Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολισ καταλαβα γιατι γονατιζει ο η/υ μου.βρηκα αυτο στην διαχειρηση των εργασιων windows και το οποιο κανει μονιμως το μηχανημα να εχει 100% cpu usage και το συγκεκριμενο να εχει παντα το 35-50% !

Μια προχειρη ματια στο google εδειξε οτι ειναι ιος?

Και μιας και δεν εχω anti virus ηθελα να μαθω αν αφαιρειται χειροκινητα ! Το malware bytes δε μου το βρισκει.

Αν μπορει καποιος ασ βοηθησει ! ευχαριστω.

Δημοσ.

Έτσι, τρέξε το process explorer, τερμάτισέ την, άνοιξε και το msconfig (έναρξη-εκτέλεση-γράφεις msconfig και enter) και απενεργοποίησε στην καρτέλα εκκίνηση ότι δε γνωρίζεις.

Γράψε μετά εδώ τι διεργασία ήταν, τι βρήκες στο msconfig και πως συμπεριφέρεται τώρα το μηχάνημα.

Δημοσ.

παιδια 1000 ευχαριστω για τις απαντησεις . γενικως ειμαι λιγο ασχετος απο H/Y και τελικα κατεβασα ενα free antivirus το οποιο μου βρηκε 2 trojan +5 RTK. τωρα δεν υπαρχει αυτο το exe και παει πολυ πιο γρηγορα.παρ'ολα αυτα θα κατεβασω το προγραμματακι αυτο. φααινεται χρησιμο.ελπιζω να μη χρειαστει !

edit

μολις ειδα οτι τα τρογιαν ονομαζονταν Win32:FakeAlert-CGJ(Trj)

ξερετε τι σημαινει ?

Δημοσ.

Το malwarebytes είναι πάρα πολύ καλό, απλά είναι αρκετά πράγματα που δεν τα βλέπει στο σύστημα. Όταν δει κάτι, σημαίνει οτι το έχει στη βάση δεδομένων και το αφαιρεί πλήρως. Άρα το κρατάς να το έχεις.

Κρατάς ένα antivirus, υπάρχουν δωρεάν πολύ καλά τα avast, avira, panda cloud. Αξιόπιστα και ελαφριά χωρίς να βαραίνουν το σύστημα.

Κάνεις σκανάρισμα με το Norton power eraser και με το Kaspersky Virus Removal Tool

Κατεβάζεις το hijackthis το τρέχεις, πατάς scan and save log, και ανεβάζεις εδώ το αρχείο κειμένου που έχει μέσα την αναφορά για τη κατάσταση του συστήματός σου. Κάνεις επισύναψη αρχείου δηλαδή σε απάντηση στο thread εδώ.

Δεν ξέρουμε τι και πόσες μολύνσεις είχες, αλλά καλό είναι αν έχεις αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης email, paypal, ebay κτλ ή μπήκες αυτές τις μέρες και τις έγραψες καλό είναι για μεγαλύτερη σιγουριά να αλλάξεις τους κωδικούς σου.

Η μόλυνση μπορεί να έχει φύγει μπορεί και όχι. Κάνει τα παραπάνω, είναι γρήγορα, μόνο το Kaspersky θα σου πάρει χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο σίγουρα.

Πάντα να έχεις ενημερωμένο browser/windows updates/antivirus και προσοχή σε τι σελίδες μπαίνεις και τι παράθυρα σου πετιούνται για να κατεβάσεις κάτι που δεν το ζήτησες εσύ εξαρχής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...