Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα παιδες :-D :-D

θα ηθελα να ρωτησω κατι....Βασικα εχω ενα δισκο(500GB sata2) στο πσ μου και εχω ενα ΣΑΤΑ 1 η ΑΤΑ δεν ξερω ενα απο τα δυο ^_^ που 8ελω να τον βαλω πανω..ετσι εκανα τον εβαλα στο πσ και το πσ δεν ξεκινουσε δλδ παταγα το κουμπι για να ξεκινησει αλλα τιποτα μετα τον εβγαλα απο μεσα το παλιο τον δισκο(Ata) και ξεκινησε το πσ... μπας και πρεπει να κανω κατι με αυτο το μαστερ η slave δεν ξερω παντως το αφησα μαστερ ειναι αυτο το προβλημα η δεν το τραβαει το τροφοδοτικο (550v)...

Nαστε καλα :-)

Δημοσ.

Να φταίει το τροφοδοτικό, πολύ απίθανο μου φαίνεται να το ζορίζει ένας δίσκος.

Το καλώδιο είναι το παλιό που ήταν φαρδύ;

'Αλλαξε θέση στο jumper και δοκίμασε.

Δημοσ.

Να φταίει το τροφοδοτικό, πολύ απίθανο μου φαίνεται να το ζορίζει ένας δίσκος.

Το καλώδιο είναι το παλιό που ήταν φαρδύ;

'Αλλαξε θέση στο jumper και δοκίμασε.

φιλε πες αυτο που ειπες το jumper ειναι ενα πλαστικο πραγμα πισο απο τον δισκο σωστα? σε τι να το βαλω μανστερ slave τι? B)

ναι το παλιο ειναι το φαρδυ ρε

Δημοσ.

ΝΑ το βάλεις στο CS (Cable Select).

Αλήθεια για πόσα GB δίσκο πρόκειται? Μήπως δεν αξίζει τον κόπο?

Δημοσ.

ΝΑ το βάλεις στο CS (Cable Select).

Αλήθεια για πόσα GB δίσκο πρόκειται? Μήπως δεν αξίζει τον κόπο?

300gb φιλε αλλα μπορεις να μου εξηγησεις πια ειναι η διαφορα του master, slave, cs?

Δημοσ.

300gb φιλε αλλα μπορεις να μου εξηγησεις πια ειναι η διαφορα του master, slave, cs?

Σήμερα πλέων καμία,όλα αυτά βγήκαν στην αρχαιότητα όπου τα bios ήταν για γέλια και χρειαζόταν αυτά τα jumper για να βγάλει άκρη,τώρα απλά βάλτο cs κούμπωσε το σε όποια θέση στο καλώδιο θες και είσαι έτοιμος(αφού μπεις στο bios και τον ρυθμίσεις σωστά,αυτό ενδέχεται αν είναι ήδη έτσι ρυθμισμένο).

Δημοσ.

Απλά να προσθέσω σε αυτά του TheElf.

Σε έναν IDE controller, μπορούν να συνδεθούν μέχρι 2 συσκευές, γιαυτό και οι IDE καλωδιοταινίες έχουν 2 συνδέσεις. Η ακριανή είναι η Master και η μεσαία η Slave.

Παλαιότερα όπως λέει και ο ELF, είχε πραγματικά σημασία ποια συσκευή θα έβαζες Master και ποια Slave, ειδάλλως έχανες αρκετά στις επιδόσεις (πχ δίσκος μαζί με CD-ROM μεγάλο FAIL!). Πολλές φορές δεν έκανε καν boot το PC σου. Πλέον, και σε όσα ΜΒ έχουν απομείνει IDE controllers, έχει πολύ μικρή σημασία που θα συνδέσεις τι, οπότε επιλέγεις το CS και ο controller καταλαβαίνει αν τον έχεις συνδέσει στην άκρη και τον βλέπει ως Master ή στην μέση και αντίστοιχα ως slave.

300GB δεν είναι και λίγα (αν ο μόνος σου δίσκος είναι 500). Οπότε δοκίμασέ το.

Δημοσ.

είχε πραγματικά σημασία ποια συσκευή θα έβαζες Master και ποια Slave, ειδάλλως έχανες αρκετά στις επιδόσεις (πχ δίσκος μαζί με CD-ROM μεγάλο FAIL!).

250px-Mythos_lager.jpg

Κατά τ' άλλα, ας του τονίζατε πως εάν βάλει το τζαμπεράκι στη θέση CS, πρέπει να κάνει το ίδιο και στο πιθανό ΑΤΑ optical drive που ίσως υπάρχει στην ίδια καλωδιοταινία.

Δημοσ.

ευχαριστω να στε καλα ρε παιδια μια τελευταια απορια οταν τον συνδεσω τον δισκο και μετα ανοιγω τ πσ κανονικα η μετα παω στα bios και αλλαζω κατι?

Δημοσ.

@washcloud

Δηλαδή σε εποχές Pentium μονοπύρηνους με ΒΧ-chipsets και τα συναφή και τα αντίστοιχα Κ2 της AMD (και παλιότερα), δεν είχε σημασία αν έβαζες πάνω στην ίδια καλοδιοταινία HDD+CDROM? Το πιο απλό σου λέω: Αν έβαζες ΑΤΑ-33 καλώδιο σερνόταν ο δίσκος και αν έβαζες 66/100 σου καιγόταν τα δισκάκια στις εγγραφές.

Γιατί εγώ για τότε αναφερόμουν. Είπα ξεκάθαρα πως με τα πιο πρόσφατα chipsets δεν υπάρχει κανένα θέμα.

ευχαριστω να στε καλα ρε παιδια μια τελευταια απορια οταν τον συνδεσω τον δισκο και μετα ανοιγω τ πσ κανονικα η μετα παω στα bios και αλλαζω κατι?

Φυσιολογικά όχι. Απλά μπαίνεις στα Windows και αν ο δίσκος είναι ήδη formatted θα τον δεις με την μία (που φαντάζομαι ότι είναι). Αλλιώς πρέπει να μπεις στο disk management, να τον ενεργοποιήσεις και να τον κάνεις μετά format

Δημοσ.

@washcloud

Δηλαδή σε εποχές Pentium μονοπύρηνους με ΒΧ-chipsets και τα συναφή και τα αντίστοιχα Κ2 της AMD (και παλιότερα), δεν είχε σημασία αν έβαζες πάνω στην ίδια καλοδιοταινία HDD+CDROM? Το πιο απλό σου λέω: Αν έβαζες ΑΤΑ-33 καλώδιο σερνόταν ο δίσκος και αν έβαζες 66/100 σου καιγόταν τα δισκάκια στις εγγραφές.

Γιατί εγώ για τότε αναφερόμουν. Είπα ξεκάθαρα πως με τα πιο πρόσφατα chipsets δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Φυσιολογικά όχι. Απλά μπαίνεις στα Windows και αν ο δίσκος είναι ήδη formatted θα τον δεις με την μία (που φαντάζομαι ότι είναι). Αλλιώς πρέπει να μπεις στο disk management, να τον ενεργοποιήσεις και να τον κάνεις μετά format

ok φιλε θα το κανω ετσι οπως μου ειπατε και θα σας πω αποτελεσματα ^_^

Δημοσ.

@washcloud

It is a common myth that the controller on the master drive assumes control over the slave drive, or that the master drive may claim priority of communication over the other device on the channel. In fact, the drivers in the host operating system perform the necessary arbitration and serialization, and each drive's onboard controller operates independently of the other.

Κατά τ' άλλα πρακτικά κι εμπειρικά, από τις πρώτες mobo που περάσαν από τα χέρια μου, μία BH6 με 440ΒΧ chipset (επειδή ανέφερες σχετικά), δε θυμάμαι να μου δημιούργησε τέτοια ζητήματα. Πιθανώς θα είχα τρέξει και benchmarks για να δω εάν όντως υπήρχε πτώση στην απόδοση του δίσκου, αλλά πού να θυμάμαι ακριβώς...

Δεν πολυκατάλαβα και τις αναφορές στις καλωδιοταινίες...; Ε ναι, με 40άρες ο δίσκος απέδιδε κατά τί λιγότερο (αλλά όχι σερνόταν...ηρέμησε...) - και με 80άρες πήγαινε κατά τί καλύτερα. Τί σχέση έχει όμως με την σειρά σύνδεσης που λέγαμε; Ή τί σχέση έχει -και πάλι- η σειρά σύνδεσης, με καμμένα δισκάκια; Δεν καταλαβαίνω όπως είπα - σα να μπερδεύεις δύο πράγματα διαφορετικά (άσε που μπορεί να να έτρεχε και άλλο ζήτημα με τα καμμένα σου δισκάκια), αλλά όπως και να 'χει, δε χρειάζεται να το κάνουμε "ανατολικό ζήτημα", ούτε τον κόπο αξίζει, ούτε -κυρίως- βοηθάει πουθενά τον topic starter στο θέμα του.... Για 'μένα, μια κουβέντα έρριξα στην συζήτηση (κι ένα μπουκάλι), και δεν έχω σκοπό να το πάω παραπέρα...(δεν έχω βέβαια αλλάξει γνώμη περί "μύθου", και για 'μένα έχει την εξής ουσία : να μην τον παραμπερδέψουμε τον Δημήτρη με πράγματα που ισχύαν-δεν ισχύαν δεν τον αφορούν...)

...και μιας και τον θυμήθηκα : Μήτσο, ΕΧΕΙΣ άλλη συσκευή (CD/DVD) συνδεδεμένη στο ΑΤΑ καλώδιο που λέμε;

Δημοσ.

Ούτε φυσικά θέλω κι εγώ να το συνεχίσω, αφού όντως όλα αυτά αφορούν το μακρινό παρελθόν.

Ο λόγος που τα ανέφερα, ήταν γιατί ο ίδιος ρώτησε κάποια στιγμή τι είναι τα Master/Slave/CS, και για να γίνω λίγο πιο αναλυτικός αναφέρθηκα και στα παλιά κουσούρια, όπου ΕΠΡΕΠΕ να δηλώνεις Master/Slave αλλιώς δεν μπουτάριζε το σύστημα.

Τώρα πλέον, ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, απλά το βάζεις στο CS και τελειώνεις, έχει δεν έχει 2η IDE συσκευή όπως ένα optical-drive.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...