Προς το περιεχόμενο

Fix Boot on Mac OS X Lion 10.7.3

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

πήγα να περάσω Windows με το Boot Camp, κάτι που έχω ξανακάνει 2-3 φορές, αλλά αυτή η φορά ήταν λίγο διαφορετική.

Τι εννοώ..

Ενώ η διαδικασία προχώρησε κανονικά όταν έκανε επανεκκίνηση και συνέχιζε με την εγκατάσταση των Windows (εκτός Mac OS X λειτουργικού) στους σκληρούς δίσκους δε μου αναγνώριζε το partition που έκανα από το boot camp σαν partition ικανό να εγκατασταθούν windows. Μου έλεγε ότι δεν είναι partition NTFS και δε μπορεί να στήσει windows εκεί.

Έσβησα το mac και ξαναέκανα όλη την διαδικασία από την αρχή και πάλι τα ίδια.. οπότε έκανα μια διαγραφή του partition, μέσα από την εγκατάσταση των windows, το έκανα NTFS και τα έστησα εκεί πάνω κανονικά.

Το πρόβλημα..

όταν ανοίγω το mac δε φορτώνει κανένα λειτουργικό, μένει μερικά δευτερόλεπτα στην άσπρη οθόνη και μετά γίνεται μαύρη χωρίς να συνεχίζει πουθενά. Αν κρατήσω πατημένο το ALT μου βγάζει το boot menu και με ρωτάει σε ποιο λειτουργικό θέλω να μπω. Πως θα γίνει να μη το κάνει αυτό και να φορτώνει κανονικά Mac OS X? Έτσι ήταν και παλιά, όταν ήθελα να μπω windows κρατούσα το alt, μου έβγαζε το default boot menu του Μac και από εκεί συνέχιζα..

Διάβασα ένα άρθρο και πήγα Disk Utilities -> Διάλεξε τον σκληρό του mac και έκανα Repair Disk και μου έβγαλε τα παρακάτω..

"Verifying and repairing partition map for “TOSHIBA MK3255GSXF Media

Checking prerequisites

Checking the partition list

Checking for an EFI system partition

Checking the EFI system partition’s size

Checking the EFI system partition’s file system

Checking all HFS data partition loader spaces

Reviewing boot support loaders

Checking Core Storage Physical Volume partitions

Updating Windows boot.ini files as required

The partition map appears to be OK"

Βλέποντας το "Updating Windows boot.ini files as required", και συνηθυσμένος από περιβάλλον windows (καταραμένο παρελθόν :D ) νόμιζα ότι είναι οκ, αλλά τελικά δεν είναι. Εξακολουθεί να μου κάνει το ίδιο σε κάθε reboot".

Τι μπορώ να κάνω?

Ευχαριστώ

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγαινε σε περιβάλλον Mac στις System Preferences. Εκεί, διάλεξε το υπομενού Startup Disk και διάλεξε το partition που είναι το Mac OS X.

Όταν εγκαθιστάς το bootcamp, προκειμένου να επανεκκινήσει μετά το installation όπως στα PC και να συνεχίσει το setup χωρίς το CD των Windows, γυρνάει σαν default boot στο partition των Windows. Μετά, πρέπει εσύ χειροκίνητα να ορίσεις σαν default αυτό του Mac OSX. :mrgreen:

όχι δεν έχω αυτό το πρόβλημα. δε ξεκινάει καν σε κάποιο partition με λειτουργικό. πρέπει να έχω πατημένο το alt για να μπει σε boot manager αλλιώς δε ξεκινάει καν.

τα βήματα που μου λες εσύ τα ακολούθησα, εκεί δεν έχει τίποτα άλλο πέρα από τον σκληρό του mac.

το πρόβλημα μου είναι ότι κάπου χτύπησε το boot και δε ξεκινάει μόνος του, πως θα διορθωθεί αυτό?

Επειδή στο δικό μου -παρόμοιο- πρόβλημα η λύση ήταν βλακώδης, στην παραθέτω μπας και...

Εκεί, στο Startup Disk, επίλεξε τον δίσκο με το Mac OS και κάνε ένα restart με το κουμπάκι από κάτω. Κι εγώ, έβλεπα ότι έιναι ένα το partition/disk οπότε δεν έκανα τπτ. Όταν το επέλεξα και έκανα το restart, δούλεψε! :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...