Προς το περιεχόμενο

Βlackberry sms...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, έχω μεγάλο πρόβλημα με τα sms.

Έχω το blackberry 9780και αντιμετωπίζω το εξής:

Στην αρχή, όταν έστελνα μήνυμα με μικρούς χαρακτήρες, αποθηκεύονταν με μεγάλους. Τώρα πια δεν τους μετατρέπει σε μεγάλους όταν στέλνω το sms, αποθηκεύεται με μικρά, όπως το γράφω. Το θέμα είναι ότι ο μετρητής δείχνει ότι μπορώ να στείλω 160 χαρακτήρες ανά sms αλλά με χρεώνει ένα μήνυμα ανά 70 χαρακτήρες. Επίσης, όταν στέλνω ακόμα και με μεγάλους χαρακτήρες, ενώ ο μετρητής δείχνει ότι χρεώνει 1 sms / 160 χαρακτήρες, δυστυχώς χρεώνει 1 sms / 70 χαρακτήρες, με αποτέλεσμα κάθε φορά που περνάω το όριο να χρεώνομαι 2 και 3 μηνύματα (το έλεγξα διεξοδικά στους λογαριασμούς). Οπότε, δεν με αφήνει καθόλου να στείλω 1 sms / 160 χαρακτήρες, σε καμία περίπτωση.

Τι στο καλό λάθος μπορεί να γίνεται ρε παιδιά; Την κωδικοποίηση την έχω στο UCS2 και ο αριθμός του κέντρου μηνυμάτων είναι ο σωστός.

Επεξ/σία από sarantatessera
Δημοσ.

Ακόμα δεν μ' αφήνει να στείλω ένα μήνυμα με 160 χαρακτήρες. Ό,τι και να έχω κάνει, μόνο με 70 μπορώ να στείλω (για να χρεωθεί μόνο ένα).

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιο λόγο θεωρεί ότι θέλεις να γράψεις με Unicode και όχι μικρότερο format χαρακτήρων (gsm-7). Google it αλλίως θα το κοίταξω αργότερα και θα επανέρθω.

και ιδού η λύση σου

Text Messages\Options\SMS\Data coding = 7bit

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιο λόγο θεωρεί ότι θέλεις να γράψεις με Unicode και όχι μικρότερο format χαρακτήρων (gsm-7). Google it αλλίως θα το κοίταξω αργότερα και θα επανέρθω.

και ιδού η λύση σου

Text Messages\Options\SMS\Data coding = 7bit

Να το δοκιμάσω κι αυτό, αλλά θυμάμαι ότι όταν είχα τις πρώτες μέρες το κινητό στα χέρια μου, διάβαζα στα forums (και ακόμα το διαβάζω) ότι στις επιλογές μηνυμάτων, στην κωδικοποίηση δεδομένων να βάζουμε UCS2 αλλιώς με 7bit, μπορεί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των 70 χαρ/sms...

Δημοσ.

Κοίτα είναι απλό ο πάροχος σου δίνει 1120 bits περιεχόμενο ανά SMS αυτά τα κάνεις είτε

70 χαρακτήρες * 16bit (unicode)

είτε 160 χαρακτήρες * 7bit (gsm-7)

Δημοσ.

Ήδη έχω στείλει μήνυμα με την επιλογή 7bit και θα περιμένω να δω πόσο θα με χρεώσει. Το θέμα είναι ότι και στο επίσημο thread του κινητού στο myphone όλοι λένε για UCS2 και 160 χαρακτήρες και το τεχνικό τμήμα της vodafone που κάλεσα, το ίδιο μου είπε.

Επίσης, μια ερώτηση: Αφου ο πάροχος σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε 70 χαρακτήρες (unicode) και 160 (gsm-7), γιατί να διαλέξεις το πρώτο; Έχει κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα;

Δημοσ.

To 7bit στα ελληνικά έχει μόνο κεφαλαία, δεν έχει μικρούς (μη κεφαλαίους) χαρακτήρες , δεν έχει τόνους.

Σε εμένα συμβαίνει το εξής παράξενο: Έχω επιλέξει το 7bit στην κωδικοποίηση δεδομένων και στέλνω μήνυμα στα ελληνικά με μικρούς χαρακτήρες, το οποίο ο παραλήπτης λαμβάνει κανονικά με μικρούς χαρακτήρες... Αυτό πώς γίνεται;

(Πάντως, φίλε spacecake1, σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου, είτε βρω λύση είτε όχι)

Δημοσ.

Είναι τρομερό αλλά έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμόυς με κεφαλαία/μικρά και 7bit/UCS2 και δεν γίνεται τίποτα. Το τελευταίο που έκανα ήταν να στείλω ένα μήνυμα με 160 μεγάλους ελληνικους χαρακτήρες με 7bit κωδικοποίηση δεδομένων (έχω ελληνικό μενού στο τηλέφωνο αν αυτό έχει κάποια σημασία), και μου το χρέωσε ως 3 μηνύματα!

Στη vodafone που πήρα μου είπαν ότι έτσι είναι αυτό το τηλέφωνο και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Αναγκαστικά θα στέλνω 70χαρακτήρες/sms... Το θέμα είναι ότι άλλοι που έχουν το ίδιο κινητό (μέσα από φόρουμς που έχω ρωτήσει) δεν τους συμβαίνει αυτό. Τους το εξήγησα στη voda αλλά και πάλι μου είπαν ότι έτσι είναι αυτό το κινητό και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.

Ειλικρινά, έχω απογοητευτεί. Χρειάζομαι οπωσδήποτε να στέλνω 160 ελληνικούς χαρακτήρες ανά μήνυμα και αυτό τώρα με σκοτώνει, θα πρέπει να χρεώνομαι 2-3 φορές το κάθε μήνυμα. Άσε που έχω 18μηνο συμβόλαιο και δεν μπορώ να αλλάξω το κινητό.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω; Ίσως αν είχα στα αγγλικά το μενού; Θα βοηθούσε αυτό ή είναι κάτι τελείως άσχετο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...