Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο τη σχολη δεν ειναι ιδιαιτερα εξυπηρετικοι ουτε απο το γραφειο πρακτικης ασκησης για αυτο ψαχνω μεσω ιντερνετ. τη συμβαση δεν την εχω παρει ακομα περιμενω τις επομενες μερες.απλα ετυχε σε μια φιλη μου ο εργοδοτης της τα αλλαξε τελευταια στιγμη και της ειπε οτι δεν μπορει να πληρωσει τιποτα παραπανω μονο οτι της δινει ο οαεδ και σκεφτηκα να ενημερωθω απο πριν τι ποσοστο παιρνει πισω ο εργοδοτης και ολα τα σχετικα μιας και απο τη σχολη δεν βοηθανε.σε ευχαριστω παντως!απο οτι καταλαβα ο μισθος κυμαινεται καπου στα 400-500ευρω και τα μισα απο αυτα τα δινει ο οαεδ και τα υπολοιπα ο εργοδοτης?και ο εργοδοτης στο τελος απο αυτα που εχει δωσει παιρνει το 50% η ολα?

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Τα ένσημα της πρακτικής δεν είναι συντάξιμα, οπότε δε κερδίζεις κάτι από αυτά. Ο εργοδότης νομίζω παίρνει πίσω το 50% τω χρημάτων που δίνει. Τα χρήματα της πρακτικής μέσω ΟΑΕΔ αυτή τη στιγμή είναι 468€ και στα δίνει όλα ο εργοδότης. Το χρηματικό ποσό το συμπληρώνει ο εργοδότης στη σύμβαση. Γενικά ο μισθός πρακτικής μέσω ΟΑΕΔ είναι στην ουσία το 80% του βασικού μισθού σήμερα.

Δημοσ.

Εμεις παλι απο το γεωπονικο....διαβαζω τα 600ρια που γραφετε και ζαλιζομαι ρε. 160 ευρω θα παρω, ναι ναι 160 για 8ρη απασχοληση.. Μιλαμε για λεφτα οχι μλακιες :P

Δημοσ.

Εμεις παλι απο το γεωπονικο....διαβαζω τα 600ρια που γραφετε και ζαλιζομαι ρε. 160 ευρω θα παρω, ναι ναι 160 για 8ρη απασχοληση.. Μιλαμε για λεφτα οχι μλακιες :P

lol

αυτό λέγετε αισχροκέρδεια απο την μεριά του εργοδότη.

αν πληρώνεσαι  απο τον οαεδ(ή εσπα), λογικα τα υπόλοιπα θα τα παίρνει αυτός (υπόθεση κάνω)

ελπίζω τουλάχιστον να έχεις και 2 ρεπό την εβδομάδα όπως ορίζει ο νόμος.

τα χρήματα (307ευρώ) να ξέρεις αντιστοιχούν στο 60% του κατώτατου βασικού μισθού ο οποίος είναι 512ευρώ.

επικοινώνησε με τον επόπτη εργασίας της περιοχής σου.

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Τα ένσημα της πρακτικής δεν είναι συντάξιμα, οπότε δε κερδίζεις κάτι από αυτά. Ο εργοδότης νομίζω παίρνει πίσω το 50% τω χρημάτων που δίνει. Τα χρήματα της πρακτικής μέσω ΟΑΕΔ αυτή τη στιγμή είναι 468€ και στα δίνει όλα ο εργοδότης. Το χρηματικό ποσό το συμπληρώνει ο εργοδότης στη σύμβαση. Γενικά ο μισθός πρακτικής μέσω ΟΑΕΔ είναι στην ουσία το 80% του βασικού μισθού σήμερα.

Aυτό ακριβώς.

Περί ενσήμων: Τα ένσημα δεν είναι συντάξιμα, δεν έχει κρατήσεις καθόλου ( από την πλευρά του ο εργοδότης δίνει ένα αστείο ποσό μόνο για ασφάλιση εργατικού ατυχήματος ), δηλαδή στην κατάσταση ενσήμων σου θα βλέπετε κάθε μήνα 25 ασφαλιστικές ημέρες, αυτό σας ενδιαφέρει εσάς. Αν δεν έχετε ιατρική ασφάλιση από γονέα ( δηλαδή δεν είστε έμμεσα ασφαλισμένος στο βιβλιάριο τους ) θα δηλώσετε από την αρχή στον εργοδότη ότι θέλετε να σας κάνει κρατήσεις για κλάδο ασθενείας, για να βγάλετε βιβλιάριο ( αυτό συνεννοηθείτε το εγκαίρως με τους γονείς σας ).

Περί ΟΑΕΔ ( για ΕΣΠΑ δε γνωρίζω , δεν είχε ΕΣΠΑ όταν έκανα εγώ πρακτική ) : Ο εργοδότης πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα τον εργαζόμενο και στο τέλος της πρακτικής να καταθέσει τα χαρτιά σας ( αποδείξεις μισθοδοσίας κάθε μήνα, τα ένσημα σας κ.λ.π. ) στον ΟΑΕΔ για να πάρει πίσω το 50% του μισθού σας. Αν σας πει δε σου δίνω τίποτα, περίμενε στο τέλος που θα πάρω τα λεφτά από τον ΟΑΕΔ και ριψοκινδυνεύετε να μην πάρετε ευρώ ( γιατί ο ΟΑΕΔ συναλλάσσεται αποκλειστικά με τον εργοδότη σας ) ή αν είναι φιλότιμος ο εργοδότης ( δύσκολο...) θα πάρετε τα μισά από ό,τι έπρεπε να παίρνετε. Δυστυχώς, είναι δικό σας θέμα τι θα κάνετε, οι περισσότεροι εργοδότες ψάχνονται για τσαμπέ καταστάσεις.

80% επί του βασικού συνήθως της ΕΓΣΕΕ ( google περί ΕΓΣΕΕ 2013 ), για ΕΣΠΑ δε γνωρίζω.

Οι εργοδότες συνήθως δεν τα ξέρουν πολύ καλά αυτά περί ενσήμων και αποδοχών , ρωτάμε το λογιστή τους (  δεν είναι ντροπή, για να δουλέψετε πάτε ), αν δεν ξέρει ο λογιστής του μπορεί να κάνει τον κόπο να ρωτήσει !

Μιας και πριν λίγες μέρες πληρώθηκα 680 ευρώ για 2 μήνες στην εθνική τράπεζα μέσω πανεπιστημίου

Πρακτική Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ , ΕΣΠΑ ;

2μηνη ή 6μηνη έχετε εσείς , είναι υποχρεωτική ; Σε εμάς στα ΤΕΙ είναι 6μηνη υποχρεωτική αλλιώς πτυχίο ΔΕΝ, εκεί πατάνε οι εργοδότες.

Δημοσ.

Δε θα παω μεσω εσπα γιατι ειχε ελαχιστες θεσεις.. Θα κανω 2 μηνες αυτο το καλοκαιρι, και δυο του χρονου, εχουμε υποχρεωτικη 4μηνη. Αν ειχα καρτα σιτησης θα πηγαινε 300 και κατι. Οσο για ρεπο... Στη φιλη μου που εκανε περυσι, ειχανε δωσει 5 μερες αδεια, χαριστικα αλλα ρεπο μεσοβδομαδα? μπααα? τα λεφτα απ οσο ξερω σ εμας, τα δινει το πανεπιστημιο

Δημοσ.

Μέσω πανεπιστημίου-ΕΣΠΑ. Πληρώνεσαι από την ΕΣΠΑ. Η πρακτική μου ήταν 15-Οκτωβρίου έως 15-Δεκεμβρίου και τα πήρα αρχές Απριλίου. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια μεταξυ εθνικης τραπεζας και ταμιευτυριου τι θα επιλεγατε? πως ειναι απο θεμα δουλειας χρηματων?

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οχι δεν εχω κανει. Η αδερφη μου εκανε περυσι και σχολούσε 2:30 το μεσημέρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...