Ekimus Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα λίγη βοήθεια για να επιλέξω τις αποθηκευτικές μονάδες, του υπολογιστή που αρχίζω να φτιάχνω σιγα σιγά. 1 SSD - 256GB(περίπου) 2-3 HDD's - 3TB (δεν ξέρω πώς να τους μοιράσω) Budget - Ευέλικτο(γνωρίζω τις τιμές της αγοράς πάνω-κάτω) Καταρχάς θέλω εναν καλό -256+ SSD SATA 3 για το λειτουργικό σύστημα-programs-games. Μετά απο κάποια έρευνα είδα ότι ο Samsung 830 256GB είναι καλή επιλογή. Το προβλημά μου είναι κυριώς στους HDD.Τα χαρακτιριστικά που θέλω είναι SATA 3, 7200rpm, 64mb. Μιας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βάλω programs-games και σε αυτούς δεν με ενδιαφέρουν οι blue-green versions. Εχω ανάμεικτα συναισθήματα για την Seagate μιας και έχω πέσει θύμα του 7200.11. Δεν έχω ιδέα σε τι κατάσταση είναι πλέον οι δίσκοι της. Άρχισα λοιπόν να διαβάζω για WD BLACK CAVIAR στα 2ΤΒ όπου στο amazon έχουν πάρα πολλά παράπονα διότι κάνει πάρα πολυ θόρυβο σε σχέση με τις εκδόσεις του 1ΤΒ. Έπειτα κοίταξα και για HITACHI όπου στα benchmarks έρχεται 3ος κάτω απο SEAGATE kai WD. Όπως και να έχει με ενδιαφέρει να μην κάνουν θόρυβο οι σκληροί ότι επιλογή και αν κάνω. Θα ήθελα την γνώμη σας όσον αφορά το θέμα. Για όσους ρωτήσουν για τον υπολογιστή που θα έχω. Με έχει διχάσει το θέμα διότι δεν μπορώ να αποφασίσω ανάμεσα σε LGA 2011(για αναβάθμιση σε ΙΒ-Ε στο μελλον) και LGA1155(Ivy Bridge όπου δεν θα έχει μελλοντική αναβάθμιση). Η mobo θα είναι ROG.
Ekimus Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Πέρασα σήμερα το πρωί απο πλαίσιο και το multirama μιας και βρέθηκα απεξω για να ρωτήσω την γνώμη τους, αλλά πραγματικά χειρότερο service δεν έχω ξαναδεί. Θέλαν στα multirama με το ζόρι να μου πουλήσουν 2 δίσκους seagate 7200.11 εκθεσιακούς λεγοντάς μου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την παρτίδα και οτι εαν ποτε παρουσιαστεί κάποιο θέμα, η seagate έχει βγάλει firmwire. Στο πλαίσιο παρόλο που ξεκαθάρησα ότι δεν θέλω green/blue versions με πίεζαν κυριολεκτικά να κάνω μια τέτοια επιλογή. Σε κανένα απο τα δύο μαγαζιά δεν μου απάντησαν στα ερωτήματα που θέτω και στο πρώτο post μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 για SSD όπως είπες πας σε Samsung 830 256GB http://www.skroutz.gr/s/445516/Samsung-830-Series-256GB-MZ-7PC256B.html αν δεν βιάζεσαι όμως για SSD τώρα θα περίμενα τους Vertex 4 που βγαίνουν προς το Μάιο... για 3ΤΒ HDD από την στιγμή που δεν θες 5400-5900rpm και όχι Hitachi πας αναγκαστικά σε αυτόν http://www.skroutz.gr/s/322822/Seagate-Barracuda-XT-7200-12-SATA-6Gb-s-3TB.html οι Constellation της Seagate είναι πολύ καλοί αλλά είναι μέχρι 2ΤΒ... WD Caviar Black δεν βγαίνει πάνω από 2ΤΒ και Blue βγαίνουν μέχρι 1ΤΒ...
Ekimus Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Θα περιμένω για να δω τους νέους SSD τότε. Όσον αφορά τους σκληρούς, δεν με ενδιαφέρει να είναι ένας 3ΤΒ. Την καλύτερη και πιο αθόρυβη λύση θέλω που μπορεί να είναι 3x1TB απο Caviar Black.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 πιστεύεις ότι αξίζει να έχεις 3 ξεχωριστούς?
Ekimus Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Εγω προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα.Αποψεις και εμπειρίες με τις διάφορες εταιρίες HDD's περιμένω να ακούσω για να καταλήξω κάπου. Για αποθήκευση μεγάλων αρχείων τους θέλω κυρίως, όπως bluray rips που πιάνουν αρκετό χώρο αλλα και πιθανότατα κανα game διότι τα κύρια προγράμματα θα τα έχω στον SSD. Εκτιμώ βέβαια ότι με 2-3 δίσκους και να σου χτυπήσει ο ένας, σου μένουν ο/οι άλλος/οι. Κατα τα άλλα μόνο το θέμα θόρυβος με φόβησε που διάβασα στο amazon,αλλά σίγουρα ο καθένας πάει και γράφει ότι θέλει εκεί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 αν είναι για bluray rips και τπτ σημαντικό, απλώς κρατάς screenshot με το το έχεις κατεβάσει κι αν πάθει κάτι τα ξανακατεβάζεις, το πιο οικονομικό backup ever imho δεν αξίζει να αγοράσεις HDD για storage κάτω των 2ΤΒ...
Ekimus Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Πολύ σωστά τα λες...με την διαφορά ότι μένω στο Ριον και στην περιοχή μου έχουμε σκάρτα 2mbps ταχύτητα!Πάω στην δουλεία και όταν φεύγω το αφήνω να κατεβάζει και κάνω το storage στο σπίτι. Κάτι άσχετο...έμπαινες IRC παλιά με το ίδιο nickname?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 ναι grnet από το 1998, ακόμα μπαίνω που και που
akisk Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 αν είναι για bluray rips και τπτ σημαντικό, απλώς κρατάς screenshot με το το έχεις κατεβάσει κι αν πάθει κάτι τα ξανακατεβάζεις, το πιο οικονομικό backup ever Ή καλύτερα ακόμα ανοίγεις command prompt στο movies folder και τραβάς ένα >dir > movies.txt για να μη χρειαστεί να πληκτρολογήσεις καν τα ονόματα των ταινιών. Άσε που το txt πιάνει λιγότερο χώρο
Ekimus Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Τότε σε γνωρίζω απο πολύ παλιά Thresh. Έμπαινες στο #dragonballz και εγώ επίσης με το nickname e-mortal. Δεν ξέρω αν με θυμάσαι.Εγώ πάντως σε θυμάμαι πολυ καλά. Μερικά απο τα άτομα εκεί εαν θυμάσαι ήταν η Bulma_, MysticG,Ntolmadaki κτλ. Εγώ σταμάτησα να μπαίνω το 2005-2006. Στο θέμα μας τώρα. Άρα εάν πάω σε σκληρό δίσκο για storage να πάω σε έναν και όχι περισσότερους(μοιρασμένους) με 3TB. Αρα για conclusion ποιον προτείνεις ασχέτως μάρκας, που δεν έχει θέματα θορύβου και που είναι 7200rpm SATA 3 64mb?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 σε θυμάμαι e-mortal για 3ΤΒ hdd αυτόν που linkαρα πιο πάνω...
Ekimus Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Χαίρομαι Έχει πέσει πολυ το grnet πλέον Η νέα γενιά δεν μπαίνει ιδιαίτερα. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολυ για τις προτάσεις. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ο σκληρός που μου έδειξες έχει μόνο ένα μαγαζί στο skroutz απο όπου μπορώ να τον αγοράσω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 το plus4u είναι κάτι σαν "θυγατρική" του eshop...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα