aparadektos1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα... εχω την gigabyte 85648FXP-RZ η οποια παίρνει 20 πιν τροφοδοτικο. πειραζει αν παρω τροφοδοτικο με 24 πιν και δεν συνδεσω τα 4 ? μηπως προκαλεσει κανενα προβλημα στο όλο συστημα?
ThanosWF Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα... εχω την gigabyte 85648FXP-RZ η οποια παίρνει 20 πιν τροφοδοτικο. πειραζει αν παρω τροφοδοτικο με 24 πιν και δεν συνδεσω τα 4 ? μηπως προκαλεσει κανενα προβλημα στο όλο συστημα? Απ'οσο ξερω ακομα και σε μητρικες με 24 και 8 cpu δεν χρειαζονται και τα 24,τωρα δεν εχ ιδεα γιατι,ας ερθει καποιος που ξερει να μας λυσει την απορια,παντως προβλημα δεν θα εχεις.
rohas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα... εχω την gigabyte 85648FXP-RZ η οποια παίρνει 20 πιν τροφοδοτικο. πειραζει αν παρω τροφοδοτικο με 24 πιν και δεν συνδεσω τα 4 ? μηπως προκαλεσει κανενα προβλημα στο όλο συστημα? Όχι, δεν πειράζει, θα πείραζε εάν αντιμετώπιζες την "ανάποδη" περίπτωση. (είχες 24pin μητρικη με τροφοδοτικό που έχει 20pin). Τα εξτρα 4pin σχεδιάστηκαν για τις μητρικές που ακολοθούν το πρότυπο ΑΤΧ v2.xx προκειμένου να δίνουν περίσσοτερη ισχύ (ρεύματος) σε σχέση με τις παλιότερες μητρικές που είχαν 20pin. Εξάλλου τα τροφοδοτικά με 24pin έρχονται με "σπασμένο" το βύσμα, δηλαδή το παλιό κλασσικό 20pin και τα έξτρα 4 "κουμπώνουν" πάνω στο 20pin προκειμένου να μετατραπεί σε 24pin.
ThanosWF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Όχι, δεν πειράζει, θα πείραζε εάν αντιμετώπιζες την "ανάποδη" περίπτωση. (είχες 24pin μητρικη με τροφοδοτικό που έχει 20pin). Τα εξτρα 4pin σχεδιάστηκαν για τις μητρικές που ακολοθούν το πρότυπο ΑΤΧ v2.xx προκειμένου να δίνουν περίσσοτερη ισχύ (ρεύματος) σε σχέση με τις παλιότερες μητρικές που είχαν 20pin. Εξάλλου τα τροφοδοτικά με 24pin έρχονται με "σπασμένο" το βύσμα, δηλαδή το παλιό κλασσικό 20pin και τα έξτρα 4 "κουμπώνουν" πάνω στο 20pin προκειμένου να μετατραπεί σε 24pin. Παντως η μητρικη μου ελεγε οτι ακομα και 20 pins να χρησιμοποιησω δεν θα ειχα προβλημα,τι θα εχανα αν εβαζα μονο τα 20?(Απλα εγκυκλοπαιδικα)
rohas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Παντως η μητρικη μου ελεγε οτι ακομα και 20 pins να χρησιμοποιησω δεν θα ειχα προβλημα,τι θα εχανα αν εβαζα μονο τα 20?(Απλα εγκυκλοπαιδικα) Δέχεται το 20pin απλά έαν "χρειαστεί" έξτρα ισχύ η μητρική σου το 20pin δεν θα μπορεί να τα δώσει οπότε ή θα φαει "πόρτα" αυτό που "ζητησε" την έξτρα ισχύ ή θα γίνει επανεκκίνηση (πιθανότερο το 2ο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα