Προς το περιεχόμενο

Athlon II x3 440 Overclocking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά δοκιμάζω Overclocking και είπα να πάρω καμιά γνώμη.

Οι ρυθμίσεις μου μπορεί να είναι επιζήμιες για τον υπολογιστή σας - τις δοκιμάζετε με δικιά σας ευθύνη.

Σύστημα :

Επεξεργαστής : Athlon II x3 440 @ 3 GHz (Rana, στη δική μου περίπτωση είναι κλειδωμένοι Deneb με ελαττωματικό πυρήνα) με stock ψύκτρα

Μητρική : Gigabyte MA785GT-UD3H AM3, RAM : DDR3 @ 1333 MHz

Overclocking :

Bus speed : από 200 στα 250 MHz

CPU multiplier : από 15 στo 13.5 (3375 MHz)

RAM multiplier : από 6.33 στo 5.33 (5.33 x 250 = 1333 MHz)

NBridge και HT multipliers : από 10 στο 8 (8 x 250 = 2000 MHz όσο δηλαδή και default)

Με volts δεν έπαιξα, το άφησα στο auto και ανέβηκε από 1.32 V στα 1.39 V.

Αποτελέσματα :

Με πλήρη φόρτο η θερμοκρασία CPU της σταθεροποιείται στους 58-59 C με θερμοκρασία δωματίου 21 C.

Η χρόνος που απαιτείται για τις αναλύσεις που τρέχω μειώθηκε κατά 10% περίπου και γενικώς έχω την εντύπωση πώς βελτιώθηκε το performance, αλλά λόγω φόβου επανέφερα τις default ρυθμίσεις.

Συμπέρασμα

Mε τη stock ψύκτρα είναι δυνατό ένα overclocking της τάξης του 10% εφόσον η θερμοκρασία δωματίου δεν είναι υψηλή.

Τι σκέφτεστε; Έχετε καμιά παρατήρηση ή συμβουλή;

ΥΓ : τη σωστή θερμοκρασία της CPU την είδα με το EasyTune6 της Gigabyte. Το Speccy έδειχνε μόνο θερμοκρασίες των πυρήνων που είναι χαμηλότερες (αυτό μου φαίνεται περίεργο - έχω άγνοια στα θέματα αυτά). Την ίδια θερμοκρασία τη δείχνει και το το HWMonitor υπό την ένδεικη TMPIN1. Το HWMonitor επείσης δείχνει τις ίδιες θερμοκρασίες με το Speccy για τους πυρήνες στο tree του επεξεργαστή.

Επεξ/σία από herold

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...