Προς το περιεχόμενο

Intel or AMD?

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω σύστημα (CPU, mobo,RAM,case,PSU). Μέχρι πριν μία βδομάδα ήμουν υπέρ της AMD. (Θέλω τον υπολογιστή για παιχνίδια). Κάποια στιγμή όμως έμαθα ότι η Intel έβγαλε καινούριους CPUs με FSB 800MHz και hyperthreading. Έχω δει και μετρήσεις και οι pentium4 έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους Athlon XP. Εάν πάρω pentium4, λέω να προτιμήσω τον 2.6 (250 ευρώ) ενώ για Athlon XP 2600+ με FSB 333MHz (120 ευρώ). Το να στραφώ υπέρ της Intel την τελευταία στιγμή έγκειται και στο γεγονός ότι άκουσα κάποια μειονεκτήματα των Athlon XP. (Κάνουν πολύ θόρυβο οι ανεμιστήρες, αν ανεβάσει θερμοκάσία καίγεται ενώ ο pentium4 όχι κτλ.) Τι γνώμη έχετε? Τι μου προτείνετε? (Θέλω τον υπολογιστή για παιχνίδια). Τις άλλες εφαρμογές τις τρέχω και στον pentium3 1000 ΜΗz που έχω ήδη.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα coolers είναι καθαρά δική σου επιλογή,μπορείς να στραφείς σε αθόρυβο cooler και να κάνεις πολύ καλά τη δουλεία σου.

Θέμα καταστροφής cpu Athlon λόγω ελλιπούς ψύξης δεν υφίσταται πλέον μιας και στους νέους πυρήνες (Τhoroughbred-Barton) η θερμική δίοδος δουλεύει σωστά και επιπλέον υλοποιούνται σε κλίμακα 0,13μ όπως και του P4.

Στους παλαιότερους ππυρήνες (palomino,thunderbird) με 0,18μ οι θερμοκρασίες όντως ήταν πολύ μεγάλες.

Γενικά πάντως αν δίνεις βαρύτητα στα παιχνίδια,πήγαινε πρός AMD χωρίς σκέψη.

Ακόμα και στις μητρικές,τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά με την έλευση του Nforce2 chipset,πολύ γρήγορο και αξιόπιστο.

Αν στραφείς σε P4,σαφώς θα έχεις πάρα πολύ καλές επιδόσεις,μάλιστα με το νέο chipset 865PE,τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα και βέβαια μεγάλα περιθώρια για overclock..

Δημοσ.

Κοινώς και οι δύο πλατφόρμες είναι μια χαρα για την δουλειά που τις θές. Οπότε τα οικονομικά σου, θα καθορίσουν το προς τα πού θα κινηθείς.

Ασχετο, αλλα γνωριζόμαστε??? Χτες μίλαγα με ενα παλικάρι στην σχολή μου, και η ερώτηση σου είναι σαν να τον ακούω!

Δημοσ.

Markus_Ayrilius: Μάλλον γνωριζόμαστε. Αν είσαι εσύ που νομίζω, η ερώτηση που σου κάνω όποτε σε βλέπω είναι: Πως πάει η 9500? Αν είσαι όντως εσύ θα καταλάβεις.

Δημοσ.

Gabriel, έτσι όπως μου τα είπες με έσπρωξες ουσιαστικά προς την AMD. Ο ανεμιστήρας που διαθέτει ο Athlon XP 2600+ 333FSB τον καλύπτει πλήρως, ίσως και για overclocking ή πρέπει να αγοράσω άλλον? (Γιατί αν βάλουμε +ανεμιστήρες +ψύκτρες κτλ. φτάνουμε στην τιμή του pentium4). Επίσης, τι δυνατότητες έχει ο συγκεκριμένος για overclocking? Επίσης, τι motherboard προτείνετε? προτεραιότητες: α) σταθερότητα, β) επιδόσεις. Δε θέλω raid και πολλές μαλακίες. Υπάρχει mobo που να υποστηρίζει FSB 400?

Δημοσ.

Σίγουρα η ψύκτρα που σου παρέχει η ΑΜD είναι επαρκή για stock ταχύτητες,εφόσον θές το κάτι παραπάνω ίσως χρειαστεί να πάς σε κάτι καλύτερο,όχι εξωτική και πανάκριβη λύση αλλά με 40-50 ευρώ παίρνεις ένα αρκετά καλό cooler για AMD.Σε σχέση με τον P4,οι δυνατότητες overclock είναι σαφώς μικρότερες στον 2600+,αν πάρεις κάτι πιό χαμηλό (π.χ 2200+) έχει σαφώς μεγαλύτερες ανοχές.

Πάντως το overclock στον AMD μπορεί να είναι πιό μικρό σε MHz αλλά αυτά τα MHz που κερδίζεις είναι σαφώς πιό σημαντικά σε σχέση με τον Intel και εξηγούμαι:

Ο Athlon ΧΡ1700+ λ.χ. τρέχει στα 1467Mhz, 66ΜΗz μετά είναι ο ΧΡ1800+ δηλ με 66MHz έχεις κερδίσει ένα PRating της τάξης των 100MHz,διόλου ευκαταφρόνητο.

Πάντως θα σε μπερδέψω λίγο μιας και αν θέτεις ώς παράγοντα νο1 την σταθερότητα,τότε με βραχεία κεφαλή υπερτερεί η Intel (Προσωπικά έχω Intel [email protected] και δε ξέρω τι θα πεί motherboard monitor,κολλήματα,θόρυβος) όχι ότι στον AMD συμβαίνει κάτι τέτοιο,αλλά καλό θα ήταν να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες,οι οποιές αν και επεσαν με τους νέους πυρήνες (0,13 γαρ) παραμένουν υψηλότερες από των Intel.

Νομίζω ότι μητρικές με Nforce2 υποστηρίζουν FSB400,σαν μητρική καλύτερη θεωρείται από πολλούς η Epox,ας πουν και άλλα παιδιά τη γνώμη τους.

όσο αναφορά τις επιδόσεις,σε όποια λύση και αν στραφείς θα μείνεις ευχαριστημένος.

Δημοσ.

gabriel exw kanei ena test egw exw athlon xp 2400+ kai enaw kolhtos mou p4 2.0 kai eixame agorasei koulerakia tvn 30 eyrw peripou egw ena tis spire(pou den einai kai oti kalytero!!) an kai exw ligo parapanw thorybo emena doulevei stous 39 me 42 kai toy filou mou 37-39 e den einai kai megalh diafora ti les????

Δημοσ.

a ksexasa epishs na pw fsb 400 den exei akoma kai o kainourios ths amd barton pou einai 333 twra an milas gia mnhmh allazei to thema.mia kalh epilogh einai h gigabyte 7va pou einai kai fthnoula 78e sto e-shop kai yposthrizei ddr400

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρουν games τότε δες εδώ

Επίσης επειδή αυτή η μ@λ@κί@ που ακούω συνέχεια με τις θερμοκρασίες πρέπει να σταματήσει, θα εκπλαγείτε όλοι αν μάθετε ότι όλοι σχεδόν οι Pee4 με hyperthreading είναι πολύ πιο θερμοί από τους Athlon XP και για του λόγου το αληθές δείτε εδώ.

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που ο φίλος παραβλέπει: Για δεδομένα χρήματα που θες να δώσεις πάντα θα μπορείς να αγοράσεις αποδοτικότερη λύση από AMD σε σχέση με INTEL. Αυτά που λες για ακριβά ανεμιστηράκια κτλ. είναι μόνο για hardcore overclockers. Αν είσαι ένας από αυτούς θα πάρεις ακριβό cooler είτε πάρεις Pee4 είτε AXP.

andritsos: Οι καινούριοι Barton 3200+ kai 3000+ βγαίνουν και με FSB 400.

Πάντως θα σε μπερδέψω λίγο μιας και αν θέτεις ώς παράγοντα νο1 την σταθερότητα,τότε με βραχεία κεφαλή υπερτερεί η Intel

Ντροπή να αναπαράγουμε και εμείς μεταξύ μας την προπαγάνδα της Intel. Λυπάμαι. Ξεχνάς τα συνεχόμενα fiasco της Intel με διάφορα chipsets τα τελευταία χρονιά. Όσο για σταθερότητα έχει σχέση με το πόσο power user είσαι, πόσο εξελιγμένο λειτουργικό χρησιμοποιείς και δεκάδες άλλους παράγοντες! Δεν μπορείς να απομονώνεις Intel ή AMD και να λες οι μεν είναι ποιο σταθεροί από του δε. Ούτε με βραχεία κεφαλή ούτε με τίποτα. Αν ξέρεις τι κάνεις (και δεν έχεις πέσει σε προβληματικά κομμάτια) δεν υπάρχουν διαφορές όσον αφορά την σταθερότητα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα. period.

Δημοσ.

Κοίταξε Qdp77,μιλάω σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία με AMD,τα link που δίνεις για τα benchies δίνουν προβάδισμα σε AMD αλλά είναι σε rated speed o Ρ4,δεν είναι λίγο άδικο αυτό?

Σιγουρα προτιμώ Intel 845PE-Ρ4 από VIA-Athlon rig σε θέμα σταθερότητας,εγώ αν πρόσεξες αναφέρθηκα σε Nforce2 chipset.

Αν ήσουν και λίγο πιό αντικειμενικός θα πρόσεχες ότι δε παίρνω τη θέση κανενός και δεν ξέρω από προπαγάνδες.

Δημοσ.

file des tis sintheseis ipologistwn pou exw, prepei na paradextw oti se divx o P42.4 sta 2.9 paei kalitera apo ton athlon 2400+(2.0ghz) alla ama deis times kai ghz tha katalabeis oti akoma i amd einai value for money. ase pou oi mitrikes gia AMD einai me ton apeiro eksoplismo pou simferei. egw pali AMD tha eperna giati den katafere na me pisi o P4 oti gia ta 370 pou eixe diafora aksize o kopos.

Δημοσ.

Αν δεν εχεις φιλε λεφτα για πεταμα παρε amd.

Εγω τον εχω τοσο καιρο και ολα τελεια.Εχει τυχει να συμπιεσω 3 ταινιες απανωτα τη μια μετα την αλλη και δεν μου δημιουργησε προβλημα.Ειναι σκυλι.Και φαντασου οτι ο δικος μου ειναι palomino.

Δεν λεω σε καμμια περιπτωση βεβαια οτι οι intel ειναι χειροτεροι.Αλλα ξερεις κατι;Ας πουμε οτι ειναι και λιγο καλυτεροι απο τους αντιστοιχους amd..ωστοσο ειναι πολυ ακριβοτεροι.Οποτε οπως και να το δεις συμφερει amd.

Οσοι εχετε intel μη θυμωνετε..τη γνωμη μου λεω απλα

Δημοσ.
Κοίταξε Qdp77,μιλάω σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία με AMD,τα link που δίνεις για τα benchies δίνουν προβάδισμα σε AMD αλλά είναι σε rated speed o Ρ4,δεν είναι λίγο άδικο αυτό?

Ναι μωρέ ο καημένος. Είναι 800 ΜΗz παραπάνω και 400 MHz fsb παραπάνω. Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι κάθε σύκγριση με MHz είναι λάθος. Οι συγκρίσεις που πρέπει να γίνονται πρέπει να γίνονται με οικονομικά κριτήρια. Π.χ. με 1000 τι αγοράζω με AMD και τι αγοράζω με ΙNTEL. Φτιάχνεις δύο συστήματα και τότε συγκρίνεις.

Συμφωνείς;

Και εγώ αντικειμενικός προσπαθώ να είμαι. Εσύ που ισχυρίστηκες ότι οι AMD έχουν υψηλοτερες θερμοκρασίες από Intel ήσουν αντικειμενικός? Η αντικειμενικότητα εκτός από την υποκειμενικότητα, έχει σχέση και με την αλήθεια και τη γνώση. Εσύ ΄πιστεύοντας ότι είσαι αντικειμενικός είπες κάτι για τις θερμοκρασίες χωρίς να ξέρεις, θεωρώντας δεδομένο ότι κάτι που ίσχυε στο παρελθόν ισχύει και τώρα.

Θα έπρεπε να αναφέρεις λοιπόν στο post σου ότι μιλάς σύμφωνα με την προσωπική σου εμπειρία και όχι να πεις ότι οι INTEL είναι με βραχεία κεφαλή πιο σταθεροί. Χωρίς να το θέλεις αναπαρήγαγες προπαγάνδα της Intel τόσο όσον αφορά την σταθερότητα, όσο και την θερμοκρασία.

Επαναλαμβάνω, αν ξέρεις τι κάνεις ο συνδυασμός ΑΜD + Nforce είναι rock stable. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιον άλλο αντίστοιχο συνδυασμό στην Intel. Αλλά, με πόσα χρήματα?

Δημοσ.

re gamoto pia poses fores tha prepei na ksanagrafo ta idia ke ta idia...

oi epeksergastes tis AMD:

DEN EXOUN PROVLIMA ME TI THERMOKRASIA, DEN KEGONTE KAI

DEN EXOUNE PROVLIMATA STATHEROTITAS.

POU ZETE PIA, STO 1990??ELEOS!KATHE FORA I IDIA EROTISI,OI IDIES APANTISEIS,TA IDIA SIMPERASMATA,OI IDIES MPOURDES...

lipon planetman,amd simferei.ke den xreiazete na ksodepseis mia periousia gia cooler,dose mia 17ara euro ke pare to evercool cud-725 ke katharises,mono an thes na kaneis trela overclock ksodeveis parapano xrimata gia cooler. mi fovase to na sou kaei o cpu einai kati apithano prepei na to thes poli gia na to patheis. stis epidoseis oi diafores metaksi amd ke intel einai mikres,se merikes efarmoges iperterei i intel,se alles i amd.pantos metaksi ton montelon cpu pou eipes oti skeftese na pareis asizititi epelekse ton amd.an pali exeis lefta gia petama pare pali amd ke osa sou perisevoun dosta se kana ftoxo.einai ntropi na doseis lefta stin intel,i opoia koroidevei tin koinonia me tis times pou exei...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...