Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι πρότινος ο μισθός για πρακτική άσκηση ήταν 670 ευρώ σε ιδιωτικό και (σοβαρό φορέα τουλάχιστον). Γνωρίζει κανείς τι μείωση έχει υποστεί ο μισθός τώρα. Είναι κάποιος από εσάς που ξεκινάει πρακτική και γνωρίζει πόσα θα παίρνει?

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω πάντως μην δίνεις σημασία στο τι λέει ο νόμος, σε εμάς το 2009 500ευρώ ήταν και αρκετοί δεν δίναν και τίποτα και εισέπραταν την επιδότηση του ΟΑΕΔ για την πρακτική χωρίς να δίνουν το άλλο μισό στον φοιτητή.

Δημοσ.

Πρακτικη σε τι πράγμα?

Εγώ που είμαι για κουζίνα, ξέρω ό,τι πέρσυ έπαιρναν 450€ για 8-10 ώρες/5νθήμερο (το 60% του βασικου είναι πάντα)

Και φέτος θα παίρνω 310€ κάπου για 8-10 ώρες/5νθήμερο

Μιας και έιμαι και κάτω των 25 ετων

Δημοσ.

η πρακτική των ΤΕΙ ειναι μεσω οαεδ, η εσπα.

Μεσω οαεδ συνολικά ειναι το 80% του βασικού μισθού. Οποτε πολυ πιθανών με το μνημόνιο 2 να μειώθηκε εκ νεου. Μεσω Εσπα ισχυει οτι περνεις ενα ποσο default γύρω στα 300 αν θυμάμαι καλά.. και μετά οτι συμφωνήσεις με τον φορέα. Μπορεί και 10euro μόνο! (πολλες φορες ετσι ειναι :@ ) Καλύτερα παντα μεσω οαεδ το αλλο ειναι περισσοτερο περίπλοκο αλλα φυσικα κανείς ποτέ δεν μπορει να εγγυηθεί οτι θα παρεις τα λεφτα σου either way.

Δημοσ.

Είμαι τελειόφοιτος μηχανολόγος και έχω ξεκινήσει ήδη εδώ και μια εβδομάδα σε μεγάλη και σοβαρή εταιρεία πρακτική... τα παιδιά που μέχρι και σήμερα κάναν πρακτική παίρναν 670 περίπου μέσω οαεδ η και εσπα... απλά εγώ ξέροντας ότι η εταιρεία είναι εντάξει στα θέματα πληρωμής ντράπικα να ρωτήσω, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά κατά την εισαγωγική παρουσίαση στην εταιρεία. Ένα παιδί μου είπε ότι δεν θα μας μειώσουν.. Τέσπα θα περιμένω να τελειώσει ο μήνας και θα το δω στη πράξη.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια ο μισθος της πρακτικης δεν ειναι σταθερος και εξαρτατε απο τον εργοδοτη καθαρα.

Εγω που εκανα πρακτικη στον ΟΣΕ το 2009 επαιρνα 440 ενας αλλος γνωστος που εκανε στη ΔΕΗ επαιρνε 180 ευρω οπως και μια φιλη που δουλευει σε εφημεριδα.

Το ποσο ειναι 180 που δινει ο ΟΑΕΔ + οτι θελει να δωσει ο εργοδοτης αν θελει να δωσει!!!

Υ.Γ

Καποτε εδιναν 300 ευρω για εκτος εδρας δηλαδη αν ειναι απο αθηνα και κανει πρακτικη στη πατρα τωρα αυτο δεν ξερω αν ισχυει.

Δημοσ.

Εγω τελειωσα στις 31/3/12 την πρακτικη μου ο εργοδοτης μου που ειχε και πολυ δουλεια με εδωσε μονο 150 ευρω στο τελος ..

Μονο 300 επαιρνα καθε μηνα απο το ΕΣΠΑ

Δημοσ.

Καθε μηνα μπαινουν στο λογαριασμο σου..

Αλλα οσοι μπορειτε καντε πρακτικη σε δημοσιες υπηρεσιες εκει δινουν καλα λεφτα..

Δημοσ.

Εγώ ξεκίνησα αρχές του μήνα στο ΓΛΚ και υπέγραψα σύμβαση για 440.Πώς γίνεται να μην ξέρεις τι παίρνεις η σύμβαση τι λέει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...