Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα οτι πεφτουν μιζες ισχυει. Δουλευα σε ενα δημο το 2010 σαν IT Admin. Δεν θα αναφερω ποιον δημο γιατι δεν εχει σημασια. Μου ερχονται μια μερα και μου λενε. Παραγγειλαμε καινουρια μηχανηματα. Λογικη απαντηση δικη μου ηταν, ποτε εγινε αυτο και γιατι δεν απευθυνθηκαν σε εμενα να τα δουμε

, μου απαντησαν οτι εγινε με διαγωνισμο κτλ κτλ κτλ και οτι δεν τα περνουμε ετσι απο οπου να'ναι... Λοιπον το καθε μηχανημα κοστισε 700 ευρω. Εν ετη 2010 λοιπον ο δημος αγορασε 15 μηχανηματα, 700 ευρω το ενα τα οποια ηταν p4 στα 3Ghz με 1GB RAM και 120GB δισκους. 700 ευρω για ενα μηχανημα 5ετιας. Μιζες μια χαρα υπαρχουν και αν δεν αλλαξουν καποια πραγματα παντα θα υπαρχουν. Οσο και αν φωναξα, τσακωθηκα, νευριασα κανεις δε με ακουσε εκεινη τη μερα...

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για εξήγησε το μου δεν το έπιασα.

Το linux live μπορείς να το μεταφορτώσεις σε CD ή USB και να το τρέξεις σε οποιοδήποτε υπολογιστή (το Ubuntu σου προτείνω

http://www.ubuntu.com/download)

αλλά πρέπει να μπεις στο bios του PC και απο εκεί να διαλέξεις την σύσκευη που έχεις αποθηκεύσει το λογισμικό

Ρώτα έναν επαγγελματία για να το βάλεις ( κάθε PC έχει διαφορετική έκδοση bios!!!!!!!!!!! )

Δημοσ.

Μαζευτείτε με τις "μυστικές" συμφωνίες των Ελλήνων και τους αδιάφθορους Γερμανούς

250 δις το κόστος διαφθοράς στη Γερμανία

Πρωτον το τι κανουν οι Γερμανοι,δεν αποτελει κανενος ειδους επιχειρημα για τα δικα μας χαλια:

Tu quoque

Δευτερον το αρθρο αναφερει οτι η διαφθορα στην Γερμανια ειναι πεσμενη σε σχεση με προηγουμενα χρονια.

Τριτον η "αντικειμενικη" ελληνικη εφημεριδα "ξεχασε" να αναφερει οτι η "ευρωπαικη" Ελλαδα για το ετος 2011,βρισκεται στην 80η θεση καταταξης στην διαφθορα.

Διπλα απο κατι Ταυλανδες,Περου και Κολομβιες.

More info here:

http://cpi.transparency.org/cpi2011/results/

Δημοσ.

Καλα οτι πεφτουν μιζες ισχυει. Δουλευα σε ενα δημο το 2010 σαν IT Admin. Δεν θα αναφερω ποιον δημο γιατι δεν εχει σημασια. Μου ερχονται μια μερα και μου λενε. Παραγγειλαμε καινουρια μηχανηματα. Λογικη απαντηση δικη μου ηταν, ποτε εγινε αυτο και γιατι δεν απευθυνθηκαν σε εμενα να τα δουμε

, μου απαντησαν οτι εγινε με διαγωνισμο κτλ κτλ κτλ και οτι δεν τα περνουμε ετσι απο οπου να'ναι... Λοιπον το καθε μηχανημα κοστισε 700 ευρω. Εν ετη 2010 λοιπον ο δημος αγορασε 15 μηχανηματα, 700 ευρω το ενα τα οποια ηταν p4 στα 3Ghz με 1GB RAM και 120GB δισκους. 700 ευρω για ενα μηχανημα 5ετιας. Μιζες μια χαρα υπαρχουν και αν δεν αλλαξουν καποια πραγματα παντα θα υπαρχουν. Οσο και αν φωναξα, τσακωθηκα, νευριασα κανεις δε με ακουσε εκεινη τη μερα...

Δεν κανανε διαγωνισμο για παραγγελια 10000 συνολο. Το δωσανε σε γνωστο τους που ειχε σαβουρα να ξεφορτωσει. Σε τετοιες μικρης κλιμακας προμηθειες ναι, δεν υπαρχει ελεγχος. Αν ηταν μεγαλυτερη παραγγελια δεν θα μπορουσε να γινει αυτο, η τουλαχιστον θα ηταν πολυ πιο δυσκολο.

700 χωρις το φπα? Με professional windows και με MS Office?

Δημοσ.

Μου ερχονται μια μερα και μου λενε. Παραγγειλαμε καινουρια μηχανηματα. Λογικη απαντηση δικη μου ηταν, ποτε εγινε αυτο και γιατι δεν απευθυνθηκαν σε εμενα να τα δουμε , μου απαντησαν οτι εγινε με διαγωνισμο κτλ κτλ κτλ και οτι δεν τα περνουμε ετσι απο οπου να'ναι... Λοιπον το καθε μηχανημα κοστισε 700 ευρω.

Δεν παίρνουν από όπου να' ναι ... Μόνο όπου "κανονίσουν" οι υπεύθυνοι . Οι οποίοι είναι συνήθως ανίκανοι να ξεχωρίσουν ένα ατμοσίδερο από ένα φωτοτυπικό ! Όμως , έπρεπε να φύγει το στόκ του "κολλητού" προμηθευτή και κάποιοι να λένε ότι αγόρασαν νέο εξοπλισμό στον ΑΒΓ δήμο , να το γράψει και η κ@λοφυλλάδα που ενίοτε γλύφει ασύστολα τους τοπικούς μ@λάκες δημ. συμβούλους για να πάρει μισή σελίδα διαφήμιση και η διαφθορά καλά κρατεί exclamation.png

Που να δείτε και από τι "εμπνευσμένους" χαρτογιακάδες μ@λάκες αποτελούνται και οι επιτροπές παραλαβής mad.png . Φτάνουν τα "κουτιά" και υπογράφουν για παραλαβή λες και υπογράφουν για χαρτιά τουαλέττας ...

Μα τι να ψάξουν . Άντε να γίνει η παραλαβή να υπογράψουν , να πληρωθεί και ο κολλητός και όλα καλά confused.png

Και όλα αυτά σε κάτι ανύποπτους δήμους . Που να πάμε και σε μεγάλους , που να σκαλίσουμε περιφέρειες και Υπουργεία . Εκεί να δείτε δυσωδία shock.png

Δημοσ.

Πάντως παιδιά μην μπερδευόμαστε, το να χρησιμοποιήσουν οι Γερμανοί Linux δεν θα είναι κάτι δύσκολο γι αυτούς γιατί απότι ξέρω στα πανεπιστήμια τους κάνουν εξάσκηση στα Linux και γενικά πληροφορική. Τωρα αν είσαι τόσο τούβλο και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και να εξοικειωθείς με αυτά τότε απλά δεν κάνεις για αυτήν την δουλειά. Στην Ελλάδα είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορούν να εξειδικευτούν με αυτό γιατί οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα.

Δημοσ.

Λες και ξέρει από windows ο μέσος υπάλληλος και θα μπερδεύεται όταν ψάχνει τα αρχεία του με ls αντί για dir σε cli :P

5 μηχανικές κινήσεις κάνει ο κάθε χρήστης pc σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως τις έκανε στο ένα θα τις κάνει και στο άλλο.

Δημοσ.

Σημασία έχει ότι εδω αγοράζουν λογισμικο πάντα για να πάρουν τις μίζες και τα ποσοστά τους οπότε δεν βάζουν μυαλό...

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει το πρόβλημα με την εξοικείωση στο νέο περιβάλλον εργασίας...

Και ότι θα χρειαστεί κάποια εκπαίδευση η οποία θα στοιχίσει και μαζί με τη μίζα, θα ξεφύγει και θα την πληρώσουμε εμείς...

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και μάλιστα δωρεάν είναι απλά να σταματήσουμε να δουλεύουμε MS Office και να αρχίσουμε με Libre ή Open Office...

(Για την συγκεκριμένη αλλαγή δεν θεωρώ πως χρειαζόμαστε εκπαίδευση)

Μια χαρά τρέχουν σε windows και θα γλιτώσουμε τις άδειες από το MS Office...

*Βέβαια δεν ξέρω τι συμφωνία υπάρχει με MS και Ελληνικό Δημόσιο... προφανώς και το πακέτο προσφοράς με τις άδειες χρήσεις θα αφορά windows + ms office μαζί...

Δημοσ.

Κι ομως εδω ζω!

Η συντριπτικη πλειοψηφια των εργων ναι, πιστευω οτι δουλευουν χωρις μιζες, οσο κουφο και αν σου ακουγεται αυτο. Οχι φυσικα γιατι οι διαδικασιες ειναι αδιαβλητες, αλλα τελος παντων δεν ειναι και τοσο ευκολο πια ωστε να αξιζει τον κοπο. Εχεις κανενα παραδειγμα συγκεκριμενο? Για τους δημους με τα site του εκατομυριου ξερουμε.

Εξ αλλου και ο διαγωνισμος να διενεργηθει σωστα και χωρις να πεσει μιζα δεν σημαινει οτι αυτο που παιρνουμε παντα αξιζει τα λεφτα του. Αλλα αυτο δεν εχει παντα να κανει με δωροδοκια.

Μπορει να δωσουμε πχ ενα σκασμο λεφτα για την αναπτυξη συγκεκριμενου λογισμικου η ολοκληρωμενου πληρ/κου συστηματος και τελικα να παραλαβουμε κατι που ειναι πρακτικα αχρηστο γιατι:

κανεις δεν ηξερε να γραψει σωστες προδιαγραφες,

κανεις δεν ηξερε τι ηταν αυτο που παραλαμβανε

και τελεια να δουλευε, κανεις δεν σκεφτηκε ποτε ουτε ηταν προθυμος να αλλαξει καποιες διαδικασιες και ροες εργασιων ωστε να του δωσει μια ευκαιρια.

Αλλα δεν μπερδευω την αναρμοδιοτητα σε βαθμο κακουργηματος που χαρακτηριζει αρκετους τομεις του δημοσιου (και δεν φταιει παντα ο υπαλληλος, πιστεψε με) με τη διαφθορα.

Δεν έχει νόημα να αρχίσουμε διάλογο τύπου "ναι, έχω παράδειγμα", "ξέρω περίπτωση αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω", "αφού δεν έχεις αποδείξεις μη λες τίποτα κτλ", έτσι δεν είναι;

Υπάρχουν πάρα (μα πάρα) πολλά παραδείγματα που και γνωστά είναι, και σκάνδαλα είναι, απλά δεν έχουν καταδικαστεί και "τυπικά", αν τα αναφέρει κάποιος, θα πάει αυτός μέσα και όχι αυτοί που τα έκαναν. Αρκεί να σου αναφέρω ένα πρόθεμα και τα υπόλοιπα εννοούνται: Intra.

Καθένας κρίνει με την παρατηρητικότητά του, την "πονηριά του", την κουτοπονηριά του, την αντίληψή του και πάει λέγοντας.

Δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι έχεις άδικο. Από την άλλη όμως, πιστεύω ότι το πρώτο βήμα για να είναι κάποιος "καλύτερος" πολίτης, είναι να μην στρουθοκαμηλίζει. Είναι η εύκολη λύση για να μην αισθάνεται τύψεις για την αδράνειά του. Γιατί, αν σε φτύνουν και εσύ λες "βρέχει", δεν θα χρειαστεί να τα βάλεις με τον... φτύνοντα. Απλό είναι.

Στις προμήθειες του Δημοσίου στα θέματα πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών έχουν γίνει τα μεγαλύτερα ίσως σκάνδαλα -πιθανώς μεγαλύτερα και από τα στρατιωτικά.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει το πρόβλημα με την εξοικείωση στο νέο περιβάλλον εργασίας...

Και ότι θα χρειαστεί κάποια εκπαίδευση η οποία θα στοιχίσει και μαζί με τη μίζα, θα ξεφύγει και θα την πληρώσουμε εμείς...

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και μάλιστα δωρεάν είναι απλά να σταματήσουμε να δουλεύουμε MS Office και να αρχίσουμε με Libre ή Open Office...

(Για την συγκεκριμένη αλλαγή δεν θεωρώ πως χρειαζόμαστε εκπαίδευση)

Μια χαρά τρέχουν σε windows και θα γλιτώσουμε τις άδειες από το MS Office...

*Βέβαια δεν ξέρω τι συμφωνία υπάρχει με MS και Ελληνικό Δημόσιο... προφανώς και το πακέτο προσφοράς με τις άδειες χρήσεις θα αφορά windows + ms office μαζί...

Οχι απαραιτητα γιατι η συμβαση αυτη ειναι για τα υπουργεια και οχι για τους δημους. Οι δημοι αγοραζουν απο επιδοτησεις και απο δικα τους χρηματα, οποτε δεν το συμπεριλαμβανουν. Το κακο με τους δημους ειναι οτι προσλαμβανουν εταιριες για να φτιαξουν βασεις δεδομενων, και που θα τις γραψουν; Σε access φυσικα, οποτε αναγκαστηκα περνανε και office. Αν και συνηθως ειναι σπασμενα και δεν τους λεει και κανεις τιποτα. το κακο ειναι ομως οτι σπανια θα βρεις IT admin που να ξερουν τι τους γινεται στους δημους (αν υπαρχει καποιος γενικα, πολλοι δημοι δεν εχουν) και αρα θα εχουν εκδοση ειτε προβληματικη ειτε χωρις updates. Φυσικα αυτος που κανονιζει με τις εταιριες δεν εχει ποτε ιδεα απο πληροφορικη, οποτε και του χρεωνουν οτι θελουν. Για παραδειγμα χρεωσαν σερβερ 3.500 ευρω για να τρεχει τη βαση του δημοτολογιου ΜΟΝΟ, και ο οποιος σερβερ επρεπε να εξυπηρετει 6 υπολογιστες. Ενω την ιδια στιγμη εγω παλευα με ενα δικτυο 400 περιπου υπολογιστων με HUBS εν ετη 2010 αυτα. υπηρχαν μονο 2 24port switches (ενα linksys και το αλλο δεν θυμαμαι) και 3 5port που εχουμε στα σπιτια μας του 10ευρου. Δεν φτιαχνεις σοβαρα δικτυα με τετοιο εξοπλισμο. Και την ιδια στιγμη εσκασε το icy box στον κεντρικο σερβερ του λογιστηριου και δεν μου διναν χρηματα να το αλλαξω. Ξερετε τι αναγκαστηκα να κανω; Να βαλω ανεμιστηρα δωματιου να φυσαει πανω στους δισκους. 2 χρονια μετα εμαθα οτι ο ανεμιστηρας ειναι ακομα εκει. Πραγματικα ζουγκλα παιδια, μην το ψαχνετε. Απο την αλλη μου φεραν ενα pentium στα 133 και του περασα Linux με LXDE και ενα απλο openoffice. Μια χαρα τους βολεψε και μια χαρα καναν τη δουλεια τους. Οποτε πραγματικα δεν βλεπω τον λογο να μην γινει κατι τετοιο στο δημοσιο. Και ας κοψουν το σβερκο τους οι εταιριες να γραφουν της βασεις τους σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο access.

Δεν έχει νόημα να αρχίσουμε διάλογο τύπου "ναι, έχω παράδειγμα", "ξέρω περίπτωση αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω", "αφού δεν έχεις αποδείξεις μη λες τίποτα κτλ", έτσι δεν είναι;

Υπάρχουν πάρα (μα πάρα) πολλά παραδείγματα που και γνωστά είναι, και σκάνδαλα είναι, απλά δεν έχουν καταδικαστεί και "τυπικά", αν τα αναφέρει κάποιος, θα πάει αυτός μέσα και όχι αυτοί που τα έκαναν. Αρκεί να σου αναφέρω ένα πρόθεμα και τα υπόλοιπα εννοούνται: Intra.

Καθένας κρίνει με την παρατηρητικότητά του, την "πονηριά του", την κουτοπονηριά του, την αντίληψή του και πάει λέγοντας.

Δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι έχεις άδικο. Από την άλλη όμως, πιστεύω ότι το πρώτο βήμα για να είναι κάποιος "καλύτερος" πολίτης, είναι να μην στρουθοκαμηλίζει. Είναι η εύκολη λύση για να μην αισθάνεται τύψεις για την αδράνειά του. Γιατί, αν σε φτύνουν και εσύ λες "βρέχει", δεν θα χρειαστεί να τα βάλεις με τον... φτύνοντα. Απλό είναι.

Στις προμήθειες του Δημοσίου στα θέματα πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών έχουν γίνει τα μεγαλύτερα ίσως σκάνδαλα -πιθανώς μεγαλύτερα και από τα στρατιωτικά.

Mπορεις να τα αποδειξεις αν θες απλα φοβασαι να το κανεις. Δεν θες να χασεις την ευκαιρια να προσληφθεις εκει ξανα οταν δεν υπαρχουν δουλειες. Εγω μπορει να εχω ολοκληρο αρχειο για ολα αυτα. Αν το δωσω και δεν θα ξαναδουλεψω ποτε εκει, και κινδυνευω να με τρεχουν μετα.

Δημοσ.

Πόση εξοικείωση μπορεί να χρειαστεί ένας windows user με ένα περιβάλλον πχ σαν το cinnamon? Δεν είπαμε να πάει σε gnome shell :mrgreen: Και ειδικότερα για να χρησιμοποιήσει τα αρχεία του, το libre office και 2-3 ακόμα προγράμματα που χρησιμοποιεί στην δουλειά του δεν νομίζω ότι θα συναντήσει κάτι δύσκολο άπο άποψη περιβάλλοντος

Δημοσ.

Δεν υπάρχει μια μυστική συμφωνία ελληνικού κράτους και Microsoft; Πριν χρόνια έγινε και το περιεχόμενο είναι κρυφό αφού περαστηκε σαν διακρατική συμφωνία.

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά η συμφωνία που λές δεν ήταν μυστική αλλά ήταν φανερή σε σημείο που το είχαν καλύψει και όλα τα μέσα, η οποία και έχει λήξει εδώ και μερικά χρόνια. Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν εκπτώσεις (τι άλλο θα ήταν?)

για όποτε ένας δημόσιος οργανισμός αγόραζε MS προϊοντα (πάντα κάτω το καθεστώς διαγωνισμών) αυτόματα να δικαίούταν καλύτερη έκτωση. Επιπλέον νομίζω ότι έδινε τη δυνατότητα και σε εργαζομένου να αγοράζουν προϊόντα με κάποιες εκτώσεις.

Ναυτεμπορική: Συμφωνία με τη Microsoft,

Για βρεις μυστικές (αν είναι και αυτές) συμφωνίες θα σου πρότεινα να παρακολούθήσεις να δεις που ξοδεύονται τα περισσότερα λεφτά από το δημόσιο για λογισμικό. Ψάξτο λίγο και θα δεις.

Για να συνοψίσω, το θέμα Linux vs MS ή το θέμα Εμπορικό vs Ανοιχτού λογισμικού δεν έχει νόημα να το αναμασάμε. Η απάντηση σε αυτό είναι ότι και τα δύο μπορούν να συνυπάρχουν και μάλιστα με καλά αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να μας αποσχολήσει σας πολίτες αυτής της χώρας (και μόνο για αυτό) είναι ποιοι τα μεταπουλάνε στο ελληνικό δημόσιο, πόσο τα μετάπουλάνε (ναι, ακόμα και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα έχει κόστος όταν μεταπωλείται από μεσάζοντα), το σημαντικότερο πόσο μεταπουλάνε την ανάπτυξη πάνω σε αυτά καθώς και τη συντήρηση αυτών, και τέλος πόσο ποιοτική είναι η η ολοκληρωμένη λύση. Όλα αυτα μαζί ορίζουν το συνολικό κόστος.

Θα κλείσω με την ατάκα που είχε πει ο Δρυμιώτης: "Άσπρη Γάτα ή Μαυρή Γάτα δεν με νοιάζει! Εγώ να πιάνει ποντίκια θέλω"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...