Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello! είμαι σχετικά αρχάριος και θα ήθελα μία βοήθεια.

Όταν φτιάχνω μία δυναμική σελίδα γράφω πχ ένα κείμενο στα ελληνικά μέσα σε ένα <p> tag, ή σε κάποιο άλλο <p> θέλω να εμφανίζεται δυναμικά το περιεχόμενο με τα σχετικά php script, επίσης στα ελληνικά γραμμένο, από τη β.δ μου. Τα δύσκολα έρχονται όταν προβάλω την σελίδα μου στον browser ( btw χρησιμοποιώ firefox ) και αντι για ελληνικά το μόνο που βλέπω είναι διάφορα σύμβολα που εννοείται δεν έχουν καμία σχέση με αυτα που έιχα γράψει και με την ελληνική γλώσσα. Από αναζήτηση και σε άλλα forum κατάλαβα ότι τελικά χρειάζεται να έχεις ή utf-8 unicode ή ISO-8859-7 στο <head>, όμως δεν λειτουργεί έτσι απλά, αλλά με κάποιες ρυθμίσεις.

Θα παρακαλούσα όποιον μπορεί να βοηθήσει, ας μου ΄δωσει αναλυτικές οδηγίες πώς να setάρω το utf-8 unicode ή το ISO-8859-7 έτσι ώστε να δουλεύουν σωστά τα ελληνικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

φίλε αυτό που χρειάζεται το head, είναι το εξής:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

όμως και στη βάση, θα πρέπει να έχεις θέσει τη db και τα πεδία ως utf8_general_ci, για να παρουσιαστούν σωστά.

Δημοσ.

με την php χρειάζεται κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο php.ini ή στον κώδικά μου? ρωτάω επειδή αυτή είναι που κάνει όλη σύνδεση με τη βάση και κάνει όλη τη δουλειά με τα queries που επιστρέφει.

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να κάνεις στην PHP είναι

1) να δώσεις κάπου στην αρχή του script header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

2) όταν συνδεθείς στη mysql να δώσεις mysql_set_charset('utf8');

και φυσικά να βεβαιωθείς ότι τα PHP αρχεία σου είναι σωσμένα κι αυτά σε UTF-8 encoding.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...