Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρχει μια λειτουργεια που λεγεται vpu recover στης καρτες γραφικων ati. πως την απενεργοποιω? ψαχνω στο amd vision control center αλλα δεν την βρισκω την επιλογη αυτη. ξερει καποιος να μου πει? εχω windows 7 home premium 64 bit

Δημοσ.

Βρήκα το παρακάτω, δεν ξέρω αν σε βοηθήσει, είναι από το φόρουμ της amd.

1) open your vista registry editor

2) go to the key : HKLM\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\

3) highlight it then right click on this key

4) Add DWORD TdrDelay

5) Set value of TdrDelay to the number of seconds you allow your GPU to run with no feedback to the system (ie Timeout watchdog..)

personally I've set this value to 8 seconds (from the default 2s) so that it leaves plenty of time to the GPU to perform overcomplicated computing intensive kernel without having Vista considering a fault and hence "recovering the device"

That all folks, and should help some of you experiencing computer hung ups, or blue screens under vista.

Το θέμα όμως είναι ότι για να ενεργοποιηθεί το vpu recovery πρέπει να κράσαραν οι drivers. Αν το απενεργοποιήσεις τελείως (βάζοντας 0 στο tdrdelay) δεν είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει.

So, what is VPU recover?

It is a feature in ATI software that let’s the GPU (graphics processing unit) to restart itself when it faces a problem and stops responding that would otherwise freeze the computer if it didn’t restart. So, if you don’t have this selected in your Catalyst Control Center settings, then your PC is likely to freeze with a blank screen.

Δημοσ.

οχι ουτε oc εχω κανει ουτε ιδιαιτερα μεγαλες θερμοκρασιες ανεβαζει απλα μου εμφανιζεται σε παιχνιδια χωρις λογο μολις εμφανιζεται ελεγχω την θερμοκρασια και ειναι φυσιολογικη. με εκνευριζει επειδη μου σταματαει το παιχνιδι ,μαυριζει η οθονη γραφει ενα μυνημα και μετα συνεχιζει κανονικα η λειτουργεια. θελω να το απενεργοπιησω για να σταματησει αυτο.

Δημοσ.

Μάλλον ζορίζεται η κάρτα γραφικών και κρεμάει επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Δοκίμασε να κατεβάσεις την ανάλυση και να μειώσεις το antialiasing (aa) στα παιχνίδια που στο κάνει.

Το tip με την registry το έκανες; Κάνε το κλειδί και βάλτου 8 ή 10 δευτερόλεπτα για αρχή μήπως στρώσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...