Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια μια χαρα προσφορα εναι για τωρα εαν αναλογιστει κανεις οτι 5850 ειχε 129 απλος αυτην περνουμε 20 ευρω φθηνοτερα και ειναι σχεδον 2 ιδιες καρτες

H 5850 είναι καλύτερη.

Βρηκα και αυτό το site για γρήγορες συγκρίσεις, δεν ξέρω όμως πόσο αξιόπιστο είναι

http://www.hwcompare.com/5916/radeon-hd-5850-vs-radeon-hd-6850/

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φυσικά και η 5850 είναι καλύτερη.

Πολλοί μπερδεύονται με την αλλαγή στις ονομασίες στις σειρές που έκανε πέρυσι η amd αλλά η 6850 δεν αποτελεί τον αντικαταστάτη της 5850. Όσοι πήραν την 5850 πέρυσι είναι μια χαρά. Δεν αξίζει να πάνε στην 6850. Ούτε να αντικαταστήσουν το cf τους με 5850 για cf με 6850. Απο 6950 το συζητάμε... :)

Δημοσ.

Εννοείται ότι η 5850 είναι ταχύτερη από την 6850. Και overclockάρεται και τρελά. Στα 980/1280Mhz τη δουλεύω (από 725/1000). Δηλαδή 35% στον πυρήνα και 28% στη μνήμη. Δύσκολα πιάνει τέτοιο OC η 6850...

Δημοσ.

Μονο η AMD τα κανει αυτα εχω να πω...

4850 - 5850 xtreme - 6850....

Λοιπον επειδη περσυ ειχα για μια μερα την 5850 xtreme μοιαζει αρκετα το συστημα ψυξης εκεινης με της 6850-6870....

Στην 6850 εχουμε 3 chokes ενω 4 στην 6870 και ref. 6850 ... Προφανως για μεγαλυτερο κερδος και για την SAPPHIRE kai tin ASUS..

Με μετρησεις μου ειναι καπου στα 125 W με 1.18V στα 850ΜΗΖ... h 6850 και MAX OC που εχω παει ειναι 880ΜΗΖ αλλα αν τα λεω καλα ειχα coil whining... Αρα δεν ειναι για κλοκια πολλά..

Επισης ο αερας εισερχομενος και μετα παει στο εσωτερικο του κουτιου...

Επομενως προσοχη παιδια διοτι 250 W μεσα στο κουτι το καλοκαιρ ειναι..... Θες FULL TOWER με 3 140mm ανεμιστηρες..

Θα ηθελα να μου πει ο χρηστης lionheart75 πως τις πηγε στα 1000ΜΗΖ τρομερα σπανιο για Sapphire..

Οταν λες ceramique αυτη λες; http://www.eworld.co...ts/details/1420

Αν βγει το καλυμμα ο ανεμιστηρας μπορει να μεινει;

sapphire-6850-cooler.jpg

Δημοσ.

Μήπως συμφερει καλύτερα η 6870???

http://www.amazon.co.uk/Sapphire-Radeon-11179-17-21G-HD6870-Graphics/dp/B0065CK9EY/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1333514481&sr=1-2

Δινεις κατι παραπανω αλλα απο οτι βλεπω η καρτουλα τα σπαει:

http://www.anandtech.com/bench/Product/539?vs=540

Και η υλοποιηση της Sapphire που εχει η Αμαζονα ειναι και με 2 ανεμιστηρες και ερχεται ηδη κλοκαρισμενη στα 920 πυρηνα και 1050 (αν υπολογιζω σωστα) μνημες.

Με μετρησεις μου ειναι καπου στα 125 W με 1.18V στα 850ΜΗΖ... h 6850 και MAX OC που εχω παει ειναι 880ΜΗΖ αλλα αν τα λεω καλα ειχα coil whining... Αρα δεν ειναι για κλοκια πολλά..

Επισης ο αερας εισερχομενος και μετα παει στο εσωτερικο του κουτιου...

Επομενως προσοχη παιδια διοτι 250 W μεσα στο κουτι το καλοκαιρ ειναι..... Θες FULL TOWER με 3 140mm ανεμιστηρες..

Από σχόλια των χρηστών στην Αμαζονα για την 6850

12 of 12 people found the following review helpful

5.0 out of 5 stars Fantastic mid-range card, 29 Mar 2011

By

Andrew "Compulsive gadget buyer" (Wales) - See all my reviews

(TOP 500 REVIEWER) (VINE VOICE)

This review is from: Asus 1GB Radeon HD 6850 DirectCU PCI-E 2 (Accessory)

The 6850 Direct CU is a fantastic card with typical high standards of Asus build quality. One of the biggest selling points this card has is the combination of cooling performance and high overclocking capabilities

The Direct CU cooler is very impressive, holding the card around the 65c threshold when gaming, and during normal use is barely audible. Though even when gaming its not intrusively loud. While there is no free game, the bundle includes a leather wallet, which can hold a small collection of CD's, or DVD's.

Overclocking headroom is fantastic, but I don't understand why Asus didn't set the default clocks higher - even 850mhz on the core and 1100mhz via the memory is fine using AMD's own catalyst overdrive feature.

I've had mine at 1000/1250 with a voltage bump using msi afterburner and the temps weren't too bad. I think 950/1150 is more realistic though, a sweet spot if you will. Though I do tend to keep the core at 850/1100 for everyday use, which it handles fine without the need for extra voltage.

If you are getting a 6850 I thoroughly recommend the asus one!

Δημοσ.

Δεν ειναι δικαιη η συγκριση.

single gpu > crossfire/sli για αλλους λογους περαν των στεγνων fps.

Οτι με 220 ευρω ομως αποκτας δυνατο crossfire ισχυει. Καποτε ηταν ονειρο απλησιαστο ενα crossfire ακομα και με mid-end καρτες.

Φιλικά πάντα όταν θα το κάνεις θα δεις ότι με μια κάρτα των 220 ευρώ θα είσαι 30%+ επάνω. Τσέκαρε με. Ότι μετρήσεις έχεις δει σε CF ειναι σε ιδανικές συνθήκες που στην πράξη δεν ξεπερνάνε το 15% της χρήσης σου. Πράγμα που με την μια κάρτα δεν ισχύει.. ;)

@ Οι τιμές μας έχουν κάνει να συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα.. Τι σχέση έχει η Asus με την Sapphire η ποιότητα είναι μισή κάρτα ακόμα στην Asus.H Sapphire κατά την γνώμη μου είναι ένα υπερτιμημένο brand που οι χαμηλές τιμές της σε συνδυασμό με το ότι την promote το πλαίσιο στις δόξες του απλά την έκανε famοus μια 5770 είχα και όταν απέκτησα 5770 MSI κατάλαβα τι είναι κάρτα. Εκεί έκανα κ το πρώτο μου CF ήταν σαν να έχω δέσει ποδήλατο πίσω από το Zx12 Αλλά και στο 6870/6850 CF τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά.

• Moderators
Δημοσ.

@ Οι τιμές μας έχουν κάνει να συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα.. Τι σχέση έχει η Asus με την Sapphire η ποιότητα είναι μισή κάρτα ακόμα στην Asus.H Sapphire κατά την γνώμη μου είναι ένα υπερτιμημένο brand που οι χαμηλές τιμές της σε συνδυασμό με το ότι την promote το πλαίσιο στις δόξες του απλά την έκανε famοus μια 5770 είχα και όταν απέκτησα 5770 MSI κατάλαβα τι είναι κάρτα...

+1

Εμεις οι "παππουδες" θυμομαστε οτι πριν ας πουμε 15 χρονια, οι καρτες της ΑΤΙ οι επωνυμες ειχαν τιμες σε ενα συγκεκριμενο μοντελο 70.000δρχ (σε ATI, σε MSI κλπ) και η "αλλη" οικονομικη λυση ηταν οι "noname" brands μια sapphire η μια Chaintech η δεν ξερω τι αλλο που ειχαν 40-50.000δρχ. Ηταν ας πουμε το hyundai για οποιον δεν μπορουσε να παρει μια bmw η μια mercedes.Εκανες τους συμβιβασμους σου τοτε σε θεματα συμβατοτητας με παιχνιδια, μικρες ή μεγαλες πιθανες δυσλειτουργιες λογω drivers κλπ. Δεν παρακολουθω βεβαια την πορεια της sapphire στον χρονο, αλλα δε νομιζω να αλλαξε κατι, τουλαχιστον με την εννοια οτι "ακολουθει".

Θα συμφωνησω με τον krokos στο τελος του #6. Δικιο. Για καποιον που δεν εχει επαφη με αγορες απο εξω και δεν θελει να μπλεκει με χρεωστικη καρτα ή δεν ξερω τι αλλο μπορει να τον "φοβιζει" και θελει μια οικονομικη καρτα αμεσα δεν ειναι κακη περιπτωση. Απλα διαφωνησα στα "προλαβετε","υπερευκαιρια" κλπ του TS.

Δημοσ.

Γνώμες είναι αυτά. Για μένα η Sapphire ειναί μακράν πάνω από την Asus στις κάρτες.

Ειχά μια 5870, custom Asus, που ειχε 1.212v stock voltage, αλλά εφτανέ μονο μέχρι τα 915MHz, ενώ με overvoltage ποτέ δεν είδα 950MHz. Ουτέ η μνήμη δεν μπορούσε να φτάσει τα 5000MHz. Συν τις αλλοίς, εκάνε και πολύ, πολυ θόρυβο.

Και θα έχεται ακούσει τις ιστορίες με τις ελλατωματικές DCII 7950 που δεν ειχάν βιδώσει καλά το heatsink και καταστρεφόταν η κάρτα. Ή οτί ο cooler της DCIIΙ 7970 αφηνει τα VRMs να φτάσουν τους 105+ C ενω είναι και triple-slot.

Προσωπικά δεν θα ξαναγόραζα Asus.

Δημοσ.

οσοι δελεαστουν απο την τιμη στο πλαισιο ας εχουν στα υποψιν τους οτι εδω και 2 χρονια εχει το χειροτερο after sales-rma σε περιπτωση που τους χαλασει(βλεπετε και κριτικες στο scrutz).Για οποιον εχει την δυνατοτητα καλυτερο απο το amazon που αν σου χαλασει στην αλλαζουνε αερα.

Δημοσ.

η καρτα για τα χρήματα της ειναι ευκαιρία, για κάποιον που εχει ανάγκη άμεσα μια οικονομική κάρτα . Οσο για το after sales του πλαισίου τουλάχιστο για το κατάστημα Λάρισας ειναι μακράν το καλύτερο και μιλάω απο προσωπική εμπειρία και όχι απο το skroutz..

Δημοσ.

@Αστροβασίλης αν διαβάσεις προσεκτικά τα προηγούμενα post μου θα δείς ότι για τα 1000mhz core με ~1,2v τάση αναφερόμουν στην asus direct cu HD6850 που δίνει το amazon στα ίδια χρήματα την οποία και είχα όπως είπα και όχι η έκδοση της sapphire που δίνει το Πλαίσιο. Στην sapphire HD5850 αναφέρθηκα διότι και αυτή έχει πανομοιότυπο cooler και γενικά pcb με την κοντή HD6850 της προσφοράς (κοντύτερο απο τις reference) και είπα μάλιστα ότι δεν θα προσφέρει το ίδιο headroom στο o/c και τις ίδιες θερμοκρασίες με την asus dcu 6850. Στην περίπτωση της 5850 Xtreme (η δική μου τουλάχιστον) πάει γύρω στα ~950mhz core (απο 725) με ~1,2v. Αυτό που έκανα είναι να βγάλω το κάλυμμα της ψύκτρας (βγαίνει εύκολα αφού αφαιρέσεις ολόκληρο το cooler). To κάλλυμα στηρίζεται στην αλουμινένια ψύκτρα με 4 βιδάκια, τα οποία αφαιρείς. Ο ανεμιστήρας της ψύκτρας δεν επηρεάζεται απο το πλαστικό κάλυμμα, είναι τοποθετημένος απευθείας πάνω στην ψύκτρα. Με αυτό τον τρόπο εγώ έριξα λίγους βαθμούς στην κάρτα, μιάς και το πλαστικό κάλλυμα μπούκωνε την ψύκτρα με αποτέλεσμα ο ζεστός αέρας να μένει περισσότερη ώρα εγκλωβισμένος. Η arctic ceramique στον πυρήνα φυσικά έκανε και αυτή καλή δουλειά. :)

Επισυνάπτω και φωτό της 5850 μου χωρίς το κάλυμμα.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την 6850.;)

t6ccrd.jpg

25z4dc6.jpg

Δημοσ.

Παιδια , μια ερωτηση:

εχω μια ASUS 5850 . Αξιζει να παρω την 6850 για crossfire? Καπου διαβασα οτι αυτες οι 2 γινονται cf κι ας ειναι απο διαφορετικες οικογενειες (58χχ-68χχ).

Θα αξιζει τον κοπο ή η 6850 θα μου ριξει πολυ τις επιδοσεις της 5850 που εχω ηδη?

Δημοσ.

Παιδια , μια ερωτηση:

εχω μια ASUS 5850 . Αξιζει να παρω την 6850 για crossfire? Καπου διαβασα οτι αυτες οι 2 γινονται cf κι ας ειναι απο διαφορετικες οικογενειες (58χχ-68χχ).

Θα αξιζει τον κοπο ή η 6850 θα μου ριξει πολυ τις επιδοσεις της 5850 που εχω ηδη?

Πρέπει να είναι της ίδιας σειράς οι κάρτες π.χ 58xx + 58xx (π.χ 5850+5850, 5870+5850, 5870+5870) ή 68xx + 68xx (π.χ 6850+6850, 6870+6850, 6870+6870).

Eκτός και αν έχεις μητρική με Hydra Technology όπου μπορείς να κάνεις mix ati + nvidia κάρτες αλλά και πάλι δεν αξίζει.

Δημοσ.

Για όσους έχουν ήδη 6850/70 ή 5850/70 και σκέφτονται για crossfire ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούν. Προσωπικά θεωρώ ότι το 1GB RAM της κάρτας (δεδομένου δεν αθροίζεται το ποσό μνήμης των δύο καρτών, δηλ 1 + 1GB = 1GB) είναι λίγο για ζόρικα παιχνίδια. Ήδη το Crysis 2 με τα High Res textures και το BF3 σε ψηλά settings / αναλύσεις τρώει μεγάλο performance hit λόγω της λίγης μνήμης. Μελλοντικά θα ενταθεί το φαινόμενο. Αξίζει πολύ περισσότερο η αγορά μίας καινούριας κάρτας με περισσότερη μνήμη.

Δημοσ.

Ναι το καταλαβα οτι ελεγες για την ASUS αλλα σε αυτη τη κατηγορια τις βαζω ολες ιδιες... Ετσι και αλλιως εχουν 3 chokes... Εγω μεχρι 850ΜΗΖ για 24/7 1.15V..

Η VAPOR X η -ποιοτικη - εφθανε τα 1000ΜΗΖ.... αλλα λεγανε για 900ΜΗΖ 24/7.....

Eπισης η Sapphire 6850 νταξει ηξερα οτι δεν ειναι και ποιοτικη αλλα ουτε και η ASUS στο site αναφερει κατι για την ποιοτητα της.... Μονο τα 3 χρονια εγγυηση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...