Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω ενα ipad 2. Το θεμα ειναι πως ειμαι ασχετος με την τεχνολογια της apple και θελω να δω αν θα με βολεψει. Αυτα που θελω να κανω με το ipad ειναι τα εξης:

1. Σερφαρισμα στο ιντερνετ.

2. Να παιζω κανενα παιχνιδακι.

2. Να διαβαζω καποια pdf (βιβλια κλπ).

Καταρχην τα διαβαζει κανονικα τα pdf?

Επισης εχω στο pc μου ενα σωρο pdf. Μπορω να τα περασω στο ipad? Καπου διαβασα νομιζω πως το ipad δεν παιρνει usb flash. Πως θα τα περασω επομενως?

3. Να βλεπω καμια ταινια.

Εχω στο pc μου επισης ενα σωρο (δωρο απο κατι θειους :rolleyes: ). Μπορω να τις μεταφερω στο ipad? Με τους υποτιτλους τι παιζει? Πρεπει να ειναι ενσωματωμενοι για να τους παιξει ή μπορει να τους αναγνωρισει και σαν ξεχωριστο αρχειο?

4. Μπορω να το χρησιμοποιησω σαν gps?

5. Μπορω να κανω επεξεργασια αρχειων word?

Επισης να ρωτησω κατι για το jailbreak. Ουσιαστικα με το jailbreak κατεβαζεις καποια πραγματα δωρεαν ενω κανονικα πρεπει να πληρωσεις για αυτα ετσι δεν ειναι? Π.χ. ενω για ενα προγραμμα gps πρεπει να δωσεις καποια χρηματα το κατεβαζεις δωρεαν. Αυτο δεν ειναι ουσιαστικα?

Επισης υπαρχει περιπτωση αν δεν πετυχει το jailbreak π.χ. να σου κλειδωσει οριστικα και μη αναστρεψιμα το ipad?

Α και κατι αλλο. Υπαρχει φορτιστης αυτοκινητου για ipad?

Αυτα για την ωρα. Αναμενω τις απαντησεις σας...

Δημοσ.

Απαντήσεις απ΄όσα ξέρω:

1) Άνετα και πολύ βολικό για αυτή τη δουλειά.

2) Ναι μπορείς αυτά που κατεβάζεις απ΄το app store αλλιώς αν είναι jailbreak από installous

3) Μια χαρά κάνει για αυτήν τη δουλεία, είναι και καλή εμπειρία, τα περνάς μέσω του itunes στο ipad σου, ένα δωρεάν λογισμικό της apple

4) Ταινίες μπορείς να βλέπεις & με υπότιτλους αρκεί να έχεις κατεβάσει τον κατάλληλο player για αυτό ( aceplayer νομίζω κάνει, έχει και 100 άλλους)

5) GPS μόνο στα 3g μοντέλα στο ipad 2 και στα 4g στο νέο ipad

6) Ναι μπορείς να κάνεις επεξεργασία WORD αρχείων, πάντα με τα συμβατά λογισμικά.

Εστί μια πολύ πρόχειρη και σύντομη απάντηση! :rolleyes:

Δημοσ.

Το YouTube δεν θα είναι με τη μορφή που ξέρεις. Υπάρχει ζήτημα με το flash. Γενικότερα δεν παίζει flash.

Δημοσ.

Το YouTube δεν θα είναι με τη μορφή που ξέρεις. Υπάρχει ζήτημα με το flash. Γενικότερα δεν παίζει flash.

το youtube παίζει τελεια και καλύτερα από οπουδήποτε αλλου.Δεν χρειάζεται flash για να παίξει.Τωρα αν θες να μπαίνεις σε άλλες ιστοσελίδες υπάρχουν browsers που υποστηρίζουν flash οποτε δεν έχεις πρόβλημα.

άνθρωπε πάρε ένα laptop , με το απολειφάδι τι δουλειά να κάνεις; Μην σαν ξεγελάει το marketing του jobs

Είσαι λίγο άκυρος και άσχετος...Αν ο φίλος ήθελε λάπτοπ θα είχε πάει σε αντίστοιχη κατηγορια, φαντάζομαι ξέρει της διαφορες που υπάρχουν. Όσο για το marketing που λες δεν υπάρχει κανένα στοχευμενο marketing. To marketing της apple είναι οι ευχαριστημένοι χρηστες και οι συνολικά κορυφαία εμπειρία χρήσης που έχουν τα προιοντα της.

Δημοσ.

επειδή το είχα και εγώ (και το ένα και το δευτερο) και εν τέλη κατέληξα σε air η λέξη απολειφάδι ταιριάζει απόλυτα για το μηχάνημα τουτο.

o marketing της apple είναι οι ευχαριστημένοι χρηστες και οι συνολικά κορυφαία εμπειρία χρήσης που έχουν τα προιοντα της.

πραγματικά δεν θέλω να γίνω κακός αλλά σύνελθε ή απλώς πες μου εισαι καινούργιος στο κλαμπ της apple μαστούρας.

Δημοσ.

φίλε μου μπορείς να κάνεις τα πάντα..αλλά εννοείτε σε κάποια θέματα, όχι με την ίδια άνεση όπως θα έκανες με ένα λαπτοπ.πχ επεξεργασία κειμένου, word, excel, powerpoint κλπ

για ίντερνετ, μουσική, βιντεάκια-ταινίες, παιχνίδια, βιβλία, επεξεργασία φωτογραφιων κλπ είναι σόυπερ!

έιναι απλά ένα gadgetάκι που ´´πάιζεις´´ μαζί του παντού, σε καναπέ, κρεβάτι, κουζίνα, τουαλέτα κλπ κλπ χωρίς να χρειαστεί να στηθέις μπροστά απτό pc να περιμένεις να bootάρει, και να κάθεσαι άβολα και να αισθ´ανεσαι περιορισμένος.το πας παντού.αυτό προσφέρει το ipad και εννοέιται δε μπορεί να αντικατασταθεί από έναν σταθερό υπολογιστή ή λαπτοπ ή νετμπουκ.

έιναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία.για μένα αν έχεις ήδη έναν σταθερό ή λάπτοπ και έχεις και την οικονομική δυνατότητα τσίμπα το.θα το ευχαριστηθείς.

το ipad δεν είναι για τον χακερά και τον poweruser.. είναι για τον καθημερινό απλό μέσο χρήστη, που θέλει να κάνει τα βασικά, απλά έυκολα άνετα και ωραία.

τώρα όσο αναφορά το jailbreak, κακώς το συνδέεις με την απόκτηση τζάμπα εφαρμογών.το jailbreak ΔΕΝ είναι οι τζάμπα εφαρμογές.αυτές είναι αποτέλεσμα αυτού.

jailbreak σημαίνει παραμετροποίηση του συστήματος μου, κάνοντας του αλλαγές και προσθέτοντας σε αυτό στοιχεία που λείπουν, που θα έπρεπε να είχε, που θα με διευκολύνουν, που θα το βελτιώσουν.

πχ στο iphone με το jailbreak μπορείς να αλλάξεις θέματα,να αλλάξεις εύκολα ήχο κλήσης, να βάλεις bluetooth, αναφορά παράδοσης, να κλειδώσεις φακέλους κλπ κλπ

αυτά!

ps. στα γράφω αυτά απτό ipad μου απτό κρεβατάκι μου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή το είχα και εγώ (και το ένα και το δευτερο) και εν τέλη κατέληξα σε air η λέξη απολειφάδι ταιριάζει απόλυτα για το μηχάνημα τουτο.

πραγματικά δεν θέλω να γίνω κακός αλλά σύνελθε ή απλώς πες μου εισαι καινούργιος στο κλαμπ της apple μαστούρας.

Φιλε μου εγώ συνήλθα, και για τα καλα μάλιστα όταν πριν 6 χρονια περίπου αγόρασα έναν imac αφού είχα απηυδησει πλέον με τα windows. ;)

Aπλα όταν πάμε να αγοράσουμε κάτι, πρέπει να είμαστε και λίγο συνηδητοποιημενοι στο τι αγοράζουμε. οι ταμπλέτες λόγω λογισμικού δεν μπορουν (ευτυχώς για εμενα) να κάνουν όλα όσα κάνει έστω και ένα φθηνιαρικο laptop. Μπορούν όμως να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα πανάκριβο λαπτοπ.

Mην βλέπω λοιπόν απαντήσεις του τυπου , "μην παίρνεις ipad πάρε λάπτοπ"...Η ερώτηση του φίλου δεν ήταν λάπτοπ η ipad.

Επεξ/σία από vitalogy
Δημοσ.
Α και κατι αλλο. Υπαρχει φορτιστης αυτοκινητου για ipad?

Παιδια για αυτο δεν πηρα απαντηση.

Επισης διαβασα πως στο ipad 2 η μπαταρια διαρκει γυρω στις 10 ωρες. Με αυτο τι εννοουν? 10 ωρες χωρις χρηση ή 10 ωρες με χρηση?

Δημοσ.

Επισης διαβασα πως στο ipad 2 η μπαταρια διαρκει γυρω στις 10 ωρες. Με αυτο τι εννοουν? 10 ωρες χωρις χρηση ή 10 ωρες με χρηση?

ναι φυσικά και υπάρχει..

δεν ξέρω αν βγάζει η apple αλλά έχω δει αρκετούς φορτστές από άλλες εταιρίες όπως πχ belkin

εννοείται το 10 ώρες είναι με χρήση..λογική χρήση έτσι, όχι λιώσιμο στο infinty blade

χωρίς χρήση παίζει να κρατάει και μήνα :Ρ

Δημοσ.

Φορτιστής αυτοκινήτου υπάρχει.Το iPad μπορει να αναπαράγει βίντεο για 10 ώρες με την μπαταρια μονο και μάλλον αυτο διαβασες.Χωρις χρήση ,όπως διαβασες προηγουμένως ,μπορεί να βγάλει και μήνα.Ελπιζω να κατάλαβες ότι η μπαταρία του διαρκει ανάλογα την χρήση και 10 ώρες περίπου είναι σε "γενικές γραμμές", το ελάχιστο που μπορεί να διαρκέσει.Συνήθως βγάζει με μία μέση χρήση τις 1 - 2 μέρες.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Παιδια εψαξα λιγο να βρω πως μεταφερονται αρχεια απο το pc στο ipad 2 μεσω itunes αλλα δεν το ξεκαθαρισα πληρως.

Μπορει να μου αναφερει καποιος λιγο την διαδικασια? Θελω να μεταφερω π.χ. ενα pdf που εχω στο pc στο ipad.

Ελπιζω πως αν παρω ipad να μην ειναι καμια σοβαρη διαδικασια αυτο και να γινεται ευκολα.

Επισης καπου διαβασα πως το ipad δεν αναγνωριζει ταινιες avi π.χ. και πρεπει πρωτα να μετατρεψεις την ταινια σε mp4 για να την περασεις στο ipad. Για το ipad 2 μιλαω παντα. Ισχυει αυτο?

Α να ρωτησω και κατι αλλο μιας και δεν εχω καμια επαφη με προιοντα και λογισμικο της apple και του ipad επομενως.

Αν κολλησω καποιο ιο (δεν ξερω αν υπαρχουν στο ios) η καποιο bug ή τελοσπαντων για οποιοδηποτε λογο δεν δουλευει καλα το λειτουργικο, υπαρχει κατι αναλογο σαν το format στα windows? Μπορω δηλαδη αν για τον Α ή Β λογο δεν δουλευει καλα το μηχανημα να το κανω format ή reset κλπ και να ερθει στην αρχικη του κατασταση?

• Super Moderators
Δημοσ.

Παιδια εψαξα λιγο να βρω πως μεταφερονται αρχεια απο το pc στο ipad 2 μεσω itunes αλλα δεν το ξεκαθαρισα πληρως.

