Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Εχω στο σαλονι μου ενα πολυ ακριβο ενισχυτη+ηχεια και εχω μια συλλογη απο cd.

Τι θελω;

Να παρω διαφορα κομματια απο διαφορα cd και να τα φτιαξω σε λιστα σενα usb stick. Oμως λογω οτι θελω να παρω τα μεγιστα απτην ποιοτητα του ηχοσυστηματος μου δεν θελω να τα συμπιεσω σε mp3. Σε ποια μορφη μπορουν να περαστουν στο usb stick ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΑ και πως θα το κανω αυτο;

ευχαριστω

Δημοσ.

Το ηχοσύστημα σου τι παίζει;Όλα από εκεί ξεκινάνε αφού εκεί θέλεις να τα παίζεις.

Λογικά αφού είναι καλό θα παίζει flac οπότε σε αυτό να τα μετατρέψεις αλλά δες πρώτα στο εγχειρίδιο.

Δημοσ.

Δες και τι format (fat/fat32/ntfs) παιζει ο cd player μεσω usb , μπορεις να τα κανεις και .wav αλλα θα πιανουν ποιο πολυ χωρο απο οτι αν τα κανεις .flac ...

Αν δεν εχεις nero ή καποιο αλλο προγραμμα για cd rip , κατεβασε το παρακατω ειναι free ...

http://download.cnet.com/Free-CD-Ripper/3000-2168_4-10212165.html

Δημοσ.

Δε νομίζω με μια συμπίεση στα 320kbps με έναν αλγόριθμο lame ή καλύτερο θα χάσεις τίποτα ακόμη και σε mp3

Δημοσ.

Δε νομίζω με μια συμπίεση στα 320kbps με έναν αλγόριθμο lame ή καλύτερο θα χάσεις τίποτα ακόμη και σε mp3

Και όμως χάνεις αρκετές συχνότητες πάνω και κάτω,τώρα και εγώ συμφωνώ ότι σιγά την διαφορά,αλλά φίλοι μου «με αυτί» συνεχώς σκυλιάζουν για το ότι έχει διαφορά, ιδίως όταν το ακούς και σε καλό ηχοσύστημα.

Δημοσ.

^^^+1^^^

Αυτό που έχει σημασία είναι σε τι ηχοσύστημα ακούς μουσική και τι ηχεία έχεις.

Σε ακριβά συστήματα ακόμα και το απλό cd εμφανίζεται ελλιπές. Μόνο από sacd ή βινύλιο ακούς σωστή μουσική.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και όμως χάνεις αρκετές συχνότητες πάνω και κάτω,τώρα και εγώ συμφωνώ ότι σιγά την διαφορά,αλλά φίλοι μου «με αυτί» συνεχώς σκυλιάζουν για το ότι έχει διαφορά, ιδίως όταν το ακούς και σε καλό ηχοσύστημα.

Με lame στα 320kbps ή σε vbr ψηλό δε χάνεις τίποτα.

Τουλάχιστον το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να καταλάβει διαφορά.

Ακόμη και σε ηχοσυστήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όποιοι λένε ότι καταλαβαίνουν βάλτους να κάνουν ένα τυφλό τεστ A-B και να πουνε πoιο παίζει ασυμπίεστα και ποιο σε mp3 320kbps

^^^+1^^^

Αυτό που έχει σημασία είναι σε τι ηχοσύστημα ακούς μουσική και τι ηχεία έχεις.

Σε ακριβά συστήματα ακόμα και το απλό cd εμφανίζεται ελλιπές. Μόνο από sacd ή βινύλιο ακούς σωστή μουσική.

Το τι εννοούμε λέγοντας "ακούς σωστά μουσική" είναι ένα μεγάλο θέμα.

Για μένα, "σωστά" σημαίνει ο ήχος να είναι πιστή αντιγραφή του πρωτότυπου.

Για άλλους μπορεί να τους αρέσει η μαλακή χροιά που δίνουν κάποια ακριβά πικάπ που σου γλυκαίνει τα αυτιά - είναι αλήθεια - το οποίο όμως δεν είναι πιστή αναπαραγωγή.

Γι' αυτό και το βινύλιο έχει ακόμη πολλούς οπαδούς.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ένα καλά ηχογραφημένο cd όταν παίξει σ' ένα πολύ ακριβό cd player, έχει καλύτερη ποιότητα από το ίδιο βινύλιο που θα παίξει σε ένα πολύ ακριβό πικαπ.

Για να μη μιλήσουμε για sacd που εκεί η διαφορά γίνεται εμφανής ακόμη και σε μη εκπαοδευμένα ώτα.

Δημοσ.

Λοιπόν, nikS, η εγγραφή σε cd από μόνη της είναι ελλιπείς. Κατά το mastering αποκόπτονται οι χαμηλές <20Hz και οι υψηλές >20KHz.

Θα μου πεις, "ε και καλά, τι έγινε; Εξ' άλλου δεν τις ακούμε αυτές τις συχνότητες!". Εκεί όμως είναι που χάνει το cd και αυτός είναι ο λόγος που ακούγεται ποιο "σφιχτός" ο ήχος των cd και όχι επειδή το πικάπ "γλυκαίνει" τον ήχο. Το πικάπ με μια καλή κεφαλή και μια οδήγηση από καλό προενισχυτή σε καλά ηχεία αναπαράγει και τους υπόηχους που συνεισφέρουν στο γενικότερο feel της μουσικής και όχι μόνο στο ακουστικό μέρος.

Αυτοί οι υπόηχοι και οι υπέρυχοι αναπαράγονται από τα φυσικά όργανα και αυτή είναι η πιστή απόδοση της μουσικής.

Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία στα μοντέρνα mastering τραγουδιών μέσω ψηφιακών ήχων γιατί η mainstream κατηγορία μουσικής αποσκοπεί μόνο στο άκουσμα μέσα από τα ραδιόφωνα και στα club που δεν εκμεταλλεύονται έτσι κι αλλιώς αυτές τις συχνότητες.

Αυτό ισχύει και για τα mp3 τα οποία για χάρη της συμπίεσης απορρίπτουν τις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες, πολλές φορές αυτή η αποκοπή επεκτείνεται και πέρα του εύρους 20-20000, κάποιες φορές το εύρος φτάνει σε 40/50-17/180000 Hz

Αυτή είναι η δικιά μου άποψη περί σωστής ακουστικής

Δημοσ.

Αν θέλεις ασυμπίεστα θα πας σε wav. Αν υποστηρίζει flac είναι το καλύτερο σε αναλογία συμπίεσης/απόδοσης.

Το FLAC είναι πρότυπο με losseless compression, από όσα γνωρίζω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...