Προς το περιεχόμενο

Υποστηρίζει η κάρτα ήχου μου 5.1 ηχεία ?

Thanos255

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια. θελω να αγορασω ηχεια 5.1 . εχω ενα laptop sony vaio και θελω να δω αν η καρτα ηχου θα υποστηριζει τα ηχεια 5.1 . υπαρχει καποιος τροπος να μαθω ? ευχαριστω εκ των προτερων! ( τα ηχεια που σκεφτομαι να αγορασω ειναι τα logitech x-530 )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχήν, το φορητό δεν ε΄χει κάρτα ήχου, έχει απλώς ένα τσιπάκι ήχου (χάριν συνεννόησης τα παραπάνω).

Τώρα, αν το τσιπάκι διαθέτει τις ανάλογες εξόδους (6κάναλο mini-jack για ψηφιακό ή coaxial/optical-out για ψηφιακό ήχο), τότε προφανώς και υποστηρίζει.

ΔΕ γνωρίζω τις εξελίξεις στα φορητά, ενδεχομένως στις μέρες μας κάποια να διαθέτουν και τέτοια κόλπα. Τσέκαρέ του.

Πάντως, αν είναι να υλοποιήσεις πολυκάναλο ήχο με ηχεία της πλάκας, θα σου έλεγα να επενδύσεις το παραδάκι σε τίποτε αξιόλογα 2.0/2.1 ηχεία.

ευχαριστω πολυ φιλε μου! μαλλον θα χτυπησω καλα 2.1 ηχεια ( τα logitech z-623 ). πως τα βλεπεις παρεπιμποντως?? ( ειχα τα z2300 και νομιζω οτι αυτα ειναι άξια να τα αντικαταστησουν!! )

Είμαι ο πλέον ακατάλληλος να εκφέρει γνώμη για τα Logi, η εταιρία είναι ανύπαρκτη για μένα. Από κει και πέρα, αναλόγως των γούστων και παραστάσεων του καθενός.

Προσωπικά, είχα προ 10ετίας σχεδόν ένα "καλό" για την εποχή του 5.1 Μegaworks, αλλά το σούταρα γρήγορα (όταν κατάλαβα το μάταιον του πράγματος) και εξυπηρετούμαι έκτοτε με καλό κλασικό στερεοφωνικό με πραγματικά ηχεία.

παιδια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας!! Θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο.. μηπως ξερετε που μπορω να βρω ηχεια που να συνδεονται σε subwofer με καλωδιο RCA ??

Ολα. Απλα με μια απλη συνδεσμολογία απο 2 καλωδια μπορεις να καταλήξεις σε rca. Παρε ενα καλωδιο rca σε rca και κοψε το. Τα 2 ακρα ειναι η μια σύνδεση σου σε οποιο ηχειο διαλεξεις. Εαν κωλύεσαι στειλε μου μυν να σου το κανω εγω δωρεαν.

Κατ'αρχήν, το φορητό δεν ε΄χει κάρτα ήχου, έχει απλώς ένα τσιπάκι ήχου (χάριν συνεννόησης τα παραπάνω).

Τώρα, αν το τσιπάκι διαθέτει τις ανάλογες εξόδους (6κάναλο mini-jack για ψηφιακό ή coaxial/optical-out για ψηφιακό ήχο), τότε προφανώς και υποστηρίζει.

ΔΕ γνωρίζω τις εξελίξεις στα φορητά, ενδεχομένως στις μέρες μας κάποια να διαθέτουν και τέτοια κόλπα. Τσέκαρέ του.

Πάντως, αν είναι να υλοποιήσεις πολυκάναλο ήχο με ηχεία της πλάκας, θα σου έλεγα να επενδύσεις το παραδάκι σε τίποτε αξιόλογα 2.0/2.1 ηχεία.

Ακριβώς ετσι. Σε laptop ολα δινουν stereo ηχο. Αρα εφοσον ειναι το κυριο μηχανημα σου επενδυσε σε 2,1 καλο σετ. Αλλιως εαν επιμενεις σε πολυκανλο 5,1 πας σε εξωτερικη καρτα ηχου usb.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...