Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα! Θέλω τη γνώμη σε 3 ερωτήσεις απλές.

Sorry που ανοίγω άλλο ένα μια-απτα-ιδια-thread,

αλλά όλα τα παρόμοια καταλήγουν να γίνονται μύλος κ δε βγάζω άκρη.

Θα παρακαλέσω να απαντήσουν μόνο όσοι πραγματικά έχουν κάτι να πουν κ να μην αρχίσουμε τα φτιάξε ενα hackintosh,

πάρε ένα pc κλπ.

Ευχαριστώ!

Λοιπόν,

1. Αν είναι να πάρω σήμερα imac θα πάρω αυτό. Με καλύπτει από hardware και νομίζω ότι έχει ακόμα μέλλον πριν θεωρηθεί αρχαίο. Εγκρίνουμε;

2. Επειδή εκτίμηση δεν έχουμε για το πότε θα βγει νέο μοντέλο, πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να το περιμένω κ να μην αγοράσω τώρα; Θα είναι τόσο μεγάλο το update ή δεν πάμε για σημαντικό spec bump οπότε δεν κερδίζω τίποτα με το να περιμένω;

3. Έστω ότι σε 2-3 μήνες βγαίνει το καινούριο μοντέλο. Η τιμή του imac στο νο1 θα πέσει τόσο πολύ ώστε να θεωρηθεί ότι την πάτησα αν αγοράσω τώρα ή άντε να πέσει 100€ οπότε άδικα η αναμονή;

Αυτά! Thanks.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. με τετοιο hardware εχει πολυ μελλον ναι

2. δεν νομιζω να εχουν τραγικες αλλαγες, ισως καποιες minor εμφανησιακες και ενα spec bump οπως το ειπες

3. δεν προκειται να πεσει η τιμη του προηγουμενου μοντελου πολυ, ποτε δεν πεφτουν πολυ δυστηχως happy.gif

εγω να φανταστεις με τον imac 21.5'' i5-core τον πιο φθηνο late2011 δηλαδη εχω μεινει υπερευχαριστημενος και

τον χρησιμοποιω και για 'σχετικα' βαρια προγραμματα matlab, photoshop κτλ

Δημοσ.

Δεν ξέρω πότε θα βγει νέο.

Η γνώμη μου είναι ότι από την στιγμή που αποφάσισες να αλλάξεις λειτουργικό και να πας σε Apple, μην σκέφτεσαι έτσι. Πάρε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου τώρα. Ό,τι και εάν αλλάξει δεν θα έχεις τα προβλήματα που νομίζεις ότι θα έχεις και έχει συνηθίσει να έχεις με άλλα λειτουργικά - μηχανήματα.

Δεν ξέρω τι θα γίνει, σχετικά με την τιμή, εάν βγει νέο μοντέλο.

Επίσης, σου προτείνω να αγοράσεις απευθείας και TimeCapsule.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά.

Αν η αναβάθμιση είναι μόνο αισθητική δε με νοιάζει. Μου αρέσει όπως είναι τώρα tongue.gif

Απλά σήμερα διάβασα μια φήμη για anti-reflective γυαλί στους νέους και κόλλησα λίγο!

Επίσης, για αρχή θα έχω time capsule του φτωχού, χεχε, με έναν 1ΤΒ σκληρό εξωτερικό που έχω και ψιλοκάθεται...

Δημοσ.

1. Μια χαρα ειναι, αν δεν σε ενοχλει το κοστος.

Αν δεν σου ειναι απαραιτητες οι τοπ επιδοσεις (που φανταζομαι οτι δεν σου ειναι για να πηγαινεις σε mac os x. Αληθεια , τι εργασιες θα κανεις?), ισως να ηταν προτιμοτερο με τοσα χρηματα να επαιρνες ενα macbook pro 15" ,ενα macbook air 11" και μια καλυτερη οθονη 27" ή ενα macbook air 13" και ενα mac mini server μαζι με μια καλυτερη οθονη 27"(ή ακομα και 2 οθονες).

2. Θα ειναι γυρω στο 20% πιο γρηγοροι οι καινουριοι cpu. Για τις καρτες γραφικων δεν ξερουμε.

3. Θα ειναι γυρω στα 250€ φθηνοτερο το προηγουμενο μοντελο, αλλα αφορα τα στανταρ μοντελα και οχι τα built to order σαν το δικο σου που δεν θα ειναι διαθεσιμα.

Τελος, επειδη οι iMac ειναι καπως ευαισθητα μηχανηματα με τα προβληματακια τους(καμμια σχεση με τα επωνυμα pc που ειναι πιο problem-free) και η apple τα εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση, μην ξεχασεις να αγορασεις επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια για να προστατευσεις την επενδυση σου.