Μπορει να μου αναφερει καποιος λιγο την διαδικασια? Θελω να μεταφερω π.χ. ενα pdf που εχω στο pc στο ipad.

Ελπιζω πως αν παρω ipad να μην ειναι καμια σοβαρη διαδικασια αυτο και να γινεται ευκολα.

Επισης καπου διαβασα πως το ipad δεν αναγνωριζει ταινιες avi π.χ. και πρεπει πρωτα να μετατρεψεις την ταινια σε mp4 για να την περασεις στο ipad. Για το ipad 2 μιλαω παντα. Ισχυει αυτο?

Α να ρωτησω και κατι αλλο μιας και δεν εχω καμια επαφη με προιοντα και λογισμικο της apple και του ipad επομενως.

Αν κολλησω καποιο ιο (δεν ξερω αν υπαρχουν στο ios) η καποιο bug ή τελοσπαντων για οποιοδηποτε λογο δεν δουλευει καλα το λειτουργικο, υπαρχει κατι αναλογο σαν το format στα windows? Μπορω δηλαδη αν για τον Α ή Β λογο δεν δουλευει καλα το μηχανημα να το κανω format ή reset κλπ και να ερθει στην αρχικη του κατασταση?

Κατ'αρχήν δεν υπάρχει ιός για το iOS (χεχεχε, κάνει κι ομοιοκαταληξία!). Σε κάθε περίπτωση, ναι, μπορείς να κάνεις ολική επαναφορά (reset) μέσω iTunes - ένα είδος format δηλαδή. Δεν χάνεις το λειτουργικό και, αν έχεις πάρει πρόσφατο backup μέσω iTunes, δεν χάνεις τίποτα απολύτως, ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα.

Τα avi τα αναγνωρίζει μια χαρά και μάλιστα με υπότιτλους srt. Χρειάζεσαι εφαρμογή player (υπάρχουν αρκετές στο AppStore) αλλά δεν υπάρχει κανένα θέμα μετατροπής τους σε οποιοδήποτε άλλο είδος.

Για τη μεταφορά αρχείων μεσω iTunes (πανεύκολη) ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link. Αν έχεις ακόμη απορίες, εδώ είμαστε.

http://support.apple.com/kb/HT4094

Δημοσ.

γενικά στην αρχή το itunes ίσως σου φανεί λίγο περίπλοκο, αλλά όταν το μάθεις πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια!

όταν συνδέσεις το ipad θα βγουν κάτι καρτέλες του στυλ μουσική,βίντεο,εφαρμογές,βιβλία κλπ.

ε με drag and drop περνάς ότι θες στις αντίστοιχες καρτέλες, πατάς συγχρονισμό και τελείωσες!

γενικά πάντως θα βρεις πολλούς οδηγούς με μια απλή αναζήτηση συο google μη σε αγχώνει αυτό!

ναι ισχύει.αλλά όπως σου είπαμε και παραπάνω υπάρχουν εφαρμογές που περνάς ότι είδος θέλεις, avi-mp4-mkv κλπ

ναι μπορείς πολύ άνετα μέσω του itunes.η διαδικασία λέγεται restore.επίσης πριν το restore σου δίνεται και η δυνατότητα του backup ώστε να μη χάσεις αν θέλεις τα αρχεία σου!

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια.

Γενικως μου φαινεται λιγο μπερδεμα η ολη κατασταση με το itunes αλλα πιστευω πως στην πραξη θα το μαθω και θα ειναι ευκολο...

Για να μεταφερεις π.χ. μια ταινια (700ΜΒ) ποση ωρα θα παρει περιπου?

Επισης οταν θα μεταφερω την ταινια μεσω του itunes αυτα τα 700 ΜΒ θα μου πιασουν χωρο στον σκληρο του ipad?

Επισης. Μπορω με το ipad να κατεβασω ενα link π.χ. απο rapidshare (ενα pdf file π.χ.), να το αποσυμπιεσω αν ειναι σε rar και να το διαβασω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...