naskoos Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Καλησπέρα σας, Έχω το acer AO531h-0Bb netbook και έχω πρόβλημα με τη λειτουργία της webcam (είναι της suyin περισσότερες λεπτομέρειες για την κάμερα δεν ξέρω) Το πρόβλημα: Χρειαστηκε να κάνω format και έβαλα τα windows xp sp3 professional. Από τότε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάμερα. Όποιοδήποτε πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσω (windows default, skype, movie maker) παίρνω ένα σφάλμα που λέει ότι η κάμερα χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογή... Η κάμερα φαίνεται κανονικά στο device manager. Πριν το format είχα windows xp home αλλά δεν ξέρω τι service pack, και όλα δούλευαν ρολόι.. Έχω δοκιμάσει τα πάντα.. Εγκατέστησα τους τελευταίους οδηγούς και της κάμερα και του intel chipset και γενικότερα όλου του Hardware. Δοκίμασα να μην εγκαταστήσω τους οδηγούς της κάμερας και να αφήσω αυτούς των windows. Δοκίμασα να βάλω οδηγούς των vista και 7. Εγκατέστησα όλες τις ενημερώσεις των Windows. Έκανα flash το bios στην τελευταία του έκδοση. Δοκίμασα να απεγκαταστήσω και να ξανα εγκαταστήσω την κάμερα. Δοκίμασα να σταματήσω όλα τα services και τα processes. Δοκίμασα να ξανα βάλω τα windows και να δοκιμάσω την κάμερα πριν βάλω οποιονδήποτε οδηγό η πρόγραμμα. Τίποτα από αυτά δεν δούλεψε... πάιρνω ακόμη το ίδιο μήνυμα σφάλματος. Το μόνο που έδειξε να κάνει κάτι είναι όταν έκανα disable την καμερα έκανα επανεκκίνηση, ανοιξα το skype, πήγα στις ρυθμίσεις της κάμερας (όπου φυσικά μου είπε ότι δεν υπάρχει κάμερα), ενεργοποίησα ξανα την κάμερα, την βρήκε κατευθείαν και αντί να βγάλει το προηγούμενο μήνυμα λάθους, προσπαθούσε να δείξει εικόνα (ένα κυκλάκι γυρνούσε γύρω γύρω) αλλά και πάλι ανεπιτυχώς... Στο προηγούμενο λειτουργικό μου δούλευε κανονικά. Δοκίμασα να δω μήπως δουλέψει με Ubuntu (10.04, 11.04, 11.10, 12.04), όλες οι εκδόσεις αναγνώριζαν τη συσκευή σαν Usb webcam (και το μοντέλο suyin) αλλά σε καμία δε δούλεψε.. Υπάρχει περίπτωση να χάλασε και να φαίνεται κανονικά στο σύστημα? Μήπως υπάρχει γνωστό πρόβλημα με την συγκεκριμένη κάμερα και το sp3 ή την professional έκδοση των windows... Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, κάποια ίσως να μου διέφυγαν (όπως η αλλαγή κάποιας τιμής στο registry που δεν θυμάμαι), αλλά τίποτα δε δούλεψε... Σας Ευχαριστώ για το χρόνο σας!! UPDATE: Μόλις εγκατέστησα τα WIndows 7 32bit και έβαλα το skype για δοκιμή. Παίρνω το ίδιο μήνυμα σφάλματος. Δοκίμασα να τρέξω το skype σε Compatibility mode Vista λοπως πρότεινε κάποιος φίλος σε άλλο post αλλά και πάλι τίποτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα