Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες έχω το εξής πρόβλημα...

Κατά την αλλαγή μου από ΟΤΕ σε Forthnet δεν είχα βάλει το μοντεμ που μου έδωσαν από την Forthnet και ειχα κρατησει αυτό που ειχα με ΟΤΕ το ίδιο δηλαδή αλλά το TG585 v7. Χρειαστηκε να το δωσω το v7 και εν τελει προχθες εβαλα το v8. Δεν ειχα κανενα προβλημα με αποσυνδεσεις με το παλιο. Με το καινουριο το v8 δηλαδή το μοντεμ ειναι σα να κανει restart μονο του. Δεν ξερω μηπως φταιει το οτι κρατησα το παλιο καλωδιο ρευματος και αλλαξα απλα τη συσκευη. Εχει καποιος καμια ιδεα τι μπορει να φταιει;

Καταλαβα οτι κανει restart από το οτι το δουλευω αρκετα σε ασυρματο και ξαφνικα εβλεπα τη συνδεση μου να μην εμφανιζεται καν στις διαθεσιμες συνδεσεις.

υ.γ. το firmware που εχει πανω ειναι το τελευταιο δηλαδη το 8.2.7.8

Δημοσ.
Καταλαβα οτι κανει restart από το οτι το δουλευω αρκετα σε ασυρματο και ξαφνικα εβλεπα τη συνδεση μου να μην εμφανιζεται καν στις διαθεσιμες συνδεσεις.

Εγώ πάλι δε νομίζω οτι κάνει restart το router μιας και δεν το έχεις δεί..

Πιστεύω οτι είναι το κλασσικό πρόβλημα του ασύρματου δικτύου που έχουν τα v7/v8..

Πήγαινε στο 192.168.1.254 - Home Network - WLAN - Configure

και την ρύθμιση στο channel selection απο automatically γύρισε την σε manual.

Επέλεξε κανάλι 6 και στη συνέχεια apply.

Πιστεύω θα είσαι οκ.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι και στο pc που εχω ethernet γινεται το ιδιο!χανεται γενικοτερα η συνδεση!θα το δοκιμασω παντως!

Για να σου δώσω να καταλαβεις ειτε ασυρματα ειτε ενσυρματα το ρουτερ για 1 λεπτο ειναι σα να μην υπαρχει καν. Δεν εχω προλαβει να δω βεβαια αν σβηνουν ολα τα λαμπακια αλλα εχω προλαβει να δω οτι πριν συνδεθει ξανα αναβουν το power κι αλλο ενα δε θυμαμαι ποιο.

Δημοσ.

α.σωστα ειδες restart Κανει και γενικα τα Thomson καποιες φορες κανουν restart ειδικα οταν εισαι με wireless.

β.για να δεις αν εχει κανει restart ειναι πολυ απλο

πας 192.168.1.254 μετα Thomson gateway μετα δεξια configuration και καπου σου λεει

Time Since Power-on: 11 days, 7:27:55

εμενα πχ ειναι 11 days ανοιχτο.αν εσενα μετα απο το ενα λεπτο που δεν εχεις τιποτα δεις ο counter να γραφει 2 λεπτα εχει κανει Reboot.συν οτι επειδη το v8 θελει 2 λεπτα να κανει Reboot προλαβαινεις ανετα να πας να δεις τα λαμπακια.

οποτε αν εχεις το official firmware Της forthnet πανω δοκιμασε

α.ενα reset στα defaults για αρχη

β.αλλο firmware.

εδω ειναι ο wizard για το firmware update

http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Upgrade_Wizards/Windows/

και εδω ειναι τα firmware για το v8

εδω http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Firmwares/TG585v8/R827/

εδω ειναι τα 8.2.7.χ οποτε δοκιμασε ειτε το generic αμα εχεις της forthnet ειτε της forthnet αμα εχεις το Generic.

to firmware Update παντα με καλωδιο.γενικως μπορεις να δοκιμασεις οποιο θες να δεις ποιο θα παιξει πιο καλα.επισης βαλε οτι πιο νεο driver βρεις για την ασυρματη η τις ασυρματες καρτες.

Το θεμα ειναι οτι και στο pc που εχω ethernet γινεται το ιδιο!χανεται γενικοτερα η συνδεση!θα το δοκιμασω παντως!

Για να σου δώσω να καταλαβεις ειτε ασυρματα ειτε ενσυρματα το ρουτερ για 1 λεπτο ειναι σα να μην υπαρχει καν. Δεν εχω προλαβει να δω βεβαια αν σβηνουν ολα τα λαμπακια αλλα εχω προλαβει να δω οτι πριν συνδεθει ξανα αναβουν το power κι αλλο ενα δε θυμαμαι ποιο.

και επισης οσο θυμαμαι εχουν το ιδιο ρευμα με το v7 σε volt και Ma οποτε δεν εχεις θεμα εκτος αν τα εχει παιξει ο μετασχηματιστης.

αυτο που αναφερεις στο Post που εκανα quote δηλαδη να αναβει το Power και αλλο ενα ειναι οτι κανει reboot.

Νομιζω ειναι Power και wireless μετα αναβει dsl και μετα broadband(internet)

Δημοσ.

@ poulinos

Θα τσεκαρω αυτο με τα fw αν κι εχω uptime 2 μερες σνυεχομενες τωρα. Αν ξανασυμβει θα ανεβασω event logs να μου πειτε τη γνωμη σας.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δημοσ.

δεν χρειαζεται event log.αμα δεις οτι το uptime ειναι 0 για το ρουτερ εκανε Reboot.στο Log βγαζει κατι για Kernel αμα θυμαμαι καλα.απλα ριξε firmware update.firmware της forthnet εχει πανω?εχει το σημα της forthnet Πανω δεξια??αν ειναι v8 σιγουρα εχεις της forthnet που ειναι και κλειστο το Telnet.αλλαξε το βαλε το Generic απο την σελιδα που σου εδωσα.

• Moderators
Δημοσ.

παρομοιο προβλημα εχω κ εγω.

εδω κ δυο μερες ξαφνικα μου χανει τις ρυθμισεις του ασυρματου κ τα γυριζει στα default μονο του! εγω εχω το v7

Δημοσ.

Της forthnet εχει πανω. Το τσεκαρα σημερα. Θα βαλω το generic και σου λεω αποτελεσμα.

παρομοιο προβλημα εχω κ εγω.

εδω κ δυο μερες ξαφνικα μου χανει τις ρυθμισεις του ασυρματου κ τα γυριζει στα default μονο του! εγω εχω το v7

kai oi 2 περαστε το τελευταιο ετσι και αλλιως.

για τον φιλο με το v7 αφου κανεις ολες τις ρυθμισεις με το νεο firmware αν εχεις προβλημα τοτε

πηγαινε σε command prompt και γραψε

telnet 192.168.1.254

username Administrator Με α κεφαλαιο

password τιποτα εκτος αν εχεις βαλει κατι αλλο εσυ

μετα saveall Κολλητα και πατας enter.σωζει ολες τις ρυθμισεις.αλλιως αν εχεις το Last firmware και δεν πετυχει και αυτο τοτε Hard reset και ξανασεταρε το.

Δημοσ.

@ poulinos

Να σου κανω αλλη μια ερωτηση και σορρυ αν εχω κουρασει. Επειδη τη συνδεση στο σπιτι την μοιραζομαι με τον πατερα μου ( την χρησιμοποιει για τη δουλεια του κυριως ενώ εγώ και για δουλεια αλλα και για ολα τα υπολοιπα) ειπαμε να κανουμε μια επενδυση σε ενα καλο και σταθερο ρουτερ. Μπορουμε να διαθεσουμε μεχρι 250 ευρω περιπου για κατι ΣΤΑΘΕΡΟ το οποιο θα αποδιδει στο μαξιμουμ που μπορει σε θεμα ταχυτητας και με καλο σημα wireless ( ολο το πακετο δηλαδη). Επειδη εχεις γνωμη και γνωση επι του θεματος μπορεις να μου προτεινεις καποιο μοντεμ ρουτερ με τα παραπανω στοιχεια (το οικονομικο μην το λαβεις υποψη σου θα πληρωσουμε απο κοινου);

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

αν η γραμμη σου ειναι μια χαρα απο αποψη σταθεροτητας δηλαδη να μην εχεις κανα τρελλο attenuation αυτο που θα δεις να προτεινουν εδωμεσα και που παρα πολλες εταιρειες εχουν σαν modem router ειναι ειτε το draytek vigor 2710n η το draytek vigor 2820n.

και με το πρωτο θα εισαι καλυμμενος.το δευτερο παει οριακα στα λεφτα και για την χρηση που θες δεν θα κερδισεις πολλα απο το ενα στο αλλο μοντελο.β.ουτε με εχεις κουρασει.οτι ειναι εδω ειμαστε ολοι μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...