Vilain20 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Καλησπερα παιδια χρειαζομαι μια βοηθεια σχετικα με τις πληροφοριες της γραμμης μου.. Link Information Uptime: 6 days, 18:34:07 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.148 / 19.108 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 19.160 Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 2,75 / 13,62 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 6,0 / 10,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 4,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 2.065.952 / 672.793 CRC Errors (Up/Down): 25.620 / 1.014 HEC Errors (Up/Down): 234.487.808 / 8.029 θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις: Πιανω περιπου 16mbps ειναι καλα με αυτα τα στατιστικα της γραμμης μου? Μπορει καποιος να μου εξηγησει για τα Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps] Bandwidth (Up/Down) Data Transferred (Sent/Received) Output Power Line Attenuation SN Margin τι ακριβως σημαινουν και πως μπορω να καταλαβω αν κατι δεν ειναι σωστο..
Vilain20 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Aν μπορουσε καποιος να μου απαντησει θα του ημουν υποχρεος..
SPANK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Στα 19 συγχρονίζεις και ενοειται πως εισαι πολύ καλα να φανταστώ οτι εισαι με forthnet λογο του 6 snr margin ? Για άρχισε να κατεβάζεις αυτο το αρχείο απο το ftp του ntua και δες με ποσα κατεβάζεις
Vilain20 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Φιλε ευχαριστω για την απαντηση κατεβαζω με 1,9 ΜΒ/sec... Forthnet ειμαι ναι.. Link Information Uptime: 0 days, 0:23:17 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.180 / 19.708 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 19.100 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 3,38 / 60,25 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 6,0 / 10,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 6,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 234 CRC Errors (Up/Down): 0 / 2 HEC Errors (Up/Down): 0 / 9 Eνα σημερινο χωρις πολλα errors..
SPANK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Φίλε μου η γραμμή σου ειναι super και εγω forthnet ειμαι εκει παίζω και εγω στο κατέβασμα 2 με 2.1mb/s Γενικά η γραμμή σου εκτος του download ειναι σταθερή εχεις αποσυνδέσεις κτλπ ? Ποιο router έχεις ?
Vilain20 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δεν εχω αποσυνδεσεις τπτ ολα τελεια εδω και 2 χρονια το modem ειναι thomsontg585v8... Πως καταλαβαινεις αν μια γραμμη ειναι σταθερη? Και κατι αλλο επειδη παιζω αρκετα παιχνιδια online να βαλω fastpast με αυτην την γραμμη που εχω?Ειναι αρκετα καλη ωστε να μην παρουσιαστουν προβληματα?
SPANK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Αν δεν έχεις αποσυνδέσεις καθε λίγο και λιγάκι εισαι μια χαρά και το thomson μια χαρα πολύ καλο router. Επειδή και εγω εχω παρόμοια γραμμή με την δικιά σου , ειχα ζητήσει να βάλω fast path για τα online games, απο θέμα ms άξιζε ηταν οντως μεγάλη η διαφορά. Το θέμα ειναι ομως οτι φυσιολογικά (σε εμενα ειχε συμβεί) θα σου πέσει ο συγχρονισμός δηλαδη απο 19 που εισαι τώρα μπορεί να πας 17 με 18 εκει πανω κάτω. Γνώμη μου ειναι ζητα να σε βάλουν σε fast path (ενα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη) και αν δεις απο θέμα online games και ms οτι αξίζει το αφήνεις αλλιως γυρίζεις παλι με ενα τηλέφωνο οπως εισουν πριν δηλαδη σε Interleave. Έγω ετσι το έκανα γύρισα σε fast path το δοκίμασα για λίγο καιρό και το ξαναγύρισα γιατι εκτος του οτι μετα δεν έπαιζα πολλα online ήθελα να συγχρονίζω ψηλά οπως και πριν
Vilain20 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Χιλια ευχαριστω φιλε μου αυτο θα κανω... Line Attenuation (Up/Down) [dB] SN Margin (Up/Down) [dB] Τι ακριβως ειναι για τα εχω απορια..
SPANK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Ρίξε ενα διάβασμα εδώ που τα εχει ολα συγκεντρωμένα
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δεν εχω αποσυνδεσεις τπτ ολα τελεια εδω και 2 χρονια το modem ειναι thomsontg585v8... Πως καταλαβαινεις αν μια γραμμη ειναι σταθερη? Και κατι αλλο επειδη παιζω αρκετα παιχνιδια online να βαλω fastpast με αυτην την γραμμη που εχω?Ειναι αρκετα καλη ωστε να μην παρουσιαστουν προβληματα? το καταλαβαινεις α.απο τα χαρακτηριστικα της γραμμης και βεβαια το βασικο στην πραξη το καταλαβαινεις.ναι μπορεις να βαλεις fast path>θα σου ριξει λιγο το συγχρονισμο υποχρεωτικα λογο του fast αλλα δεν θα εχεις θεμα, Χιλια ευχαριστω φιλε μου αυτο θα κανω... Line Attenuation (Up/Down) [dB] SN Margin (Up/Down) [dB] Τι ακριβως ειναι για τα εχω απορια.. το βασικο που σε νοιαζει ειναι το attenuation που φαντασου το σαν ποσο εξασθενει το σημα με βαση την αποσταση.οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο πιο μακρια εισαι απο το κτιριο του οτε με αποτελεσμα να συγχρονιζεις πιο χαμηλα.το ειπα με τα τελειως απλα λογια το sn margin γενικα σε νοιαζει να ειναι σταθερο και να μην κανει σκαμπανεβασματα.οσο πιο πολυ ανεβαινει η ταχυτητα σου τοσο πιο πολυ πεφτει το margin μεχρι να φτασει στο οριο που εχει θεσει ο Provider.Πχ sthn forthnet συγχρονιζεις 19 Mbit με 6 margin.αν η forthnet σου παει το margin στα 9 πχ για να εισαι πιο σταθερος επειδη πχ ειχες αποσυνδεσεις τοτε ο συγχρονισμος σου θα πεσει.αν στο παει 11 τοτε θα πεσει ακομα πιο πολυ.στο λεω με πρακτικα λογια παρα στην θεωρια.παλια που ειχαμε πχ 2 mbit γραμμες επειδη η γραμμη κατα καποιο τροπο μενει ανεκμεταλευτη πολλα ατομα επαιζαν με margin 30+.αν δωσεις 2 mbit σε εναν που εχει attenuation 10 Και σε εναν που εχει attenuation 30 ο πρωτος θα εχει μεγαλυτερο margin επειδη ειναι πιο κοντα. κατα τα αλλα εχεις μια παρα πολυ καλη γραμμη και εισαι πολυ κοντα στον οτε.lucky u. για τα errors μην δινεις σημασια .το Thomson εχει κατι bugs με τα counters των errors και μπορει καποια στιγμη να δεις κατι εξωφρενικα νουμερα.δεν υπαρχει 24 αρα γραμμη χωρις errors παντως.τα εξωφρενικα errors ειναι αυτα Error Seconds (Local/Remote): 20.410 / 4.294.967.281 FEC Errors (Up/Down): 1.438.380 / 1.438.380 CRC Errors (Up/Down): 5.789 / 4.294.967.295 HEC Errors (Up/Down): 5.268 / 4.294.967.295 αυτα εχω εγω τωρα τα οποια δενειναι αληθινα.οπως θα δεις τα νουμερα ειναι Psycho και ειναι standard 4.294.967 ktl ktl
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Σας ευχαριστω με καλυψατε πληρως.. Οτι αλλο χρειαστεις μας λες. Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps] Bandwidth (Up/Down) Data Transferred (Sent/Received) Output Power Line Attenuation SN Margin τι ακριβως σημαινουν και πως μπορω να καταλαβω αν κατι δεν ειναι σωστο.. margin.attenuation τα ειπαμε. data transferred = ποσα mbyte ανεβασες/κατεβασες bandwidth up /down ,ποσο συγχρονιζεις. maximum bandwidth.κατα καποιο τροπο ποιο ειναι το μεγιστο της γραμμης σου.ειναι λιγο σχετικο παντα αυτο βεβαια.αλλιως Max attainable. output power με λιγο copy paste απο αλλου Output Power (dbm). Το output power είναι η ισχύς του σήματος. Downstream Output power είναι η ισχύς του σήματος του DSLAM, ενώ Upstream Output Power είναι η ισχύς του σήματος του ρούτερ μας. Και πάλι επειδή τα ρούτερ δεν είναι όργανα ακριβείας (και ειδικά σ’αυτή τη μέτρηση πολλές φορές δείχνουν άλλα αντί άλλων), καλό θα είναι αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι, να κάνουμε δοκιμές με διαφορετικές συσκευές. Το Downstream Output Power έχει µέγιστη ονοµαστική τιµή 20dbm. Δεν πάει παραπάνω, όχι για να μην καούν οι συσκευές, αλλά λόγω προφίλ που θέτουν οι providers (Power Spectrum Density - PSD masks), για να μη δημιουργούνται προβλήματα crosstalk (και δευτερευόντως για λόγους περιορισμού κατανάλωσης). Αντίστοιχα το Upstream Output Power έχει µέγιστη ονοµαστική τιµή 13dbm. Το DSLAM ανάλογα τη ρύθμιση (προφίλ) θα στείλει και την αντίστοιχη ισχύ. Σε 24άρες γραμμές είναι φυσιολογικό να είναι αυξημένο το output power. Οι τιμές δε που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των γραμμών είναι οριακές, αλλά όχι ανησυχητικές. Λογικό φυσικά να είναι οριακές, μιας και το ορθό είναι να γίνεται προσπάθεια από τις συσκευές (ρούτερ και DSLAM) να ενισχυθεί το σήμα όσο γίνεται περισσότερο, ώστε να κλειδώσει η γραμμή όσο το δυνατόν υψηλότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα