Προς το περιεχόμενο

Αναζητείται βέλτιστο σενάριο κατάτμησης δίσκων

giso

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν τέλει πήγες για ψώνια capthookb? Με'γεια και περιμένω εντυπώσεις!

Το btrfsck δεν είναι το check utility που φαντάζεσαι. Κάνει κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο διορθώνει λάθη. Σε εμένα που έσκασε το btrfs το btrfsck δεν έσωσε την κατάσταση.

Για τα partitions δεν ξέρω να σου απαντήσω, έχω μόνο 1 φτιάξει οπότε δεν ασχολήθηκα με το θέμα.

Έβαλες GPT ή MBR ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί αυτό; Που χρειάζεται; Πήρα κι εγώ έναν ssd και αφού έφτιαξα ένα partition σε btrfs, κατά την εγκατάσταση του kernel, είδα κάποια errors, πως το mkinitcpio έλειπε, απ'όσο πρόλαβα να δω. (ένα αρνητικό με τους ssd είναι πως δε βλέπεις πλέον τι γίνεται στο boot και μηνύματα λάθους:) ).

Απ' ότι είδα στο btrfs-progs του archlinux υπάρχει ένα εκτελέσιμο btrfsck. To check utility δεν είναι αυτό;

Επίσης πως βλέπει κάποιος αν το/τα partition είναι σωστά aligned με το erase block size του σκληρού; Το partition το έφτιαξα με το gdisk αλλά δεν έχω καταλάβει αν τα έκανα σωστά.

Αα, και χρόνια πολλά σε όλους!:)

υποτίθεται ότι κάνει το initramfs να δει τα subvolumes,snap κτλ πριν φορτώσει fstab αλλά όπως είπα και πριν δεν τα χρησιμοποιώ

την ώρα που κάνει boot αν πατήσεις γρήγορα (βγαίνει ένα μήνυμα πριν το udev νομίζω) ένα πλήκτρο σε βάζει στα καλούδια του btrfs

το btrfsfsck είναι πολύ experimental ακόμα και δεν σώζει καταστάσεις...

εδώ είναι ακόμα στα features

για το aligned ο imitheos είναι ο ποιο κατάλληλος να σου απαντήσει

Εν τέλει πήγες για ψώνια capthookb? Με'γεια και περιμένω εντυπώσεις!

Το btrfsck δεν είναι το check utility που φαντάζεσαι. Κάνει κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο διορθώνει λάθη. Σε εμένα που έσκασε το btrfs το btrfsck δεν έσωσε την κατάσταση.

Για τα partitions δεν ξέρω να σου απαντήσω, έχω μόνο 1 φτιάξει οπότε δεν ασχολήθηκα με το θέμα.

Έβαλες GPT ή MBR ?

Ναι, τελικά μπήκα στον πειρασμό. Ευχαριστώ!

Απλά καμία σχέση με τον προηγούμενο σκληρό, αν και είμαι σε sata II και όχι III. Κυρίως πιστεύω πως δίνει ώθηση το time access παρά η συνολική ταχύτητα σε mb/sec.

Πλέον το μόνο που με καθυστερεί στο boot είναι το οτι βάζω κωδικό στο kdm. Μόλις πατήσω enter σε 3-4-5 δευτερόλεπτα είμαι στο kde και έχουν φορτώσει όλα τα εικονίδια κάτω δεξιά στο system tray.

GPT έβαλα, με το gdisk, βάζοντας το sector alignment να είναι 512 (όπως βρήκα πως ισχύει για το σκληρό που πήρα) και μετά έφτιαξα ένα partition ξεκινώντας από το 512sector μέχρι το μέγιστο συνδυασμό χωρητικότητας επί sectors (για gb,mb) και μετά format σε btrfs.

Μάλλον θα πάρω ένα backup του / μιας και εκεί είναι μόνο το btrfs να υπάρχει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...