Εδω εισαι:

http://www.golden-i.gr/peripherals/applecare/138-applecare-protection-plan-for-imac.html

Επισης, οχι οτι ειναι της παρουσης, αλλα μαλλον θα χρειαστεις και ενα mouse της προκοπης αντι για το magic mouse.

Επίσης, για αρχή θα έχω time capsule του φτωχού, χεχε, με έναν 1ΤΒ σκληρό εξωτερικό που έχω και ψιλοκάθεται...

Καλυτερα να παρεις ενα NAS και να βαλεις εκει μεσα τον σκληρο που ηδη εχεις.

Εχει απιστευτα περισσοτερες δυνατοτητες απο οτι το time capsule, το οποιο μαλιστα δεν φημιζεται και για την αξιοπιστια του.

Δημοσ.

haHa ευχαριστώ για την απάντηση.

Προορίζεται για πολύ photoshop, ελαφρύ video edit, xcode και τα καθημερινά απλά.

Τα notebooks δε με ενδιαφέρουν γι'αυτό δεν τα ανέφερα.

Το κόστος φυσικά κ με ενοχλεί, αλλά θέλω κάτι που θα έχω για χρόνια χωρίς να με απασχολεί μελλοντική αναβάθμιση.

Όσο για το nas, έχω ήδη, αλλά έλεγα το backup του imac να είναι σε ξεχωριστό εξωτερικό μόνο γι'αυτη τη δουλειά.Οχι;

Δημοσ.

Φίλε καλή σου μέρα...

Άποψη μου είναι να αλλάξεις και να πας σε mac, αλλά πρόσεχε λίγο με τα imac γιατί αν ψάξεις λιγουλάκι σε φόρα θα καταλάβεις ότι όλα λίγο πολύ, αργά ή γρήγορα εμφανίζουν στην οθόνη πρόβλημα. Τις λεγόμενες ΄ΣΚΙΕΣ΄. Είναι το πρόβλημα που όλοι το ξέρουμε και το ζήσαμε ή το ζούμε και η APPLE πότε δεν έκανε μια επίσημη ανακοίνωση αυτού, για προφανείς λόγους.

Τώρα, αν το παραβλέψεις και πεις, δε με πειράζει ίσως σε μένα δε συμβεί και σκέφτεσαι αισιόδοξα , ΝΑΙ πάρε iMac, τώρα. Αν πάλι θες iMac και μπορείς να περιμένεις μια επικείμενη αναβάθμιση μπορείς να περιμένεις το επόμενο μοντέλο που ίσως εξαλειφθεί το πρόβλημα αυτό.

Προσωπικά είμαι 2 χρόνια κάτοχος iMac και δειλά δειλά εμφανίζονται οι σκιές που προκαλούνται τελικά από άπειρες συζητήσεις αποδεδειγμένα από σκόνη που διοχετεύεται μέσα στο ΠΑΝΕΛ της Οθόνης, το οποίο ανοίγει και καθαρίζει μετά κόπων και βασάνων.

Αν μου δινόταν η ευκαιρία και ήξερα ή με συμβούλευε κάποιος σήμερα, θα έπαιρνα mac mini + Apple Display! και θα είχα το κεφάλι μου καθαρό, θα μου έμενε και η οθόνη σε τυχών μελλοντική αναβάθμιση. + ότι τα mac mini αναβαθμίστηκαν πρόσφατα οπότε είσαι up to date.

Αυτά απ΄εμένα!

Δημοσ.

dkotanid με προβλημάτισες! Έχω διαβάσει διάφορα, αλλά πίστευα οτι ήταν και λίγο θέμα τύχης...

Ίσως το ψειρίζω πολύ, αλλά είναι σημαντικό το ποσό που θα διαθέσω κ θέλω να είμαι σίγουρος. Τέτοια δώρα κάνουμε μια φορά στον εαυτό μας!

Δημοσ.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1101370&page=2

http://www.maclife.gr/forum/showthread.php/14058-iMac-21.5-late-2009-Repair-shadows

και πολλά άλλα...Σου λέω είμαι κάτοχος imac 21.5 i3 εδώ και 2 χρόνια και σιγά σιγά βγήκαν οι ΣΚΙΕΣ...αλλά δε θα το ανοίξω...θα περιμένω 1-2 χρόνια να πέσουν και oi ssd και μετά θα τα κάνω όλα μαζί! Αλλά αν ήταν να ξαναπάρω θα έπαιρνα mc mini & apple display!

Δημοσ.

Αν το θέμα είναι μόνο για το σχεδιασμό, ειλικρινά δε με απασχολεί πολύ.

Εκτός κ αν πίσω απο το νέο σχεδιασμό κρύβονται κ βελτιώσεις στα προβλήματα που λέγαμε πιο πάνω!

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε πάρτον, κατα προτίμηση όταν βγουν τα νέα μοντέλα για να γλυτώσεις τίποτα. Πάρε μαζί και ένα wd portable για mac για να κάνεις time machine, όχι time capsule γιατί καίγονται. Τώρα για την οθόνη.... πολύ ωραία αλλα... η πρώτη μου έβγαλε τις σκιές, η δευτέρη μου έγινε η μισή πιο σκούρα. Σήμερα ήρθαν απ τα Multir;ama και τον ξαναπήραν... Γράφω τώρα από ένα mac book ασπρο που μου άφησαν... Για εγγύηση ή apple care ή αν υπάρχει αυτο που πήρα εγώ απ τα multi που σου αφήνουν και ένα μηχάνημα για να κάνεις τη δουλειά σου. (180 το ένα πακέτο 90 το δεύτερο.) Αυτά... καλα απο επιδόσεος μια χαρά το χω ενάμισι χρόνο δεν είχε ποτέ πρόβλημα το soft ware και ούτε ένα φορμάτ εεεεε; όχι σαν τα windows...

Αυτά. το προβλημα είναι μην σου κάτσει στραβή με την οθόνη, αλλά είναι τόσο φοβερή η εικόνα της που της τα συγχωρείς....

και το magic καλό είναι εγώ το χω βολευτεί πολύ.

Δημοσ.

haHa ευχαριστώ για την απάντηση.

Προορίζεται για πολύ photoshop, ελαφρύ video edit, xcode και τα καθημερινά απλά.

Τα notebooks δε με ενδιαφέρουν γι'αυτό δεν τα ανέφερα.

Το κόστος φυσικά κ με ενοχλεί, αλλά θέλω κάτι που θα έχω για χρόνια χωρίς να με απασχολεί μελλοντική αναβάθμιση.

Πρωτον αφου σε ενδιαφερει το κοστος, δεν νομιζω οτι ειναι το πιο σοφο να πας να παρεις το ακριβοτερο μοντελο με τα περισσοτερα εξτρα,που ανεβαζει πολυ το κοστος δινοντας ελαχιστα παραπανω επιδοσεις..

Επισης δεν βλεπω να σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια, οποτε δεν υπαρχει κανενας λογος να βαλεις την ati 6970.

Σκεψου επισης την λυση του mac mini server(εχει quad cpu και 2 σκληρους, που μαλιστα αλλαζουν ευκολα πχ απο την ιδια την systempgraph, οποτε δεν χρειαζεται να πληρωσεις τον ssd σε υπερογκη τιμη που τον δινει η apple).

Ξερω 2 φιλους με mac mini server που κανουν παρομοιες εργασιες με τις δικες σου και ειναι πολυ ευχαριστημενοι:

διαλεξαν αυτοι οθονη(εχεις επιλογη για μεγεθος που θα σε βολευει, για το αν θα ειναι glossy ή οχι -πχ πολλες ωρες στο xcode σε glossy μπορει να μην ειναι οτι καλυτερο-, για το αν θα ειναι η οθονη wide gamut που δεν ειναι η apple cinema κατι που θα σε βοηθησει στο photoshop , μπορεις να βαλεις 2 ιδιες οθονες κλπ. Γενικοτερα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα απο το να περιοριστεις σε μια συγκεκριμενη οθονη οπως η apple cinema με τις ιδιαιτεροτητες και τα προβληματα της) και εχουν δωσει λιγοτερα χρηματα, ενω αν χρειαστει να αλλαξουν μηχανημα/αναβαθμιστουν δεν πετανε τις οθονες..

Πραγματικα σκεψου αυτην την λυση.

Όσο για το nas, έχω ήδη, αλλά έλεγα το backup του imac να είναι σε ξεχωριστό εξωτερικό μόνο γι'αυτη τη δουλειά.Οχι;

Δεν υπαρχει λογος ιδιαιτερος. Και γιατι να κρατας backup σε ενα προιον(timecapsule) που δεν φημιζεται για την αξιοπιστια του κ εχει μονο 1 χρονο εγγυηση?

Καλυτερα στο nas ή αν θελεις σε ξεχωριστη συσκευη παρε αλλο ενα nas για χρηση μονο για τον imac.(δεν βρισκω ομως το λογο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...