Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπορώ να πώ σε ζηλεύω λίγο αν πάρεις το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ καλό αν κ υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει σε σχέση με έναν υπολογιστή απλό που τον έκανες ακόμα πιό ντούκι.απο την άλλη είναι μιά εμπειρία τα imac κ για την χρήση που θές να κάνεις ταιριάζει απόλυτα.απο εμένα που δεν έχω μην περιμένεις σωστή απάντηση,απλά σκέψουν πρίν τον πάρεις γιατί μιλάμε για επένδυση με αυτά που δίνεις.σκεφτόμουν λίγο πιό παλιά για macbook κάπου στα 2 χιλιάρικα κ ρώταγα σε forum ελληνικα για apple η έψαχνα τις φήμες μήπως βγεί καινούριο κ θεωρείται παλιό γτ όλοι έτσι το σκεφτόμαστε πολλοί,απο την μιά δεν νομίζω να έχει τρομερές αλλαγές αν βγεί κάτι αλλά ότι ετοιμάζουν κάτι σίγουρα αφού έχουν αργήσει να κάνουν το μεγάλο βήμα στους υπολογιστές με ipad κ iphone που βγάζουν.καλή σου τύχη κ ελπίζω να κάνεις την σωστή επιλογή όποια κ αν είναι που να ικανοποιεί τον εαυτό σου.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα τύχης ρο έχω ψάξει...αργά ή γρήγορα θα συμβεί, πίστεψέ με!

ειναι huge αυτο που λες, πως δηλαδη oλα τα iMac μετα απο καποιο καιρο βγαζουν σκιες στην οθονη. Εχω φιλο που εχει απο το 2009 και λειτουργει ακομη αψογα, να του πω οτι ανα πασσα στιγμη θα δεις σκιες στην οθονη??

Δημοσ.

ειναι huge αυτο που λες, πως δηλαδη oλα τα iMac μετα απο καποιο καιρο βγαζουν σκιες στην οθονη. Εχω φιλο που εχει απο το 2009 και λειτουργει ακομη αψογα, να του πω οτι ανα πασσα στιγμη θα δεις σκιες στην οθονη??

Μακάρι για το φιλαράκο σου. Για να δεις τι γίνεται αρκεί να μπεις και να διαβάσεις σε φόρα τις εμπειρίες άλλων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το εχουν στη Σερβία και είναι αυτοί που ασχολήθηκαν πρώτη με το άνοιγμα του πάνελ. Ψάξου λιγάκι και θα δεις ότι δυστυχώς κάπως ετσι είναι τα πράγματα. Μη βασίζεσαι σε μεμονομένα γεγονότα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως όταν ο iMAc βρίσκεται σε σκονισμένο περιβάλλον, μιας και στην Ελλάδα έχουμε αρκετή σκόνη συνάρτηση της ζέστης (+ τις υψηλές θερμοκρασίες του iMac).

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1101370&page=2

Για όποιον θέλει να δει που ακριβώς είναι το πρόβλημα και πως ¨επιλύετεαι¨.

Δημοσ.

Καλημέρα, ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και το επίπεδο!

Έχει πολύ πλάκα το πως τα είχα τακτοποιήσει στο μυαλό μου πριν ανοίξω το thread και πόσο μπερδεμένος είμαι τώρα! Αλλά αυτό είναι καλό.

Το ξέρω ότι όσο περιμένουμε πάντα κάτι νέο βγαίνει και ποτέ δε μπορούμε να έχουμε το απόλυτο edge μηχάνημα, αλλά οκ, δεν καίγομαι κιόλας για νέο υπολογιστή σήμερα.

Επίσης, ξέρω οτι είναι υπερβολικά ακριβός ο bto που κοιτάζω, αλλά όπως είπα θέλω κάτι καλό κ ας είναι πάνω από τις δυνατότητες που χρειάζομαι σήμερα, γιατί με τέτοια τιμή δε σκοπεύω σε 1 ή 2 χρόνια να αλλάξω υπολογιστή.

Είναι επένδυση όπως το είπατε κ εσείς και θέλω να είμαι σίγουρος οτι hardwareικα θα είμαι οσο up to date γίνεται για πολύ καιρό.

Το byuersguide το βλέπω συχνά και αυτό το κατακόκκινο don't buy είναι που με έκανε να φρενάρω κ να σκεφτώ να περιμένω τα νέα μοντέλα.

Για το θέμα της οθόνης, πραγματικά δεν έχω γνώμη.

Δεν ξέρω αν είναι στάνταρ φαινόμενο, αν υπάρχει η προδιάθεση και η ατμόσφαιρα μας το επιβαρύνει, τι να πω!

Η αλήθεια είναι οτι σκεφτόμουν να κάνω applecare απο την πρώτη μέρα αγοράς για περισσότερη σιγουριά και ο,τι κ αν προέκυπτε, πακετάκι στο golden-i που είναι κ κοντά μου.

Εξάλλου για 3.500€ δε θα δεχόμουν τίποτα λιγότερο απο απόλυτη after sales εξυπηρέτηση.

Βλέπω οτι αρκετοί προτείνετε mac mini με δική μου οθόνη. Είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί γιατί ήθελα το all in one και γενικά την εμπειρία του imac και το να μπω στη διαδικασία να ψάχνω οθόνες κλπ με κουράζει πια. Τόσα χρόνια δουλειά κ σπίτι παλεύω με μηχανήματα, ήρθε η ώρα να χαλαρώσω και να μην ασχολούμαι και τόσο.

Πάντως επειδή υπάρχει σημαντική διαφορά στο κόστος και απ'οσο είδα λίγο σε διάφορα sites με παρόμοια setups, έχουν πολλές δυνατότητες, θα το ψάξω λίγο ακόμα.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι τελικά δεν πάω καρφί για τον bto!

Δημοσ.

Φίλε actorius μη μπερδεύεσαι, απλά όταν ποστάρεις κάτι θα σου πει ο κόσμος γνώμες και εμπειρίες που ίσως δε σκέφτηκες ποτέ. Καλό είναια αυτό. Εγώ απλά σου τόνισα μια αδυναμία των imac. Κατα τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα με το μηχάνημα. ειναι άψογο. Μπορείς να δουλευείς skype, pages, imovie , iphoto +++ και να μη κρασάρει ποτέ...εμπειρίες που σε άλλους "κόσμους" δεν έχεις. Κάποιες συνήθειες είναι πιο εύκολες, θα δεις!

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος ιδιαιτερος. Και γιατι να κρατας backup σε ενα προιον(timecapsule) που δεν φημιζεται για την αξιοπιστια του κ εχει μονο 1 χρονο εγγυηση?

Καλυτερα στο nas ή αν θελεις σε ξεχωριστη συσκευη παρε αλλο ενα nas για χρηση μονο για τον imac.(δεν βρισκω ομως το λογο)

Μάλλον μπερδέψατε τους όρους Time Capsule ( -> συσκευή με σκληρό δίσκο) & Time Machine ( -> εφαρμογή για backups).

Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας έχει ήδη έναν USB HDD και σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει για Time Machine Backup.

Οπότε, ναι καλύτερα να τον χρησιμοποιήσει έτσι όπως είναι για time Machine Backups. Εφ' όσον θέλει να τον χρησιμοποήσει μόνο για backup, δε θα έχει όφελος με το να τον ξηλώσει από το USB Enclosure και να τον βάλει σε NAS ή να κάνει ότιδήποτε άλλο.

Δημοσ.

Μάλλον μπερδέψατε τους όρους Time Capsule ( -> συσκευή με σκληρό δίσκο) & Time Machine ( -> εφαρμογή για backups).

Οχι δεν μπερδεψα τους ορους..

Ο φιλος σκεφτοταν να αγορασει time capsule και για αυτο ειπα οτι δεν υπαρχει λογος να δωσει χρηματα για να κανει backup σε κατι που δεν φημιζεται για την αξιοπιστια του.

Οπότε, ναι καλύτερα να τον χρησιμοποιήσει έτσι όπως είναι για time Machine Backups. Εφ' όσον θέλει να τον χρησιμοποήσει μόνο για backup, δε θα έχει όφελος με το να τον ξηλώσει από το USB Enclosure και να τον βάλει σε NAS ή να κάνει ότιδήποτε άλλο.

Εχει οφελος να τον ξηλωσει απο το usb enclosure:

α) θα γινεται πιο γρηγορα το backup απο το usb

β) στο NAS το backup γινεται "απομακρυσμενα", σε αλλο χωρο, δεν χρειαζεται φυσικη συνδεση του workstation(pc or mac) με ενα κοντο καλωδιο usb, κατι που εχει προφανη προτερηματα στο backup: δεν χρειαζεται να ειναι στον ιδιο χωρο, δεν πιανει χωρο στο γραφειο το usb enclosure, δεν κινδυνευει απο πτωση, δεν κινδυνευει πχ απο πυρκαγια/κακη ποιοτητα ρευματος να χαλασουν και τα 2 μερη αποθηκευσης των αρχειων ή να κλαπουν και τα 2 κλπ.

Ειναι βασικη αρχη του backup , τα 2 μερη αποθηκευσης να βρισκονται σε διαφορετικο μερος για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Δημοσ.

Πάντως εγώ αυτό που λέει ο georgeadams εννοούσα! :P

Ήθελα να πω οτι δε θέλω time capsule έτσι κ αλλιώς (που δεν είναι και ο,τι καλύτερο) και αφού έχω τον εξωτερικό spare, θα τον χρησιμοποιώ μόνο για time machine backups.

NAS υπάρχει ήδη για τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Πάντως εγώ αυτό που λέει ο georgeadams εννοούσα! :P

Ήθελα να πω οτι δε θέλω time capsule έτσι κ αλλιώς (που δεν είναι και ο,τι καλύτερο) και αφού έχω τον εξωτερικό spare, θα τον χρησιμοποιώ μόνο για time machine backups.

NAS υπάρχει ήδη για τα υπόλοιπα.

Το λογικο ειναι να χρησιμοποιησεις αυτα που ηδη εχεις, αλλα επειδη εγραψες αυτο:

Επίσης, για αρχή θα έχω time capsule του φτωχού, χεχε, με έναν 1ΤΒ σκληρό εξωτερικό που έχω και ψιλοκάθεται...

νομιζα οτι σχεδιαζες να αγορασεις και time capsule και δεν βλεπω τον λογο να κανεις κατι τετοιο.

Δημοσ.

Φίλε καλησπέρες!

Καταρχήν στη θέση σου θα περίμενα τα νέα μοντέλα.

Κατά δεύτερο έχω το μηχάνημα που ενδιαφέρεσαι ακριβώς 10 μήνες με διαφορά όχι SSD αλλά με 16 giga aftermarket ram. Η εμπειρία είναι το κάτι άλλο και του έχω πιεί το αίμα κανονικά.

Ότι και να πάρεις πάρε και πακέτο apple care. Ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης ένα καλό UPS για να είσαι σίγουρος όπως το APC 550 που είναι στα 120 ευρώ και φτάνει και περρισεύει.

Για την οθόνη τώρα, θα σου πω μια λύση, την οποία έγραψα και σε άλλο thread για να λάβω την απάντηση "δεν ενδιαφερόμαστε για 3rd party λύσεις σε μηχάνημα των 2500 ευρώ που πρέπει απλά να δουλεύει" ΟΚ, καθείς με τη γνώμη του.

Η οθόνη παθαίνει ζημιά γιατί το lcd panel ανεβάζει θερμοκρασία με αποτέλεσμα να βράζουν οι κρύσταλλοι και να κιτρινίζει - χαλάει. Στο είπα πολύ απλοϊκά. Η λύση είναι το smcfancontrol που είναι δωρεάν και σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζεις τους ανεμιστήρες όσο θες ανάλογα με την εποχή τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και τη δουλειά που κάνεις. Πάνω στο μηχάνημα τρέχω πρόγραμμα ιατρικής φύσεως (από χόμπυ) που maxάρει τον επεξεργαστή. Με το smcfancontrol η θερμοκρασία του panel πέφτει και γενικά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα στους 10 μήνες, άσχετα αν το μηχάνημα λειτουργεί σερί 12ωρα με αναμένη την οθόνη για να βλέπω τα αποτελέσματα με τον επεξεργαστή στο φουλ. Γενικά προτιμώ να μην ξεπερνάει τουσ 45 βαθμούς το lcd panel, προγράμματα για monitoring θερμοκρασίας θα βρεις πάμπολα στο apple store.

Όσο για το ότι θα χαλάσουν όλα αργά ή γρήγορα, επέτρεψέ μου να διαφωνίσω.

Καλή αγορά και καλώς να ορίσεις στο κόσμο μας. Μη μασίσεις, θα ακούσεις τα πάμπολα από haters, (είναι ακριβό, φτιάχνω καλύτερο πισι με τα ίδια λεφτά, μπλα μπλα μπλα) απλά φαντάσου ότι άλλο η Φεράρι, άλλο το καγκούρικο Γιούγκο με μηχανή Lancia που μπορεί στην ευθεία να πιάνουν την ίδια τελική, αλλά στην ουσία είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι.

Δημοσ.

Θα συμφωνησω απολυτα με το προλαλησαντα!

Actorius,μη μασας και κτυπα το και δε θα χασεις!

Ενα θα σου πω APPLE=ποιοτητα,αξιοπιστια&αποτελεσματικοτητα-αλλο επιπεδο εμπειριας! B)

Δημοσ.

Θα συμφωνησω απολυτα με το προλαλησαντα!

Actorius,μη μασας και κτυπα το και δε θα χασεις!

Ενα θα σου πω APPLE=ποιοτητα,αξιοπιστια&διαχρονικοτητα!

Για iMac μιλάμε ωρε ektor όχι για mac pro.. αυτό που περιγράφει ο φίλος από πάνω είναι μια περιπέτεια και αν είναι να την ζήσεις γιατί να μην την ζήσεις Καραϊβική με τα 2000 ?

Κατά την δική μου γνώμη αν ο φίλος έχει Pc να πάρει κ ένα μίνι να του φύγει ο νταλκάς και να έχει την πρώτη επαφή. Μετά αν λύσει τα προβλήματα της με τα iMac οκ αλλιώς δεν υπάρχει κανένα νόημα να πάρεις laptop σε μορφή desktop. Ένα μεταχειρισμένο mac pro ακόμα και του '09 είναι σοβαρό μηχάνημα.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου θα συμφωνήσω με τον moviemakergr , με τα ίδια λεφτα παίρνεις αυτόν και ξενοιάζεις για χρόνια....

Από την άλλη αν έχεις πρόβλημα χώρου ή θες οπωσδήποτε τον iMac γιατί σου αρέσει η σχεδίαση του θα σου έλεγα να πας στο μοντέλο χωρίς ssd γιατί υπαρχουν πολλοι καλυτεροι ssd τους οποιους μπορείς να βάλεις αργότερα.

Εννοείται αν έχεις υπομονή 2 μήνες θα έχεις την δυνατότητα να πάρεις πολύ καλυτερα μηχανήματα στα ίδια λεφτά περίπου.

Η υπομονή είναι χρυσός.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...