Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα..θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με ενα προβλημα που εχω με τον εξωτερικο μου δισκο...ενω δεν υπηρχε κανενα προβλημα ξαφνικα μου τον πεταει συνεχεια το Pc και δεν μπορω να τον ανοιξω...ο δισκος δεν εχει προβλημα γιατι τον δοκιμασα και σε αλλους υπολογιστες και λειτουργει κανονικα....εκανα format μηπως φταινε τα windows 7 που εχω αλλα και παλι τπτ....μηπως εχετε να μου προτεινετε καποια λυση..ευχαριστω εκ των προτερων...

Δημοσ.

Έλεγξε ή αν έχεις άλλαξε το καλώδιο usb το ίδιο και με το καλώδιο τροφοδοσίας(αν έχει) και δοκίμασε τον σε όλες της θύρες,αλλά κυρίως στην πίσω πλευρά,αυτές που είναι απευθείας στην μητρική.

Δημοσ.

ξεχασα να πω οτι τον δοκιμασα σε ολες τις θυρες και δεν το δεχεται καμια...επισης δοκιμασα και εναν αλλο εξωτερικο που εχω και με εκεινον εχω το ιδιο προβλημα....αλλα στικακι ή αλλο καλωδιο πχ απο ασυρματη καρτα ή απο κινητο δεχεται...δεν μπορω να καταλαβω...μηπως η μητρικη θελει κανεναν driver για εξωτερικους δισκους...????

Δημοσ.

Όχι, δεν τίθεται θέμα driver. Τα οπτικά μέσα όπως και τα USB-αποθηκευτικά, είναι "τελείως plug-and-play". Πιθανότατα υπάρχει ζήτημα με την τροφοδοσία, καθώς οι σκληροί δίσκοι για να εκκινήσουν χρειάζονται περισσότερη ισχύ απ' ό,τι πχ τα flash-sticks. To όπερ και σημαίνει, υπάρχει καλή πιθανότητα το τροφοδοτικό να έχει αρχίσει να μην αποδίδει σωστά, πλέον, πράγμα που το τσεκάρει κανείς δοκιμάζοντας ένα δανεικό τροφοδοτικό. Μπορεί όμως να τραβάει κάποιο ζόρι η μητρική του υπολογιστή (θα φανεί εάν δοκιμαστεί άλλο τροφοδοτικό).

Θεωρούμε δεδομένο ότι δεν έχεις αφήσει τυχόν άλλες ενεργοβόρες USB συσκευές συνδεδεμένες πάνω στο σύστημα, όταν δοκιμάζεις τους εξωτερικούς που λες, σωστά...;

Επίσης, αν και χλωμούτσικο, τσέκαρε αν στο BIOS setup υπάρχει κάποια επιλογή για "legacy USB", και αν ναι, απενεργοποίησέ την, μπας και.

Τον έχεις καιρό τον υπολογιστή, και άρχισε να το κάνει ξαφνικά αυτό;

Δημοσ.

Θεωρούμε δεδομένο ότι δεν έχεις αφήσει τυχόν άλλες ενεργοβόρες USB συσκευές συνδεδεμένες πάνω στο σύστημα, όταν δοκιμάζεις τους εξωτερικούς που λες, σωστά...;

Επίσης, αν και χλωμούτσικο, τσέκαρε αν στο BIOS setup υπάρχει κάποια επιλογή για "legacy USB", και αν ναι, απενεργοποίησέ την, μπας και.

Τον έχεις καιρό τον υπολογιστή, και άρχισε να το κάνει ξαφνικά αυτό;

οποτε θα δοκιμασω αν ειναι και αλλο τροφοδοτικο να δω αν λειτουργει ...επισης ναι τον εχω καιρο τον υπολογιστη και ξαφνικα μου εμφανισε αυτο το προβλημα....θα δοκιμασω και αυτο που λες με το bios και οταν δοκίμασα τους εξωτερικούς οχι δεν ειχα συνδεδεμένες αλλες συσκευές. σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλές σας!!!

Δημοσ.

Ο δισκος εχει εξωτερικη τροφοδοσια ρευματος ή παιρνει ρευμα απο το usb ?

Ποια μητρικη εχεις ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...