kostas5579 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Καλημέρα σ'όλους. Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Εχτές πήρα έναν εσωτερικό σκληρό 500GB (WD5000AAKB) σύνδεσης IDE, μεταχειρισμένος στο σακουλάκι του και με βάση το παλικάρι που μου τον έδωσε είναι καινούργιος τέλος πάντων. Το θέμα είναι πως δεν τον αναγνωρίζει το PC μου ούτε στο BIOS όπου στην εκκίνηση γράφει απλά IDE Hard disk και μετά πιο κάτω Primary master hard disk error αλλά ούτε και στα Windows. Στο manage δεν εμφανίζεται ούτε ως ullocated. Αν είναι καινούργιος υπάρχει κάποιος τρόπος να φορμαριστεί πρώτα και αν ναι πώς αφού δε φαίνεται πουθενά? Επίσης να πώ πως έχω μητρική ASrock 775vm800 και τροφοδοτικό μόλις 300 Watt, μήπως θέλει ισχυρότερο? Τον 250GB που έχω τον τρέχει άνετα πάντως. Υπάρχει τρόπος να μάθω αν είναι προβληματικός ο δίσκος? Αλλά απ'τη στιγμή που δε φαίνεται πουθενά, πώς? Ευχαριστώ πολύ.
jim_p Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Αν και το bios δεν τον δειχνει με το ονομα του, ειναι δυσκολα τα πραγματα. Εκτος απο το να ελεγξεις αν παιρνει σωστα ρευμα, πχ βαζοντας ενα αλλο molex να τον τροφοδοτει ή βγαζοντας ολα τα αλλα εκτος απο το δικο του, μπορεις να τον ελεγξεις με το εργαλειο της wd ή με το hd sentinel. Και τα 2 περιλαμβανονται στο hirens, στην κατηγορια hard disk tools. http://www.hirensbootcd.org/download/
kostas5579 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν. Βασικά έχω και αρκετά φορτωμένα στις θύρες USB πίσω, θα αποσυνδέσω όσα μπορώ απ'αυτά και θα ξαναπροσπαθήσω να δω αν τον αναγνωρίσει. Ένα διάστημα είχα πρόβλημα και με έναν 80άρι σκληρό, έπρεπε να τον ξεκουμπώσω και να τον ξανακουμπώσω στη μητρική για να τον αναγνωρίσει, οπότε όλα παίζουν! Υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό με τα μόλις 300 Watt? Υ.Γ. CPU: Intel Pentium D στα 2.8 διπύρηνος GPU: Nvidia 6200 512 MB όταν τον συνδέω φαίνεται να παίρνει ρεύμα και να δουλεύει αλλά μετά από λίγο που τον ξαναελέγχω ηρεμεί.
TheELF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Jim_p φαντάζομαι ότι με το bios λέει απλά την αρχική οθόνη και ότι δεν μπήκε πραγματικά. Κόστα,για να μπει σωστά ένας ide δίσκος πρέπει: 1.Να βάλεις το jumper του στην σωστή θέση αναλόγως με την θέση του στο ide καλώδιο,μπορείς να το βάλεις και στο cable select CS για να τον βλέπει σωστά όπου και να τον βάλεις. 2.να ρυθμίσεις σωστά το bios,διάβασε το εγχειρίδιο της μητρικής σου γιατί κάθε μια μπορεί να έχει της ιδιαιτερότητες της.
kostas5579 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Τα ξέρω αυτά με τα jumpers, τα'χω δοκιμάσει. Και ως Primary slave τον έχω βάλει αλλά και Single Master χωρίς τον jumper. Ακολούθησα τις οδηγίες της μητρικής. Και στο σωστό IDE slot τον έβαλα και τα πάντα. Στο Bios μπήκα κανονικά, αλλά δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση για εγκατάσταση δεύτερου σκληρού. Ναι εννοούσα την οθόνη εκκίνησης που μου βγάζει το μήνυμα λάθους. Εντάξει παιδιά είπαμε δεν είμαι τελείως άσχετος Αλλά αυτό με το τροφοδοτικό που ρώτησα δε βρήκε ακόμη απάντηση!
Αλκης K. Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 συγνωμη για την αφελη ερωτηση μου αλλα ποτε δεν ξερεις !!συνδεσες και τα δυο καλωδια ??της τροφοδοσιας και της συνδεσης ide ???
kostas5579 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ασφαλώς! Εκείνη τη στγμή "μαρσάρει" ο σκληρός και δείχνει να λειτουργεί κανονικά, μετά όμως σα να είναι αδρανής. Μάλιστα δοκίμασα διαφορετικά καλώδια απ'αυτά που βγαίνουν απ'το τροφοδοτικό μπας και το πρώτο είχε πρόβλημα.
Sarandis Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μήπως κάνει την ώρα που παίρνει μπρος, κλικ κλικ;
VasKag Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 η πιθανοτητα ο δισκος να πουληθηκε χαλασμενος μηπως πρεπει να παιξει σαν ενδεχομενο, αν δεν βγαλεις ακρη με τα υπολοιπα?
kostas5579 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Πράγματι κάνει κλικ κλικ! Έπρεπε να το αναφέρω νωρίτερα. Σαφώς και υπάρχει η περίπτωση να είναι χαλασμένος, άσχετα με το πως φαίνεται αρχικά. Δεν έχω και τη κατάλληλη θήκη να τον κάνω εξωτερικό να δω αν δουλέψει.
TheELF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Στο Bios μπήκα κανονικά, αλλά δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση για εγκατάσταση δεύτερου σκληρού. Δεν γίνεται αυτό το πράμα,κάθε Bios έχει την δυνατότητα για auto σε κάποιο από τα ide/sata κανάλια του και manual μπορείς να το βάλεις manual και να βάλεις τα στοιχεία που γράφει πάνω του ο δίσκος,μπορείς και απλά να παίξεις με την ρύθμιση και να κάνεις save μπας και κάτι δεν κολλάει καλά στο bios,όπως μπορείς να κάνεις και reset defaults,χώρια από αυτό τα ποιο πολλά έχουν και δυνατότητα να ψάξει αυτόματα για δίσκους.
kostas5579 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Η επιλογή είναι στο auto αυτή τη στιγμή σ'όλα τα κανάλια και πριν λίγο έκανα load defaults. Δεν ήξερα πως στο manual μπορείς να βάλεις ο ίδιος τα στοιχεία. Πάντως γράφει hard drive και όχι not detected όπως πιο κάτω στα υπόλοιπα κανάλια. Κάτι είναι και αυτό!
TheELF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Η επιλογή είναι στο auto αυτή τη στιγμή σ'όλα τα κανάλια και πριν λίγο έκανα load defaults. Δεν ήξερα πως στο manual μπορείς να βάλεις ο ίδιος τα στοιχεία. Πάντως γράφει hard drive και όχι not detected όπως πιο κάτω στα υπόλοιπα κανάλια. Κάτι είναι και αυτό! Ε αυτό, καμιά φορά κολλάει το Bios,δοκίμασε να το ξαναβάλεις στο auto ίσως τον δει κανονικά,μπορείς να μπαινοβγαίνεις και μερικές φορές σε αυτήν την ρύθμιση χωρίς να βγεις από το bios έτσι θα δεις αν τυχών αργεί ο δίσκος να σπινάρει,κάπου έχει και ρύθμιση να περιμένει τάδε δεύτερα στην εκκίνηση για αυτήν την περίπτωση.
kostas5579 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μήπως κάνει την ώρα που παίρνει μπρος, κλικ κλικ; Φίλε κάνει κλικ κλικ πράγματι, αυτό σημαίνει πως έχει πρόβλημα? Στην αρχή μόνο όμως για κανένα λεπτό και μετά είναι σαν να νεκρώνει.
TheELF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Φίλε κάνει κλικ κλικ πράγματι, αυτό σημαίνει πως έχει πρόβλημα? Στην αρχή μόνο όμως για κανένα λεπτό και μετά είναι σαν να νεκρώνει. Παίζει,από την άλλη και εγώ έχω έναν εξωτερικό που καμιά φορά κλικάρει στην αρχή αλλά δουλεύει άριστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα