root και δε θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά μου φαίνεται λίγο άσχημο. Δοκίμασα να βάλω ένα index.php σε κάθε directory, που σε στέλνει στη error σελίδα, και ενώ δουλεύει δεν είμαι ικανοποιημένος από το τρόπο αυτό κι εδώ κολάει η ερώτησή μου. Τι τεχνική χρησιμοποιείτε στη php για ασφάλεια(μη προσβαση) στις εφαρμογές σας σε παρόμοιες περιπτώσεις;
spartakoscs Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 .htaccess -> deny from all . τουλάχιστον το Yii framework έτσι το κάνει !!!
thanocaster Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Ή, πάλι με το .htaccess -> "Options -Indexes" (χωρίς τα εισαγωγικά).
x_maras Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ και τους 2. Τους έριξα μια ματιά και φαίνεται να κάνουν αυτό που θέλω. Θα το δοκιμάσω το βράδυ και θα ενημερώσω για τυχόν αποτυχία. Διαβάζω το apache tutorial για το .htaccess. Μιας και είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να το πειράξω, συνήθως έκανα copy/paste ότι χρειαζόμουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα