Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ουσιαστικα πολυ απλο,αλλα με μπερδευει καπως..

εστω οτι εχω το router μου.και εχω 5 συσκευες.2 laptops,1 server,1 σταθερο PC και ενα smartphone..

οταν συνδεω ταυτοχρονα το καθενα απο αυτα στο router μου για να εχουν συνδεση με το internet,παιρνει το καθενα μια εσωτερικη IP,το ενα πχ 192.168.0.1,το αλλο 192.168.0.2,......,192.168.0.5

γενικα γνωριζουμε οτι καθε αριθμος σε μια IP μπορει να παρει τιμες απο 1 μεχρι 255.

εστω λοιπον οτι εγω εχω 10.000 συσκευες.και τις συνδεω και τις 10.000 στο router.τοτε τι IP παιρνει η καθε μια?

δηλαδη,αν φτασουμε στην IP 192.168.0.255,τοτε η επομενη συσκευη θα παρει την 192.168.1.1...??

αν ναι,για να γινει αυτο,απαιτειται καποια ειδικη ρυθμιση?

ευχαριστω!

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να σπάσουν σε (υπο)δίκτυα. Δηλ. το ένα μπορεί να χει συσκευές με IP ranges 192.168.0.0-255, το άλλο 192.168.1.0-255 κοκ

edit: link

Δημοσ.

Σίγουρα χρειάζεται ειδικό hardware. Δηλ. τα συνηθισμένα οικιακά routers δεν κάνουν αυτή τη δουλειά. Πιθανόν να μπορούν/πρέπει να συνδυαστούν κάπως. Δε γνωρίζω και πολλά παραπάνω για το θέμα μιας κι εγώ από περιέργεια το χα ψάξει κάποτε. Οπότε κάποιος γνώστης θα μπορεί να σε διαφωτίσει καλύτερα.

Δημοσ.

(FYI στο παραδειγμα σου δεν εχεις δωσει ip στο router)

σωστος,πες οτι κραταμε το 192.168.0.1 για το router...

ΟΚ ας πουμε λοπον οτι παιρνω ενα 3-layer router/switch.(παρεπιπτοντως,εχετε να προτινεται καποιο?)

απλα το στηνω και μετα συνδεω οσες συσκευες χρειαζεται πανω?η και παλι πρεπει να ορισω διαφορες ρυθμισεις?

Δημοσ.

Ανάλογα τους χρήστες οριζεις κ το υποδικτυο για 1000 ας πούμε θέλεις μάσκα /22 δηλαδή 255.255.252.0 απο εκει κ πέρα έστω ότι θεωρητικά είσαι εντάξει, που δεν είσαι γιατι ακόμα κ στη σειρά να συνδέσεις switch δεν μπορείς να υπερβεις κάποιον αριθμό συσκευών. Επίσης 1000 χρήστες σε ένα υποδικτυο σημαίνει κ τον ανάλογο αριθμο broadcast πακέτων κάτι που θα σου έριχνε το δίκτυο ή την απόδοση του κατα πολυ.. Για τόσο μεγάλα δίκτυα καταφεύγεις σε λύσεις vlan κ ίσως routing στο switch όπως αναφέρθηκε.

Δημοσ.

Για τόσο μεγάλα δίκτυα καταφεύγεις σε λύσεις vlan κ ίσως routing στο switch όπως αναφέρθηκε.

περισσοτερες πληροφοριες για αυτο θα μπορουσες να μου δωσεις??

σιγουρα δεν θα ηθελα να πεσει η αποδοση του δικτυου αλλα να ειναι η μεγιστη δυνατη..

Δημοσ.

ουσιαστικα ναι,για εργασια ενδιαφερομαι,οχι ομως πανεπιστημιακη ή κατι τετοιο αλλα δικη μου(και μαλιστα οχι θεωρητικη)...

διαβασα τα οσα εξηγει το Link που μου εδωσες chrisxxx ,ομως ειναι εισαγωγικα και μη συγκεκριμενα..

γενικα,καταλαβα πως δεν πρεπει να εστιασω προς subnetting μερια,λογω του οτι ολα τα packets θα γινονται Transmit μεσω της ιδιας port,Οποτε και η επιδοσεις του δικτυου θα πεφτουν κατακορυφα,απο την στιγμη που οι συνενδεμενες συσκευες θα ειναι παρα πολλες,κατι που θελω να αποφυγω οσο περισσοτερο γινεται..

Δημοσ.

Ξεχνα το subnetting. Δεν χρειαζεται ειδικος εξοπλισμος, το μονο που χρειαζεται ειναι να εχει το router σου ρυθμιση ωστε να αλλαζει η IP του, και κατα συνεπεια και το range του DHCP.

Αν βαλεις για IP του router το 10.0.0.1 και θεσεις ως ευρος του DHCP το 10.0.0.2-10.255.255.254, εχεις ξεμπερδεψει...

Δημοσ.

με την αποδοση του δικτυου ομως τι γινεται?

καθε router εχει την δυνατοτητα ασυρματα να υποστηριζει 10-20 χρηστες,αρα αυτο που μου λες βολευει τελικα?

αν κανω λαθος και αυτο που μου προτινες ισχυει πρακτικα και ειναι υλοποιησιμο,πραγματικα λυθηκαν ολα μου τα προβληματα!!

Δημοσ.

Ριξε μια ματια εδω...

Maximum Simultaneous Connections

Εχει μια λιστα με routers και μεχρι ποσσες ταυτοχρονες συνδεσεις μπορουν να υποστηριξουν...

Παντως το 192.168.1.x ευρος δεν σε περιοριζει γιατι μπορεις να πας στο 10.x.x.x. (εφοσον εχει ρυθμιση).

Μονο το ποσσες συνδεσεις μπορει να δεχτει το router σου σε περιοριζει.

Δημοσ.

Οπ!δεν την ειχα καν υποψιν την συγκεκριμενη λιστα!

και βλεπω οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα αυτα που με ενδιαφερουν!

σε ευχαριστω θερμα φιλε corrupted!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...