haris013 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 μονο ο οτε μπορει να εχει προσβαση και να κανει διεργασιες στις γραμμες τα dslam κλπ?αμα πληρωσω καποιον για να μου το φτιαξει προσωπικα το προβλημα γινεται?ξερω γω να μου περασει νεα γραμμη η οτιδηποτε αρκει να φτιαξει
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 μονο ο οτε μπορει να εχει προσβαση και να κανει διεργασιες στις γραμμες τα dslam κλπ?αμα πληρωσω καποιον για να μου το φτιαξει προσωπικα το προβλημα γινεται?ξερω γω να μου περασει νεα γραμμη η οτιδηποτε αρκει να φτιαξει το καλωδιο που φευγει απο την χωνευτη σου παει στο box μετα στο καφαο η το καλωδιο που φευγει απο τον κατανεμητη σου παει καφαο και μετα παει στον γενικο κατανεμητη του οτε ειναι ολο του οτε και μονο ο οτε το πειραζει.αν δεις το θεμα στην υπογραφη μου θα καταλαβεις.δεν ειναι θεμα dslam ειναι θεμα καλωδιου και λογικα απερχομενου δηλαδη απο καφαο εως κατανεμητη η box.νεο καλωδιο δεν περναει ο οτε.οταν υπαρχει καλωδιακη το φτιαχνει.το να σκαψει 100 200 μετρα η δεν ποσα για νεο καλωδιο ειναι εκτος συζητησης εκτος αν εχουν τελειωσει τα ζευγαρια και πρεπει να γινει επαυξηση η αν υπαρχει νεο box η κατανεμητης.
haris013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 καλησπερα και παλι!μετα την επισκεψη του τεχνικου και της συζητησης που ειχαμε αναγκαστηκα θα πρεπει να βαλλω ote connx.ηρθε λοιπον ο τεχνικος ξανακοιταξε την γραμμη και το προβλημα ηταν η αποσταση απο το αστικο κεντρο(αναμενομενο).. η γραμμη ηταν καθαρη και πιθανοτατα απο τα 3 περιπου mbps που επαιζα τοσα χρονια πηγε στα 600-700 kbps εξαιτιας παρεμβολων πιθανοτατα λογο συνδεσης νεων συνδρομητων.μου ειπε οτι ημουν απλα τυχερος που επαιζα τοσο καιρο και δεν θα επρεπε ουτε για αστειο να μου βαλλουν adsl εφοσων δεν παιζει τοσο μακρια.μου ειπαι να διακοψω απο την φορθνετ και αφου μηλισε με κατι φιλους του απο τον οτε μπροστα μου τον ενημερωσαν οτι εχει μπει onu(δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι αυτο) στα 200 μετρα απο το σπιτι μου.ηταν τα εργα που εκανε ο οτε στην περιοχη!ετσι ο τεχνικος μου εξηγηθηκε ξεκαθαρα και τον ευχαριστω πολυ διοτι δεν πηγε να με κοροιδεψει και με βοηθησε στο προβλημα μου.ακομα οταν το ρωτησα γιατι ο γειτονας μου παιζει καλα μου ειπε οτι μπορει οποιαδηποτε στιγμη να παθει το ιδιο με εμενα και ειναι καθαρα θεμα τυχης σε αυτες τις αποστασεις.επειδη δεν ξερω τι ειναι το onu που εβαλε ο οτε αποκληστικα για δικους του συνδρομητες αλλα καταλαβα οτι θα παιζει τελεια και με μεγαλες ταχυτητες.το προβλημα ομως ειναι οτι ο οτε ειναι πανακριβως καθως με την φορθνετ ειχα με 52€ τηλεφωνο-ιντερνετ-νοβα.το θεμα ειναι οτι οντως η συσκευη που εβαλε ο οτε ειναι για συνδρομητες του ή μπορει σε λιγο καιρο να δωσει εγκριση να την χρησιμοποιουν και αλλοι isp?
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 καλησπερα και παλι!μετα την επισκεψη του τεχνικου και της συζητησης που ειχαμε αναγκαστηκα θα πρεπει να βαλλω ote connx.ηρθε λοιπον ο τεχνικος ξανακοιταξε την γραμμη και το προβλημα ηταν η αποσταση απο το αστικο κεντρο(αναμενομενο).. η γραμμη ηταν καθαρη και πιθανοτατα απο τα 3 περιπου mbps που επαιζα τοσα χρονια πηγε στα 600-700 kbps εξαιτιας παρεμβολων πιθανοτατα λογο συνδεσης νεων συνδρομητων.μου ειπε οτι ημουν απλα τυχερος που επαιζα τοσο καιρο και δεν θα επρεπε ουτε για αστειο να μου βαλλουν adsl εφοσων δεν παιζει τοσο μακρια.μου ειπαι να διακοψω απο την φορθνετ και αφου μηλισε με κατι φιλους του απο τον οτε μπροστα μου τον ενημερωσαν οτι εχει μπει onu(δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι αυτο) στα 200 μετρα απο το σπιτι μου.ηταν τα εργα που εκανε ο οτε στην περιοχη!ετσι ο τεχνικος μου εξηγηθηκε ξεκαθαρα και τον ευχαριστω πολυ διοτι δεν πηγε να με κοροιδεψει και με βοηθησε στο προβλημα μου.ακομα οταν το ρωτησα γιατι ο γειτονας μου παιζει καλα μου ειπε οτι μπορει οποιαδηποτε στιγμη να παθει το ιδιο με εμενα και ειναι καθαρα θεμα τυχης σε αυτες τις αποστασεις.επειδη δεν ξερω τι ειναι το onu που εβαλε ο οτε αποκληστικα για δικους του συνδρομητες αλλα καταλαβα οτι θα παιζει τελεια και με μεγαλες ταχυτητες.το προβλημα ομως ειναι οτι ο οτε ειναι πανακριβως καθως με την φορθνετ ειχα με 52€ τηλεφωνο-ιντερνετ-νοβα.το θεμα ειναι οτι οντως η συσκευη που εβαλε ο οτε ειναι για συνδρομητες του ή μπορει σε λιγο καιρο να δωσει εγκριση να την χρησιμοποιουν και αλλοι isp? να τα πω και εγω με απλα λογακια.οπως σου ειπα με 49 και 55 ποσο εχεις τωρα attenuation πραγματι τα 3 Mbit ηταν θαυμα.επειδη ομως ειναι καλωδιο και το καλωδιο φθειρεται απο βλαβες οξειδωνεται και αλλα τοσα και επειδη εισαι οριακα το παραμικρο προβλημα μπορει να κανει την γραμμη να μην παιζει.γενικα κοντα στα 50 attenuation αρχιζουν αρκετα προβληματα.τωρα αν υπαρχουν isdn,pcm και αλλοι συνδρομητες adsl στο ιδιο καλωδιο αυτο κανει crosstalk και δυσχερενει την κατασταση.σου ριχνει ταχυτητα πιο ασταθης γραμμη κτλ.και το χειροτερο ειναι οι καλωδιακες.οταν κοβεται καλωδιο και το ενωνουν .εκει επειδη ειναι ενωση αυξανει αντισταση ριχνει ποιοτητα και εσυ επειδη εισαι οριακα σταματας να παιζεις.και οπως ειδες το εφτιαξαν το προβλημα μεν αλλα εχουν αυξηθει attenuation και ολα αυτα.ο οτε να σκαψει να περασει αλλο καλωδιο το θεωρω δυσκολο εως απιθανο ειδικα αν εχεις Onu.τωρα την onu φαντασου την σαν mini dslam.δηλαδη υπαρχει μηχανημα στα 200 μετρα απο σενα που ειναι μονο του οτε και δινει ιντερνετ απο εκει.οποτε μπορει να δεις και 23 mbit Να παιζει η γραμμη,το κακο ειναι οτι ειναι μονο του οτε και οχι δεν μπορει να δωθει εγκριση να μπει και αλλος μεσα .ειναι κατι σαν μονοπολιο οπως ειναι και στο ολυμπιακο χωριο κτλ.θα πρεπε ο οτε να βαλει cabin εκει κτλ κτλ οποτε το ξεχνας.οποτε ναι αν πραγματι αληθευει οτι υπαρχει Mini dslam εκει η onu γιατι στην ουσια ειναι και καφαο μαζι για τους παροχους τοτε ναι καλως η κακως πας οτε. πρεπει να εχω και φωτογραφια απο Onυ sto guide απο την υπογραφη μου απλα δεν φαινονται πολλα. εδω ειναι http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/routers/Image0n1.jpg
haris013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 να τα πω και εγω με απλα λογακια.οπως σου ειπα με 49 και 55 ποσο εχεις τωρα attenuation πραγματι τα 3 Mbit ηταν θαυμα.επειδη ομως ειναι καλωδιο και το καλωδιο φθειρεται απο βλαβες οξειδωνεται και αλλα τοσα και επειδη εισαι οριακα το παραμικρο προβλημα μπορει να κανει την γραμμη να μην παιζει.γενικα κοντα στα 50 attenuation αρχιζουν αρκετα προβληματα.τωρα αν υπαρχουν isdn,pcm και αλλοι συνδρομητες adsl στο ιδιο καλωδιο αυτο κανει crosstalk και δυσχερενει την κατασταση.σου ριχνει ταχυτητα πιο ασταθης γραμμη κτλ.και το χειροτερο ειναι οι καλωδιακες.οταν κοβεται καλωδιο και το ενωνουν .εκει επειδη ειναι ενωση αυξανει αντισταση ριχνει ποιοτητα και εσυ επειδη εισαι οριακα σταματας να παιζεις.και οπως ειδες το εφτιαξαν το προβλημα μεν αλλα εχουν αυξηθει attenuation και ολα αυτα.ο οτε να σκαψει να περασει αλλο καλωδιο το θεωρω δυσκολο εως απιθανο ειδικα αν εχεις Onu.τωρα την onu φαντασου την σαν mini dslam.δηλαδη υπαρχει μηχανημα στα 200 μετρα απο σενα που ειναι μονο του οτε και δινει ιντερνετ απο εκει.οποτε μπορει να δεις και 23 mbit Να παιζει η γραμμη,το κακο ειναι οτι ειναι μονο του οτε και οχι δεν μπορει να δωθει εγκριση να μπει και αλλος μεσα .ειναι κατι σαν μονοπολιο οπως ειναι και στο ολυμπιακο χωριο κτλ.θα πρεπε ο οτε να βαλει cabin εκει κτλ κτλ οποτε το ξεχνας.οποτε ναι αν πραγματι αληθευει οτι υπαρχει Mini dslam εκει η onu γιατι στην ουσια ειναι και καφαο μαζι για τους παροχους τοτε ναι καλως η κακως πας οτε. μαλιστα!σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου και την πολυτιμη βοηθεια σου οποτε εφυγα για οτε μπας και δικαιωθω με υψηλες ταχυτητες μετα απο τοσα χρονια btw επειδη εχω μπερδευτει ο οτε την 24 για ιντερνετ μονο χωρις τηλεφωνο την δινει με 13€ το μηνα αλλα μετα αναιβαινει στα 23 το μηνα?
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 μαλιστα!σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου και την πολυτιμη βοηθεια σου οποτε εφυγα για οτε μπας και δικαιωθω με υψηλες ταχυτητες μετα απο τοσα χρονια btw επειδη εχω μπερδευτει ο οτε την 24 για ιντερνετ μονο χωρις τηλεφωνο την δινει με 13€ το μηνα αλλα μετα αναιβαινει στα 23 το μηνα? για τιμες δεν ξερω.ελπιζω πραγματι να ειναι ετσι οπως σου ειπε ο αλλος και να παιζει Onu αλλιως αστα να πανε.ενταξει σιγουρα θα ειναι πιο ακριβος ο οτε αλλα αμα εχει Onu θα δεις για πρωτη φορα παρα πολυ καλες ταχυτητες οποτε σε συμφερει αποτο να εισαι οριακα στα 2-3 Mbit και να εχεις θεματα με καλωδιακες.βεβαια αν εχει προβλημα το καλωδιο απο καφαο μεχρι το σπιτι σου επειδη αυτο παλι θα παρεις και απο την Onu ναι μεν θα παιζεις επειδη θα εχεις λιγοτερο attenuation αλλα μην σου κανει εντυπωση αν αντι για 23-24 mbit δεις τιποτα 10-12:P.το καλο ειναι οτι θα παιζεις τουλαχιστον εστω και αν δεν εισαι 24.το καλο ειναι οτι δεν θα εχεις 4 Km καλωδιο πλεον αλλα 200-300 μετρα μονο οποτε οτι προβλημα που λεει και ο λογος να παθει το καλωδιο δεν θα γινεται αυτο που γινεται τωρα που εισαι οριακα.μετα θα παιζεις με πολυ λιγοτερο attenuation και θα ειναι πιο δυσκολο να εχεις προβληματα.αν βαλεις γραψε μας χαρακτηριστικα μετα.απλα σιγουρεψου οτι υπαρχει onu ρωτωντας κανεναν στον οτε.οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.αλλα για την τιμη κατι τετοιο ισχυει.πρωτους μηνες πιο χαμηλα και μετα πιο ψηλα.βρες πιο προγραμμα σε συμφερει με βαση και τα αστικα/υπεραστικα /κινητα που θες να εχεις και βαλε αυτο.
