Anubis13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Βιβλίο [12376]: Πλήρες Εγχειρίδιο της Java 6, Cadenhead Rogers,Lemay Laura Βιβλίο [13578]: SERVLETS ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ JAVA: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΥΡΗΝΑ, MARTY HALL, LARRY BROWN Γνωριζει κανείς τα συγκεκριμένα να μου πει 2 κουβέντες? Ευχαριστώ
ZAKKWYLDE Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Το πρώτο δεν μου γέμισε το μάτι όταν το είδα. Το 2ο δεν το ξέρω. Πάντως για εκμάθηση Java δυο είναι τα κορυφαία για μένα: Java How to Program (9th Edition) (Deitel). Αρκετά κουραστικό βιβλίο αλλά κορυφαίο παρ'όλα αυτά. Head First Java, 2nd Edition. Έχει ένα πολύ ανάλαφρο στύλ. Δεν αρέσει σε όλους αλλά μερικά πράγματα τα εξηγεί πολύ καλά. Θα έλεγα ότι είναι ένα καλό συμπλήρωμα του πρώτου.
Anubis13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Βασικα αναθεμα αν ξερουν να διαλεγουν βιβλια για τον ευδοξο. Θα κανουμε διαφορα με java και βασεις και servlets οποτε μαλλον το δευτερο ειναι μη-χειροτερη επιλογη. Δεν σου αρεσε ο Bruce Eckel?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δεν σου αρεσε ο Bruce Eckel? Είναι αρκετά καλός, απλά προτιμώ τον Deitel γιατί χρησιμοποιεί και color code στον κώδικα και είναι πιό εύκολος να τον διαβάσεις...και γενικότερα σε "παίρνει απο το χέρι". Απο την άλλη το κείμενό του είναι αρκετά wall-of-text γι'αυτό και είναι κουραστικό. Βέβαια χρησιμοποιεί και non-standard στυλ κώδικα και ενδέχεται να σε μπερδέψει γιατί μετά σου λέει στην γραμμή 90 έκανα αυτό και εσένα δεν σου βγαίνουν οι γραμμές σωστά. π.χ το παρακάτω > public void method() { //do something } ή ξέρω γώ > if (true) { //do something } else { //do something } Οπότε είναι λίγο ανάποδος, αλλά αν το ξεπεράσεις αυτό είναι εξαιρετικό βιβλίο. Αν προτιμάς τον Eckel πάντως είναι πολύ καλός κι'αυτός.
moukoublen Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Τα έχω και τα δύο. Όμως καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο. Σας τα δίνουν για το ίδιο μάθημα;;; Και πρέπει να επιλέξεις το ένα;;; Περίεργο μου φαίνεται. Το πρώτο είναι για την γλώσσα Java και κύρια για την standard edition. Σε εισάγει στη Java και στον αντικειμενοστραφή και συνεχίζει και σε άλλα ζητήματα. Πιάνει IO, threads, data structures, serialization όπως επίσης ασχολείται και με τη swing. Έχει και ένα κεφάλαιο για το JDBC (σύνδεση με βάση δεδομένων) και προς το τέλος ασχολείται λίγο με τα δικτυακά και εχει και ενα κεφάλαιο με servlet. Πολύ καλό βιβλίο γενικά. Ότι πρέπει και για να ξεκινήσεις αλλά και για να δεις ενα πράγμα παραπάνω. Το δεύτερο είναι εξειδικευμένο. Είναι ένα καθαρά για το web. Το οποίο δε, υπάρχει και δωρεάν (στα αγγλικά) εδώ. Και το πρώτο, αν το ψάξεις στα torrents, το βρίσκεις στα αγγλικά. Βασικα αναθεμα αν ξερουν να διαλεγουν βιβλια για τον ευδοξο. Μην είσαι τόσο αρνητικός. Και τα δύο είναι καλά βιβλιαράκια. Εξαρτάται σε ποια κατηγορια σπουδαστή ανήκεις. Αν είσαι από αυτούς που παίρνουν το βιβλίο και διαβάζουν 2-3 σελίδες και μετά το πετάνε στην άκρη, μην πάρεις κανένα (Δε χρειάζεται να χρεώσεις το δημόσιο.). Βρίσκε πληροφορίες στο google μονο κάθε φορα που χρειάζεσαι. Αν μπορείς - ξέρεις να μελετάς ένα βιβλίο τότε : Αν είναι να ασχοληθείτε στο μάθημα κύρια με servlet και db transaction καλύτερα πάρε το δεύτερο. Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν το έχω διαβάσει σε βάθος το δεύτερο. Αν είσαι αρχάριος στην Java παρε το πρώτο χωρίς συζήτηση. Αν σας παρέχουν και τα δύο... δεν έχει νόημα η συζήτηση. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2012 από moukoublen
Anubis13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δεν μας παρεχουν και τα 2. Ναι εχουν αυτες τις 2 επιλογες για το ιδιο μαθημα. Και φυσικα χωρις να μας εξηγησουν γιατι και πως. 8 εξαμηνα ειμαι πλεον πεπεισμενος πως σε συγκεκριμενα μαθηματα μπορω να προτεινω καλυτερο συγγραμα απο τον διδασκοντα. Αλλα επανερχομαι στο θεμα. Αλλα επειδη μαθαμε ολη την java σε ενα μαθημα και επειδη δινουν το Thinking in Java σε pdf θεωρω οτι το δευτερο θα με βοηθησει περισσοτερο. Επισης εχεις τιποτα καλο να προτεινεις για swing και applets?
moukoublen Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Προσωπικά θεωρώ απόλυτο βιβλίο το Introduction το Java Programming του Y. Daniel Liang. Καλύπτει παρα πολλά πράγματα. Ξεκινάει από τα πολύ βασικά. Πιάνει και swing και applets και επανέρχεται αρκετές φορες στη swing κατά τη διάρκεια των κεφαλαίων. Αλλα ασχολείται και με παρα-παρα πολλά αλλα πράγματα. Έχει και καμια 10αρια web chapters που πιάνουν και λίγο από web services και servlets μεταξύ άλλων. Το βιβλίο μπορώ να στο "δανείσω" σε .pdf στα αγγλικά αν σε ενδιαφέρει.
Anubis13 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Το "δανειστηκα" απο την βιβλιοθηκη στα αγγλικα. Αν εχεις και αλλες προτασεις δεκτες. Εχω ορεξη για διαβασμα αυτες τις μερες.
talos_2002 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Υπάρχει κάτι entry level, κατάλληλο για άτομα με περιορισμένη εμπειρία σε προγραμματισμό; Έχω κάνει Cobol, λίγη C++ και βασικότατα από Pascal (Assembly δεν πιάνεται φαντάζομαι καν).
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Υπάρχει κάτι entry level, κατάλληλο για άτομα με περιορισμένη εμπειρία σε προγραμματισμό; Έχω κάνει Cobol, λίγη C++ και βασικότατα από Pascal (Assembly δεν πιάνεται φαντάζομαι καν). Τα περισσότερα βιβλία που έχουν αναφερθεί (Head first Java, Java: How to program, Introduction to Java (Liang)) είναι εντελώς entry level και μπορούν να τα διαβάσουν και εντελώς άσχετοι. Ειδικά το τελευταίο σε πάει απο τα πολύ βασικά σε αρκετά advanced θέματα προς το τέλος του βιβλίου.
nrkmaiden Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Αν πρεπει να επιλεξεις αναμεσα απο αυτα τα 2 οπωσδηποτε παρε το πρωτο για μαθημα JAVA αν ασχοληθειτε και με τιποτα αλλο το δευτερο ειναι καλυτερο.
Lanike71 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Αν θες ρίξε και μία ματιά στο Think like a computer scientist (Java). Δωρεάν στο Διαδίκτυο με βοήθησε αρκετά σαν εντελώς άσχετο.
talos_2002 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Αν θες ρίξε και μία ματιά στο Think like a computer scientist (Java). Δωρεάν στο Διαδίκτυο με βοήθησε αρκετά σαν εντελώς άσχετο. Αν καταλαβα σωστά, εννοείς του Allen Downey το «Think Java - How to Think Like a Computer Scientist». Νομίζω καλύτερα να τ' αγοράσω. Περισσότερο θα κοστίσει η εκτύπωση.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Αν καταλαβα σωστά, εννοείς του Allen Downey το «Think Java - How to Think Like a Computer Scientist». Νομίζω καλύτερα να τ' αγοράσω. Περισσότερο θα κοστίσει η εκτύπωση. To .pdf δεν κοστίζει τίποτα όμως
Lanike71 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 To .pdf δεν κοστίζει τίποτα όμως Σωστά. Εγώ πάντως λέω να του ρίξεις μια ματιά και αν σου αρέσει,αποφασίζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα