Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω ένα laptop Aspire 5920g και αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα! Όταν ξεκινάει μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα:

PXE-E61: Media test failure,check cable

PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM.

Operating System not found.

Στο bios δεν βλέπει τον σκληρό δίσκο.

Ακόμα μπήκα στο bios και απενεργοποίησα το Network Boot. Το αποτέλεσμα είναι απλά να εμφανίζει το:

"Operating System not found."

χωρίς όλα τα υπόλοιπα.

Τέλος δοκίμασα και για SATA Mode: IDE Mode αλλά το πρόβλημα παρέμενε. Το εργοστασιακό ήταν σε AHCI Mode.

Και κάτι τελευταίο, ο σκληρός δίσκος κάνει ένα περίεργο θόρυβο(τακ τακ τακ ). Τον έβγαλα και τον ξαναέβαλα, αλλά τπτ. Ακόμα τον έβαλα στο σταθερό pc μου αλλά έχω τα XP και όταν πάνε να ανήξουν τα windows για κάποιο λόγο κάνει restart.

Βασική ερώτηση: Τι άλλο μπορώ να κάνω...?

Δευτερεύουσα: Υπάρχει κάποιος τρόπος(κάποιο test program) για να δω αν ο σκληρός τα έχει φτύσει??

Ευχαριστώ πολύ!!! Ευελπιστώ σε βοήθεια

Δημοσ.

Αν δεν βαριέσαι δες όλο το βίντεο αλλιώς πήγαινε στο 4.30 περίπου και πες μας αμα κάνει τα ίδια.

Άμα δεν τον βλέπει στο BIOS πάντως δύσκολα τα πράματα... Μάλλον χτύπησε κεφαλές...

Edit: lol Να το βίντεο: Link

Δημοσ.

Ποιο βίντεο?

EDIT: Sec να δω! :)

Λοιπόν, κάνει σχεδόν τον ίδιο θόρυβο αλλά πιο σταθερά. Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι όταν τον έβαλα στο σταθερό μου, όταν φόρτωνε το XP έκανε το pc restart(στο bios πάλι δεν τον έβλεπε). Αλλά από το restart δε δείχνει ότι κάτι κάπως δουλεύει?

Ακόμα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν με κάτι τέτοιο θα μπορούσα να δω αποτέλεσμα:

http://www.hitachigst.com/support/downloads/

Αυτό το βρήκα από εδώ(Suggested Solution (3)):

http://www.fixya.com/support/t1092971-pxe_e61_media_test_failure_check_cable

Δημοσ.

Κάτσε, στον σταθερό τον έβαλες σαν δεύτερο, δεν φόρτωσε το λειτουργικό απο εκεί έτσι; Ο σταθερός είχε τα XP, αυτό αν δεν κάνω λάθος έχει $vista.

Άμα τον βάλεις μόνο του στον σταθερό πάλι δεν φαίνεται ε; Και χτυπάει και εκεί έτσι;

Ότι και να κάνεις με διαγνωστικά αμα δεν τον δει στο BIOS δεν μπορείς να ελέγξεις τον δίσκο γιατί δεν θα τον δει και το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Κάτσε, στον σταθερό τον έβαλες σαν δεύτερο, δεν φόρτωσε το λειτουργικό απο εκεί έτσι; Ο σταθερός είχε τα XP, αυτό αν δεν κάνω λάθος έχει $vista.

Άμα τον βάλεις μόνο του στον σταθερό πάλι δεν φαίνεται ε; Και χτυπάει και εκεί έτσι;

Ότι και να κάνεις με διαγνωστικά αμα δεν τον δει στο BIOS δεν μπορείς να ελέγξεις τον δίσκο γιατί δεν θα τον δει και το πρόγραμμα.

Στο σταθερό τον έβαλα σαν δεύτερο!Στο lapton είχε vista και στο σταθερό XP και όταν ξεκινουν τα XP, restart! Ο θόρυβος παραμένει αν θυμάμαι καλά!Αλλά με κόλησεσ τώρα και θα τον ξαναβάλω και σαν πρωτεύον.

Δημοσ.

Άμα παραμένει ο θόρυβος πολύ το φοβάμαι οτι μας αποχαιρέτησε ο δίσκος.... Αφού δεν τον βλέπει κιόλας ούτε στο ένα ούτε στο άλλο...

Anyway, μπορείς να κάνεις τελευταία δοκιμή σαν primary αλλα δεν δεν το κόβω να γίνεται κάτι... :( Άμα έχεις κατσαβίδι πάντως βγάλε την πλακέτα του και καθάρισε τις επαφές μπας και.... Αλλά δεν ξέρω... Χλωμό....

Α, και δοκίμασε με το καλώδιο αυτού που έχεις τώρα απάνω για να είσαι σίγουρος οτι είναι οκ αυτό...

Πιθανή συνέχεια άμα συνεχίσει να χτυπάει:

α) Πας εδώ και ψάχνεις πλακέτα μπας και είναι αυτή (δύσκολο γιατί σχεδόν σίγουρα είναι οι κεφαλές που χτύπησαν...)

β)Τον βάζεις στο παραπάνω thread για την πλακέτα του αμα την θέλει κανένας.

γ)Τον βάζεις κατάψυξη μπας και στρώσει για λίγο να πάρεις τα δεδομένα σου (δεν το έχω κάνει, δεν ξέρω άμα ισχύει).

δ)Τον ταρακουνάς όπως είπε και ο τύπος στο βίντεο (επίσης δεν ξέρω αμα ισχύει).

ε)Παίρνεις άλλον....

στ)Άμα σε καίνε τόσο τα δεδομένα τον πας σε εταιρία ανάκτησης αλλά ετοιμάσου για μεγάλο 3ψήφιο προς 4ψήφιο...

Υ.Γ Εγγύηση νομίζω έχει τελειώσει σε αυτό το μοντέλο έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...