Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία πρόβλημα!

εκεί που το λαπτοπ μου δούλευε μια χαρά, ξαφνικά μετά από ένα restart για κάποιο λόγο η οθόνη δεν άναψε...

το πάλεψα πολύ ώρα μπας και βρω τίποτα... Έβγαλα-ξαναέβαλα τις μνήμες ram ,τον σκληρό και έκανα ότι άλλο διάβασα στο ίντερνετ...Σε κάποια φάση άκουσα τους ήχους των windows λες και ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά αλλά η οθόνη μαύρη...

αφού είχα δοκιμάσει τα πάντα, ανοίξα το λαπτοπ χωρίς την κάρτα γραφικών και τότε η οθόνη άναψε(παρόλο που και πάλι δεν έδειχνε κάτι, απλά τουλάχιστον άναψε ο φωτισμός) και μετά από μερικά δευτερόλεπτα έγινε άσπρη...

ξέρει κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό??τα έπαιξε η κάρτα???γιατί το πρόβλημα είναι ότι αν πάρω μια καινούρια κάρτα από το e-bay πχ και τελικά δεν φταίει αυτή τότε ουσιαστικά θα έχω πετάξει 100+ ευρώ...

η κάρτα γραφικών του λαπτοπ μου είναι(ήταν :P) η 8600gt....

ευχαριστώ!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

8600, αποσπόμενη MXM II, άναψε τον φούρνο και πέτα την μέσα...

Απο ebay βρίσκεις και φθηνότερη αλλά επειδή περνάς τα 45 πρόσεχε......

Σε πρώτη φάση άνοιξε το λάπτοπ και καθάρισε το - βάλε πάστα στην κάρτα γραφικών. Μετά πας για αλλαγή. Μπορείς να δοκιμάσει σε εξωτερική οθόνη αμα θες που μπορεί να δουλεύει αλλά η κάρτα γραφικών 99% έχει ψηθεί... Ήταν προβληματικές αυτές... :-(

Δημοσ.

Kατα 99% ειναι η καρτα, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που εχει το 5920g και δεν του εχει καει η καρτα , εμένα ειχε την 8600mgs και του εβαλα μια 8400mg που βρήκα απο ενα φίλο μου.

Δοκίμασε να το συνδέσεις και σε εξωτερική οθονη να δεις αν δείχνει εικονα.

Δημοσ.

Kατα 99% ειναι η καρτα, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που εχει το 5920g και δεν του εχει καει η καρτα , εμένα ειχε την 8600mgs και του εβαλα μια 8400mg που βρήκα απο ενα φίλο μου.

Δοκίμασε να το συνδέσεις και σε εξωτερική οθονη να δεις αν δείχνει εικονα.

παιδιά αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!δοκίμασα άλλη οθόνη αλλά τίποτα...Απλά ξέχασα να το αναφέρω....Το θυμάμαι ότι το chip τους ήταν προβληματικό. Απλά μου φάνηκε περίεργο που το πρόβλημα παρουσιάστικε μετά από restart...

Τέλος πάντων θα πάω τη δευτέρα στο πλαισιο να πάρω μια πάστα και βλέπουμε...

γενικά μπορώ να βάλω οποιαδήποτε MXM II(χωρίς υπερβολές πάντα);

αυτή που μου έβαλε ο φίλος στο λινκ πιο πάνω μου φάνηκε πολύ καλή,απλά λόγο του ότι χρησιμοποιώ λινουξ η ζωή μου θα γίνει κόλλαση με ΑΤΙ...(αν δε βρω βέβαια κάτι καλύτερο , δεν έχω πρόβλημα να την πάρω)

Δημοσ.

Αφου χρησιμοποιεις linux να ξερεις οτι με λαθος drivers/ρυθμισεις μειωνεται η "ζωη" του laptop λογω θερμοκρασιων και κακης λειτουργιας επεξεργαστη / καρτας γραφικων κτλ ...

*Οποιος διαφωνει να ποσταρει αλλα βαριεμαι να απανταω ...

Δημοσ.

παιδιά αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!δοκίμασα άλλη οθόνη αλλά τίποτα...Απλά ξέχασα να το αναφέρω....Το θυμάμαι ότι το chip τους ήταν προβληματικό. Απλά μου φάνηκε περίεργο που το πρόβλημα παρουσιάστικε μετά από restart...

Τέλος πάντων θα πάω τη δευτέρα στο πλαισιο να πάρω μια πάστα και βλέπουμε...

γενικά μπορώ να βάλω οποιαδήποτε MXM II(χωρίς υπερβολές πάντα);

αυτή που μου έβαλε ο φίλος στο λινκ πιο πάνω μου φάνηκε πολύ καλή,απλά λόγο του ότι χρησιμοποιώ λινουξ η ζωή μου θα γίνει κόλλαση με ΑΤΙ...(αν δε βρω βέβαια κάτι καλύτερο , δεν έχω πρόβλημα να την πάρω)

Τι να σου πω, παίζει nvidia σε αυτήν την τιμή αλλά να σου πω την αλήθεια δεν τις εμπιστεύομαι προσωπικά λόγο των ελαττωματικών προκατόχων τους. Δεν βγάζουν οι 9300 τόσο θέμα αλλά δεν ξέρω αμα είναι εν τέλει και ΟΚ. Εν πάσι περιπτώσει να το λίνκ: Link Δεν είναι στην λίστα.

Πρέπει να δεις πρώτα απο όλα αμα υποστηρίζει το λάπτοπ σου την κάρτα. πχ: Link

Μετά πας ebay και ψάχνεις MXM II που να έχει ACER bios, αλλιώτικα μπορεί να μην δουλέψει πλήρως και να πρέπει να κάνεις τυφλό φλασάρισμα... Δύσκολο πράγμα ομολογουμένως αμα δεν το έχεις ξανακάνει...

Όσο για το linux δεν έχω βάλει ποτέ σε υπολογιστή με ATI αλλά υποθέτω βάζεις drivers και τελείωσες, δεν θα το κάνεις και κάθε μέρα :P

@Lost1 αναφέρεσαι στο οτι μπορεί η κάρτα να δουλεύει συνέχεια σε 3D και να έχει ανεβασμένα ρολόγια και έτσι να ζεσταίνει όλο το σύστημα; Γενικά πάντως όντως η ζέστη καλό δεν κάνει σε αυτά... Έχεις δίκιο.

Δημοσ.

Aν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια βρες καμιά 8400 ειναι πολύ πιο φτηνές απο τις 8600, αλλα δεν ειναι για games!

Δημοσ.

Aν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια βρες καμιά 8400 ειναι πολύ πιο φτηνές απο τις 8600, αλλα δεν ειναι για games!

Καλημέρα :P

Μακριά απο σειρά 8χχχ της Nvidia, θα ξανακαεί και θα τρέχει πάλι.... Άμα θέλει Nvidia ας πάει σε ~9500 αλλά και πάλι δεν ξέρω άμα αυτές είναι οκ... Προτείνω ATI σε αυτό το θέμα για να έχει το κεφάλι του σχετικά πιο ήσυχο...

@TS: Την παλιά σου την 8600 την έχεις ακόμα; Άμα την έχεις ξεγράψει τελείως ψήνεσαι να την βάλεις στον φούρνο; Μπορεί για λιγο καιρό να δουλέψει πάλι... Και με την 8400 γίνεται αλλά μιας και δεν είναι δικιά σου δεν ξέρω τι θα την κάνεις....

Δημοσ.

Καλημέρα :P

Μακριά απο σειρά 8χχχ της Nvidia, θα ξανακαεί και θα τρέχει πάλι.... Άμα θέλει Nvidia ας πάει σε ~9500 αλλά και πάλι δεν ξέρω άμα αυτές είναι οκ... Προτείνω ATI σε αυτό το θέμα για να έχει το κεφάλι του σχετικά πιο ήσυχο...

Το ξέρω οτι εχουν πρόβλημα(8χχχ) αλλα εχω διαβάσει σε φορουμ οτι είχαν διαφορα προβλήματα με τις ΑΤΙ στο συγκεκριμένο λαπτοπ,αρα για να δουλέψει 100% δυστυχώς πρέπει να είναι της σειράς 8χχχ,και δεν νομίζω οτι αξίζει να βάλεις μια καρτα των 100Ε+ σε ενα παλιό λαπτοπ.

Για την 9500m που λες, εχει το τσιπ G84 που ειναι τα προβληματικά(μαζι με το G86),δες εδω Link στον τελευταίο πίνακα,η 9600m εχει το G96 αλλα δεν ειναι συμβατή με το συγκεκριμένο λαπτοπ!

Δημοσ.

Το ξέρω οτι εχουν πρόβλημα(8χχχ) αλλα εχω διαβάσει σε φορουμ οτι είχαν διαφορα προβλήματα με τις ΑΤΙ στο συγκεκριμένο λαπτοπ,αρα για να δουλέψει 100% δυστυχώς πρέπει να είναι της σειράς 8χχχ,και δεν νομίζω οτι αξίζει να βάλεις μια καρτα των 100Ε+ σε ενα παλιό λαπτοπ.

Για την 9500m που λες, εχει το τσιπ G84 που ειναι τα προβληματικά(μαζι με το G86),δες εδω Link στον τελευταίο πίνακα,η 9600m εχει το G96 αλλα δεν ειναι συμβατή με το συγκεκριμένο λαπτοπ!

Τι προβλήματα; Drivers? Δεν άλλαζαν προφίλ όταν ήταν idle? Τους driver τους δίνει η Acer η ίδια νομίζω (πχ εδώ: Link), αλλιώς βρίσκεις απο άλλα λάπτοπ της εταιρίας που έχουν αυτήν την κάρτα. Στον FTP είναι όλα.

Προσωπικά εκείνες τις γενιές της Nvidia τις έχω στα don't, ακόμα και την 9600(και να έκανε) που λες οτι έχει άλλον πυρήνα. Προτείνω καλύτερα ΑΤΙ με οτι τρέξιμο αυτό μπορεί να συνεπάγεται... Τουλάχιστον θα ξέρεις οτι άμα δουλέψει σωστά δεν θα σε κρεμάσει στο μέλλον...

Η ΑΤΙ που πρότεινα κάνει (78.00 USD =58.4532 EUR(έστρωσε πάλι η ισοτιμία Niceeeee)), 100 όντως θα ήταν θέμα... Πουλήθηκε αυτή που πρότεινα παραπάνω... Που θα πάει θα βγει και άλλη τέτοια σε παρόμοια τιμή. Εναλλακτικά παίζει και 3650 στα 68Ε.

Δημοσ.

κάποτε έψαχνα κι εγώ για κάτι παρόμοιο και αν θυμάμαι καλά πέρνεις και ΑΤΙ αλλα κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.Δεν είναι δύσκολο να το βρείς με λίγο google.

Δημοσ.

Τι προβλήματα; Drivers? Δεν άλλαζαν προφίλ όταν ήταν idle? Τους driver τους δίνει η Acer η ίδια νομίζω (πχ εδώ: Link), αλλιώς βρίσκεις απο άλλα λάπτοπ της εταιρίας που έχουν αυτήν την κάρτα. Στον FTP είναι όλα.

Κυρίως υπερθέρμανσης κ.α. λογο του οτι πχ η 3650 εχει πιο λεπτό επεξεργαστή απο τις 8χχχ και για να κάτσει καλα στη ψήκτρα θέλει να βαλεις έξτρα κομμάτι χαλκού,αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει τα σχόλια εδω Link

Δημοσ.

Κυρίως υπερθέρμανσης κ.α. λογο του οτι πχ η 3650 εχει πιο λεπτό επεξεργαστή απο τις 8χχχ και για να κάτσει καλα στη ψήκτρα θέλει να βαλεις έξτρα κομμάτι χαλκού,αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει τα σχόλια εδω Link

Ποοοο τα έβγαλα τα μάτια μου με εκείνο το μακρινάρι.... Μιλάμε για πολλά πόστ... :P

Anyway... Αυτό με τον χαλκό στον πυρήνα είναι στάνταρ όντως, άμα δεν βρεις μεγάλο thermal pad βάζεις τέτοιο ή κανένα τριμμένο 5λεπτο - 2λεπτο. Υπάρχει και η δυνατότητα undervolt όπως είπαν οτι έκαναν πολλοί αλλά δεν πιστεύω οτι αυτή η κάρτα θα πιάνει τα 60ρια idle που έπιανε η 8600.... Ένας λέει εκεί για 45-50 idle σε 3650, και αυτό πολύ είναι αλλά εντάξει... Λάπτοπ είναι.... Όλα βέβαια στην πορεία θα δείξουν αμα είναι... Άμα δει οτι δεν κάνει καλή επαφή η ψήκτρα βάζει pad αλλιώς αμα είναι παίρνει και coper pad μαζί με την κάρτα να του έρθουν μαζί. Άμα δει και ζεσταίνεται μετά με coper pad υπερβολικά και του σβήνει κατεβάζει ρολόγια, κατεβάζει βολτ και την φλασάρει...

Προσωπικά προτιμάω λίγο τρέξιμο απο το να δουλέψει out of the box και να κρασάρει μετά απο 1 - 1,5 χρόνο...

Αλλά ο TS που είναι;;;; Προσωρινά με ένα φούρνισμα μπορεί να φτιάξει...

Δημοσ.

Tα ειχα διαβάσει όλα οταν μου είχε καει η κάρτα και ψαχνόμουνα να δω τι θα κανω , σε καποιο ποστ γραφει και ενας Ελληνας που ειχε βάλει την 3650 και του ανέβαζε θερμοκρασία αν δεν κανω λάθος 65 βαθμούς σε idle!

Δημοσ.

Εγώ διάβασα μέχρι ένα σημείο και μετά βάρεσα BSOD.... Απλά είδα έναν με 45-50 και έναν με 50-55, και οι 2 καλά είναι για λάπτοπ κατα την γνώμη μου.

Το οτι του ανέβαζε θερμοκρασίες σε αυτόν που λες είναι σχετικό... Τι είχε βάλει στην ψύξη; Γιατί αμα δεν πατάει καλά λογικό είναι το 65ρι... Πρώτα πρέπει να βεβαιωθεί οτι πατάει καλά και μετά να το βάλει μπρος... Άμα δε πατάει βάζεις χαλκό και μετά το βάζεις μπρος...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...