Προς το περιεχόμενο

θερμοκρασια.....

kjj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια το αsus probe μου δινει θερμοκρασια cpu 45 βαθμους.Το bios μου δινει 55!!!Tεραστια διαφορα.Ποιο απο τα δυο ειναι σωστο;

Φταιει μηπως το προγραμμα;

(εχω τελευταια εκδοση bios της asus και τελευταια εκδοση asus probe)

Επισκέπτης
Δημοσ.

colorpc,

η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν έχει σχέση με την θερμοκρασία της ψήκτρας. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή μετριέται μόνο και μόνο από στον πυρήνα του. Τώρα το 95oC μου φαίνεται αρκετά μεγάλη τιμή για να είναι αληθινή! Μήπως υπάρχει πρόβλημα στον σένσορα της μητρικής γενικότερα;

kjj,

η διαφορά που αναφέρεις πλησιάζει την διαφορά δύο μετρήσεων:

α. πυρήνα επεξεργαστή μέσω thermal diode (μεγαλύτερη)

β. πυρήνα επεξεργαστή μέσω socket sensor (μιρκότερη)

Η Asus τα έχει κάνει εντελώς σκ@τ@ στα τελευταία μοντέλα της, που τα διαφημίζει για thermal diode. Αντιθέτως χρησιμοποιεί την μέτρηση socket sensor για λόγους marketing.

Δοκίμασε το motherboard monitor 5.3.2.0 για να δεις τι σου εμφανίζει.

Δημοσ.

Το θέμα είναι θα ανιχνεύσει το MBM5 και τους δύο αισθητήρες ή μόνο αυτόν πάνω στη μητρική; Μόλις εγκαταστήσεις το πρόγραμμα MBM5, πήγαινε στα Settings και ύστερα General>System info και πάτα το κουμπάκι κάτω που λέει Sys info, και πες μας στο sensor chip selections τι σου βγάζει...

Δημοσ.

,allon prepei na exei prob o sensoras sti diki mou mitriki , giati einai ontws megakes i thermokrasies gia thour b cpu , default 1800+ mou dinei 65-68 temp , kati pou kai auto enai ipsilo...to motherboard monitor tha mporouse na pei tin alitheia?

Δημοσ.

egkegkatestisa to motherboard monitor teleutaia ekdosi , kai an ta leei kala to programa kai einai swsta ta settings gia to mainboard mou (7njs zenith) tote me 1.80 core mou bgazei 39 bathmous kelsiou . paizwntas ligo me ton speed selector tis volcano 7+ diapistwsa oti otan anebazei strofes o cooler tote i thermokrasia peftei kai stous 35 , enw an katebazw paei 39 , ara prepei na swsto m monitor etsi?twra afou i thermokrasia einai se auta ta epipeda , proteinete na anebasw ligo to core sta 2.00 gia na epitixw kalitero overclocking?

Δημοσ.

Παιδια το εγκατεστησα.Τελεια λειτουργει!Απορω..η asus δεν ειναι ικανη να βγαλει ενα προγραμματακι της προκοπης;

Οι θερμοκρασιες του bios και του mbm ταυτιζονται.

Και παλι σας ευχαριστω ολους!!!!!

Δημοσ.

Colorpc kati eipes gia vcore 2volt....mega lathos eidika an exeis tbred-b ...1.80 einai arketo oste na anevaseis suxnotita se epipeda xp2800+ ....apo ekei k pano apla ftheireis adika ton cpu sou....aptin alli an einai tbred-a tote me 1.85 ftaneis xp2400+ sinithos kai analoga me to steppin isos aneveis ligo akoma...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...