Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν δύο επιπρόσθετες εφαρμογές γα το Notepad++

1) Υπάρχει δυνατότητα για auto-complete win32 api? Οχι σκετη C++.

2) Υπάρχει δυνατοτητσ στην java να εχουμε auto-compile οπως στον eclipse(εννοω compile στο runtime)

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Anubis13
Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν δύο επιπρόσθετες εφαρμοπγές γα το Notepad++

1) Υπρρχει δυνατότητα για auto-complete win32 api? Οχι σκετη C++.

2) Υαπρχει δυνατοτητσ στην java να εχουμε auto-compile οπωςε στον eclipse(εννοω compile στο runtime)

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Μισό λεπτάκι.. Αν θέλεις να κάνεις autocompile, μπορείς να το ορίσεις από τις ρυθμίσεις του Notepad++, command line arguments,, κάτι τέτοιο,, δεν θυμάμαι τώρα (δεν το έχω τοπικά). Όσο για το autocomplete, Ctrl+Space, πρέπει να παίζει όπως και στον UltraEdit.

Άλλωστε παρεμφερείς είναι οι λειτουργίες και των δύο editors, απλώς ο ένας είναι commercial ο άλλος open source.

Δημοσ.

Μάλιστα. Θα το κοιτάξω ευχαριστώ. Βασικά δεν ξέρω αν ενοούμε το ίδιο αλλά ο eclipse τσεκαρει on the fly καθε γραμμη java που γραφεις. Αυτό θέλω να επιτύχω και εγώ.

ΥΓ: Μα να μην μπορώ να γράψω από το netbook

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν δύο επιπρόσθετες εφαρμογές γα το Notepad++

1) Υπάρχει δυνατότητα για auto-complete win32 api? Οχι σκετη C++.

Νομίζω όχι. Δεν γνωρίζω για ποιον ακριβώς σκοπό το χρειάζεσαι, αλλά αν είναι για να θυμάσαι τα ορίσματα των συναρτήσεων, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το plugin Language Help, και να του προσθέσεις την τεκμηρίωση του Win32 API (θα την βρεις εύκολα σε μορφή .chm, βέβαια χωρίς .net ... αν δεν την έχεις ήδη, κατέβασέ την από το site του LCC compiler: http://www.cs.virginia.edu/~lcc-win32/ (δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στο site της Pelles-C).

2) Υπάρχει δυνατοτητσ στην java να εχουμε auto-compile οπως στον eclipse(εννοω compile στο runtime)

Όχι μόνο στη Java, αλλά σε όλες τις γλώσσες. Θέλεις το NppExec plugin, με το οποίο χρησιμοποιείς ότι σκριπτάκι θέλεις (ενώ έχει και build-in υποστήριξη για πράγματα όπως π.χ. να κάνεις διπλό κλικ στα errors και να σε πηγαίνει στην γραμμή του κώδικα).

Μάλιστα. Θα το κοιτάξω ευχαριστώ. Βασικά δεν ξέρω αν ενοούμε το ίδιο αλλά ο eclipse τσεκαρει on the fly καθε γραμμη java που γραφεις. Αυτό θέλω να επιτύχω και εγώ.

...

Αυτό δεν νομίζω να μπορείς να το κάνεις. Αυτό προϋποθέτει να γράφεις μέσα σε interpreter.

Δημοσ.

Νομίζω όχι. Δεν γνωρίζω για ποιον ακριβώς σκοπό το χρειάζεσαι, αλλά αν είναι για να θυμάσαι τα ορίσματα των συναρτήσεων, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το plugin Language Help, και να του προσθέσεις την τεκμηρίωση του Win32 API (θα την βρεις εύκολα σε μορφή .chm, βέβαια χωρίς .net ... αν δεν την έχεις ήδη, κατέβασέ την από το site του LCC compiler: http://www.cs.virginia.edu/~lcc-win32/ (δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στο site της Pelles-C).

.net δεν με ενδιαφέρει να το έχω. Οπότε plugin kai to .chm του win32 είμαι καλά

Όχι μόνο στη Java, αλλά σε όλες τις γλώσσες. Θέλεις το NppExec plugin, με το οποίο χρησιμοποιείς ότι σκριπτάκι θέλεις (ενώ έχει και build-in υποστήριξη για πράγματα όπως π.χ. να κάνεις διπλό κλικ στα errors και να σε πηγαίνει στην γραμμή του κώδικα).

Ναι αλλά με αυτό το plugin χρησιμοποιώ πχ ένα makefile.bat αρχείο σωστά και τρέχω αυτό.

Αυτό δεν νομίζω να μπορείς να το κάνεις. Αυτό προϋποθέτει να γράφεις μέσα σε interpreter.

λογικό ακούγεται. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το χρησιμοποιεί ο eclipse αφού χρειάζεται το JDK.

Δημοσ.

Ναι αλλά με αυτό το plugin χρησιμοποιώ πχ ένα makefile.bat αρχείο σωστά και τρέχω αυτό.

Δεν χρειάζεσαι .bat file (μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις αν θέλεις). Το NppExec ανοίγει δικιά του κονσόλα μέσα στο Notepad++ από όπου μπορείς να κάνεις σχεδόν ότι και στην κανονική γραμμή εντολών, συν ότι έχει και δικά του variables (και environment) ειδικά για επικοινωνία με τα variables του Notepad++, οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε σκριπτάκια, που τα σώζεις στο NppExec ( με F6 )..

Εγώ π.χ. για Java έχω το ακόλουθο σκριπτάκι...

>
npp_save
cd $(CURRENT_DIRECTORY)
javac $(FILE_NAME)
npp_run java $(NAME_PART)

το οποίο κάνει τα εξής, γραμμή προς γραμμή...

α) σώζει το τρέχον έγγραφο του np++

β) μπαίνει στον φάκελο που βρίσκεται το έγγραφο (αυτό υπάρχει και σαν επιλογή στα μενού)

γ) κάνει compile το τρέχον έγγραφο

δ) τρέχει το java vm και κατόπιν τρέχει μέσα του τον κώδικα που έκανε compile στη γραμμή γ

Προφανώς, πριν από όλα πρέπει να έχεις σετάρει την Java να τρέχει από σκέτη γραμμή εντολών (paths, κλπ).

λογικό ακούγεται. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το χρησιμοποιεί ο eclipse αφού χρειάζεται το JDK.

Πιθανότατα το eclipse να χρησιμοποιεί api calls του Java VM.

EDIT:

Για να το δεις και σε C που ίσως είναι πιο straight-forward, το παρακάτω είναι το "gcc c99" σκριπτάκι μου...

>
npp_save
cd $(CURRENT_DIRECTORY)
rm -f $(NAME_PART).exe *.o
gcc  -g3 -Wall -Wextra -std=c99 $(FILE_NAME) -o $(NAME_PART).exe -pg
npp_run "$(NAME_PART)".exe

Αν έχεις πολλά πηγαία αρχεία, μπορείς είτε να φτιάξεις ένα makefile και να το καλείς, πάλι με F6... κάπως έτσι...

>
npp_saveall
cd "$(CURRENT_DIRECTORY)"
rm -f *.o *.obj
rm -f hv.exe
make -f makefile.mak
npp_run hv.exe

Είτε αν δεν δεν θέλεις make-file, ανοίγεις μια φορά όλα τα αρχεία σου και τα σώζεις σε ένα session, και κατόπιν στο σκριπτάκι σου αντί για make βάζεις gcc -Wall blabla $(SESSION) ή $(ALLFILES) ή όπως τέλος πάντων λέει την μεταβλητή αυτή το np++ ... δεν το θυμάμαι (εγώ τα κάνω με makefile τα multi-source projects).

EDIT 2:

Εδώ και το αντίστοιχο Pelles C 64bit (1 source file) σκριπτάκι...

>
npp_save
cd $(CURRENT_DIRECTORY)
cmd /c del $(NAME_PART).exe
ccpelle -Tamd64-coff -W2 -Ot -Ox -Ob1 -Ze -fp:precise -W1 -Gr $(FILE_NAME)
cmd /c del *.obj
npp_run $(NAME_PART).exe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...