Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψαχνω ενα προγραμμα το οποιο να μου επιτρεπει την πληρη διαγνωση της υγειας ενος σκληρου

δισκου με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ακριβεια , προκειμενου να ξερω ποτε ειναι στα τελευταια του

για αντικατασταση, καθως και τι errors εχει πεταξει ανα πασα ωρα και στιγμη..

τι προτεινετε ?

Δημοσ.

ψαχνω ενα προγραμμα το οποιο να μου επιτρεπει την πληρη διαγνωση της υγειας ενος σκληρου

δισκου με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ακριβεια , προκειμενου να ξερω ποτε ειναι στα τελευταια του

για αντικατασταση [...]

Αυτό δε γίνεται. Μπορεί τη μια μέρα να ναι 100% health και την επόμενη να μην ξεκινήσει.

Δημοσ.

Μπερδεύεις λίγο τα πράγματα, οποιοδήποτε πρόγραμμα σου δείχνει το SMART του δίσκου θα σου βγάλει της ίδιες πληροφορίες το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο της βγάζει που θα το κάνουν ποιο κατανοητό ή όχι.

Για «την πλήρη διάγνωση της υγείας ενός σκληρού δίσκου με όσο το δυνατών μεγαλύτερη ακρίβεια» πρέπει να κάνεις κάποιου είδους low level format όπως αυτό που έχει το HDS που αναφέρει και ο δεινόσαυρος,μόνο που τέτοιου είδους τεστ έχει μεγάλη χρονική διάρκεια(μέχρι και μέρες) και μόνο με αυτά που γράφουν στον δίσκο,οπότε χάνεις και τα πάντα που έχεις πάνω του,μπορείς να δεις την πραγματική κατάσταση του δίσκου.

• Moderators
Δημοσ.

Για ποιο λογο να βασιστεις σε ενα μονο εαν θελεις το απολυτο, οπως λες?

Βαζεις το HDS και παραλληλα εχεις και καποιο αλλο, πχ το επισημο του κατασκευαστη, εαν θελεις περισσοτερη σιγουρια.

My 2 cents προφανως

Δημοσ.

επίσης νομίζω ο μόνος τρόπος για να είσαι 100% εξασφαλισμένος για τα αρχεία σου είναι διπλό κ τριπλό back up σε ξεχωριστούς δίσκους!

• Super Moderators
Δημοσ.

best back up = screenshot , ώστε να ξέρεις τι έχεις και να μπορείς να τα ξανακατεβάσεις :P

Δημοσ.

το HDS χρησιμοποιω χρονια αλλα ειδα σε καποιου την αγγελια που ειχε ενα ss απο ενα προγραμμα

που εβγαζε σε πιο κατανοητη μορφη..αυτο που μου αρεσει στο hds ειναι οτι βγαζει αν ο δισκος εχει

bad sectors χωρις να απαιτει να τρεχει καποιο τεστ μερες..

οποτε βασικα αυτο που με ενδιαφερει περα απο αυτα που κανει το HDS ειναι η πιο φιλικη προς τον

χρηστη παρουσιαση των smart results..

Δημοσ.

επίσης νομίζω ο μόνος τρόπος για να είσαι 100% εξασφαλισμένος για τα αρχεία σου είναι διπλό κ τριπλό back up σε ξεχωριστούς δίσκους!

best back up = screenshot , ώστε να ξέρεις τι έχεις και να μπορείς να τα ξανακατεβάσεις

...αυτά τα δύο έχουν το ζουμί που σ' ενδιαφέρει, καθώς όπως ήδη ειπώθηκε, ένας δίσκος, εκτός κι αν αν του κάνεις συχνόπυκνα "low level format", δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος για την υγεία του. Κι όπως επίσης προειπώθηκε, ακόμη κι έτσι μπορεί μέχρι και να ψοφήσει ακαριαίως (από διάφορες αιτίες και με διάφορους τρόπους μάλιστα).

Κατά τ' άλλα, προσωπική γνώμη πως το HDS που ήδη χρησιμοποιείς ΕΙΝΑΙ το καλύτερο/φιλικότερο (μια και ήδη έχεις τριβή μαζί του) που μπορείς να έχεις, για να έχεις έναν βαθμό "ασφάλειας" όσον αφορά το μέλλον των δίσκων σου.

Δημοσ.

best back up = screenshot , ώστε να ξέρεις τι έχεις και να μπορείς να τα ξανακατεβάσεις :P

ΧΑΧΑΧΑΧΑ....και νόμιζα πως μόνα εγώ το κάνω αυτό το τσαπατσούλικο όταν βαριέμαι να διαλέξω τι θα κρατήσω και τι θα σβήσω!!

@wash...llf=μεταφορά δεδομένων αλλού=back up :P :P kiddin i get your gist

• Super Moderators
Δημοσ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ....και νόμιζα πως μόνα εγώ το κάνω αυτό το τσαπατσούλικο όταν βαριέμαι να διαλέξω τι θα κρατήσω και τι θα σβήσω!!

όταν έχεις κάμποσα ΤΒ data και δεν έχεις λεφτά για τους διπλάσιους δίσκους είναι ο μοναδικός τρόπος για backup :P

Δημοσ.

...σιγά ρε την έμπνευση, όλοι όσοι μας κόβει λίγο, είναι το πρώτο πράγμα που κάναμε πριν καν μάθουμε για cloning κλπ προγράμματα... Λογικό είναι (και όχι τσαπατσούλικο)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...