haris013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 για τιμες δεν ξερω.ελπιζω πραγματι να ειναι ετσι οπως σου ειπε ο αλλος και να παιζει Onu αλλιως αστα να πανε.ενταξει σιγουρα θα ειναι πιο ακριβος ο οτε αλλα αμα εχει Onu θα δεις για πρωτη φορα παρα πολυ καλες ταχυτητες οποτε σε συμφερει αποτο να εισαι οριακα στα 2-3 Mbit και να εχεις θεματα με καλωδιακες.βεβαια αν εχει προβλημα το καλωδιο απο καφαο μεχρι το σπιτι σου επειδη αυτο παλι θα παρεις και απο την Onu ναι μεν θα παιζεις επειδη θα εχεις λιγοτερο attenuation αλλα μην σου κανει εντυπωση αν αντι για 23-24 mbit δεις τιποτα 10-12:P.το καλο ειναι οτι θα παιζεις τουλαχιστον εστω και αν δεν εισαι 24.το καλο ειναι οτι δεν θα εχεις 4 Km καλωδιο πλεον αλλα 200-300 μετρα μονο οποτε οτι προβλημα που λεει και ο λογος να παθει το καλωδιο δεν θα γινεται αυτο που γινεται τωρα που εισαι οριακα.μετα θα παιζεις με πολυ λιγοτερο attenuation και θα ειναι πιο δυσκολο να εχεις προβληματα.αν βαλεις γραψε μας χαρακτηριστικα μετα.απλα σιγουρεψου οτι υπαρχει onu ρωτωντας κανεναν στον οτε.οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.αλλα για την τιμη κατι τετοιο ισχυει.πρωτους μηνες πιο χαμηλα και μετα πιο ψηλα.βρες πιο προγραμμα σε συμφερει με βαση και τα αστικα/υπεραστικα /κινητα που θες να εχεις και βαλε αυτο. οκ μολις ξεμπλεξω απο πανελληνιες θα κανω επιτοπου συνδεση και θα ποσταρω στατιστικα!οσο για το ονου υπαρχει 100% αφου πηρε ο τεχνικος της φορθνετ κατι φιλους του που δουλευουν οτε και το επιβεβαιωση οτι μπηκε προσφατα εξου και τα εργα που εκαναν κοντα στο σπιτι μου!τελος υπαρχει ενα μεγαλο κουτι-καφαο που δεν υπηρχε πριν οποτε αυτο θα ειναι
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 ε ναι λογικα αυτο θα ειναι.ειναι σαν τα καφαο σε μεγεθος απλα λιγο πιο μεγαλο με πλαινο πορτακι περα απο μπροστινο καπακι και πιο καλης κατασκευης.μαλλον επειδη παιζεται χαλια σας εβαλαν onu για ποιο καλα πιθανοτατα
Sorath Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Διαβάζω όλα αυτά και απογοητεύομαι. Απο 02/05 εγώ και όλοι οι γύρω γείτονες δεν έχουν σήμα. Στην 4net που τηλεφώνησα μου είπαν για καλωδιακή βλάβη και ενώ τους πέρνω καθημερινά τηλέφωνο, συνεχώς μου απαντάντε οτι δεν ξέρουν πότε θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα. Σε γείτονα, πελάτη του ΟΤΕ, του είπανε οτι θα το φτιάξουν όποτε βγει νέα κυβέρνηση!! Ξέρετε, είναι αυτά που λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά με ποσοστό 80/20.... Το θέμα είναι, τι μπορώ να κάνω; Θεωρώ απαράδεκτο να έρχεται κανονικά ο λογαριασμός απο τη στιγμή που δεν μου παρέχεται καμία υπηρεσία αλλά και δεν μου δίνουν μια ημερομηνία για την επισκευή. Και γαμώτο, εκεί που είχε στρώσει η γραμμή στα 10Mbps, διαβάζω οτι θα πέσει πάλι λόγω της ματσακονιάς που κάνουν.
haris013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Διαβάζω όλα αυτά και απογοητεύομαι. Απο 02/05 εγώ και όλοι οι γύρω γείτονες δεν έχουν σήμα. Στην 4net που τηλεφώνησα μου είπαν για καλωδιακή βλάβη και ενώ τους πέρνω καθημερινά τηλέφωνο, συνεχώς μου απαντάντε οτι δεν ξέρουν πότε θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα. Σε γείτονα, πελάτη του ΟΤΕ, του είπανε οτι θα το φτιάξουν όποτε βγει νέα κυβέρνηση!! Ξέρετε, είναι αυτά που λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά με ποσοστό 80/20.... Το θέμα είναι, τι μπορώ να κάνω; Θεωρώ απαράδεκτο να έρχεται κανονικά ο λογαριασμός απο τη στιγμή που δεν μου παρέχεται καμία υπηρεσία αλλά και δεν μου δίνουν μια ημερομηνία για την επισκευή. Και γαμώτο, εκεί που είχε στρώσει η γραμμή στα 10Mbps, διαβάζω οτι θα πέσει πάλι λόγω της ματσακονιάς που κάνουν. αστα να πανε φιλε μου.... εγω τελος του μηνα την κανω για οτε δυστιχως.απαραδεκτα πραγματα εν ετη 2012 να ειμαστε τοσο χαλια στο θεμα adsl,θελουμε και vdsl τρομαρα μας..
poulinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Διαβάζω όλα αυτά και απογοητεύομαι. Απο 02/05 εγώ και όλοι οι γύρω γείτονες δεν έχουν σήμα. Στην 4net που τηλεφώνησα μου είπαν για καλωδιακή βλάβη και ενώ τους πέρνω καθημερινά τηλέφωνο, συνεχώς μου απαντάντε οτι δεν ξέρουν πότε θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα. Σε γείτονα, πελάτη του ΟΤΕ, του είπανε οτι θα το φτιάξουν όποτε βγει νέα κυβέρνηση!! Ξέρετε, είναι αυτά που λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά με ποσοστό 80/20.... Το θέμα είναι, τι μπορώ να κάνω; Θεωρώ απαράδεκτο να έρχεται κανονικά ο λογαριασμός απο τη στιγμή που δεν μου παρέχεται καμία υπηρεσία αλλά και δεν μου δίνουν μια ημερομηνία για την επισκευή. Και γαμώτο, εκεί που είχε στρώσει η γραμμή στα 10Mbps, διαβάζω οτι θα πέσει πάλι λόγω της ματσακονιάς που κάνουν. α.οταν ειναι καλωδιακη ο οτε δινει estimated ημερομηνια.αν δεν ξερει η forthnet Πολυ απλα δεν εχει δωσει estimated οποτε .....αστα να πανε. η Forthnet και η καθε forthnet δεν γινεται να ξερει ποτε ο οτε θα φτιαξει την καλωδιακη αν δεν ξερει και ο ιδιος ο οτε ποτε θα την φτιαξει.και εφοσον δεν εχουν ουτε οι υπολοιποι τοτε οταν παιξουν και οι αλλοι θα παιξεις και εσυ.ειτε οτε ειτε δεν ξερω ποια εταιρεια αν ειναι καλωδιακη επειδη την δινουν εργολαβια σε αλλους μην περιμενεις να ιδρωσουν.δεν μπορεις να κανεις κατι περα απο οταν παιξεις να ζητησεις πιστωση για το χρονικο διαστημα που δεν επαιξες.να σου δωσουν ημερομηνια οταν δεν εχουν δεν γινεται.να σου πουν σε 5 μερες και αν ο οτε δεν το εχει φτιαξει?? αστα να πανε φιλε μου.... εγω τελος του μηνα την κανω για οτε δυστιχως.απαραδεκτα πραγματα εν ετη 2012 να ειμαστε τοσο χαλια στο θεμα adsl,θελουμε και vdsl τρομαρα μας.. ειτε εισαι οτε ειτε Hol ειτε δεν ξερω τι οταν ειναι καλωδιακη την λουζεσαι μαζι με ολους και οταν φτιαχτει φτιαχνεται για ολους μαζι επισης.ολα ειναι θεμα χαλκου σε χαλκο δεν επενδυουν οποτε αν παιξει το vdsl ποτε τοτε θα δουμε προκοπη που θα καταργηθει ενα μεγαλο κομματι του χαλκου. μακαρι το προβλημα στην ελλαδα να ηταν το vdsl μονο.απο τα παντα πασχουμε και τα παντα θελουμε εδω στο ελλαδισταν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα